Маскирани разбиха ”Бентли” и отмъкнаха много пари

Трима маскирани са разбили лек автомобил "Бентли", паркиран в центъра на Перник, и са откраднали крупна сума пари, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Обратно в новината

Коментари - Маскирани разбиха ”Бентли” и отмъкнаха много пари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Откраднали му едни откраднати пари .... и кво от това ...... голем праз

Уф да му се не види... сега ще почне едно обикаляне по моргите да се търси стъкло за Бентлито....

Бентли с много пари, оставен в центъра на беден град? Това е инсценировка и моля да не ни занимавате с глупости.

По неофициална информация, маскираните са били въоръжени с чукове от пернишката полиция .Не съобщават колко пари са откраднати.

Може и да са "само-откраднати"...

Обичам такива новини! Дано не хи хванат, дано! Защото парите трябва да се въртят в икономиката, независимо как...

нагласена работа

ако беа разбили на нане москвичо щеа да му земат у.иа! Се па тва си е бентли, де! Макар и пернишко.

ми алармата,ми секюрититу!? мойта лада,нощем кат минат котките под нея и дигам блока на главата си,тоя с бентлиту...къдей тръгнал през просото бах бах бах бах

Разследващия екип в Перник още не може да определи вида на автомобила - дали е Бентли или е Голф 2.

Едно се разбра, Бентли не е банка!

Поредния тъпак с пари!Да ги остави в колата!Със сигурност и той ги е свил от някого !Аз в колата ми от 1990г. държа само салфетки за нос!

надявам се, използвани!

Всички знаем ,че много пари ,,имаше,, в КТБ ! АМА, чак пък и в ,,Бентлито,, ?

Вижте, кво пичове: Ние се оборудваме със всякакви инструменти и чакаме в засада. Естествено имаме и чукове. Квото доде. И Бентли да е, зазка да е, може и хъмър! Всичко пада под ножа. Вие кво циврите? Нищо лично! Просто бизнес!

Ам , чи тъй, де!

За да се оправдае липсата на едни пари, или собственикът е самонадеян до глупост. Бентли в Перник?! Ех...

Как пък точно тази кола са набелязали и обрали?Не,че не се сещам, че въпросният бизнесмен е следен от тия апапи.Иначе,защо не са откраднали дирекшън колата,а са разбили с чук стъклото, че да вземат парите?!

Българска история-с бентли в Перник да пие кафе и 30 000 лв в брой на седалката!?аз реното не знам дали ще го намеря той бентли.добре че не са били с оксижен-колата можеха да я нарежат за скрап цялата.

В нормална държава, полицията сега щеше да разпитва "пострадалия" от къде има пари за "Бентли" като е безработен и от къде е голямата сума в брой.

А не беше ли по-правилно, в новината да ни съобщят че е започнало данъчно разследване за Бентлито и парите в брой от този 47г. Бизнесмен.

От където дошли там отишли- парите де!

Този човечец давал ли си е сметка каде отива с таз кола, че и чантичката си оставил....и по-добре, защото иначе са щели с чуковете да го пребият и да му я вземат от ръцете...страшна работа са тия пертичанье....и пак не мога да се начудя що дири в Перник в заведение?

Ми щото е нагласена работа :) Изобщо не им вярвам на тия, бизнесмена с бентлито отишъл в Перник да пие една бира в кръчмата и бла бла-бла. Важното е да се вярва че е бил обран горкия,тва е идеята :)

Евала, със здраве да си ги харчат ! Кой нормален носи кеш пара 30 000 ?! Освен ако не е в сивият сектор. Да не говорим, че на Запад такива коли никога не се карат без личен шофьор и с тях не се ходи на кафенцИ в ПерникО...

- маскираните са били въоръжени с чукове - ОБОРУДВАНИ е правилната дума, ама няма нищо, като за полуграмотни дЖурналя с активен речник от 1000 думи, пак сте добре..

тези да не са объркали "волгата" с банкомат?

"въоръжени с чукове" разрешително за чуковете има ли са?

Ами кво да го мисля тоя, едва ли парите в чантичката или парите за Бентлито са изкарани лично от него. Силно се съмнявам че ги е изкарал с тежък труд.

gonzales

има ли открита сметка на която да даваме пари за окрадения човечец ? ако трябва и хранителни продукти ще съберем. много е гадно да имаш Бентли , а да няма какво да ядеш. пп. да е жив и здрав спонсора ! следващият път да остави 2 чанти с пари и да не заключва колата. така поне няма да му чупят стъклата. ще си намали разходите :-)

Г-н Бентли се срещнал с г-н Чук в Перник. А полицията е смях в залата, трепи Мрака с новината.

Елементарно, тия са хора на Божков понеже му трябват кинти за Телефонната палата!

Бил е Голф 2 маскиран като Бентли.

Не са от Перник - там щяха да с винкели.

Колко са беле глупави нашите баби и дядовци та са си държали парите под дюшеците...

Парите отишли от един бизнесмен при други бизнесмени ;)

Бентли с пернишки номера...

Абсолютно точно!

Това е постановка, ще остави парите в колата и ще влезе в заведение, и точно тогава, по някаква случайност, от там минават маскирани с чукове и разбиват колата, :)

Ако му е....нека оди бос!

Нямаше ли някакви предложения за криминализиране на носенето на повече от 5 хил. лв. в брой от частни лица?

Нямаше, Тъпако!

уточнение

Напротив, умнико: по Закона за ограничаване на плащанията в брой сумата е 15 000 лв. предложението беше за намаляване до 5 000 лв. Та въпроса в слуая е: откъде "бизнесмена" е придобил чантичка с крупна сума в брой: а/изтеглил е от собствената си сметка (лесно проверяемо), б/има чейндж бюро в колата си; в/ получил е няколко заплати в размер на 15 000лв. от различни "работодатели"?

Бая уродлив закон ще е - нося си 5001 лева собствени пари = ставам автоматично престъпник! От къде на къде?

уточнение

Петко, затова аз нося кредитната карта, която важи в цял свят. И отделно още една дебитна за България. И не на последно място: смартфона, от който мога да банкирам онлайн чрез 3 сметки в различни валути. Всичко останало са примитивни мафиотски похвати от сивата икономика. За изчезване на такива пари НЕ трябва да се водят разследвания.

Ако го караш така, скоро ще питаш, защо сложиха криминализиране на дишането на въздуха.

чукове, винкели - все тая ...

Ей, съсипахте думата бизнесмен, а каква хубава дума си беше в началото а демокрацията.

Това е ПЕРНИИИК ....

В Перник открили паркинг на няколко нива. До най-горното ниво се достига, след като избиеш всички противници.

Брей! Въоръжени с чукове, рийръш ли, казват журналята! Начииии, язе преди малко съм видЕл цЕла бригада тЕквие, може и они да са! Беа въоръжени с чукове и разбиваа едни дограми! Верно - беа без маски, ама пай се беа маскирале - с работнически дреи! Само они ше да са!

Пернишки джедайски меч- винкел със светлодиоди

светЛо диод си ти....

Старо и изтъркано. Това е най-лесния начин да препереш дребна сума (1-2 милиона). Чантичката е била празна (кой малоунмик оставя няколко милиона на задната седалка на Бентли???), за сметка на това, младежът получава протокол за грабеж от МВР, с който после сумата минава за разход и не се дължат данъци. Ма МВР е представил документ за току-що теглени/сменени 1-2 милиона за 'нам-си-какво-си и готово. Париците са чисти като планинска водица и могат да бъдат харчени. Остава мастрафа от счупеното стъкло (което му заплаща застрахователя, пак на база протокола за грабеж) и по 100-на лева за онези, с чуковете. Старо.

Само дето описаната от теб операция не се нарича "пране на пари", а избягване на данъци. Колкото и фантамагористична да е, все пак е възможна с цел избягване плащане на данък. Пране на пари има когато се узаконяват незаконно придобити пари. За тях данъци не се дължат...и това е проблемът всъщност:) Ако описаната от теб схема има нещо общо с реалността, в което се съмнявам, то това е начин за спестявне на данък. В което също се съмнявам, защото съвсем не съм сигурен, че данъчните признават за необлагаеми пари "изгубени" по този начин.:)

То пък щото е сигурно, че "отмъкнатите" пари са изкарани с честен труд. ;)

Този с Бентли-то най вероятно се е дръпнал с неккъв Golf GTI 16 винтила :D и го е оставил на светофара, па онея са си върнали, като са му разбили колата и за късмет вътре кеш флоу...

Пернишко хайку: Дискотечка. СеднAл си ми на местOто. Винкел.

"Бизнесмен"??? Абе няма ли българска дума за това? Търговец !!! И като гледам как си носи валутата - определено не обича банките. Що ли?

хах, слабоумника си оставил парите на задната седалка на бентлито на бентлито в перник...!?