Ден на Ерусалим отбелязаха в Израел

Израел отбеляза "Деня на Ерусалим" вчера, ден преди посещението на президента на САЩ Доналд Тръмп, предадоха ДПА и БТА.

Обратно в новината

Коментари - Ден на Ерусалим отбелязаха в Израел | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Исус Христос ще дойде в Ерусалим при Второто Си пришествие и защото Той е евреин а не арабин, познайте Ерусалим на кого ще принадлежи

Навлеците отбелязали деня на най- големият световен навлек в някакъв град на фантазията.

Тъй ли било? "...Израел отне Източен Ерусалим от Йордания по време на Шестдневната война, заедно с други територии и..."? Щото според решението на ООН от 1947 ЦЯЛИЯТ Ерусалим е трябвало да бъде с "особен статуа" под егидата на ООН. А териториите между Ерусалим и река Йордан да принадлежат на втората арабска държава създадена заедно с еврейската на територияята на Мандаторна Палестина. Обаче арабите от околните държави нахлуват с армиите си на териториите на Мандаторна Палестина, и окупирват днешния "Западен бряг", Газа+половината Ерусалим. Разбира се без да създадат на местните жители тяхната държава. Просто ТРАНСЙордания окупирва Западния бряг+част от Ерусалим, а Египет-Газа. И таика до 1967. Та...нещата не са точно както звучат в цитирания абзац.

Може да се спори дали правилният вариант е Иерусалим или Йерусалим. Вариант Ерусалим не съществува. Ползвайте справочници.