Тръмп сключи най-голямата военна сделка в историята на САЩ

Доналд Тръмп сключи със Саудитска Арабия най-голямата военна сделка в историята на САЩ – 110 млрд. долара веднага и 350 млрд. долара през следващите 10 години.

Обратно в новината

Коментари - Тръмп сключи най-голямата военна сделка в историята на САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

що мацки си купи с толкоз паре.

кулите им събориха и пак приятели

Както се знае военно промишления комплекс в САЩ държи конците на управлението. Сега Тръмп да го хванат че клати проститутка на моравата на Белия дом няма нищо да му направят.

Е за това Иран са зло.

тази сделка е въщност шамар за евросъюза. те тъкмо се канеха да спират оръжейните доставки за саудитска мангасария, заради действията им в Йемен. А тръмпи отиде и най-нагло се разбра за доставки на оръжие за 350 милиарда. Гледам в евронатото цари мир и любов, а чалмите спонсориращи тероризма ще получат ново въоръжение. Всичко е наред по света, спете спокойно деца.

ся...аз ни разбрах шъ ли им продадат отварачки на консерви дето работят в условията на радиацяи по 10 0000 долара парчето или ни шъ им продададат ....

Целта е също така да се повиши способността на кралството да подпомага контратерористичните операции в целия регион, "намалявайки бремето върху американските въоръжени сили да водят тези операции".- като знаем как йемнеците ги дрънкат саудитите ще стане забавно май....

Айдееееее, ИД ще превзема света. Имат си вече незчерпаем източник на оръжие.

"Блякхок" блякмок хахахахахахаха да пробват с Блек Хоук...

ъхъ ъхъ...))))

Факт е, че американците знаят как да правят бизнес. За разлика от руснаците.... Путинката може само да си мечтае за такава сделка. Ама да се хилиш по новините като зелка си е бизнес стратегия за руснаците. Да ходиш с танкове също, но в свободният свят знаят наистина как става.

Бо Бо

Това е жалко, не е гордост да печелиш от продажба на оръжия и да всяваш хаос по света, стимулирайки убиването на невинни хора, жени и деца! Тъжно, след като може тези финанси да се влагат в проучаването на космоса или за предлагане на човечеството на нови технологии!

И аз точно това писах преди две седмици по повод военния парад на Путин в Москва. Кому е нужно всичкото това оръжие?! Тази демонстрация на ракети, танкове, дрънкане на калашници и тропане на военни ботуши?! Аз не съм видял досега нито един военен парад във Вашингтон. Руснаците трябва малко да се поспрат с това агресивно поведение.

Без да има никаква връзка със сделката, СА обеща да се ръсне със 100 милиона долара за фондацията на Иванка Тръмп. Думата "корупция" не е с български произход, нали :)

Войните скоро няма да престанат. Да ги накажат всички Богове дано ,убийци!

Ето как САЩ финансира и подкрепя световния тероризъм!!!! Саудитска Арабия е основния финансист и основната ос на терористичните ислямистки организации!!!!

ЗАЩО САЩ ПРОДАВАТ ТОЛКОВА МНОГО ОРЪЖИЕ НА САУДИТСКА АРАИЯ - ТОЧНО НА НЕЯ? ТОВА ЛИ Е ПРИНОСЪТ ИМ ЗА МИР В БЛИЗКИЯ, И НЕ ТОЛКОВА, ИЗТОК? ПО ТАКЪВ НАЧИН ЛИ ЩЕ ВЪЗВЪРНЕ ТРЪМП "ДОБРОТО ИМЕ НА САЩ"? ПРОДАДЕ СЕ НА ВОЕННО-ПРОМИШЛЕНИЯ КОМПЛЕКС НА САЩ, НО НЕ САМО - ИСКА ДА ЗАПАЛИ НОВА СВЕТОВНА ВОЙНА, НО НЕ НА ТЕРЕНА НА САЩ - ПАК НА ЧУЖДИ ЗЕМИ. НО НЕ СИ Е НАПРАВИЛ ДОБРЕ СМЕТКАТА - ПРОЗРАЧНИ СА ЧОВЕКОУБИЙСТВЕНИТЕ МУ НАМЕРЕНИЯ, МОЖЕ ДА СИ ГО ПОЛУЧАТ "ПРОЛЕТНИЦИТЕ" ВЪВ ФАШИНГТОН, ДА РАЗБЕРАТ, КАКВО Е ДА ПУСКАШ БОМБИ НАД ЕВРОПА - ПАРИЖ, ЛОНДОН, СОФИЯ, БЕЛГРАД, КОВЪНТРИ, ДРЕЗДЕН, ТА ПОД ЗАСЛОНА НА КАКВАТО И ДА Е КАУЗА, НЕ МОЖЕ ДА УБИВАШ ХОРА. ИЗЛЕЗТЕ ВИЕ, УПРАВНИЦИ И СЕ БИЙТЕ ПОМЕЖДУ СИ, КАКТО СА ПРАВЕЛИ ДРЕВНИТЕ ДОСТОЙНИ НАРОДНИ ИЗБРАНИЦИ. АМА НЕ ВИ СТИСКА, ВЕДНАГА ЩЕ НАПЪЛНИТЕ ГАЩИТЕ, ПОДЛЕЦИ, ЛОЧЕЩИ ЧУЖДА КРЪВ.

браво за този коментар! това е истината!

Коментара се нуждае от малко уточнение: Лондон и Ковънтри са бомбандирани от немската авиация през втората световна война. За Белград не е много ясно кой се има предвид, защото също е бомбардиран и от немската авиация. Париж е обявен през войната за открит град. Остават Дрезден и София. Но за разрушаването и изгарянето на Дрезден заслугата се поделя междуАмериканскита и Британската авиация. Не хубаво така да се обобщава!

Що за глупост е това ... да спечелиш от природните си богатства и да ги подариш на някой си...с кого ще се бие СА, със сомалийските пирати...или срещу евентуално някой агресор...от друга планета...изводът ми е , че подарено богатство не е богатство, ако бяха пари изкарани с честен труд..щяха да ги дадат за благотворителност или нещо друго полезно за обществото, а за оръжие ..от това по-вредно няма!

Ще се бие с християните - те са основният вдъхновител и финансист на джихада. Тръмп им продава оръжия, с които да го нападнат.

Накой пак е преписвал от руски сайт и то некадърно. "Блякхок" е всъщност "блек хоук". Абе дир-а, явно съвсем сте разкарали грамотните хора, ставате за смях.

Между другото тази статия (баписаното в бея) може да се разглежда и от друг ъгъл - като някои толкова се интересуват от Статуквото в света (и исобено почителите на Тръмп като истински посветен борец срещу същото това Статукво, според тях). Нека да си припомним някои ВСЕИЗВЕСТНИ ФАКТИ в тази връзка. Всички знаем, че доларът е от десетилетия СВЕТОВНАТА РЕЗЕРВНА ВАЛУТА! Американският долар, който се печата от ЧАСТНАТА централна банка на САЩ - Федералнивт резерв, ФЕД-а. При създаването си ДОЛАРЪТ Е ИМАЛ ЗЛАТНО ПОКРИТИЕ! През 1900 г. САЩ изоставят биметалния стандарт и преминават към златен стандарт, като долара е изцяло обезпечен със злато и се равнява на 2з,22 грана (1,505 г) злато (1 тройунция злато=$20,ш7). Поради постоянната девалвация на долара САЩ се отказват от златния стандарт през 19з3 г., и валутата става свободно конвертируема. Намалява се значително златното покритие, като 1 долар се равнява на 1з,71 грана (0,888 г) злато (1 тройунция злато=$з5). Този стандарт просъществува до 19ш8 г. Всички знаем и че петролът, който е жизнено важен все още, и е бил десетилетия наред, за икономиката на всяка страна като популярен разпространен източник на енергия за живота и дейностите на човека, И КАТО ТАКЪВ СЕ ТЪРГУВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЕЖЕДНЕВНО И НЕПРЕКЪСНАТО НА БОРСИТЕ (а и не само там, навсякъде, докато стигнем и до бензиностанциите...) В ГОЛЕМИ КОЛИЧЕСТВА СЕ ИЗМЕРВА И ОЦЕНЯВА В ДОЛАРИ! В АМЕРИКАНСКИ ДОЛАРИ! И като е така, мисля, че е пределно ясно на всеки и КОЙ, или по-точно КОЕ, КАКВО компенсира ЛИПСАТА НА (пълно) ЗЛАТНО ПОКРИТИЕ НА ДОЛАРА след отказването от златния стандарт на САЩ (тоест ЧАСТНИЯТ ФЕДЕРАЛЕН РЕЗЕРВ..., тоест Статуквото!!!) - и че това е точно и все още ПЕТРОЛЪТ! И КОЙ има водеща роля ПРИ ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ЦЕНАТА НА БАРЕЛ ПЕТРОЛ СРЕД СТРАНИТЕ, ПРОИЗВОТИТЕЛЙИ БА ПЕТРОЛ В ОПЕК!?!? Които, само между другото, в този свят и времена на битка срещу монополите и монополното полoжение СА ВСТЧНОСТ НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ДЕ ФАКТО МОНОПОЛ В СВЕТА, и то всеизвестен!?!?

Изводите всеки сам може да направи, вкл. и защо е толкова важна за няКОЙ и няКОИ тази новина и сделки, И ТО ИЗРАЗЕНИ В ГОЛЕМИ ЦИФРОВИ ИЗРАЖЕНИЯ! В ДОЛАРИ:)

Доларът е световна валута!Не е резервна!И още нещо!От путински трол финансист не става!Нито пък от рунак!

Има долари и петродолари разликата е че ако отидеш и си купиш 100$ от банка е едно но ако продаваш петрол ти го продаваш в петродолари което ще рече че цената на един петродолари му е -80% от стойността на реалния а това е измислено за да цакат арабите а те си купуват оръжие с реални долари познай каква е реалната сума :) а оръжието е нещо което или ще остарее като запас или ще го изгърмят и край трябва ново. И все пак арабите си продадоха петрола а той е на привършване ще им свършат и парите защото ги харчат за простотии а не за технологии и накрая ще ядът пясък

при доставката остане - я някой сандък с джепане, я някое старо летало, ние ще го приберем. Толкоз ни е бабаитлъка - не моем си нахрани хората, тръгнали сме и ние барабар Петко с мъжете самолети да купуваме! Вместо силози и установки - ние пак ще си мерим....Навремето янките за една уж символична война сринаха София на път за рафинериите в Плоещ, сега пак ще предизвикваме някой друг, вместо да знаят, че имаме нещо по-тежко и важно и да видите как ще ни се усмихват от всички посоки.

ако нещо не си вдянал, да ти кажа:статията е за една сделка между сащ и саудитска арабия! статията за трите самолета, дето не ни трябват изобщовъобще е другаде!

А Путин нервно курит в сторонке...

. марш в руските форуми.

путин не пуши от страни! няма как да пуши, докато си блъска главата в ръбът на бюрото от яд!

Саудитска Арабия досега е избила няколко хиляди цивилни в Йемен (когато правозащитните организации бият тъпана за саудитците, западните медии мълчат, или най-малкото не обръщат почти никакво внимание). Заради Саудитска Арабия, жителите на Йемен са заплашени от глад и епидемии и няма изгледи международната общност да направи нещо повече от констатирането на проблемите. Саудитска Арабия избива собственото си население от малцинствен произход - с танкове, артилерия и т.н. (нещо като кюрдите в Турция под ердогановия ботуш).Саудитска Арабия са добри и верни приятели и партньори на САЩ. САЩ - гарант, пазител, разпространител и т.н. на демокрацията, свободата, мира, любовта и т.н и т.н.

А иранските екскурзианти в Йемен как са? Има ли за тях достатъчно забавления, аниматори и ол-инклузив руска оръжейна халява?

Е, тоя път явно саудитците не са оскърбени. Все пак Мелания и Иванка са далеч по-хубави от Мишелчето

Путлер не успя да се набута...

ИМАХ СИ ХАС,САУДИТЦИТЕ ДА ПОДКРЕПЯТ ИЗРАЕЛ ВЪВ ВОЙНА СРЕЩУ ИРАН!!!ТОВА В СИРИЯ ЩЕ БЛЕДНЕЕ!!!

Много хитър ход бяха томахавките. Показаха, че руската техника е добра само на пропаганда и теория. Практически ПВО-то на русанаците е пълна скръб. Още повече, че израелските Ф35 си летят спокойно над Сирия и Асад през ден реве от тях. Такава реклама си направиха САЩ и изложиха руснаците, че няма да се учудя и Иран да им бие шута... които всъщност почнаха да си правят собствена ПВО която е доста по-добра от Руската.

на глупавите драсканици или просто заработваш за единия хляб и през почивния ден щото си некадърен да работиш друго?

загуби си доводите и си забрави опорните точки, а? :)))))

Те саудитците, аха да поръчат на Путин една камара оръжия, и сега се уплашиха...

симо

Само това правите---да изиграете този или онзи!!!!!

Струва ми се, че има нещо много нездраво, гнило, в това една страна да зависи в огромна степен от чужденци, външна работна сила ("гастарбайтери"). Саудитска Арабия и богатите петролни джуджета около нея най-вероятно няма да могат да просъществуват и една седмица, ако се махнат бедните гастарбайтери (от Индия, Югоизточна Азия и пр.) които вършат цялата черна работа там, и ако също така се махнат западните специалисти, които пък вършат повечето от квалифицираната работа...Впрочем това се отнася (в по-малка степен) и за повечето развити западни страни... От друга страна, Китай, Виетнам, Иран и други бързо развиващи се страни сами си вършат и черната, и квалифицираната работа... Впрочем, тъжната истина май е, че всички страни като че ли вървят по сходен път на развитие - като се развият до някаква по-висока степен, като съберат достатъчно сила за икономически и военен натиск върху другите, се превръщат във "вампири" - започват да смучат суровини, ресурси, човешки потенциал от другите... Тъжна история.

иран сами си карат танковете и самолетите

малееее... с това колко пица може да се купи.... да се покрие цяла Русия с пица на 3 пласта ида ядем ядем ядем... ехааааа....

ти мани пицата, ами колко боярьишник е това.... направо не ми се мисли!

Ами нали трябва да има пушкала за рязаните карабини от ИДИЛ! Просто и елементарно!Розовият палячо не им го продава, а оня мангал с чалмата!

Странно как нищо не се казва за какво точно оръжие става дума. Убеден съм, че стрелковото оръжие ще е АК47 или 74 закупено на части от някоя бивша СОЦ република. Защото друго си е терористите да бъдат заловени с АК. И още нещо, няма такова име като "БлЯкхок".

но преди всичко скъпо. Например : Самолети F 35 (така наречените - летящи тухли), ПВО системи MIM-104 Patriot (така наречените - скъпи фойерверки), Хеликоптери UH-60 Black Hawk (така наречения - летящи ковчези). Като цяло все високо технологични глезотии с нежни имена.

вярно! и ще ги платят с едни никакви пари, $, за които коя да е рускиня прави страхотни мине ...фелац...а бе страхотн свир..страхотни работи прави само за 5 $

Ф35 дето прави смешни С400 вече 2 пъти от страна на Израел :)) Томакахвки дето направиха за смях С400 на Путлер дето въоръжи Асад да се бие с тях срещу ИД :)) Дърти Ф16 дето разказаха играта на Су-тата :))) Няколко кораба с овце които да потапят РАЗУЗНАВАТЕЛНИТЕ кораби на Русия :) Та такива глезотиики :)))

Е тези с поне малко акъл които не си губят времето с руска телевизия няма как да знаят кое е 'така наречено' . Те руснаците всичко знаят за F35, без да са и помирисвали 5то поколение технология. Тъй и тъй си си тук да питам - THAAD има ли и тя руски прякор? Аналог щото тц..

тъ.пички си са саудитците! за толкова пари можеха да купят половин россия! сега ще я купят китайците!

си още по-тъпичък, но не можеш да го осъзнаеш.

защо да съм тъпичък?? щатите купиха аляска, нали тъй?? 1 518 000 кв. км., за 7 200 000 $. ще рече по около 5$ на кв. км. цяла россия е 17 100 000 кв. км. нали? умножаваме по 5$ и се получава 85 500 000 $$! понеже съм ларж, и заради инфлацията умножавам по коефициент 20 и се получава 1 710 000 000$. горе долу същата сума дето ще я наброят на сащ за някакви пушкала!

Сключил най-голямата военна сделка в историята на САЩ!! Този ще го импичнат, когато си видят ушите!

Това ни най-малко не пречи.

"За първи път американски президент дебютира на международната сцена с посещение в арабска и мюсюлманска страна. Следващите спирки на първото му турне са Израел и Ватикана..." Арабите,евреите и папите...нещата не отиват на добре с Тръмп.

Обикаля ги според парите, които имат. Най-богати са СА. После евреите. След това Папата. Останалите са на опашката по кинти :)

Вие защо пак гледате в чуждото канче? На вас какво ви влиза в работата или на друго място, за колко пари САЩ продават оръжие на Саудитска Арабия? Гледайте си там вашите доставки на оръжия без аналог в света за Буркина Фасо или Того. Опа, не трябваше да споменавам Того...

Ами влиза в работата на всички, и най-вече на такива тъпанари като теб, които не разбират какво ще се случи с това оръжие! Може би Саудитска Арабия са най-големия умиротворител? Или имат военни операции навсякъде по света? за какво им това всичкото оръжие? Замисли се по този въпрос и може да започне и да ти влиза ..... в работата!

ще анексират россия?? ужас! как ще отучат русские от пиенето?

какво ще направят с това оръжие. Ама конкретно какво ще направят, без пролетарски интернационализъм и империализъм.

статистика. САЩ открай време продават оръжия, а СА са най-големият купувач на тази стока. Тръмп вместо да се хвали със сделки, които така или иначе си вървят от десетилетия по-добре да каже кога: - ще почне да се строи стената на границата с Мексико - ще започне работа по обявените инфраструктурните проекти за 1 трилион щатски долара - ще прави великата промяна в данъчната реформа - засега са внесени само промени описани на една страничка - ще отмени Обама кеър и ще предложи нова здравна реформа Досега нищо от тези предизборни обещания няма налице, само приказки.

Тръмп е полезен идиот за Русия !

Ти си по-полезен и...............

Точно това е новината и съдържанието на статията: Дончо Тръмплимиров сключи сделка с арабелите от Сауди за ТРИСТА И ПЕЕСЕ МИЛЯРДА ДОЛАРА...раиш?!А американски фирми и компании са вложили или ще вложат най много пеесе милярда долара!Останалото е много висока добавена стойност защото стоката е на много високо технологично ниво!САЩ наистина са сключили сделката на века! Освен това Сауди са купили американски дългови ценни книжа за (не знам точно)600 милиЯрда долара!Демек Сауди е изляла и продължава да излива трилион долара в Американскоюдейскатаколониалнафалиралаумиращакраварска икономика. :-) Което означава,че парите които са дали американските фирми и компании за петрол и петролни продукти им се възръщат със стократна печалба!

какво е съдържанието на статията, аз завалията, съм неграмотен и не мога да чета. За по-глупавите, които не вдяват от един път повтарям: това по-горе не е новина, а статистика. САЩ продават оръжие за десетки и стотици милиарди долари на СА от десетилетия. Нищо ново и по-различно не се е случило. Просто в следствие на инфлацията и новите технологии в оръжейните системи цените са по-високи отколкото преди примерно 30-40 години и цифрата впечатлява. Но тя най-вероятно е равностойна сделките от преди 30-40 години ако цените се приравнят. Тази сделка е подготвена още от администрацията на Обама - такива сделки се договарят с месеци и дори година, година и половина. Единствената заслуга на Тръмп е, че неговия подпис я узаконява. Въпросът е къде са новините за неговата икономическа политика, за реализацията на всичките му предизборни обещания, които щели да съживят американската икономика. Вече 3 месеца такива липсват. Единственото, което успява да сътвори са скандали и кризи в политическия живот на САЩ.

както казват на село нищо лично-просто бизнес парите обичат да се въртят

Работата е като на свинче звънче. Саудитските военни ще напълнят складовете си със скъпи американски играчки и ще ги оставят там докато ги бракуват.

Забавно, макар и очаквано - арабите си купиха поредни президент на САЩ (нали си спомняте за кръстните поклони на Обама пред краля на СА в Рияд?). А иначе - нищо няма да се промени. Саудитите са богати, но отдавна са извън класациите като войници, въпреки че са въоръжени до зъби и със сегашните най-модерни американски оръжейни системи. Войната в Йемен го даказва - години наред хутите, въоръжени предимно с калашници (вярно, имат и няколко СКЪД-а от преди 40-тина години) доста успешно се противопоставят на цялата тая водена от Рияд арабска коалиция, която се подкрепя от САЩ и ЕС, въпреки че войната не е одобрена от ООН. Толкова успешно, че сега май им пуснаха и биологично оръжие - само за 2-3 седмици, половината страна пламна от невиждана дори и според СЗО епидемия от холера...

Между другото, в началото на саудитските бомбардировки срещу Йемен, имаше един изключително циничен, отвратителен момент: след първата бомбардировка един от безбройните принцове от кралската династия в Риад подари по едно Бенгли на всеки от участвувалите в бомбардировката пилоти ... Най-богатата арабска страта бомбардира най-бедната ...

Точно така беше. А имаше и снимка - един от саудитските принцове, боен пилот, целуваше ръка на брат си - министъра на отбараната - за благословия на ударите. Впрочев в тая държава има около 30 000 принцове. За всеки се подбира високо платена синекурна длъжност...

А за други държави освен Саудитска Арабия, намесени в Йемен случааайно да се сещаш? Техните награди и премии какви са- кутия фурми?

Сега САЩ ще и продадат оръжие за 350 милиарда, а после същите пари ще ги вложат в възобновяема енергия и саудитците - отново на камили, както допреди 50-60 години.

тръмп отмени ограниченията за добив на въглища. Това ли наричаш възобновяема енергия

както си мислиш. Петролното лоби е силно в САЩ. А щатът Калифорния, където Арнолд Шварценегер като губернатор се опита да наложи възобновяемите източници на енергия фалира. Така че ВЕИ може и да се развиват технологично, но скоро няма да влязат в масова употреба в САЩ.

Тръмбето мисли за бизнеса,а не че ще превъоръжава радикали!За какво им е толкова оръжие на саудитите,освен за войни,нещо като продажба на "майката" на всички бомби!Е щяло да се открият повече работни места за производство на оръжие,ама че мисъл!Неадекватен като Буш младши,дори по зле!

А откъде ще намерят чаршафите достатъчно умни хора да работят с умните американски оръжия?

Тръмп не е никакъв миротворец , а най-гадния подпалвач на войни!Продавач на оръжия - миротворец , Вие подигравате ли се ?Да видим как ще я усети тая сделка Европа на гърба си , как ще реагира Израел и колко от оръжията ще прилапат терористите в родината на терористичните лагери за обучение!Русия да не я мислим , тя ще се оправи сама !

И аз също се оправям сама в някои дни.

Другото име, с което е известен БАРТЕРЪТ, тоест размяната на стока със стока, както е при натуралната замяна, напр. в по-първичните, недоразвитите общества, преди да се появят напримерпарите, е "ТЪРГОВИЯ МЕЖДУ БЕДНИ"! И НИКОЯ ОТ ТЪРГУВАЩИТЕ СТРАНИ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ КОЛИЧЕСТВЕНОТО ИЗМЕРЕНИЕ НА ЦЕНАТА НА СТОКИТЕ, респ. чрез универсалната единица, парите, и от ОБЩАТА СТОЙНОСТ НА СДЕЛКАТА, а от ... ДОГОВОРЕНАТА РАЗМЕНБА СТОЙНОСТ ПОНЕЖДУ ТЯХ, СТРАНИТЕ. В случая обаче наблюдаваме точно обратното - на общественото внимание е САМО представената му ИЗМИСЛЕНА ОБЩА СТОЙНОСТ НА ДОГОВОРЕНИТЕ БАРТЕРИ:) Или да го поясня по друг начин, като повод за размисъл и по-обективна преценка. Доколкото всяка от страните при бартера, при НОРМАЛНИЯ БАРТЕР би трябвало да е ЕДИНСТВЕНО ЗАИНТЕРЕСОВАНА как да постигне ПО-ВИСОКА разменна стойност на своята предлагана стока и ПО-НИСКА разменна стойност на придобиваната в ОПРЕДЕЛЕНИ ОТ ПАЗАРА, тоест от ТЪРСЕНЕТО и ПРЕДЛАГАНЕТО, то докато знаем, че петролът е масово и непрекъснато продаван в света, то МИЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА СИ ОБЯСНИ И ОБОСНОВЕ РАЗУМНОТО ПОДОБНО ОГРОМНО ТЪРСЕНЕ ОТ САУДИТСКА АРАБИЯ НА ... ТОЛКОВА и ТАКИВА ОРЪЖИЯ!?! Къде и как точно възнамерява да ги използва - дъвката със страшилището Иран много се поизтърка, а и договореностите, които постигна толкова критикуваният точно от републиканската върхушка и спонсорите й ОТ ФИНАНСОВАТА И ОЛИГАРХИЯ И ВОЕННО-ПРОМИШЛЕНИЯ КОМЛЕКС президент Обама бяха точно в посока сваляне на напрежението:)

Първо юридическия термин е натурална размяна, лельо. Второ: преди малко ти обясних ама пуста старост нерадост и прочие...та на въпроса: Който се зъби на Путин плаща милиарди на краварника за нема нищо!!!!

Има и други работи ама те не са за луди бабета демокрадки. Свързани са с парични маси и немат нищо, ама нищо, общо с натуралната размяна от преди Христа.

Сделката е за триста и педесет милиарда долара за десет години напред. За никакъв бартер не става дума!САЩ ще доставят оръжията във сроковете в които са договорени,а саудитите ще плащат авансово и ще допращат след доставката!Така ще бъде и с другите договорени машини,заводи и технологии които са договорили! ННИКАКЪВ БАРТЕР НЯМА ДА ИМА! На САЩ като им трябва петрол си го купуват на световните борси или ако им е по изгодно разработват свои находища във Щатите или по света!В руският Далечен Изток например!

Това са ПО СЪЩЕСТВО сделки и договори ПЕТРОЛ ЗА ОРЪЖИЯ, а как ще ги оформят и представят, вкл. в паричен еквивалент, това са технически подробности и предмет на оформянето им! (Петролът се оценява и продава в ДОЛАРИ, доларът е АМЕРИКАНСКАТА ВАЛУТА, която се печата от Федералния резерв на САЩ! - това между другото) Ако и сега това не ти е ясно аз се отказвам да ти обяснявам.

че дъртият оранжев старец е изкуфял и му хлопа дъската!

Инфо ти си руски кратунковиден трол!Няма смисъл да си губи чиляк времето с теб,но винаги ще те оборвам за тъпоъгълните ти коментари!

значи до 10 години автомобилостроенето няма да мръдне крачка напред към електрика или водород и американските коли все така ще са с огромни и много консумиращи двигатели ...а на природата и идните поколеня ... маината им !

Ти нещо друго ли очакваше? В САЩ има няколко много силни лобита: оръжейното и петролно-енергийното са едни от най-силните. А и след новината от преди ден-два, че Китай са направили пробив в разработването на технологията за добив на метан от горещ лед... и че запасите от тая суровина са много по-големи отколкото запасите на останалите фосилни горива електроенергията добивана от възстановяеми източници ще има още да почака за да се стигне до по-широкото ѝ разпространение.

Нали трябва да се подпомагат спонсорите на тероризма как няма да ''сключват'' сделки за оръжия..По ми е интересно как ей така давап някакви милиоарди за нещо дето не си видял и получил и ще чакаш някой да ти го достави някога???Това са си разплащания за операции по подпомагане на бунтовници навсякъде където им се накърняват интересите на тия двамата..

Понеже чета как някои от дежурните идиоти тук се прехласват по големите цифри и как "Тръмп бил взел парите на арабите" да поясня отново на тези кретени - "НЕ СА КОМПЮТРИ, А КОМПОТИ, И НЕ СА ПРОДАДЕНИ, А РЕКЛАМИРАНИ", неграмотни тъпанари. С ДВЕ ДУМИ - НИКАКВИ ПАРИ НЕ Е ВЗЕЛ И НЯМА ДА ВЗЕМЕ ТРЪМП, освен ако не става въпрос за комисионни под масата под една или друга форма, НЯМА НИКАКВИ РЕАЛНИ ПАРИ, защото ... СТАВА ДУМА за БАРТЕРИ, идиоти - стока срещу стока, петрол за оръжие!!! Да ви обяснявам ли сега пък какво точно значи бартер и как се прави, с какво е характерен? Ами ето ви пример - някой ти иска да напишеш например хиляда постинга в защита на Путкин и Тръмп и ти дава срещу тях хляб и прехрана за месеца. Може цената да е каквато се договорите - и сто, и хиляда, и милион за постингите, но респективно и за прехраната ти. Каквато си я изберете и ви устройва, ако искате да направите впечатление може и сто милиарда да я спретнете:)

Sm3hurk0

Не разбирам от сделки с оръжие, но забелязвам, че долара пада - вижте графиката на началната страница на ДИР.

добре че нямаш долари та да се притесняваш :)

браво бате, къде те научиха да четеш, 4- ти клас имаш ли?:) радка пиратка ли е твоят идол?:)

Ако ще оръжие за 100 пъти по 100 милиарда да купи Саудитска Арабия, в далечен план тя не може да стъпи на малкия пръст на Иран. В края на краищата решава човешкия фактор, а не парите и оръжията. Иран има огромен брой млади специалисти в техническите и всякакви други специалности, развива се технологично ГЛАВНО СЪС СОБСТВЕНИ СИЛИ. В това отношение Саудитска Арабия просто не може се сравнява с Иран. Освен това, макар че Иран също е под религиозна диктатура, страната има огромен политически опит, традиции, мъдрост натрупана от хилядолетия (една от най-старите култура в света). За сравнение, Саудитска Арабия е изкуствено създадена преди ПО-МАЛКО ОТ 100 години. "Кажи ми какви (или кои) са ти приятелите, и аз ще ти кажа какъв си ти..." гласи народната мъдрост... Русия и Китай се сближават с Иран, а САЩ със Саудитска Арабия...

Иран да не затрие СА. И те са НАТО, Китай и Русия. Иран не е под религиозна диктатура. Иран е Държава, където религията има водеща роля. Има разлика !

Скучна девочки с понижена социална отговорност от Козяк"Мен, знаете ли, кое е това, което ме изненадва? Те нажежават политическата ситуация в САЩ с анти-руски лозунги,. ТЕ не осъзнават и не разбират ,че вредят на собствената си държава. Тогава те са просто тъпи Или знаят всичко и го правят нарочно, То тогава излиза ,че са опасни и безскрупулни хора. "

Най-лошо хапе змията, която умира. Логично е да плюят по Русия. Току виж и там се появили плакати с текст : Тръмп в Сибир, Путин в Белия дом.

'Путин в Белия дом' Само ако му направят такъв от фазер до фалшивия 'Райхстаг'. Голям колкото кучешка колибка и пупу ще може да стои вътре прав ..

с понижена соц. отговорност. Казвам се Алиса Вокс - вижте новия ми клип Малъйш в който поучавам младите да не се интересуват много много от политика. Шедевр из кремлевской психушки!

Сичките негрота дето сфират и пеят чалга са изключително политически и социално натоварени още от времето на ma baby is gone...

Какво и има на сделката,нищо не нормално, Тръмпи си изпълнява предизборните обещания . Май голям хитряга ще излезе . особено след като Хиларито ще бъде обвинена за руски шпионин след като е получила милиони кинти от руска банка в джукрейната.