Г. Марков: На избирателите им е омръзнало от малките партии

Пропорционалната система доведе до политическа лудница в България, до псевдодемокрация и пседопарламентраризъм, заяви депутатът от ГЕРБ Георги Марков.

Обратно в новината

Коментари - Г. Марков: На избирателите им е омръзнало от малките партии | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Марков пак изпълзя на припек. Явно ДС управлява активно държавата чрез ГЕРБ и Патриотите. Но като го оставим като личност настрани, е прав за изкривената пропорционална система и нуждата от мажоритарна. Но преди това трябва да се намали броя на депутатите на 100. Нямаме толкова много свестни личности, а мажоритарните избори имат нужда от конкуренция. Същото е валидно за общинските съветници. Например в София те са 69, а в Прага само 25. Кой град се управлява по-добре?

да прав е агентът от ДС, трябва да има само една партия като въздуха и слънцето и чл. 1 в Констутицията

Ние повече мразим политическите плужеци и пасмината от кол и въже, която мило и драго дава само да се добере до властта. Ако не сте се разпознал, другарю Марков, за вас говоря!

Омръзна им от малки и големи крадливи политици. Омръзна им от неуредици, за да се краде. Омръзна им от кръв от ПТП-та, от които се храните - гробари, полицаи, адвокати.

На избирателите най-много им омръзнаха такива като тебе Герге

В САЩ (ФАЩ за мурзилките), целия Конгрес (525 депутати) и Сенат (100 сенатора) се избират мажоритарно. Няма партийни листи, всеки кандидат обещава на избирателите какво ще стане ако го изберат, ако избирателите му поверват, очакват обещаните резултати. Няма резултати, бегай, на следващите избори друг кандидат. Има конгресмени и сенатори с по 6-7 мандата, хората си ги харесват, вършат работа. Държавата е уредена, нищо и няма. Тоя който ви казва, че пропорционалната е добра иска да ви екплоатира, Вас и децата Ви, децата на вашите деца и така, докато удържат. Мажоритарна система до дупка! Рано или късно, в парламента че влезат способни хора, които милеят за НР България.

не може да стане в полицеска държава с демокрация от има няма 20 години , това си го пеят комунистите да приспиват тъпия народ

В страна, където не се спазва закона и има паралелно управление порпорционалната система е обречена от самото начало. И точно затова трябват мажоритарни избори. Те няма да сработят от раз, но дават шанс за избор на качествени хора. Сега нямаме такива в НС. Партиите колят и бесят и продават места в листите.

Ризова, засрами се!! За какво му даваш на този олигофрен и партиен бояджия да се изказва. Срам!

И този се зарази от манията за величие - да говори от името на избирателите. Такива политически хамелеони са отдавна дискредитирани, така че нека го подминем снизходително.

Лошо Марков, много лошо... СДС, ГЕРБ, и този агресивен кравешки патос...

Всички доносници трябва да са лишени от граждански права.

Долен гаден доносник.

На избирателите им омръзна от такива наглеци като теб. Доносници, които са писали доноси срещу приятелите си!

На народа въобще му писна от всички налични и управляващи в момента политически сили!

Малиии, ма тоя пендел и дупетатин ли станА!?! А, на нас ни омръзна от такива като него фурнаджийски лопати, направо отврат!!!

Марков, аз не съм ли избирател? Значи не псевдодемокрацията е тия дето не са за ГЕРБ, БСП или ДПС да нямат представители? Май са прави от "Не!новините" за заболяването ти и лечението му. ;)

Дантелката, бая се находи май. Чак аз съм изненадан. То СДС, то НДСВ, сега и ГЕРБ ли е най добрата партия?

Добре че включиха изказване на г-син Марков в дира, че мурзилките беха пригладнели. Ама можеше поне и един партиен билет да му избарате. Отдавна не е минавал този номер. Иначе, ако оставим настрана притчата за сламката и гредата, все пак дайте да броим "пилетата на есен". Искам да кажа, че Марков е ерудиран юрист и има какво да помогне в парламента, защото там се правят законите. Пък и не съм чак толкова уверен че е влезнал там само за далаверата. Ако беше влезнал като "послушко", нямаше да има такъв неистов вой от "Будни граждани" след тази статия.

още по-зле - ерудиран юрист работещ като ДС лайно - върхът стъпчи и си ибърши обувката в тревата

Всичко в Марков - от облеклото до исказа, говори единствено и само за това колко "ерудиран юрист" е ... ама нейсе .... един от най долните плъзгащи се плужеци, в посоката от където "духа вятъра" ...

Марков, на избирателите им е омръзнало да гледат откровенни плужеци като теб в политиката ... Няма значение "малка" "голяма" партия ... има значение кой какво и как работи за България и за хората в България ... които вие наричате електорат ... ясно ли ти е Марков ....

силно редактиран форум или нещо се бъркам

съм за смесената система. Но да те светна, въпреки че го знаеш по-добре от мен и всяко малко дете го знае. Ако референдумът беше самостоятелно или с други избори нямаше да събере и четвърт от този резултат. Спечели главно с въпроса за намалената субсидия, която всеки я желае /без депутатите разбира се/. Знам немски и ползвам английски и въпреки това не съм наясно с технологията на мажоритарните избори. За съжаление младите не са избиратели, а старите и да искат не знаят. Не съм фен на Герджиков но съм съгласен с това избирателите да имат задължително ако не средно, то основно образование.

Избирателите трябва задължително да имат средно образование и да не са криминално проявени типове.

Който му трябва, си купува и средно и "вишу", щом му е нужно. Който го няма, си размахва бухалката и без обрзУвание (пр. Боко Наш)

И след това, някой ще каже, поне специално, поне полу висше, поне да имат апартамент, и кола, ама нова... И най-накрая ще гласуват само тия дето имат нова скъпа кола и голям апартамент в престижен квартал. Без ипотека. :))

В образа на Г. Марков виждаме типичния български боклук описан от Алеко! Не драги не то малките партии от такива като теб боклуци!

избраха те мажоритарно, щото не знаеха че си бил ченге. Може да си бил на "ползу роду", ама и за своя полза най-вече. Помня, че беше в Конституционния съд, почти всички там бяхте ченгета и отсъдихте - ДПС не е етническа партия ха-ха. Не знам със сигурност как си гласувал, но това няма да ти простя, а и че никога не се изказваш по проблема. Гузен си-и.

Гузен ли? Този е такъв тенеке-сурат, че понятия и чувства, като гузност, морал, срам, чест, достойнство и т.н. са абсолютно непознати за него!

И тоя псевдодемократ , се прави на мъж !? Аман от предатели в Бг .

Бих шибал агент Николай......с пръчка,разбира се и по кратуната. Ха,ха! Разочарова ли се доноснико?

Тия всичките като ги гледам и се сещам за "Мъртви души" и "Ревизор". Защо ли?! И те всичките са руски (или на който плати повече) подлоги.

Ти ли ще ми кажеш от какво ми е омръзнало. Смешник.

Този доказан доносник и измекяр изска да върне отново чл.1 от Татовата конституция! Гати "демократа"!

То на българския избирател му е писнало и от дървени философи.. ама не се спирате.

Най-после този гъзоблизец влезе в парламента

Само да припомня на агент " Николай " , че Априлското възстание е извършено от малка група хора, а не от мнозинството български народ. Понякога малки партии носят демократични и по-правилни решения , точно те предлагат необходимите реформи. ГЕРБ се страхува да прави реформи , доказано какво значи 3 пъти Примиер и двата пъти подавал сам оставка, с неизпълнен мандат. Да се скрие някъде и да не се появява повече, ако иска да ходи при Орбан, щом толкова го обича, а ЕС иска да лиши Унгария от право на глас заради управлението на Орбан, а може и да му спре субсидиите естествено.

Гъзолизеца боков пак се появи....До кога някакви такива мижитурки ще ни казват ''какво искаме ние''...Защо бе подлого половината НЕ отидоха да гласуват въобще за любимеца и на днешен етап, защото утре ако се прекатури ти ще си избереш следващия както е доказал живота ти.

Това леке е достойно само за ПРЕЗРЕНИЕ!

На избирателите им е омръзнало от такива като тебе в частност и най-вече. Б*клук скапан.

че е боклук, боклук е, но аргументите са му смислени..

мръсна червена гнида си ти.

А НА НАС НИ ОМРЪЗНА, ДОНОСНИЦИ ДА НИ ДАВАТ АКЪЛ И КАК ДА ЖИВЕЕМ!

Тъй, тъй, Ники;) Айде сега, като единия " участник в живата политиката" да си издигнеш кандидатурата мажоритарно, че да видим дали теорията ти ще се реализира с практическото ти влизане в НС!

верно "народа" е прост.. ама все пак, що дават поле на изява на субекти като този с мустачките...

Крум Зарков 2

Агент Николай реактивиран

Тоя дебеланко с девствени мустачки що не се кандидатира като мажоритарен кандидат на последните избори, да видим колко щеше да получи, ами влезе в Народното събрание на количка, бутана от ГЕРБ? А, сетих се, защото вече се кандидатира на едни мажоритарни избори (за президент 2006) и остана на опашката.

На народа му е писнало от тази ДС-арската псевдодържава, поддържана от БГ олигарси, и бивши доносници - крадящи колосални суми от бюджета, чрез какви ли не схеми! Ако имаше една лустрация веднага след като падна комунизма може би сега щяхме да се радваме на ИСТИНСКА ДЕМОКРАЦИЯ ,а не да се чудим как да изгоним поредните напудрени и пребоядисани крадливи комунистически доносници от властта!

Жорето Марков винаги се пише, че някъде е бил първи и никога и никъде не е бил....!

ГМ заработва и засвидетелства на ББ благодарност за депутатстването си!!!

Омръзна ми от измекяри и подлоги като теб, маймуно тъпа !!!

Господа предлагам да се измени не само изборния кодекс , но и конституцията. В член първи да се впише , че единствена партия победител на изборите може да е само ГЕРБ и постоянен минисър председател бате Бойко. Според мен тогава ще настъпи пълно спокойствие.

благодаря за сарказъма...."да живеят всички БКП-та по всички земни кълбета " заменихме Тато с Баце и Правец с Банкя, затова ще сме най-бедните в България. ЗАЩОТО НЕПРАВЕНЕТО НА РЕФОРМИ ВОДИ ДО ТУК..

Мсеки път като гледам и слушам този човек изпитвам някакво отвращение. Къв си ти бе Груйчо, че ще казваш какво иска или не българския избирател? Собствената ти биограгифия е низ от нагаждачество и притворство, поне три пъти си си сменял партията ...

Господине, "матрялът' вече почна да отрезнява и вече не се връзва на мазни приказки! А ти по-добре се погрижи за душата си!

Този е посочен за депутат в герб лично от ББ! Ако е мажоритарен избор от всички кандидати в района този на снимката ще е последен!!! Така, че на хората са им омръзнали парашутистите като ГМ!!!

Противен си, агент Николай.

Този с пелените с Брюкселските дантели, все кокала преследва. нарът изчезва и такава му е орисията. Правилно хвалиш унгарците ама там не би оцелял с твоята наглост и политически булгаристански пируети.