Китай първи в света доби газ от ”запалим лед”

Китайски специалисти обявиха, че за първи път в света са извлекли газ от подобен на лед материал под Южнокитайско море.

Обратно в новината

Коментари - Китай първи в света доби газ от ”запалим лед” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Руснаците треска ги тресе от тази технология....УРАВАААААААААААААААААААА

сега вече Газпром наистина ще го погребат. На путтлерастите ........моите съболезнования

ЪхЪ и Боко ше ти напрай ся гЪзов хЪб от Китай. Много си смешна мошара! Гласи кюмбето мошонка, щот ни Газпром ни китайците ше ти дадат кюмюр и дьрва за зимата!хахахахахаха

На жужачето ще му отнемат средството с което пълни празната руска хазна ха ха. Останаха му само ръждивите оръжия, да ги дрънка, защото за друго не стават. Голяяям политик излезе плешивото гном. Направо им разби главите на западняците и на гнилия капитализъм.

Ей, дребните русначета ще внасят китайска газ, за да се топлят и със сигурност ще е по евтина от руската газ. То затова жужето се моли ония ден на Дзин Пин, че даже му свири и на пиано, а може и на други работи да му е свирил.

А ти на кого се моли ,на азерския мустакатко ли, че и на дудука му свири}:-) Жалко за усърдието ти, тая зима па ше си на кюмюр ве палячо!мбухахаха И за сведение,на 9 май в 20:00 китаеца беше на Червения площадь седнал до Путин да му се моли!хахахах

Путин го ползват само да държи палтото на първата китайска дама...ха.ха.ха

Нарочно ли спряхте да ползвате "шистов газ"? За дезинформация!?

Китай е независима страна.Нямат на територията си чужди бази-американски.Сорос не го допускат.Наричат го крокодила.Стремят се китайските заплати да са като американските.Нали и Тръмп ви каза?Дъщеря му посетила Китай стигнала до извода ,че САЩ изглежда като страна от третият свят пред Китай.Нострадамус е предсказал за 2018 год.водеща държава в света е Китай.Най много дълголетници има в Китай.

Коя е първа и коя втора няма особено да стопли 13та, която тепърва ще слиза още надолу.

А сероводородът в Черно море който е само на 100м. под повърхността и е много лесно запалим неможе ли да се използва за нещо???

Еврика....Да дойдат и при нас кинезите.В Черно море има по дьното много фекалии и може да извлекат много качествен газ.

Сега вече няма спасение за планетата Земя!

Още един пирон в ковчега на Съединените Краварски Щати.

И защо така мислиш, умна гугутке? Или просто не можеш да мислиш, а само да реагираш с примитивната си нервна система.

А ние тук се надяваме да добием топла вода в квартала....

Ако беше някоя по-малка страна, тази технология можеше и да изчезне ... ама сега ?? Много ми е интересно, какво ще измислят за да натиснат Китай !!!! :)) Ей по този начин, преди 4-5 години натиснаха Иран, за революционен генератор на енергия ... генераторът се изгуби! Преди това, натиснаха General Motors, за супер ефективна електрическа кола - ElectroVette1. Колата е изкупена обратно от всички и унищожена част по част, заедно с цялата техническа документация ... Преди това беше България - с горивото "ПЕГОЛ" ... И още кой знае колко изобретения, дето щяха да ни улеснят живота ... ама не! Ще ми се да спомена тук и английската ваксина против КАРИЕС!!! и тя изчезна ..... след успешните тестове а с Китай ?

По твоята теория на конспирацията сега чакам Тесла да спре да работи, да изкупят всички продадени автомобили, да ги разглобят на части и да ги унищожат... То е вярно че и параноиците понякога ги следят, ама...

Сега сащ ще трябва да ''демократизират'' и Китай както направиха с петролните държави Ирак и Либия.

Разработи ли се този метод, а това ще стане рано или късно, Русия отива при банановите републики, където й е мястото.

Това го слушам вече 15г. А то обратно,Сащ станаха бананова република.

Ти първо погледни себе си, па после другите.

Ти внимавай да не изядеш банана още сега, а за далечното бъдеще на Русия не се вълнувай толкова! ;-)

Ако Русия стане банановая республика , си представим България каква республика ще стане! Аве палячо нали квичахте , че настъпил края на петрола и газта , и бьдещето било за електромобилите, и ко стана? Ми нищо , ти както си си карал таралясника от германсата автоморга, така си и го караш до ден днешен, та и с тия китайски газодобиви ще е същата работа}:-))) Американците уж с шиста щяха да затрият всички други нефтодобиващи държави , па ко стана? Повечето от шистовите американский компании са фалит!!!хахаха Така, че палячо смешении карай си таралясника, и си стягай кюмбето за другата зима, щот лятото ще мине бързо и никаква китайска технология нема да ти даже кюмюр и дърва през зимата.мбухахаха

много си прост Саше

Кой друг, ако не Китай? Китайците не им пука от иглите на останалите. Всяка година избиват доволен брой корумпирани от чужди разузнавания и корпорации, така, че няма как да им се влияе негативно в стремежът им да овладеят алтернативни източници на енергия.

Оти ручааме жабета с газопроводи и самоминетни подаръци? Силата на Сибир къде я ръчнааАме?

Не дай Боже, защото ако тогава тръгнат бежанци....

Китайците там кво намерили и обработали си е тяхна работа, пък и Китай е доста далеч от Болгария. Я тук квичащото моше чалгаджииско да ми каже- ко стана с находището "Хан Аспарух", нали там уж Боко и Тотал изринаха милиарди кубометри газ и нефт? Кьде това неизмеримо богатство, и защо това същото тъпорьбесто моше до сега си топли пърдулника с кюмбето на кюмюр и дърва, а не с газ от находището "Хан Аспарух"?

Болагрия се намира там в сърцето на Рассийския хаганат под Москалско робство от 500 години и й точите петрола и залежите. И доколкото разбирам е остров на морала в расийската ретроградна кочина. То и оттам ще започне разпада й!

Иди в Татарстан и им кажи ,че са българи.Ще изядеш един бой и .....

Ясно! Значи нема газо и петроло у Хан Аспарух, и ше се наложил да си прьцкаш газ собственно производство в шишенца, или ше я караш рак с кюмето! Палячоуууу колкото и да квичиш, се тая, предназначението ти в тоя живот е -_слугинаж и робски труд за благото на евроатлантите!мбухахаха

Цоцай си там халявата в Рашка, (докато още я има) ние в 'чалгаджийско' и без твоите умни съвети ще минем ;)

Е как нема да минеш, минаваш и заминаваш направо в италиянската цитрусова градина ве РоБскии!мбухахаха

До редактора Димитър Михайлов: "Депозитите" на/от метан хидрати дали носят и съответната лихва?

Какво стана ? Нали комунизма пропадна. Сорос и неговите измекяри в България го ликвидираха

В Китай само партията е комунистическа. Самият Сталин до колкото се сещам е казал, че техният комунизъм е като комунизма в СССР, както маргарина е като чистото краве масло.

Китайците, според посочените данни, на ден обработват десет кубически метра "запалим лед" и добиват по 1600 куб. метра газ. Не знам доколко това количество задоволява вътрешните им нужди, ама все ми се струва, че не стига доникъде. Та, за какви доставки в България говорим?

От сегашното находище добиват между 15000 и 50000 куб.м. на ден.

Добре де, 50 000 кубически метра колко са? Ако бяха 50 милиарда, да се стреснем, ама 50 000. Това в момента се добива от отпадъци само в един завод за преработка на боклук. И няма нужда от горящ лед.

Е те руските 'експерти' и към шистовия добив бяха 'скептични', когато нефта беше още над $100/б. Оказаха се 'изненадани'..

Не че искам да кажа нещо, но екологията на Китай вече я няма никаква. Храната им е пълна с пестициди, смог в градовете им е постоянен. рекичките са я с приятен розов цвят, я с още някакъв отровен такъв. сега ако ще стопим и ледовете - съвсем не знам докъде ще я докараме. Сега и морета ли ще оцветим?

Като нищо и това ще се случи. Важното е да се печели и да си по-голям от другите (според тях). Не вярвам да е възможно още дълго да продължава така.

И кой сега ще води "евразийското хоро"? Китай или кремълското дерьмо?

Ся Боко ше ти прайм гЪзов хЪб от Китай! Аве палячо както си си бил среди 100 години с кюмбето, такая и ще си отидеш с кюмбето. Кремълското джудде ти нахендри два реактора за НЕсъщестауваща АЕЦ, щот си тъпоръбест чалгопитек и балък!мбухахаха

Газта, нефта и още сума ти ресурси са само под ръка на чайниците. В Сибир - обезлюден, попаднал в ръцете на блядстерите едно време, но те са даоказани непрокопсаници. Както стана с Тибет, спокойно може да стане и със Сибир. Русия е говно в сравнение с Китай.

Доказаните прокопсаници , британската утайка изкла и обра коренния народ на Америка. В Сибир бърдук спукан има Тунгузия, Чукотка,Хакасия, и пр. и пр. туземнво население. Американците експлоатираха 300 г. негри. В Русия от 1801г. е грузия, в която ирански шах е оставил 75 000 грузинци. По време на руското владичество и в момента са 3.5 млн. души. Боклук скапан и тъп !

Каквото и да стане, ние ще продължим да купуваме газ от Русия на най-високата цена в света:) Вечнаа дружбаа! КПСС-БКП! КПСС-БКП!

По братски, по славянски, по православному... СЛАВА пУТИН. Саркастичен съм, ако някой не е разбрал.

Добро утро Главанакоффф ! УСА верните изтривалки България и Украйна диверсифицират доставките на газ. Украйна купува реверсна газ от Словакия на ;цена 24% над цената на руската и тази газ е отново руска...ха ха ха Тъпунгери. САЩ ще достави газ на България.Спокойно...Тангото е бавно

Добро да е! Би ли бил така добър да ни осведомиш на каква цена ние купуваме руската газ (която има пълен монопол в България) и как успяваме да я продадем на някого на още по-висока цена? И примерно на каква цена Германия купува руска газ (около 30% от пазара на газ там) и как биха ни платили още 24% отгоре на нашата цена?

не му върви на Путин и това си е. Севреномонголската империя ще трябва да се разпада на още части.

Във всички случаи монголците са на по-висок клон от негроидната-латино империя УСА

Все по близо до унищожението на нашата планета!С добиване на всяко ново гориво,което е било погребоно за да може да има баланс на повърхноста ние нарушаваме баланса на тази уникална батерия наречена Земя!Природата е открила начин да съхранява тази енергия и да се самобалансира но ние вече го нарушаваме във всчики форми!Земата всеки ден получава огромни количества енергия от слънцето,която ако не бъде съхранена или отведена на безопасно за живота място ще ни унищожи,но май никой не го схаваща това ми се струва!Балан са е нарушен,но все още обратим!!!

С население от седем и половина МИЛИАРДА за какъв баланс говориш, че нещо не се сещам?

За т.н. "пермафрост" няма ли българска дума?

Само за Протокола. Метанови хидрати с огромни количества има и в Черно море, но няма технология за извличането им.

Явно вече има. Едни милиардни тръби отидоха на майната си

Аз пък ползвам енергия от енергийни напитки.

значи глобалното затопляне,пак си го запазваме,даже увеличаваме,ура

мен ма чакат да се изпардя секи ден сутринта че 15,000 кубика метан произвеждам...глобален феномен..с боб и леща праим света енергиъно стабилен

Обади се в комисията за енергийно и водно регулиране. Да ти начислим акциз. Не може така свободно.

Дотук, само едно нормално мнение. Останалото е тролене на хора,, които хабер си нямат за какво говорят. Да ги светна - тук проблема е рентабилността. Все още се търси технология, която ще направи този добив икономически изгоден.

Колко дрынканици за Русия. Не се притеснявайте за нея. Изнася атомни централи, космически полети, вертолети, лазерни резачки за големи метални конструкции, товарни автомобили, кразове, малки ускорители за медицински цели, строи нови атомни ледоколи, да не говорим за въоружение и тн и тн

ест. тъы прав! а почему ти си тук , а не там?

:)

А защо най големия %канибали в света живеят в Русия ? След като търгуват с толкова ценени и технологични стоки? Ти ако решиш да мигрираш би ли живял там ? Би ли имал семейство там? познавам един който ходи на гурбет там след 6 месеца живот в фургон и с шут в задника и без пари се върна в бг а вече не му е толкова велика дестинация

И най-вечепроститутки

Китай ще отнеме от русия еднственото нещо което я храни. Газта.....

Да попитаме шамандурите управляващи къде се скатаха и не бяха на форума в Китай за Пътя на коприната? Румъния, Гърция, Турция, Унгария,Чехия, Сърбия бяха там.

'Пътят на коприната' няма никакво икономическо отношение към Европа, а само благовидно наименование за китайската експанзия/колонизиране на средна Азия.

От наште насрани политици, съдии и прокурори толкова метан може да се произведе ако уцелиме технологията, че ще можем с векове да изнсяме и за Русия, Китай и Щатите. А ако ръгнеме една тръба в парламента и затвориме всички прозорци, ще можеме да я закачиме направо за всички газови хъбове с висококачествена и висококтанова пръдня (метан) под високо налягане...че може и колите да си зареждаме, та накрая тази сграда да послужи за нещо свестно.

КИТАЙ ЗАДМИНА САЩ СЪС СВЕТЛИННА СКОРОСТ!!!

На твоите хляба ще изядат, а първата ти грижа е САЩ да класираш. То бива слабоумие..

ако кажеш и как реши че трябва да правят цветна революция, и да е логически свързано със статията, те признавам за НЕ сбърканяк и НЕ прост трол. Цветаната революция би я направил Путкин...на него му подбиват цената на единственото което може да прави - да копа гориво и да продава !

и да го "копа" даже не може...използват западни технологии за целта...само може да го шитка:)

Китайците ако ще и 400 куб. метра газ да вадят за цената на 1, па ще си чакаме американския втечнен газ да улезе у хъба на двойна цена, щото както каза Плевню, не са важни техн. параметри и цената, важна и политичекста коретност.

Дали ще е американска, дали азербайджанска- определено ще подбият цената на руската.

Ще подбият руската цена когато цъфнат налъмите Главанакоф

Какво стана ? Нали комунизма пропадна. Сорос и неговите измекяри в България го ликвидираха ???

Разгледайте картите на дъното на Тихия океан. Тези метанови хидрати се добиват от хиляди години. Въпроса е кой ги добива като не сме ние.

Всеки успех на Китайската Народна Република е успех на милионите и милиарди угнетени хора по света, които се борят за нормален, достоен и мирен живот!

икономически партньор на ЩАТИТЕ, е пореден пирон в ковчега на азиатски путлеристан, особено в областта на енергийната независимост.

Не ти е ясна политиката на комунистически Китай. Един народ, една партия, една цел - мир по света, равноправно сътрудничество и добруване между народите. И не може да бъде другояче, когато става въпрос за превъплъщения на най-хуманната религия-Конфуцианството!

хахахахахахахахаха!

Като са толкова хуманни защо избиват просяците по улиците както едно време кучетата в бг ? А в провинцйте е голем кекс още са на тема чупете краката на новородените момичета за да са по привлекателни за мъжете като пораснат!!!

А наш боце щеше да докарва газ с камили от катар..пфу

Не. Парите ги е вземал за да вкарва мигранти в България.

Путин е силно притеснен от новопоявилата се конкуренция от страна на Китай в бълването на фалшиви новини. Шараните сега ще се чудят на кой червен червей да кълват.

Наближава времето, когато рашите ще си разнасят газа в кофи, до поискване. Примерно, както сега се разнасят пици. Само и само да купи някой. И тогда, в расии бъйл генерал а в Балхария дърва резал. Приказка от Врангеловите генерали.

А, китайците веднъж дневно да пръднат - някакъв метан, все пак - Бойко ще направи конектор и от там...

martin

Точно така- аз предлагам всеки коментар да започва с "ПУТИН Е ВИНОВЕН".

Ой сейчас Рашка совсем пропала

Ехааа, ся си е.а мамата вече глобалното затопляне. Всичко това ако се изгори в атмосферата и отиваме на кино.

всъдеход от желязно дърво.