Китай съобщи за сериозен пробив в енергетиката

Китайската информационна агенция Синхуа съобщи за сериозен успех в добива на нови енергийни източници.

Обратно в новината

Коментари - Китай съобщи за сериозен пробив в енергетиката | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

martin

Забравих да добавя,че пак Путин ще бъде виновен.

martin

А като свърши О2-то, после КВО!?

Хубаво , ама да внимават. Пиндоските шистови горива не всички са такива. Там където наистина е шистово е ШИТОВО. Четете за Оклахома.

Милата широка славянска душа - така загрижена за Оклахома..

Добивът на шистов газ и нефт,не е балон,а бомба със закъснител!Впрочем такива бомби представляват и други разни технологии.Но историята е показала ,че човешката алчност е безмерна и задушава всякакви прояви на здрав разум!Естествено ,после всички вкупом реват,но какво то това!?

Само некомпетентен човек може да пише подобни глупости. А може би си платен драскач от БСП/ Атака?

имат интерес от ниски цени на петрола и газа, което пък е срещу интересите на техния голям, както ни се представя от туземните медии, "приятел", азиатски путлеристан.

мда колелото се върти и прогреса си върви.Само за кафявите рашански фашисти няма светлина в тунела. Скоро никой няма да им купува горивата.

горивата им, ами гоце тройният шлем ще ги купува и ще ги складира в Сирещник.

Еми нема да ги купувашгоривата, щот за каруцата, бензин нема да ти трябва, и за кюмбето газ нема да ти трябва! Аве кюмюрджия саждясал ти па кво се ськрушаваш? Да колелото се вьрти , ама твойто се върти назад към твърдите горива-_въглища и дърва!мбухахаха

Ти от къде изпълзя ве, гмеж нещастна антибългарска?

Едно е ясно. Ще се самоубием. Въпросът е кога?

от путопропагандата е най добре да се самоубиете сега!

така пишеха и за водородните ракетни двигатели, но стана така че отдавна са факт, така че по-полека с недоверието. Времето ще покаже кое е истина и кое не.

Алоу товарищи!Четохте ли?САЩ добиват за 50 долара на барел и още снижават себестойноста!Обаче в САЩ са прагматични и инвестират в наука,а кратунът от Кремъл инвестира във фалшив рейтинг и лъжи!Така,че освобождението на България от руско робство е на една пъка разстояние вече!

Газ-хидратите са известни отдавна. За сега обаче за добива на 1 единица енергия от газ-хидрати отива маалко повече от 2 единици "класическа" енергия във вид на горива и ел.енергия. Подобно на енергията от ядрен синтез газ-хидратите вероятно имат голямо бъдеще един ден.

Володка ко ша праи? Само с изнудване на БГ и Украйна няма да прокопса! Чайна майна му беше надеждицата...

което праим и ние - смеем се на жалките щатни щатски тролчета.

обикновен гражданин съм, не пиша за чужда валута като тебе! Ако рублата е валута де...

Някой журналист пак се развика без повод. Метанхидратите са известни МНОГО отдавна. Обаче не са икономически изгодни ЗА ДЪЛГОСРОЧЕН ДОБИВ - също като шистовия газ и нефт. Защото количествата не са концентрирани на едно място, а са разпръснати на много места.

камбаните бият траурно и тъжно! газопровода "силата на сибир" скоропостижно почина . опелото се извърши в южнокитайско море!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++Абе има и газ и нефт ,навсякъде и много.Някои обаче са си направили криво сметката без кръчмаря.Научно-техническия прогрес се развива с мълниеносна скорост и този проблем ще отпадне.Да му мислят монополистите.Ало,време е да разберете,че лайфа на чужд гръб свършва!

Никола Тесла е доказал наличието на неизчерпаем източник на електрически ток - ПРОСТРАНСТВОТО. Обаче фамилията МОРГАНОВИ е изкупила патентите на изобретателя и няма никакво намерение да ги предостави на хората. ВЛАСТ-подчинение ПАРИ - материална (имагинерна) субстанция СЕКС-страсти ТОВА СА ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ РОБОВЛАДЕЛСКИ ЦЕННОСТИ, с които ни зомбират папагалите.

Оръдие!САЩ са го монтирали вече на няколко свои бойни кораба!Никола Тесла го е измислил през миналият век!Искренно се надявам да го видим в действие!

България също стои до огромен резервоар с гориво - сероводород с който е пълно почти до горе Черно Море /на около 150 m под повърхността/.Само че държавата въпреки че е зключително зависима от външни енергоизточници не прави нищо за да подпомага развитието на технологията за извличането му от морската вода! Има защото такава разработка в институт на БАН но трябва да се осъвършенства за да бъде ефективна!

Докаато съществува организацията Световен еврейски конгрес, колизиите на БЪЛГАРСКИЯ НАРОД не ще престанат. Добре е, че Господ българина вече Каза: "БАСТА!".

И като го извадиме този сероводород какво да го правим? Да го горим? Ами тогва ще имеме серен двуокис (диоксид ) по новому. А така получения серен двуокис какво да го правим?

Що бе? Ш'си прайм черешов пулп. Ама де ги черешите?!

Хъба тръгна!Ей къде е Китай, през Азърбейджан и право на Варна.

асдфг

Те така и с мексиканския залив а руснаците им казаха недейте ама пуста простотия и алчност...

путин увисна нацяло!

Ти дочакай азерския и катарския газ, и тогава квичи. Щот до сега дочака само един оголен катарски пърдулник в някакъв софииски мол, и до там с катарските отношения!хахахвхв

явно са ти дали паница леща и живна малко - хаха

ИМА ЛИ ВОДКА В ПОСОЛСТВОТО ИВАНУШКА ИЛИ САМО ЗА ПОСЛАНИКА И РЕШЕТНИКОВ???Но тук има достатъчно боярышник за персонала:))))

Според руски коментатори и газови специалисти, китайският успех е съмнителен и преувеличен. А така! Путин сега се е разтреперал от страх пред китайците - отиде му държавата, фалира Русия!!!

тя така щеше да фалира и при супер мега холивудският шистов добив в САЩ при супер втечненият катарски корейски японски и марсиански газ дето идвал от всакъде по всяко време, да ма не биНа фона ти я новини пустият му Газпром не смогваше да изнася газ и увеличи пазара си в европа и Азия с небивал до сега темп от 25 % през миналата итази година на фхона на идва

Всеки ден ми обясняват как глобално затопляне няма и няма промени в климата и в живота на планетата. Тази година пак имам проблем с дръвчетата - нямаше студ, почти нямаше и дъжд, имаше много цвят и пак няма достатъчно завръз. Не си струва гледането. Просто си търсим проблемите. Все пак това може да е по-безобидно от шистовия газ. Отделно учените казват, че ако се затопли планетата този метан ще я отрови, ше излиза на повърхността и ще гърми и гори. Знам ли. Ама китайците са алчни и са напаст. Те нямат морал - парата им е морал. Нещо като нас само дето с техниката ги бива.

Едно автосамоутижение от името на ,,нас"ама ние не сме руски говнета да се самоунижаваме като вас путкиновите проститутки които се насират от страх,че газовият монопол на руската олигархия ще бъде ликвидиран!

Още източници за ликвидиране на атмосферния кислород.

марешки, пак ли ти бе

Браво на китайците!

тази топлина си е консервирана под земята. като я отделите в атмосферата ще повишите температурите. и ето ви потоп. седете си на задниците. слънцето дава достатъчно топлина.

Как иначе ще се отървем от корупцията в България ? Нека да се срине цялата планета .

до добив на електроенергия чрез управляем термоядрен синтез, което драстично ще намали потреблението на въглеводородните енергийни източници и ще спаси планетата от сериозни екологични проблеми и от путлеристанския въглеводороден шантаж. Азиатските крепостници ще пият бояришник и ще замезват с петрол и газ. Западната наука е несломима.

БРЦК

Само дето технологията е руска и експерименталния реактор във Франция също е руски. Така че не дрънкай глупости.

От соросоид неграмотник каквито са всичките какво очакваш?

този реактор а и прословутият андронен колайдер в ЦЕРН дето ни проглушиха ушите с него по една "случайност"също е руски /произведен и доставен от новосибирският университет/

Тъй тъй,всичко е руско и няма по-добро от руската технология но не сме питали още македонците а пък що ли ако има някъде руско име то не е в русия а все някъде на запад

И това Близо са последните 50 години и все аха, аха на един уй разстояние и все утре, ако не утре в други ден и все не става и не става. Няма нито един работещ модел и говорят за още едно десетки години. Няма и няма и да има, за съжаление. Това е като лекарство за рака, все аха, аха са го открили, все е тука тука и все го няма, тук там някой поживее малко повече на базата на повече мъки и така десетки години и стотици и стотици милиони фърлени в изследванията.

16 000 куб.м. биогяаз се получават от инсталация на една кравеферма дневно. Вероятно г-жата , която го е писала е пропуснала около 6 нули.

16 000 трябва да умножиш по 164 и се получава = 2 624 000 ...

Прундю, дали са ти линк към източника. На английски са го писали другарите китайци. Или ти четеш само шопски? Пръндел.