Забраняват лаптопи и таблети в полетите до САЩ

САЩ и европейски държави ще обсъдят днес разширяване на обхвата на американската забрана за внасяне на лаптопи и таблети в пътническите самолети за САЩ.

Обратно в новината

Коментари - Забраняват лаптопи и таблети в полетите до САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тъпанари. Миналият месец като летях с Луфтханза (в ЕС) ми казаха че мога да си държа таблета включен от самото влизане до излизането от самолета. А американците скоро сигурно ще поискат и ръчният часовник да си пъхна в чекираният багаж.

РАБОТАТА СЕ ОПРАВЯ МНОГО ЛЕСНО: - ВСЕКИ АМЕРИКАНЕЦ , ЕВРЕИН И САУДИТСКИ АРАБИН КАТО ОТИДЕ В ЧУЖБИНА ПОЛУЧАВА ПО ЕДНА ЗНАЧКА ..... КАТО ГИ НАКАРАШ ДА СЕ ЧУСТВАТ ДИСКРИМИНИРАНИ И ЩЕ ПОЧНАТ ДА СЕ ПИТАТ ЗАЩО :))))

НА ЧИСТО БИТОВО НИВО: - АКО ЛАПТОПА НЕ Е В РЪЧНИЯ БАГАЖ ИМА 80% ВЕРОЯТНОСТ МАЙМУНИТЕ ДОКЕРИ ДА ГО СЧУПЯТ - И ОЩЕ 20% ВЕРОЯТНОСТ КОЙТО СИ ПОИСКА ДА ГО ОТКРАДЕ - ОТ ЦРУ ДО КРАДЛИВИЯ ХАМАЛИН .... А ИНАЧЕ СЕ ЗНАЕ КОЙ ОТГЛЕЖДА И РАЗВЪЖДА ТЕРОРИСТИ - ОСТА НА ЗЛОТО - ФАШИНГТОН , ТЕЛ АВИВ - АЛ РИЯД :)

Аз пък си мисля, че полета с Емиратс до САЩ ще е по-сигурен от колкото с някоя западна компания. Не вярвам някой да тръгне на сваля арабски самолет. По-скоро опитите ще са насочени към "авиокомпания на неверниците от запада"

Спиране на всякакви пътувания до САЩ. Никакви контакти с тази страна. Все едно я няма. Хем безопасно, хем ще се спестят доста пари, време по летища и полети и т.н. САЩ също ще се успокоят. Спортуайте, излизайте на планина, вършете смислени и позитивни неща и изтрийте от главата си тази страна и да видим дали ще загубите нещо или ще фалирате.

Е ти сигурно и от село не излизаш и ти е супер спокойно, а и нищо не ти липсва. А сигурно и книги не четеш, щото там също ''няма нищо за което да усетиш загуба'', а ?

И тук има чинии за миене, не се притеснявай.

а бе не е много просто! много прост си ти!

аз съм съгласен ! то бива бива работа , но пък да работиш и в самолета - не бива ! никои няма да обеднее за 7 часа :)

Каква, работа, бе "ОК"?!!! Кой ти работи 7 часа в самолета? Тия, които работят в самолета си имат частни такива. А ти представяш ли си как една БГ-баба ще се справи с внучето си, с което пътува 7 часа към леговището на родителите му в САЩ без лапни-топ, табла-нет и други тям подобни игрушки?!!! Ами то, детенцето ще приземи самолета не на 7-мия час, а на 7-мата минута след излитане, ако му отнемеш играчките!

Проблема не е дали ще работиш 7 часа или не. Проблема е, че в тази лаптопи има информация, която не искаш да попадне в чужди ръце. Ако ли пък се загуби устройтвото отнема доста време докато го преинсталираш. Ако твърдия диск се сваля и слага лесно и големината му е в рамките на позволената тогава нешата ще бъдат доста по-лесни.

Най-добре е пътуващите за Щатите да пътуват голи. Там ще ги облекат, снаряжат и ще ни ги върнат безопасно.

Не е ли по-лесно да се проверяват гащите на пътниците и да целуват свинска глава преди кацането?

И сега кой издаде израелския шпионин в ИДИЛ ?

CNN ?

Никой не го е "издал", защото няма такъв - не разбрахте ли?! Проследете публикациите - "Тръмп издал строго секретна информация от съюзническа служба, пожелала анонимност". Последва "смях в залата". След това - "Израелски топ шимпионин е застрашен". "ИДИЛ мълчи и се смее".... Чакаме следващата смешка. Дано обаче докато се смеем да не стане казусът "Лъжливото овчарче"!

че забраните не важат за Сирия и Ирак!

От Сирия и Ирак няма граждански полети до САЩ и Европа.

Значи ако някой подшушне, че следващата атака ще е през самолетна седалка, всички от и до САЩ ще трябва да пътуват правостоящи в самолетите.

къде опират пистолета янките - в главата или гърба на заминаващите за Щатите?

и защо. По-долу едно МЕСТНО САМОУПРАВЛЕНИЕ ЗНАЕ КАК РАЙХА РАЗРЕШАВАЛО САМО ДЕСЕТ РАЙХСМАРКИ ДА НОСИШ ПРЕЗ ГРАНИЦА. Щом знае толкова отдавна не може да не знае че дори през 90-та година във Външнотърговска банка на Витошка обменяха само 50 марки! Тогава още имаше западни и източни марки и нашите ченчаджии разменяха на Александърплац и богатееха.

Шибаните янки пак прехвърлят от болната на здравата глава. Заграбиха къде каквото могат, експолатират целия свят и ето ти предпоставка за терор. Това до преди 10 г. си беше само техен проблем. Обаче хитро си изиграха картитите и накараха Европа да е "съпричастна" с тях - санкции, войни, мизерия. А за благодарност прехвърлиха изцяло проблема в нашия двор. На ти сега чифутска демокрация. Както каза един от коментаторите скоро в самолет ще се влиза гол и вързан. пфу ...

да споменеш и "проверен във всички дупки" за скрити експлозиви!

не подкрепя налудничавите идеи на американските империалисти.

Не ти е добре нещо. всеки, който пътува знае какво представляват амуджите със замъглените мозъци. Мисля, че всяка предпазна мярка трябва да се използва, като към невменяеми комунисти, които още не слезли от Балкана и стрелят по минаващите тирове и автобуси с руски туристи.

но когато англосаксонците завладеят целия свят, ти ще забравиш собствения си език. Ще те смелят!!!

САЩ кихнат, Европа се нсират.

А русофилите го облизват и мляскат.

Така беше едно време и с нашите гъзолизци когато съветските другари пръднеха.

Демократичните соросоиди искат да предпазват само тяхните самолети от атентати. А руските ако може не само да не ги предупреждават, а и да помогнат на терористите /което и правят, като им дават дискретно информация/.Ега си хуманните еврогейски ценности, за тях руснаците и част от източна Европа са хора второ качество.

Който не приема войната за война страда от войната. / по Лао Дзъ/, който казва, че съвършено мъдрият болен знае , че е болен и затова не е болен. в българския превод гласи Мъдрият взема болестта за болест и не е болен... Такива едни. В самолет не може да се допуска риск по време на война. А това време ще продължи по- дълго от самата война.

независимо, че ги събуват боси, съблчат по ризка, бъркат им във всички джобове и пътуват - ти да видиш! А това, че няма да работят на лаптоп и таблет 7-9 часа ще им дойде добре. Да починат малко, по-добре малко, отколкото завинаги.

в третия райх им позволиха без специалноразрешително при преминаването на границата да носят десет райхсмарки със себе си . една средна заплата по онова време беше около сто райхсмарки . и така нататък , добър път !

От цялато налагане на демокрация по света накрая в самолетите ще се влиза гол и вързан.

Защо, ти какво искаш да наложиш на света? Путински режим...или севернокорейски? И...мислиш, нещата ще се подобрят?

НИЩО не трябва да се налага.

забраняваше пътуването на своите граждани не по света, а дори и от един град до друг. Великият - видяхме колко е велик ха-ха. Колкото и да искаш да се забрани да се ходи до тази държава,и която се посирала, го кажи на Курнелия на която синът ѝ учи в Бъркли, както и на Пърпвата дама - булдозер - синът ѝ също е в САЩ ха-ха..

Новина за американска забрана за лаптопи в самолети, дебилите цвилят за лошия разпаднал се съветски съюз и иначе реват, че ЕС е непоклатим и вечен :)

Терористичният атентат над шотландското село Локърби на 21 декември 1988 година е извършен с бомба скрита в касетофон намиращ се в куфар... в багажното отделение на самолета. След прословутия атентат от 11 Септември американците въведоха изключителни мерки за сигурност и проверките на всичките куфари, чанти, телевизори, месомелачки и всякакви други чудесии предавани от пътниците за превоз в багажното отделение на самолетите са скочили от 2 на 10%, но и до днес за чекирания багаж не са задължителни контейнерите които поглъщат взривове... Апропо, в доклада на сенатската комисия за атентата от 11 Септември се споменава че единия от терористите е спрян от службата за сигурност на летището, бил е претърсен, а чантата която е носел е дала положителен резултат за следи от взривни вещества, но за да не закъснее полетът с който е трябвало да пътува авиокомпанията е натиснала когото трябва от ръководството на летището и от охраната са го пуснали да си свърши работата. Та дето се вика човек мерак да има начин ще се намери и никакви забрани няма да го спрат, но за сметка на това ще изтормозят де що се е навил да хвърчи насам-натам.

Няма ли да е по- лесно да забравят полетите до тази държава- те вече се посират от правенето на театър по целият свят.

Интересно ми е какви по-щателни проверки могат да се измислят!? Лаптопа минава през скенер, след това ме карат и да си го отворя и включа. Същото с телефона (Нокиа с фенерче и копченца), таблета, фотоапарата и една GPS гривна на "Гармин", дето брои изминато разстояние, скорост и т.н. Това на "Ататюрк" преди две години, непосредствено преди качването на самолета за Ню Йорк.

Задължителна клизма преди полета да не пърдиш взривоопасни газове.

мозъкът да се постави в опаковката с формалдехид !

Нормално, по-лесно е да се забрани на пътниците да си носят лаптопите и телефоните, отколкото да унищожим собственото си творение - ИД. На ИД се крепи цялата ни военна промишленост. Със забраната за пренос на лаптопи постигаме две цели. Запазваме ИД и увеличаваме производството на лаптопи, защото така всеки трябва да си има по един лаптоп в Саудитска Арабия и по един в Щатите.

Поредна победа на терористите! А дори не са взривили лаптоп в самолет. Вече налагат поредните ограничения, хаос, забавяне и оскъпяване на живота на хората. Сега ще се назначат допълнително няколко хиляди човека, които да работят по спазване на новите правила. Ще се произведат специализирани устройства/съоръжения за десетки милиони долари, които да се използват при прилагането на новите правила. Изобщо, кеф!

моята физиолошка ме преписала лекарства в форма на таблети и също обичам да ям банички с лапат . за мене США вече няма да е предпочитана дестинация за йикент пазаруването !

Преди повече от 20 години нямаше таблети и лаптопи и слава богу нямаше и "ЛОГИСТИЧЕН ХАОС"! Така че, когато слезеш от самолета, можеш да си "чатиш" колкото си искаш ! Сигурността на пътниците е по важна от всякакви "бизнес есе меси " !

един жовек , 23 годишен , извади из строй глобално компютърни мрежи , и това при големи стратегически учреждения и фирми , а в США взимат мерки за хардуър ! Нека да се забрани говоренето на чужди езици !

Е, в крайна сметка глобалния тероризъм, постига целите си и то доста успешно - истеризацията и изпадането в малоумни крайности е вече трайна тенденция!... Както се казва: Всяко идиотско деяние има своето философско оправдание! Очакваме следващата "решителна" стъпка, а именно: АБЕ, Я НАПРАВО ДА ЗАБРАНИМ ПОЛЕТИТЕ, така, за по-сигурно... NICE, A?!...;-)

абе американците не са се юрнали да идват. светът се е юрнал към САЩ

За 2016 година 12, 6 милиона американци са посетили Европа. Голям си смешник.

Има вариант и да летят по два полета - един с пътниците (само по бански) и отделно един товарен - с багажа

а протезата ми , зъбната ? и очилата ?

А бомба в сутиена? По-безопасно е без бански, само по парфюм.

-първо, пътниците от Саудитска Арабия, Турция и Катар и особено пътничките, нямат бански. Забранено им е да носят друго освен черен чаршаф, а под чаршафа може да се скрие не лаптоп, ами и цял топ. -второ, самолета с багажите също е застрашен от взривяване. Багажа е по-добре да се прекарва по море, че там и да гръмне и да се запали има повече вода, лесно ще се потуши пожара. Е, малко неудобство е само това, че ще пристигне с 1 месец по-късно, ама какво да се прави. В името на сигурността всичко е допустимо. Важното е да не се пипа източника на заплахата - ИД, СА, Турция, Израел, Катар и тем подобни !

кой се интересува от Доналдо&Co сам да си избере опцията .

страдат ли от обществената параноя ?

ИЗОБЩО ПОЛЕТИТЕ ДО И ОТ САЩ! СВЕТЪТ ЩЕ СЕ УСПОКОИ!!!

Американците хич не са се юрнали. Този плач е от хора отиващи на там. Като не щат, да не ходят бе. Ей га де и Масква, там и с лаптопи пускат.

една грандиозна ксенофобия се шири и ни гледаме шоуто , това е .

и с круизен кораб..на него ще си бачкат до откат с топа.

Презокеанските полети са със средно 300-500 пътника, т.е. минимум 500 джиджавки в багажното, което е трудноконтролируемо по време на полета! Ако има проблем с някое устройство, което е пред погледа ти, можеш да го решиш веднага, и с минимални последствия. Но в багажното.......... Това е пълен идиотизъм Аз по си мисля да им спрат полетите въобще на оная ненормална държава оттатък Голямата Локва! Най-добре ще е

...така е колега, ЗАЩОТО ИДИОТИТЕ & ГЛУПАЦИТЕ СА НА МОДА И ВЛАДЕЯТ СВЕТА!... Най-страшната напаст в човешката история след чумата...