Арест за трима от хакерската група, атакувала Митниците

Трима от шестимата обвинени за хакерската атака в Агенция "Митници" остават за постоянно в ареста.

Обратно в новината

Коментари - Арест за трима от хакерската група, атакувала Митниците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма нито една завършена ИТ система на 100% която да работи ефективно. Всичкото е на парчета там нещо е направено, тук нещо е пипнато. В повечето случаи са няколко фирми на бивши служители от НИИ-та и ДС и БНА. Фирмите са едни и същи!

Няма ли сурово наказание за тези бандити-все едно нищо не е направено. Като се има впредвид "строгите" наказания, издавани от т.н. съдии-може де се очаква условно наказание, т.е. никакво наказание.

За митничарите не знам, но колегата е трябвало да си върже гащите. Подписват договор за изработка на софтуер за дистанционна диагностика и контрол на компютърна система (това реално е "вирусът" написан от "хакера"), след това протокол за приемане и предаване и декларация, че отговорността за ползването на софтуера е изцяло на поръчалия го. Тогава не ДАНС и прокуратура, а папата нищо няма да може да му вмени като вина. Момчето е младо, ще полежи и ще се научи. Такива специалисти са много ценни в някои сфери на икономиката. Ако е дискретен, разбира се.

Софтовете и изобщо цялата информационна система е писана от няколко фирми. Други или същите са доставяли ИТ оборудването. После стандарти по които цялата ИТ система на митниците трябва да отговаря! А момчето какво е написало е друга работа вече. Щом от 2015 г. наблюдават значи още преди 2015г. са започнали. А може и да е друга работата ама няма да ти я кажат. С една дума ПОДБОРА НА СЛУЖИТЕЛИТЕ ХАХАХХАА Е ШУРУ БУРУ БАНДАЖАНАКА! Лично си ги подбират!

Като всяко обвинение от ''колосите'' на ония от компютърни престъпления и това издиша от всякъде...Не се връзват приказките им защото в противен случай този ''митнически софтуер'' за който ние сме платили не малко пари като във всички държавни институции си е една ''дипломна работа'' на завършващите средно с такава насоченост...

В държавата няма мафия.....

...ама разбира се, всичко е БЕТОН-АРМЕ и ТУХЛА ЧЕТВОРКА...от време на време и някой плод и зеленчук... :)

......плаче ми се....щом 22 годишен дришльо пише софтуер, който продива системата, чрез която си пълним бюджета, представете си какви кадри управляват администрацията......а на пенсионерите им дават "бонус" по 2,5 лв. на всеки 100 лв. от пенсията понеже няма пари в бюджета.....ПЛАЧЕ МИ СЕ

Тук има пряка вина системният администратор на агенция Митници, ако е позволил на обикновените потребители да инсталират какъвто и да е софтуер на служебните машини. Освен това всички по-читави корпоративни антивируси правят анализ дори и на напознат софтуер, които прави опит да отвори порт или въобще да има някаква активност и няма как да не бъде забелязан!

Аха, хакери с програми за отдалечен достъп :)

са най-големия донор на властимащите, - никакви чанти с пари, мотокари с пари, М-О-Т-О-К-А-Р-И-И-И-И, ЕЙ!

22 годишния хакер инсталирал Тийм Виуер и хакнал цяла България......

"Схемата е била засечена и наблюдавана от юни 2015-та" Сега сме май 2017-та. Това са 2 години наблюдение, равни на 6,3 милиона. Въпросът е кой още е прибирал парите, за да си трайка?

Каква атака, какви пет лева. Доколкото разбрах от новините вътрешен човек е инсталирал програма за отдалечен достъп на някой от компютрите в митниците, за да може отдалечено да се работи на компютъра. И по всяко време заинтересованите лица са можели да се свържат (от където и да е към компютъра), и да манипулират данните в системата.

дкми

Намирисва ми на МНОГО вътрешна работа, и то от разработчика на тази система. Просто им е платено, за да оставят "вратички" Този 22-годишен хакер просто няма как да напише "вирус" за системата, без да я познава до най-малкия детайл.

Има начин.

Има начин как да се напише вирус без да се познава системата