Сагата с обществената поръчка за тол системата продължава

След като МРРБ и АПИ подновиха обществената поръчка за тол системата с 24 часа, към 17 ч. бяха подадени 6 оферти и 3 жалби.

Обратно в новината

Коментари - Сагата с обществената поръчка за тол системата продължава | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Извинете, но е срамота сърбите да са с десет пъти по-високи такси от нас, не мислите ли?

20-30 годишен дръгер 101 кс - данък 14 лева , алоооооо , малоумни ли сте. 102 кс - 100+ лева , е нема такава държава.

Големият, дългогодишен проблем е, че през България преминават над 1 млн. транзитни ТИР-а годишно за странната цена от 10 евро - цена, 10 пъти по-ниска от тарифата в други балкански и европейски страни. Без коментар - разликата се прибира от кой, кой, кой ???

А КОЙ КАРА РУСКИ АВТОМОБИЛ ,БЕЗ ТАКСА.

15лв - 8eur е седмичната винетка. Такава цена за 300 км магистрала няма никъде в Европа. Няколко стотин хиляди чужди леки коли преминават годишно, някои дори не купуват винетки. Час по - скоро трябва да има ток система. Време е да започнем да печелим от пътищата си.

Това не се прави за да се ремонтират и правят нови пътища, а за да се краде повече от определени хора и фирми то за десетки години напред. Къде има по света обществена поръчка за 200млн. лева със срок за подаване на документите от един ден?!!!! Бързат да си раздадат поръчката и всичко да се потули покрай патърдиите с Патриотите, блябосването за Председателството и други изкуствени циркове. Следете КОЯ фирма ще спечели, там са БОКО и още някой от бизнес партньорите му- Пеевски, Черепа или Пашата.

Процедурата ще се спечели от собствениците на западноевропейски отбор по футбол.

"85% от пътната мрежа..." - как няма да обжалват, мазна баница си е тая поръчка

Тия май само пътеките из балкана не са вкарали в поредното дране...Голямо обжалване голямо нещо става и никой не си задава въпроса ЗАЩО..За да се обжалва значи има основание, за да има основание значи властващите са си надскочили мизата...

До както не оправите пътищата,и не съставите алтернативни трасета на ТОЛ магистралите,няма да ви се вържат българите.България нека да печели и е редно от преминаващите чужди ППС.Но трябва да има как и гражданите на Р.България да пътуват,без да се налага да плащат допълнителни такси.Електрони винетки-добре,а кой ще гарантира че след 1 година ще решите че са ви нужни не 1миляд а 2 такива.И след като вече ТОЛ пътищата са вече частни,то частника ще го иска увеличението а вие ще вдигате рамене,ние ще псуваме,но ще си плащаме.Сега остава да разберем кой точи зъби за поредната апетитна хапка народна плът.Знае се само че тези които го внасят са на масата първи,остава да се узнаем и останалите хиени.

Мноооо си прост. Къде видя, че ще стават частни?

те и сега са си частни.

евалата - наи накрая. като влезат още 700 милионя на година, автомагистрала хемус ще я направят за две-три години от допълнителните приходи. за 4-5 години могат да приключат със сагата наречена строеж на магистрали+тунела под шипка. като настроята пътища българия ще се индустрялизира - бизнеса сам ще доиде и стандарта ще е висок по селата и малките градове както е в софия.

Глупости . Тиквата в мандат - боко 2 изтегли над 20 милиарда евро за ???

Още не сте се събудили

Трябва таксата да бъде различна за товарни автомобили от 3.5 до 12т. и за тези над 12т. Малко по големите бусове са 4,6т. до 6т. и са основен транспорт за малките фирми, както и по малки камиони до 12т. Не е честно да плащат същата такса като ТИРовете които почти винаги са над 12т. Или най добре е таксите да бъдат разделени според категориите - има ги на гърба на всяко свидетелство за управление: от 3.5 до 7.5т. от 7.5 до 12т. и над 12т. Ама едва ли ще помислят за това.

Откъде мозък в тия празни кратуни,трябва големите да печелят за сметка на малките.Тъка е с винетките,,карал,не карал,,всички еднакво плащаме.Не разбрахте ли ,че те всичко правят бедните да стават по бедни,а богатите по богати,факт ,,ктб,, откраднатите пари за сметка на народа.Тия нещастници са хванали Господ за шлифера и мислят ,че вечно ще е тъка..Ако прдължават с тоя рекет и тия безнаказани кражби и концесий ще се намери някой да поведе гладната тълпа

все пак тировете разпределят по-големия товар на повече гуми,така че нещата са помислени,а и ги глобяват ако надвишават тонажа на ос......

А КОЙ КАРА РУСКИ АВТОМОБИЛ ,БЕЗ ТАКСА.

Истината е една парите за пенсии и помощи на "малцинствата" не стигат, трудоспособните са малко а над 2 000 000 избягаха от гладна смърт. Пирамидата е обърната и до 5г ще стане нещо много грозно

There's vignette!

Просто Герберастите са си повервали, че са недосегаеми и затова сега един ден - незнаещите далаверата да нямат време дори гаранцията да си внесат. Не забравяйте, че който направи системата, ще знея всеки камион къде ходи, а в бъдеще и всяка кола

ОТ ТОВА МОЖЕ ДА СЕ ОПЛАКВАТ САМО ТРАФИКАНТИТЕ;)

Аз ще знам трафикантите

И каква точно е далавератъа? Има 6 подадени оферти - това означава, че 6 фирми са се готвили и са готови с предложенията си, но безкрайните жалби стопират процедурата. А трите жалили пускат по навик вече за ен-ти път. Тол система трябва да има, колкото и да е неприятно за превозвачите.

не се ли въвежда там където вече има пътища?!? Ква тол система тук по нашите сокаци?

Къде видя сокаци?Аман от празнодумци.Ако искате да живеете в уредена държава ще трябва да се бръкнете малко.Докато личното благо е над общественото няма да се оправиме

Каква ТОЛсистема бе идиоти. Като направите пътната инфраструктура като в Германия тогава я правете. Къде ще спра и ще има нормални условия за почивка и няма да ме ограбят? БОКЛУЦИ.

Тол система няма да бъде въведена, защото бизнесът отива на кино от 6 до 5. Ще трябва да си плаща на километър. Има и друг проблем. Богатите също ще трябва да плащат повече за регистрираните си като товарни коли луксозни автомобили.

.. товарни автомобили над 3,5тона.. т.е. освен ако не е бронирана бичката и богатите няма да плащата на километъ

А ако се вдигне пътния данък с ЕДИН ЛЕВ, няма да има нужда от тол система.

Поредната мухоловка. Политиците винаги са гледали на хората като на мухи които трябва да бъдат ловени с лепкавите полически лъжи и измами.