Рудник Бабино затворен окончателно

Най-големият рудник на Балканите - “Бабино“, при мини “Бобов дол“ е затворен окончателно, казаха от инспекцията по труда в Кюстендил.

Обратно в новината

Коментари - Рудник Бабино затворен окончателно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

агонията на този рудник и мината "Бобов дол" не е свършила, а с тях продължават и мъките на работещите там. Тепърва им предстоят и мъките по организираната съдебна защита на правата им, защото поединично никой няма да спечели нищо.

работниците могат да заведат съдебни искове за неизплатените суми, а съдът да запорира имуществото на Ковачки, с което да се издължи. Работниците са в списъка на кредиторите и имат предимство за вземанията си.

Набийте си в главите, че България е в Европа, а в Европа няма кой да работи при вредни условия и за жълти стотинки. А ако условията не са вредни и се плаща добре то тогава въглищата излизат скъпи и не са конкурентни на такива от страни в които миньорите работят за жълти стотинки и мрат като мухи. Та новината е добра - явно лека полека се превръщаме в европейска държава. Още по-добра е, че повечето са си намерили работа. Защото аз лично очаквам да имаме ръст на доходите , но и ръст на безрабоицата. Очаквам още много закривания на производства в които се бачка за жълти стотинки при условия от 20-ти век.

в този рудник та пишеш глупости?! Това бе един рудник който до "началото на прехода" и преди приватизирането му бе снабден с най-добрите въгледобивни машини, работеше по най-съвременните технологии. В мина "Бобов дол" и в частност и в този рудник изкарваше поминъкът си много голяма част, почти една трета, от трудоспособното население на Кюстендилски окръг. Причината за сегашното му състояние не е в неефективност на производствения процес, но това е друга и то доста обширна тема за коментари.

До кухата лейка! Верно си куха! Мина Черно море е затворена през 2016 г. От раз!

Е, и? Не е ли моя собственост? Затворена-отворена все си е моя.

Десетки миньори са в продължителен отпуск по болест... Тези големи хитреци се извъдиха! Страшен келепир е да излезеш в болнични когато от месеци не са ти давали заплата и накрая са ти били шута. Ама българинът си е хитрец на дребно!

боклук , ти влизал ли си з00 метра под земята бе ? сигурно ще се надрискаш като лебедката спре или угасне тока ... мините са място за мъже , а ти миризливец нямаш място дори тук !

Както се казваше в една реклама: Не става само с ядене, трябва и акъл! Ама къде ти в такива кухи кратуни, които когато е трябвало да се бунтуват са спали, а сега излизат в болнични с малоумното съзнание, че ще накривят шапката на Ковачки. Най-много да си го премести в другия крачол, ама той толкова се е оял, че не вярвам да намери желание дори за това.

Енергетик Номер 2 на БСП - Христо Ковачки. Едно го знаете. В енергийния сектор Ковачки притежава: Брикел АД (топлоелектрическа централа с 4 електропроизводствени турбини, всяка с 50 МВт мощност и четири инсталации за производство на брикети за битови нужди.), Атоменергоремонт ЕАД (предприятие за ремонтни дейности в АЕЦ Козлодуй), Мини Бели Брег (въгледобивно дружество), Мина Черно море (въгледобивно дружество), Мини Чукурово (въгледобивно дружество), Мини Балкан 2000 (въгледобивно дружество), Мини Открит въгледобив Перник (въгледобивно дружество), Мина Република (въгледобивно дружество), ТЕЦ Марица 3Димитровград (топлоелектрическа централа с енергиен блок с електрическа мощност 120 MW), ТЕЦ Бобов дол, ТЕЦ Сливен, Топлофикация Враца, Топлофикация - Велико Търново, Топлофикация Габрово, Топлофикация Плевен, Топлофикация Бургас. ..тцъ! далеч не е само това! Това е само в енергетиката.

И от къде се появи този супер бизнесмен? Коя е партията нагласила се така уютно и използваща този за "бушон" по веригата или обръчите ? Някой ако знае, моля да сподели.

... убития в Амстердам Косьо Самоковеца.

И с какво ще се отопляваме! Най-евтино е с дърва и въглища, защото сме бедни! Нямаме газови залежи! Като внасяме газ и въглища, по-евтино ли ще ни излезе?

Ще се учудите, но да. Въглищата от Донбас са по-евтини и качествени от нашите, особено от бобовдолските. С все транспорта.

Тъжен момент за българската икономика и енергетика. Как и защо се стигна до това не знам подробности, но БГ се лишава от 1 млн тона въглища/годишно. А това е лошо за нашата енергонезависимост... Дано да го пуснат отново.

Най-големите рудници на Балканите са затворени много време преди него!

Скоро ще затвори и държавата България, май сбърках, не, ще бъде купена от чужди богаташи и ще заработи отново, но за чужди интереси, а българчетата , просто, ще бъдат обслужващ персонал, което и заслужават !!

скоро червената олигархия и това ще направи..А кой беше собственик на това гигантско съоръжение??

Много ви е стара информацията! Проверявайте преди да пишете!

Не работеха, не си изпълняваха нормите, близо 30% бяха в непрекъснати болнични. Сега ръководството на рудника най-после се освободи от този тежък мързелив воденичен камък и ще си намери нови работници, които са работят, а не да са в болнични. Ето така профсъюзите сами направиха кал на членовете си. А сега нека си плащат транспорта до други рудници или да работят в други градове и държави.

още какво да се закрива,ликвидира,приватизира,реформира- е голям зор 27 години това тежко социалистическо наследсво. наследство не можа да ни освободи от бремето си,а колко метри политици изхрани ....и възмезди за векове напред

мързеливия да работи нито при комунизъма, нито при капитализъма