Либерализират електроенергийния пазар до 5 г.

Стандартно процес на пълна либерализация на електроенергийния пазар протича между 3 и 5 г. При особеностите на местния пазар това може да стане за около 5 г.

Обратно в новината

Коментари - Либерализират електроенергийния пазар до 5 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

40% ОТ ПРОИЗВЕДЕНАТА ЕЛ ЕНЕРГИЯ СА ОТ ТЕЦ!!!ГАРАНТИРАНИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВАТА ОГРОМНИ ПЕЧАЛБИ НА ЧУЖДИ ФИРМИ ОТ САЩ,ЗА СМЕТКА НА ТЪНЕЩИЯ В МИЗЕРИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД!!!НЯМАЛО ДА БЪДЕ РЕНТАБИЛНО ИЗГРАЖДАНЕТО НА НОВА АЕЦ???АЙДЕ БЕ!!!

и аз ще си платя сметките ама след три до пет години ще платя

За тези 5 години разправяха и преди 10 години. Така или иначе и сега цените на тока в България са едни от най-скъпите в ЕС.

"Либерализация на електроенергийния пазар "- мечтата на управляващите. Под маската на уж "пазарна енергетика" ще ни вдигнат цената на тока до небесата и никой няма да посочи управляващите за виновни. Ще вдигнат рамене и ще кажат "пазарни правила". Да, да ама не. Обвързаната с тежки и неизгодни договори и с тежеста на на много грешни решения, нашата енергетика е всичко друго , но не и пазарна .

Либерализират белите да платят едно дебело поскъпване, в което се калкулира безплатна енергия за малцинствени етноси, към които сме длъжни да сме толерантни и нямаме право на расизъм и език на омразата.

Това значи ли, че ще отпаднат преференциалните цени за американските марици и разните еко лайна?

Не, това значи, че всички ще си вдигнат цените до техните.

PekoHcTpykTop

Супер яко.

Либерализират пазара? Дупе да ви е яко, драги либерализирани.

Тъй значи до 5 години трябват за либерализацията на енергийния пазар... Ми тогава що Евросъюа още от 2011 година ни гони че не изпълняваме изискванията на Третия енергиен пакет в часта му за либерализация на електро-енергийния пазар? А, верно бе и трите енерго-разпределителни дружества подвизаващи се у нас получиха разрешение, дори и от Борисовите правителства, да не се съобразяват с европейските изисквания... пък сега даже си правят устата да ни съдят за пропуснати ползи.

Я пак ?! Либеразция има когато има избор , а до моя електромер има само един кабел.Кога ще ги докараш другите кабели , калинко нещастна ?!

ама да, закъснението от 20-30 годинки освен, че не е проблем, не е и тема, разбира се..!? с тази петилетка на плановата икономика през 2017, тези абсолютни боклуци, биха тато във всеки спектър на съжденията му по пленумите.

либерализация означава... те ся ви е.ахме мамата тотално

и преди и сега, а и после.. но си остава думичка с обяснение, като всяка друга групост, която нищо не променя. освен обемите на тъпизъм в менерките на зомбитата, разбира се. иначе, увеличението на цените ги притеснява, а това съвсем не е добре за комата в която съществуват.