Радев: МиГ-29 би трябвало да са вече на земята

От всички изтребители МиГ-29, които летят в момента, от две години би трябвало да са на земята. Всички те летят с удължен ресурс, заяви президентът Румен Радев.

Обратно в новината

Коментари - Радев: МиГ-29 би трябвало да са вече на земята | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само самолети са му в главата на нашия президент, а народа умира от глад!!!

КАТО МиГ 29 ИГРАЕ РОЛЯТА НА УЧЕБНИ ПРОТИВНИЦИ ЗА АМЕРИКАНСКИТЕ ПИЛОТИ! ТАКА СЕ ГУБИ РЕСУРС НАШИТЕ САМОЛЕТИ СЕ ИЗПОЛЗВАТ ЗА ПОДГОТОВКА НА ПИЛОТИТЕ НА САЩ! ПЛАЩАТ ЛИ САЩ ЗА ТИЯ УСЛУГИ? ОТГОВОРА Е НЕ!

Няма икономика, промишленост няма работници, няма пари, няма армия, какво му е чудното? Беднотия до шия. Лошото е че не се вижда оправия, а заеми може, нали с тях оправят армията в момента. Да плащат след нас, пука ни.

ок, тогава за чий беше тая драма с ремонта на двигателите след като планера е без останал експлоатационен ресурс???? Радев допреди няма и година беше баш генерал дето ги разбира тея неща (а и носи отговорност). Що само подхвърля реплики?

Мисля да основа фабрика за производство на балони и дирижабли - да има нещо да лети там отгоре. Със слънчеви зайчета ще сигнализират за видян самолет, а от долу с бинокъл ще гледат в коя посока сочи тоя от балона. Търся някой да произвежда стрели и лъкове за въоръжение.

Никой самолет не е останал във въздуха ! Рано или късно ще се приземят.

От 15 години ги имаме парите и знаем какъв самолет ни трябва. Поне 7-8 пъти е вземано решение, а самолети няма и няма. Според мен САЩ не искат да имаме авиация. Какво ли си мислят - за какво да купуват оръжие българите, като никой няма да излети с него срещу Русия ? Ами щом мислят така, вероятно е така.

Руската военна авиатехника значетелно по-евтина, а за бойните качества е общоизвестен факт - тя е изключително ефективна и много модели превъзхождат западни.

Не мерси! Стига сме давали пари за някакви си бракми!

Мигове такава бракма, че да сега още летят, а би трябвало според теб да се разпаднат във въздуха години преди.Що противоречиш на себе си.А тези Миг-ове 29 са остарели морално и физически, но летят.И въобще да се ограмотиш с това, което не отричат дори руски конкуренти.Прочети, неграмотнико. То е Козлодуй е бракма,но работи изън ресурса до сега евтино и ефикасно.

Както е рекъл Фауст - и ей ме същият глупак, какъвто бях останах пак...

Близ: Нов съюз на славянските страни ще бъде създаден скоро, твърди шаманът Елвил, който е жител на Колския полуостров (най-северната част на Русия), съобщава esoreiter.ru. Руското издание публикува карта на бъдещата империя, на която е и България. Шаманът е автор на 9 книги, издадени под псевдонима Олард Диксън. Той предупреждава, че ще се появи нова епидемия. Заразата ще плъзне заради появата на нови, устойчиви на лекарствата вируси. Ще бъдат създадени изкуствени хора и значително ще се увеличи продължителността на живота, добавя Елвил. Прочети повече в Blitz

Заразата е тук и се шири - това са вирусите на смитата, които публикуват болезнотворен материал от "изкуствени хора" и заразяват със страх населението. И тези тенденции живеят много дълго.

спирка няма. Като се изключат разни тъпички мурзилчета, не знам друг да се връзва на идиотизма на братушките.

ако руснаците не щат да ни окупират, тогава ние да ги окупираме и си решаваме проблемите с пушката и фърчилата!

Миговете да поемат контрола над всички континенти! Стига с тази европа!

Генерале като дойдат пустинните консери(все пак дано да не вземе такива) ги пробвай както кара Миг-29, ма качи Бочко.

Толкова... странни мнения, за да не използвам по-силни думи. НИКОЯ ДЪРЖАВА не се е появила, оцеляла или изчезнала без армия, битки и оръжия. Ако България иска да остане държава - армията е задължително да бъде засилвана. Загубен суверенитет струва много пъти повече и в пари и във време и в страдание, за да бъде възстановен. Смейте се колкото искате на Северна Корея, но твърдата политика на "таралеж" определено кара всички, които искат да ги "претаковат", да внимават. Българската амия не е необходимо да може да победи врага - тя е нужно да може да навреди на врага толкова, че той сам да не желае да плати жертвите нужни за победа. Това е една ефективна защитна армия в 21 век. Да завладяваме някой е ясно, че няма да тръгнем.

я превземат мирно, без война и без оръжия. Както и много други държави.

Ся пичове вижте кво ша ви кажа... дреме ми на топа кви самолети ще имаме... голфа ми да върви пък другото... се тая

глупости

Ай нидей ми разправя чи щи и по добре да държавата да има пето поколение изтребител пък голфа ти да не работи... къв българин си ако не ти работи голфа... и женати щи изневери и любовницата няма къде да я закараш...

...за саjaление ..както ни определи професор Iво Mинчев ....ние смe дарjaва сас затихващи функции и това е необратимо !...огледаите се само ...които не ни е нападнал само тои няма да спечели...ние нямаме нито оражие ..нито армiя ..нито дори човешки ресурс !...ако нещо недаи боже се случи сам сигурна че мажете около 50-те само ще отидат да защитават !...та те са от последните ходили воиници и знаещи как да дарят оражие !....всичко друго дето се води младо ...са бiячи на вазрастни хора и тапоглави чалгари !...те няма да отидат да защитават родината !...това е факт !...и стига сте ми навирали в очите тази 68-ma бригада !...колко души са те и това армiя ли е ?...та те не могат само границата с Tурцiя да опазя от нашественици !!!!

Като ти гледам "правописа", наистина сме държава със затихващи функции. С такъв "правипоис" на времето вземаха само цигани в Трудови войски. В армията бяхме грамотни.

...я си бери лаиката бе тапак !...само това ли те впечатли "армеецо " ?!!....не ти е много умственiя багаж !..а и "правописа " сащо !

Ще купуваме ли Грипените? Пари има! 6 милиона са онея дето плащат данъци!

Един миг, пък трае у нас цяла вечност. Страхотни сме поединично - един мой колега-българин беше главен инженер на "Бойнг"! Чувам, че китайците могли да направят всичко, затова само им посочете кой самолет ви харесва и още утре стотина ще кацнат у нас.

Ако едно време СССР не беше унищожил българското самолетостроене, сега нямаше да се питаме, откъде да си вземем самолети!

Самолетостроенето бе унищожено по Нюрнбергския мирен договор. Та няма какво да се пениш на Русия, пени се на Англия и САЩ. След това имахме самолети, но те бяха разрушени за да влезем в НАТО, където е и основният противник, така че останахме с гол г.з без пищови.

Никой не ни е забранявал самолетостроенето. Сами се отказахме от него. Толкова капиталоемко и наукоемко е, че само няколко страни в света могат да се занимават с този бизнес. И то ако се обединят. За всеки бизнес си има подходящи страни - като големина, разположение, климат и мн. др. И трябва навреме да се откажеш. Италия, Германия произвеждат ли персонални компютри ? Отдавна не. А преди имаше - Сименс, Оливети. В САЩ само Dell са останали. Но вече не е изгодно, нужни са огромни серии. Финландия произвежда ли мобилни телефони. Отказаха се. А какви хубави ги правеха - още работят. Та да бъдем обективни, да не сме като дойчевеле, дето само знае да лъже и да обвинява.

Дай Боже следващият президент да е готвач,тогава ще се говори само за тенджери и рецепти...

нали натовците затова им даваме пред добре да ни пазят уж от михале.Каква национарлна сигурност .?

Да, време е. Едни ф16 или Ф18 ще ни дойдат добре - точни, ефективни, с нисък разход на гориво, за да страда Лукоил. Дори и кадъни пръскат аспусите на Су-та разни и МиГ-ове с безаналоговата американска техника.

Държавата не може да си позволи огромни военни разходи. Няколко скъпоструващи самолети няма да разрешат проблемите на армията а напротив ще ги задълбочат защото пехотата ще остане без машини, а те са гръбнака на армията ни, която трябва да се състои от няколко отлично обучени подразделения за бързо реагиране. Крайно време е да се разбере, че единственото спасение за армията е нейното преструктуриране в рамките на на настоящия армейски бюджет като се орежат работещите пенсионери и абсолютно всички ненужни паразитни структури и по този начин се освободят пари за войниците. Това е единственото възможно решение за момента и то не трябва да се бави и минута.

нека вземем няколко селскостопански самолета и сме с вързани гащи.

Може да се купят дронове и да има несиметричен отговор. А най-добре е да се правят дронове. Но дали някой нещо да се прави в ЕО или НАТО? Изобщо проблема на армията ни е че не е никаква армия -- не може да воюва срещу никой потенциален противник. С НАТО потенциалните ни противници в НАТО са многократно по-силни. А други противници май не сме имали последните 100 години (освен ако не се броят разрушителите политици).

Да не се притеснява президента, няма самолет останал във въздуха. Рано или късно, по една или по друга причинасе оказва на земята. Това всеки пилот го знае ;-)

Проблема е че бъдещето не е в самолетите а в дроновете. Ако имаме достатъчно, самолети не ни трябват. Може да млатим където си искаме с дронове. Ама май оттам откъдето е учил Радев не ни дават дронове а точно обратното, май ни забраняват и сами да си ги правим. С помощтта на политиците ни, разбира се. Е като се съюзяваме и влизаме във военни съюзи със трани, които не искат дори и да съществуваме, така ще е.

И аз съм на същото мнение! Главното преимущество на дрона е ,че може да лети и ниско до земната повърхност без да бъде откриваем за наземните радари.И да го цапардоса случайно някой -няма загуба на пилот и средствата и годините за обучението му! Дрона може да направи много по големи поразии от един изтребител докато бъде открит и унищожен!

Министър Каракачанов? Министър Каракачанов?? Министър Каракачанов??? Министър Бийн звучи по-престижно!!!

Ямболският "завършен онанист, презиращ родителите си" трябваш да е министър на Отбраната. Нищо че се е направил на болен зада не ходи в казарма.

Кво викаше един-Много суверенитет не е добре за ЕС! Добре де! Даваме си суверенитета на ЕС ама ни дайте оръжие за да пазим нас и вас! Не щат ? Като не искат и ние не искаме да се въоръжаваме по техните правила с последните стотинки на населението!

Не само миговете, всичката руска техника трябва да е на и под земята

Като данъкоплатец, не искам данъците и осигуровките ми за здраве и старини да отиват нито за Ф-ве, нито за Миг-ове, нито за Грипени.

Само 2% от тях.

по този въпрос да питаме само бившите генерали,офицери,старшини от диктаторската армия на бкп обучена и въоръжавана години наред със съветско оръжие,което разбира се според фатмаците е наи доброто и непобедимо във светът!но това не им пречи да обичат доларите,еврото,златото и имотите и западните автомобили и техника!

Не ти пречи да си глупак

Е какво стана с Грипените?! Нали уж тези машини бяха избрани?! Наистина най-добрата оферта, на фона на останалите щайги като античните кочини Ф-16 и бараките Еврофайтър и Рафал! А миговете отдавна трябваше да са на земята!! След некадърния ремонт на пияните шляхти от Полша!!! Дето имат нито право нито техническа документация!

Чакай малко де другаре. Нали трябва да ги купят, то да не е пернишки Голф. А Миговете че са вече архаика, то е ясно, някога бяха модерни изтребители, но вече са за музея.

Абе пернишки голф си е, ама лети като шпертплатова щайга.

Като сме бедни црвули и нямаме пари за пет изтребителя като хората, кой не е крив? О, да, знам кой ни е крив. Всички, без нас самите...

Парите за самолетите да отидат за образование и за лечение на болни и стари хора! Образование имам в пред вид-учене на чужди езици в професионални гимназии с цел младото поколение да се изнесе от България!

Думата българска армия е напълно компрометирана. 5000 военноинвалиди и военнопострадали получават между 130-170 лева пенсия . Това значи сигурно доубиване от собствената ти родина , за която е пострадал живота ти. Боклуци , кой ще мре за убийците си. Във вашите ръце не трябва да бъде поверявано оръжие, вие сте опасни за българите , не за врага.

Да се чудиш кой ти е врагът, тези които те убиват планомерно всеки ден или тези , които убийците ти всеки сочат за врагове.

Не 8, а 80 самолета да купим,няма да можем да се защитим от Русия и от Турция, зото и двете държави са империалистичезки и въоръжени до зъби, а България е пълна с техни агенти.

БГ то има нужда от надежни ПВО РАКЕТНИ ДИВИЗИОНИ насо4ени с-у наглия 4еркез ЕРДОГАН -2023 щи му ядем попарата когато удари с цялата си военна мош и предяви претенци за половин бЬЛГАРИЯ

да вземе пример от сделката по време на посещението на доналд тръмп във саудиска арабия! арабите не са глупави и сключиха сделка с наи доброто и модерно въоръжение от сащ!а сащ е световна водеща икономическа сила!

СА е протекторат на САЩ и купуват само от тях и съответно САЩ нямат никакви претенции към тях че са монархия без парламент, и развъдник на тероризъм

Ако питате мен, не само самолетите трябва да са на земята, а и под земята. Излизаш от варшавския договор, за какво ти са? Разпродавай. Влизаш в НАТО, купувай ново. Нямаш пари, вземи заем. Пед години преход от едното към другото и си готов. Ама от къде акъл. Прости президенти, министри и пр. председатели. И двата воденични камъка на врата ни. Проруския и протурския. Откъсни им въжетата и напред. Ние, България ще се оправи, когато създаде собствен ВЪРТЯЩ МОМЕНТ! Сега е времето да се наблегне на водороден двигател, на термоядрен такъв. Да не се занимаваме с прочетени вестници газ, атомни чайници и пр. боклуци.

Би трябвало ама Ненчев ги ремонтира в Полша двигателите и благодарение на него летят самолетите.

В ЕС и НАТО ...толкова !! Разруха,безпътица ,Обезлюдяване ,простотия,мизерия,агресия ,русофобия ГЕРБ,Олигарси,в ъгъла,педеращина ,.....Разруха !!

Не рабрах тоя папур за това ли го избрахме? Самальоти та самальоти и от нищо друго не е компетентен или не му влизало в задълженията!

Москва не дава да купуваме самолети , щото са западни и така си стоим без авиация по волята на русофилистиците. И по познатия маниер научен в москва маниер, хем ни пречат да имаме авиация, хем най-много плачат за това. Тоя москалслски боклук , който рашките свалиха от шумата ни разказа на папълно играта.

И по-лошо ще става, като дойдат пустинните земляци, които ФАЩ ще ни продаде за нови.

Ние никога повече няма да имаме армия! За армия трябва икономика, производство, инфраструктура и т.н. Ние сме държава със затихващи показатели. Убихме образованието, сринахме здравето на народа с внос на боклучави храни, назначихме работодатели с манталитет на робовладелци и т.н. И аз съм виновен, нищо, че никога не съм бил управляващ или партиен член или фен. С моето бездействие аз и останалите около мен позволихме всичко това да се случи. Сега вече няма изплуване!

А ти как бездейства?

Бях юнак само вечер когато съм на ракийка и салатка!

а ти в ссп

Абе наще бойни пилоти къде минават сега барокамера и центрофуга? Преди тука имаше барокамера, която сега е строшена, а центрофуга минаваха в СССР. А сега къде? Май леко ги пропускат тия тестове, а!

Купете 2 симулатора. Така е най-евтино и екологично. А стане ли война, НАТО и САЩ имат бол таралясниците да ни дадат. Е така реждеят по пустиняците в САЩ консервирани. За какво да даваме милиарди за тях сега да ги купуваме!

Как ще ни доставят? По DHL сигурно.

Господин Радев, нашата техника добра или лоша, ако сме добри стопани стопани, трябва да се поддържа. Имахме завод за ремонт на реактивни самолети, който произвеждаше и дронове. Не съм сигурен защо го закриха? Заради името му или заради безпрецедентната му разпродажба, както винаги с цел облагодетелствуване на отделни личности. По дяволите, няма ли кой да се разрови в този боклук и нека да замирише. Ние сме бедни и сме се научени самички да си правим нещата, но всички досегашни управници, ни лишиха дори от това право. Знам, това ви е ясно.

Трепете бейовете- другото ще се нареди.

А 35 годишните Ф16? Или те ще си летят?

Се кефя на бисерите на гордия европеец. Удря в земята и бисерите от матурите по простотия.