Юрист: Няма пречка да бъде отворена стенограмата за КТБ

Юридически не съществува проблем стенограмата за КТБ да бъде разсекретена и не е необходимо участниците в нея да бъдат питани.

Обратно в новината

Коментари - Юрист: Няма пречка да бъде отворена стенограмата за КТБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не трябва да се срамуваме от историята и миналото си! Още повече, че то това си е и настоящето ни, де. Така навремето криеха по същия начин КАТЕГОРИЧНО ПУБЛИЧНАТА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СРЕЩИТЕ НА ПУБЛИЧНИТЕ ЛИЦА - ДЕПУТАТА ПЕЕВСКИ,МИНИСТРА НА МВР ЦВЕТАНОВ И ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ЦАЦАРОВ, и ТО ДО ДУПКА, въпреки че НЯМА ПО-ПУБЛИЧНИ ЛИЦА В ДЪРЖАВАТА ОТ ТЯХ, заедно с премиера и президента, разбира се. Така навремето прокуратурата криеше и бранеше като опълченците на Шипка И КАКВО ТОЧНО КОНКРЕТНО Е РАБОТИЛ КАТО СЛЕДОВАТЕЛ ПЕЕВСКИ И КАКВА КОНКРЕТНА РАБОТА Е СВЪРШИЛ ПО КОИ И КАКВИ ДЕЛА! И прикриватурата излезе пак с жалкото извинение, че ... ТРЯБВАЛО ДА ПИТАЛИ И ВЗЕМЕЛИ СЪГЛАСИЕТО НА САМИЯ КАТАРЗИС, защото без негово съгласие НЯМАЛИ ПРАВО ДА ПРЕДОСТАВЯТ ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ КОЯТО Е ... ПУБЛИЧНА и би трябвало да влиза в АТЕСТАЦИЯТА МУ! А бе важно, заЩото само и единствено на неговия опит като следовател Олигарски иншсйката тогава обосноваха кандидатурата му за шеф на ДАНС. И криеха, докато НЕ СТАНА ПУБЛИЧНА ИНФОРМАЦИЯТА, КОЯТО ВСИЧКИ ЗНАЕХМЕ ИЛИ ПРЕДПОЛАГАХМЕ - че този НИЩО НЕ Е СВЪРШИЛ И НЕ Е РАБОТИЛ ПО НИТО ЕДНО РЕГИСТРАНО ДЕЛО И РАЗСЛЕДВАНЕ!!!

Простотиите, лъжите и увъртанията на най-високи нива в държавата продължават! ""Вчера държавният глава изказа пред националното радио волята си документът да придобие публичност, но уточни, ЧЕ ИСКА СЪГЛАСИЕТО НА ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ"?!?!?!? и още: "След като по-рано отказа предоставянето на информацията, вчера Радев съобщи, че вече е готов да му даде публичност и е изпратил писма до всички участници в срещата за банковата криза. С тях ГИ МОЛИ!?!? ДА СЕ СЪГЛАСЯТ СТЕНОГРАМАТА ДА БЪДЕ ОБЯВЕНА ПРЕД ОБЩЕСТВЕНОСТТА?!?, КАТО МЪЛЧАЛИВИЯТ ОТКАЗ ЩЯЛ ДА СЕ СЧита ЗА СЪГЛАСИЕ"?!?!?!?!?!?!?? Това се случи, след като на първа инстанция съдът отхвърли отказа на Радев да предостави стенограмата по искането на сайта Биволъ. " ТОВА Е ПОРЕДНАТА ПЪЛНА ПРОСТОТИЯ, все едно Борисов и Радев да питат ПУБЛИЧНИТЕ ЛИЧНОСТИ И ПУБЛИЧНАТА ИМ ДЕЙНОСТ ДАЛИ СА ПУБЛИЧНИ!?!? И то когато става въпрос ЗА КРАЖБАТА НА ВЕКА, НА 4 МИЛИАРДА, КОИТО БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ЩЕ ИЗПЛАЩА И ЧАСТ ОТ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ СА ПРИСЪСТВАЛИ НА ТАЗИ СРЕЩА, по простата причина, че подобна огромна кражба за толкова време НЕ МОЖЕ И ТЕОРЕТИЧНО ДА СТАНЕ БЕЗ ТЯХНО УЧАСТИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПНО БЕЗУЧАСТИЕ ЗА СЪДЕЙСТВИЕ!

какъв юрист е тоз- по фондациите и пректчетата- ала бала портакала

практически може да няма причина, но политически има!

Все пак, би било много добре по обсъждания въпрос да бъде потърсено мнението на експрезидента Росен Плевнелиев. Впечатляващо е мълчанието по тази тема на иначе най-словоохотливото лице, заемало поста на държавен глава след Освобождението на България от турско иго.

Е за кво я криха толкова време, пък сега Гумения Генерал изведнъж се присетил... ама щял да иска съгласие, но нямало юридическа стойност....

да излезе нищо наяве. Никой крадец на народни пари няма да позволи истината да излезе на бял свят. И тия които говорят за тази стенограма се страхуват от нея.

По това най-лесно се разбира, че са извършили престъпление политиците ни - засекретили са документите. Всички договори в енергетиката - засекретени. Заплатата на Искров беше засекретена. Пълни идиотизми. Но и да ги отворят, осъдени няма да има, на бас се хващам.

ако я разсекретят, в пълният и блясък, тази стенограма ще е краят на бсп!

Вярваш ли си?

Юридически не съществува проблем стенограмата за КТБ да бъде разсекретена и не е необходимо участниците в нея да бъдат питани. Юридически може да няма проблем, но практически съдебната ни система не работи с юридически , а с политически аргументи.За справка ВСС и Прокуратура, а понякога и Конституционен съд.

Нещата се размиват във времето, укриващото се в Белград семейство милиони е платило затова !

не са те

Нека първо да видим кой финансира "фондация Програма Достъп до информация" - отново се оказва, че това са близки до дедо Сорос организации.

Чакай малко, дори и Сорос помощта невинаги е зловредна. А Бивол е финансиран от дарения, май повечето или всички от обикновени хора.

да не ги гледаме, нали? На тях кой им каза да ни загробват непрекъснато с нови и нови кредити и да ги крадат? Който и да ни показва истината, все е от полза.

не пише нещо интересно в нея - ще я отворят. Въпросът е защо я засекретиха. Т.нар. доклад на т.нар. Аликс Партнърс беше засекретен, но в него нямаше нищо интересно, освен че нищо не са свършили, а колко пари са им платили, това така си и остана секретно - значи много.

Бойко кво стана с ония 240 млн. От КТБ ? Гриша Ганчев

Естествено че има пречка..... Нали ако се отвори ще се види как и комуняги и гербаджии и турци с помощта на бнб и прокуратура разбиват банка, за да източат кинтите. Ще се види че в конкретния случай василев няма вина, защото кой е луд да си източи печелившата банка, за да се превърне във враг номер едно на държавата, да бъде преследван, да живее в изгнание и цялото манипулирано общество да го мрази и кълне.

Кой ще се осмели да ограби банка, която ОФИЦИАЛНО 30% е собственост внешторгбанк/кагебебанк и 10% неофициално чрез "омански" фонд и рашняците си траят ???

собствениците са си пак същите, само подставеното лице се смени, не е банката, а предприятията, които й бяха активи, а сега са собственост на един успял млад мъж, докато е жив, че знае ли човек

... ВТБ изтегли капитала си от КТБ още в 2009, което беще сигнал, че работата отива на разграбване ... Проверете!

МАНИ В момента ЧЕХЪЛА потъва в ПЛАЗМОДИЯ. А стенограмата за EVN КОГА?

И там ли са същите далавери ??

Къде беше тоя когато роско и сие я засекрети та сега се прави на много отворен???От ей таквиз дето много ''знаят и разбират'' ама кога им поръчат сме на този хал..Защо не поиска тогава това показване господине като има ''правно основание'' ами трябваше да ни заробят с бая мангизи за кой ли път..

Соросоидите са така, те винаги са в подкрепа на силните на деня. Този и майка си ще продаде ако Сорос му нареди.

Струва ми се, че нещо Пилота пак шикалкави! Има разпореждане на съда, бе тарикат! Няма какво да умуваш и да искаш съгласия .... или и ти си захлебил покрай банката ....

сЕ с заиатски-варваристан свързани ? Връткачите на външния дълг сега работят във внешторгбанк, апа тя собственик на 30% от КТБ, мажоритарят цветан василев - скрил се в рашофилистична србия, свинарят гергов - съветски гражданин, лукойлецът златев - сальфецки възпитаник, колко шефове в "българските" секретни служби са завършили кагебе и гереу школи,..., а туземните ла.нари грачат като малоумни - Западът ни грабел ???

лицето искроф, е ексшеф на "росексимбанк", а около бенебето се завъртя по едно време и внукът на разстреляния сальфецки шпион - заимов ?

Като знаем горе-долу кои "интелектуалци" са взели участие в срещата, доста съмнително е дали ще прочетем нещо смислено и интересно в стенограмата. Впрочем, лицето Искров дали вече обитава ЦСЗ?

Абе, къде е батко - Иванчо Искров? Къде го трудоустроихте този "блестящ" банков експерт с неизявен певчески талант?!

Искроф взе парите и се покри! За добре свършена работа, преди да си тръгне взе и 20 заплати от по 20 000 лв. на куп.

loyola

ами поне някой няма ли да влезе в затвора, поне колкото да има наказан?

кака Мара чистачката, че дала чували да изнесе Мустака парите, другите са все невинни

Само тези, дето не могат да ги арестуват. Абе мутренски цирк.

Изместиха фокуса от парите към стенограми!..Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

това че държавата се финансира отвън е добре, лошо и когато се краде от вън, от рашофилистичен варваристан.