Р. Брансън: Живеещите в страната са най-добрите инвеститори

Най-добрите инвеститори в една страна са хората, които живеят в нея, заяви британският предприемач Ричард Брансън минути след като пристигна на летището в София

Обратно в новината

Коментари - Р. Брансън: Живеещите в страната са най-добрите инвеститори | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този кретен ни третира, като негрите в бившите британски колонии в Югозападната част на Африка преди повече от два века Така белите са обяснявали на пампайците как всичко е в техните ръце, освен кинтите естествен, които розовобузите островни прасета са карали към Албиона!

Да бе- най добрите инвестиции са хората които живеят в страната - в коя страна- тогава българите които се преселиха в ОК както и поляци и т.н. са най-добрите инвестиции за ОК. А той в какво и колко инвестира в България?

Поредният англосаксонски мошенник!

Така ли? А ти кой беше? Точно, никой.

с 460 лева как се инвестира? в гащи втора употреба?

За първи път нашите медии не се възхищават на мастити мазни гладни банкери. Вижда се как "ПРОГРАМАТА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД" започна да боксува и дава заден ход, след кИЛАРИТО не стана президент.

Бизнес средата у нас а абсурдна защото тези които ограбиха страната не желаят да имат конкуренция.Достатъчно е човек само известно време да се разхожда из един град за да забележи как общината преследва дребните търговци и останалите хора с дребен бизнес които се опитват да оцеляват но нямат своя площ колкото и малка да е .Дори за маса за продажба на зеленчуци се води непрекъсната борба ако не си част от нечия верига.Колко са публичните компании и дали няма само да те ограбят както стана с масовата приватизация ако вложиш парите си в акции ? Навсякъде гадни чиновници и абсурдни изисквания и ограничения .Само да се краде с помощта на държавата няма ограничения ако се докопаш до системата.Забравен е уникалния български опит за производителни и потребителни кооперации които са спасили дедите ни от кризи и поствоенна мизерия. Корумпиран съд в който за да се защитиш трябва да си богат. Тогава нищо не те лови ако не се съдиш с по-силен и богат.Ако вземеш да човъркаш земята или да развъждаш животни или ще те ограбят цигани или прекупвачи или самата държава ще намери претекст да ти изтреби животинките .Страната ни е пълна с обикновени хора които все се опитват да захванат успешно нещо и винаги ги прецакват..Примиряваш се ако си на години или напускаш ако си по-млад но младите стават все по-малко а на останалите им остава ракийката ако решат да се почувстват поне за малко по-добре.Поне за сега не успяват да ни я отнимат или нарочно ни я оставят за да не се бунтуваме против абсурдната си държава.Ха наздраве!

Че кой е казал че политиците имат нужда от инвеститори ? Някой да е обещал инвеститори ? Как ще се краде ако инвеститорите станат много и вземат да държат сметка за всеки лев ?

Не е нужно някой да идва от някъде, за да ни съветва как да си направим държавата добра за живеене. Нужни са малко на брой, но точни правила и културни граждани, които знаят, че спазването им е в техен собствен интерес. Нужни са образовани политици, които не правят компромиси със съвестта си и работят не за личния, а за обществения интерес. Постигнем ли това, ще имаме държавата, в която всички са удовлетворени от живота си.

Грешиш ! Нужно е да се вглеждаме и вслушваме в опита на богатите нации, които са богати защото знаят "КАК" ! Защото това да сме най-бедни зависи само от самите нас, от нашата простота, невежество и безхаберие ! Имаме спестявания над 40 млрд лева и те стоят някъде по банките и бурканите и не работят за НИКОГО !! КОЛКО публични компании имаме , нима с тези пари не можехме да построим Бургас-Александруполис, Южен поток и АЕЦ Белене, както и други инфраструктурни проекти, но НИЕ не сме нация съзидателна , а рушаща и посредствена, нация КОЯТО излъгаха, че всичко, което е държавно е вредно и нерентабилно, докат Германия, Франция и други големи евро страни имат държавен дял ТРИ пъти по голям от Българския !! Имаме ли БЪЛГАРСКИ ЗНАЧИМИ и ПОЧТЕНИ ПРЕДПРИЕМАЧИ ?? НЕ !! ИМАМЕ ли , в края на краищата, НЕЩО БЪЛГАРСКО , КОЕТО да РАБОТИ за България и НАС ?? НЕ !! ЗАТОВА нашите УМНИ и РАБОТЛИВИ ДЕЦА и СЪГРАЖДАНИ творят и пълнят чужд БВП !! България на българите ЗАГИВА, няма МАЙТАП !! Може би НЯКОЙ друг ще възроди друга по-качествена държава на нейно Място !! Съжалявам за силните думи, но всичко иде от сърцето ми !!

Само като стигнах до АЕЦ Белене и газопроводите и ми стана ясно, що за научен дървен философ си. ТОлкова някои хора не разбраха, че когато държавна фирма губи, загубите се плащат от данъците на всички, а когато е частна фирма с плаща от инвеститорите. ВИж държавното бдж, държавното образование, държавното здравеопазване и държавното вик и топлофикация и ще ти стане ясно, колко си далеч от белите държави. Между впрочем в поста ти има доста лъжи.

Първото, което трябва да се каже е, че тук културните граждани са нищожно малцинство. При това положение тук няма никакъв шанс да бъде излъчен способен елит, който да издърпа държавата напред. С този елит, с който разполагаме, политически, културен, научен и икономически сме обречени. Но други няма от къде да дойдат. Няма база.

чудно защо сами не сме се оправили досега.

Колко опростено и умно казано. Дано някой от нашите "управляващи" спрат да търсят само чужди инвеститори и да лобират за големите български "бизнесмени", а да помислят за тези малките които се опитват да правят бизнес в БГ и държавата само им пречи всячески.

На Брансън това му е концерта. Той не може да пее и да играе, но пък ще приказва един-два часа, срещу 100 лева билет. Името му работи за него, ше вземе няколко стотин бона.

Нали се сещаш, че за човек като него тези пари са жълти стотинки! Ще му покрият само горивото на частния самолет :) Но човекът, освен предприемач е и шоумен и това, да изнася лекции и да съветва други хора, му доставя удовоствие!

Не е толкова скъпо горивото му, ще му остане келепирец. Брансън е капиталист, няма да говори само за кеф и разнообразие и малко фантазия.

Дали е платено неговото идване тук и кой е платил защото такива хора не идват безплатно.......

без да го попитате лично.

Както той идва лично да види как е тук и доколко хората, толкова различни от европейците, ще му се вържат

Още един престъпник капиталист идва да дава идеи..... Сигурно и той ще търси как да ни наръби

Бягай в Корейската Народно-Демократична....дрън-дрън! Там капиталисти няма, всички са равни, щастливи, красиви...

А съм бил в България и съм видял общество без капиталисти и престъпници. Да и 90% от хората живееха по-добре защото такива...... Видях и какво направи капитализма за 27 години смърт и мизерия. Пък за Северна Корея може да отидете и да ми разкажете Ходили ли сте а ? Ако не сте как знаете как е ?

"Според него страна като България се нуждае от стотици хиляди предприемачи. " Но според Боко, Гоце и Доган - Пеевски е напълно достатъчен.

Няма нужда има нужда от една национализация на всичките евроатлантически олигарси и Народен Съд за управялвалите последните 27 години. Гаранция след това нещата ще се подобрят

ние бехме там, ама искате пак да се връщаме и да фалираме.

Бай тошо дрънкаш глупости на поразия :). В света има няколко държави с национализация, северна корея, венецуела и ...абе все страни от петия, не от третия свят. Разбирам, че някои искате там, ама ние нормалните хора с над пет мозъчни клетки не искаме.

е този откри топлата вода. Е те такива гурута, които подработват реклата си шоумени - идват и печелят от лекции 0 ей на такива им казвам евала. Това е като разните мисионери преди години. Кой беше казал от нашите новотарикатчета - "искате ли да забогатеете - основете църква". Е - може и някакво учение, абе изобщо станете 'гуру', парите сами ще дойдат. Евала, машала , аферим..

дето фалираха 15 банки барабар с парите на данъкоплатците и ония дето махнаха три нули за Бог да прости.

Те тия инвеститори, за които говориш, намаляват с около 50 000 човека на година...

Ричард, хубаво си се видял с Гришо, кажи му другия път да те разходи из Видинско, Монтанско, Ямболско, Хасковско да се срещнеш лице в лице с българските инвеститори с 300 лева заплати... Иначе там тия по жълтите павета са ясни :)

деер

Браво!! Това е страхотна тема!От 4 години отстоявам тезата, че чуждите инвестиции са пагубни за бъдещето на една държава и сега дойде човек с такава теза в България!

Никой не е луд да инвестира там дето не знае утре какво ще се роди в мисълта на завършилите УНСС.

Ти затова си балък :). ЧУждите инвестиции били пагубни :). Е ама парите не миришат, а той не е казал, това което вменяваш. Каза, че най големите инвеститори са хората тук в България, а не, че чуждите инвестиции са пагубни. Все пак е допустимо, балък си.