Църквата почита Св. Св. Константин и Елена

Православната църква почита днес Светите равноапостоли Константин и Елена. Църковният празник е в памет на император Константин и на неговата майка Елена.

Обратно в новината

Коментари - Църквата почита Св. Св. Константин и Елена | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Православната църква е историческата църква, която основа Христос.

наричаме християнските празници църковни и, че църквата почита светците. Светците са такива, защото са в молитвите на християните. Източното православие възниква точно тогава, със създаване на Византия,когато и българските земи са част от Византия. Нестинари има също и в Гърция, там са само мъже. Този ден е много силен за народа ни, много почитан, да се помолим за божието благоволение.

Съботяните имат много отклонения от Православието. Бидейки с протестантски уклон нямат свещенство, а пастори. Устройват молитвени събрания, на които пеят. Не почитат Светия кръст, Св. Богородица, светиите, иконите, Свещеното Предание и др. Но човек, който не почита Майката Божия, хули Самия Христос. А Кръстът Христов е скъп за всяко християнско сърце, защото на него Христос доброволно извърши спасението на света. Светиите пък са прославени от Бога човеци заради светия си живот и ги почитаме като наши братя и сестри, молейки ги за застъпничество пред Бога, пред Когото предстоят на Небето. Факт е, че по техните молитви стават много чудеса, а така също и посредством светите икони. А Библията, която всички християнски деноминации използват, е съставена от светите отци на Православната Църква през 4 в.

"Висшите и превъзходните, не гледайте високомерно на по-ниско стоящите: само Бог един знае кой стои по-високо. Съвършенството се среща рядко и трябва да бъдем снизходителни към по-слабите братя; мирното съгласие е по-скъпо от всичко. Спасявайки невярващите, помнете, че не всеки можете да обърнете чрез учени разсъждения - научаването трябва да съобразявате с различните разположения на всеки, подобно на лекарите, които използват различни лекарства при различни болести."

кво го усукваш, казано е просто: "Милост искам а не жертва"

Честит имен ден на всички с тези две имена- да сте живи и здрави. Ако някой отиде на църква, моля да запали една свещ- татко се казваше Константин- почина преди години, а аз не съм в България. Ако някой го направи, благодаря му от сърце.

Римокатолиците езичници почитат светци и техни мощи. Всички големи техни църква са построени върху древни езически капища. И във всички тях има хранилища за човешки мощи, което разкрива същността на тази окултна дрвноезическа религия, идваща от древен Египед и почитаща измисленото трио изида, сет и хор, чиито символи можем да видим на много места в тези църкви. Самият символ на римокатолическа църква е равностранен кръст, който на практика е буквата "X" от хор - един от аватарите на луцифер, завъртяна на 45 градуса. Християните почитат само Господа и Неговият Възлюбен Син, който ще се яви за втори път на Земята като Цар на царете и Господ на Господарите, за раздаде наградите на тези които е поставил над имота Му, според това дали са му служили вярно в правда и истина или не. "27 Защото както светкавицата излиза от изток и се вижда дори до запад, така ще бъде пришествието на Човешкия Син." Това ше бъде грандиозно видимо за всяко око глобално събитие, което ще бъде свързано с глобални природни каятаклизми. И всяко око ще го види, и тези които Го прободоха. Матех Глава 8 "19 И дойде един книжник и Му рече: Учителю, ще вървя след Тебе където и да идеш. 20 Исус му каза: Лисиците си имат леговища, и небесните птици гнезда; а Човешкият Син няма где глава да подслони. 21 А друг от учениците Му рече: Господи, позволи ми първо да отида и погреба баща си. 22 Но Исус му рече: Върви след Мене, и остави мъртвите да погребат своите мъртъвци."

ти ако си хрстиянин аз съм трамвай

Хайде да оставиш малко римокатолицизмът и да ни кажеш нещо за протестантството, което пряко произлиза от римокатолицизма и към което и ти другарю съботянин принадлежиш. По вашата фарисейска логика Иисус нямаше да изцери слепородения, защото в събота от фанатизъм вие не вършите нищо.

и сестрами е елена но не заслуява да и честитя имения ден

Много е важно да се отбележи, че Константин и Елена са тракийци и че византия в това време се е управлявала от наша кръв :)

Този кръст трябва да е бил много добре импегниран, щом е оцелял 313 години?!?

Тичкай да провериш.

Кефиш се като те лъжат, а?

vasil

Елинистичните портрети от Египет,над 900,са на дъски,дебели максимум 10 мм,датират от времето на Христа до трети век и са открити едва преди стотина години.При определени условия дървото трае векове,а Христовият Кръст е открит не в пръст,а в каменоломня.

Стоейки на високо равнище на нравствено развитие, Константин искал да издигне до това равнище и всички, които общували с него. Така веднъж един велможа користолюбец той вразумил по следния начин: извикал го при себе си, хванал го за ръката и казал: - Докъде ще простираме алчността си? След това промълвил, очертавайки с копие пространство колкото човешки ръст: - Ако ти си придобил всички богатства на света и си овладял всички стихии на земята и тогава няма да се възползваш от нищо повече от това късче земя, не е сигурно дали ще се удостоиш и него да получиш.от

Hoc Signo Vinces (гръцки Εν Τουτω Νικα, Латинска - В този знак победим) е мотото, че Константин Велики е възприел след победата си над императора съперник Максенций в битката при Понте Милвио северно от Рим на 28 октомври 312th. Константин трябва да е чул глас да произнася тези думи и е видял н кръст и гръцки букви, Χ и ρ (първите две букви от гръцката дума за Христос " Χριστός"), да се е появяват в небето. В памет на победата е издигната Арката на Константин. Лозунгът оттогава е използван от християни и представители на различни религиозни и политически партии

"Под това знаме ще победиш."

НЕСТИНАРСТВОТО ОПРЕДЕЛЕНО СЪЩЕСТВУВА ОТПРЕДИ ХРИСТИЯНСТВОТО ... ЗАЩО ГИ ПОЧИТАМЕ ? - АМИ КОНСТАНТИНИ ЕЛЕНА СА ОТ ГРАД НИШ - КОЙТО Е БИЛ ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИЯ 9 ВЕКА И ЧАСТ ОТ СЪРБИЯ 4-5 ВЕКА ... А ЗА КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА - АМИ ТЕ СА НАЛОЖИЛИ ЕДИН НАМЕСТНИК НА БОГ НА ЗЕМЯТА -ИМПЕРАТОРА - ЗА ВСИЧКИ НАРОДИ В ИМПЕРИЯТА ... ОАЧЕ НЕ СЪМ ЧУЛ КОНСТАНТИН ИЛИ ЕЛЕНА ДА СЕ ОТКАЖАТ ОТ ПОЛЗВАНЕТО НА РОБИТЕ:))

То и християнството не отрича робстовто. даже в една от заповедите се споменатва " Не пожелавай ... , Не пожелавай ... , ното , раба му, нито осела му...." та кво разправяше за християнството?

християнството е вяра а не социално политическа доктрина, ама ти това едва ли ще го проумееш с комсомолския ти мозък

я като си толко отворен, по добре кажи от кво умря Едуард Крофорд?

Ей сегичка ще спретна един сеанс с отвъдното и ще ми докладват. Ама да си траеш.