Общинари засекретиха плоча в памет на български евреи

Общинари в София миналото лято са скрили от хората голям мемориален знак за спасяването на българските евреи (1943 г.), тържествено осветен едва 3 г. по-рано.

Обратно в новината

Коментари - Общинари засекретиха плоча в памет на български евреи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Eвреите да спрат да са толкова продажни и безотговорни към собственото си бъдеще!!!...защото ако продължават да организират и подкрепят геноцида върху нас- Българският Hарод, водени от заблуди и алчност, лъгани от векове от тези, които ни ненавиждат и нас и тях!!! P.S. Tе (Eвреите) още не знаят, че когато ние изчезнем,...натурално ще изчезнат и те!!!

на стената на исканската гимназия в софия има огромен портрет - 10 на 5 метра, видим от еврлоги георгиев - на някакъв испански посланик в българия които е спасил едно богато евреиско семеиство през втората световна воина. искам да питам кои е разрешил такава пропаганда на евреиски национализъм/ционизъм върху българска образователна институция. плаща ли се наем за използване на поща на сградата за тази пропаганда. и какво внушава този огромен надпис - не омаловажава ли делото на димитър пешев които спасява ч5000 евреи - като за него няма портрет с такива колосални размери. на мен ми е интересно дир да намерят информация кои финансира и двата меморяла - този които е преместен и този на испанската гиманзия и кои е дал разрешение за това. в развитите държави има обществена дискусия, и ако никои не е против тогава се правят меморияли. в българия се слагат партизанскому - без дискусиия.

"Българският народ прекланя глава пред паметта на невинните жертви." искам да питам, кои е питал българския народ преди да говори от негово име и да му прекланя главата, пък било то и пред "невинни жертви". този надпис, с преклонените глави българи ли са го писали или евреи, защото. инициативата и финансирането на този паметник от българи ли идва или от евреи. моите съболезнования към евреите и тяхната общност за геноцида които е извършен срещу тях, но бих искал да се въздържат от говорене от името на българския народ, слагането на паметници и постаменти, и вменяването на вина. българския народ прекланя глава само когато тои реши, и в случая не съм въобще сигурен че едно обществено допитване би удобрило този надпис в този му формат. подозирам че затова е и махнат. дир, не ви прави чест да ми триете коментарите. те не са нито нациски, нито антисемитски, за да ме цензурирате. това че не подкрепям ционизма/евреиския национлизъм, в целия му блясък, не ме прави антисемит.

ха ха ха! спасяването е австрийско - германски- западен заговор срещу България и срещу Българите! всички знаят че евреите са западни агенти и зомбита, които се стремят да поробят българите! ама нема да стане! ... спасяването...ха ха ха!!! бг-история = най-смешния пасквил на планетата! ха ха ха!

Не е зле да помнимбългарската история. Да знаем, че 5 века сме били под турско-еврейско робство. Геноцида над българите е бил организиран от дьонметата, турските евреи. Те са отговорни за финансовото ограбване на българите, кръвния данък и всички гадости. Добре е да се запознаем със статиите: - Турско-еврейското робство - Какво са направили евреите за България. Да видим защо тази пасмина трябва да бъде държана далеч от България. А между другото, мошетата в Европа са плащали навсякъде в Европа да се откупват. Единствено ние, в България не сме взели пари. Все пак самите те са фиксирали цена от 20 000 за бройка. И ако ние сме "спасили" 50 000 броя, редно е да ни изплатят тези пари, заедно с лихвите за 70 години. И не са били депортирани. Те е трябвало да бъдат изселени в Палестина, за да се бият с палестинците и да крадат земята им. Реално, след създаването на Израел, те все пак са депортирани в Палестинските земи. Но уж било доброволно. Лъжа и измама.

Да видим каква е историята с тези 11 000 броя еврея. Мошетата от над 70 години живеят от рекет с измислицата холокост. Какво решиха за нас? Решили, че България била окупирала Македония и отговаряла за депортацията на тези 11 000 броя мошета. Следователно, ние сме трябвало да им платим, фиксираха начална цена 20 000 евро за бройка. По традиция, след това ще има актуализации, както е в другите държави същия рекет. България им показа среден пръст от появили се умни държавни мъже. След няколко години, опитаха отново с: айде да се извините за тия 11 хилки. Ако го направим, веднага ще последва: А сега плащайте. Бидоха отсвирени, но явно не се отказват от намеренията си да ни оскубят. Този път, понеже ние нехайстваме по този въпрос - виждаме новата им измама: от НАШЕ име си поставят някакво паметниче, че ние сме били прекланяли глави!!!! пред фалшификата холокост, с който обраха Германия, над 100 млрд марки. Т.е. вместо нас ни обявяват, че сме прекланяли глави. Следва да кажем: Съжаляваме, извинявайте. И след което ще последва: А сега плащайте ои 20 000 на бройка и с лихвите за периода. Ето това е смисъла на това "паметниче". обикновена измама. И евала на тези дето са го скрили. И ууу , че още ня е махнато от там. или поне изкъртено. Така мошетата се опитват да се гаврят с нас.

Между другото: малко за измислицата холокост можем да се запознаем в статиите: - Кашата с холокоста - измамата холокост

Забравих да напиша, че основен двигател и радетел на тази измама е еврейката Еми Барух. Не е българско дело. като всяка една измама. И пак въпросът е, какво търсят тези същества в българия и ни занимават постоянно с простотиите си.

"Освен това с него за първи път явно, публично сведохме глави пред паметта на избитите евреи от Беломорието и Югославия - пред НЕспасените." Да бе, българина въобще не прекланя глава пред някакви измамници, дошли от ново да си правят реклама в българия. И кой идиот е разрешил този "паметник" да се поставя в България. Мошетата да си го носят у дома. И забелязвате ли, как систематично ни се натрисат в България и ни занимават с техните простотии. Това е един от признаците за подготвяната инвазия. Мошета, имате си държаваТА и се махайте от тук. Продавайте и се махайте. Идват времена, когато имотчетата и половин цена няма да им вземете. Идват различни времена.

Тая статия ма кара да си мисля за DW

Кашата е голяма и понеже истерията продължава, все повече хора стигат до впечатлението, че на евреите цял свят им е крив за нещо, което всъщност може и да не се е случило в тези размери. Много са противоречията но най-очевадното е, че паметната плоча в Освиенцим тихомълком е подменена през 1989 г. и сега там вместо четири милиона, фигурира един милион и половина жертви. И т.н. и т.н. Не знам как го правят, но всички евреи са в състояние, без да те обиждат, без да ти противоречат, само в един разговор да те накарат да не искаш повече никога да ги видиш даже. И те така ........................ !!!

Не си добре с главата! С колко евреи си говорил та ги дрънкаш тези глупости? Не е случайно че евреите са гонени по целия свят но причината не е в тях!! Само дето бъгарчетата сме доста неграмотни и се правим на големи християни и вярващи ама 5 реда от библията не знаем!!!!! А там ясно си пише каква е причина! BTW Бог лично казва че който проклина поколението на аврам и Той ще го проклина и който го благославя и Той ще го благославя!!! Така че правете си сметка като приказвате глупости какво си навличате на главата! Малко сигурно ви собствената глупост та още си прибавяте с неграмотни коментари!

Тъпо моше! Библята сте фалшифицирали, като сте прикачили стария ви завет и не само. Основата , на която е стъпено за създаването е книга на Друидите. Истинското учение е едно. Но вие нямате място в него. А и интересно, какво общо имате с християнството, след като вашата религия е друга. А вас ви гонят вече над 2000 години от всякъде и всички ви мразят по съвсем прозаични причини: големи измамници сте, и сте изключително нагли и арогантни. Където и да идете. А що се отнася до божественото, за това и ще бъдете попилени и ликвидация, но този път ще е окончателно от Онзи Горе. Натрупали сте изключително тежка карма. Нямате бъдеще.

Евреите-комунисти не правят разлика между "администратор" и "суверен". Беломорието и Македония, бяха "администрирани" от Б-я а Ю. Добруджа бе върната на Б-я, като суверенна българска земя. Не случайно и след войната тя си остана българска. А Беломорието и Македония не! Българската държава е можела да спаси евреите на своята суверенна територия. Не е сложно, за разбиране, но не го правят и ни обвиняват, за нещо извън нас. Вместо просто да ни благодарят. Търсят под вола теле. Даже в БЮРМ направиха пропаганден филм срещу нас наричайки ни фашисти. Долно нали? Колкото до засекретеноста, то цялата ни история е засекретена.

То комунизма е над етноса! Така че няма значение дали си евреин или не щом си комунист си същия като всички останали комунета!

sawo

Нищо против евреите, нито към жертвите на холокоста разбира се, но впечатление прави, че dir.bg, които традиционно преписват новини от другаде или най-малкото никога не споменават изрази като "наш репортер", "наш журналист" и т.н., сега в статията става ясно са направили пълно собствено разследване. От къде тази внезапна мотивация и отделени ресурси?

общинарите в Стара Загора и Кмета на града да поставят паметна плоча върху сградата на Старозагорския театър на осъдените на смърт от Народния съд фашистки главорези? Народния съд бил незаконен! НАТОВСКИЯ ГЕНЕРАЛ СЪБИ СЪБЕВ твърди, че осъдените на смърт фашисти са "НЕЗАСЛУЖЕНО ИЗБИТИ" !! Сигурно и съда в НЮРНБЕРГ също е незаконен и там ОСЪДЕНИТЕ СА незаслужено избити ? Ами за закачат както в Стара Загора имената им на паметна плоча, да им се кланят , да перят ръце и говорят че нищо не се е случило.

използваш много силни думи "фашистки главорези". може ли да ми обясниш, с какво са заслужили тези определения тези хора. какви фашистки прояви са имали, и чии глави са секли. фасизъм означава кражно дясно и националистическо авторитарно движение. моля ти се обясни ми с какво са заслужили тези силни твои думи и как деиствята им се вписват в определението фасизъм. също така чии глави са рязали та ги наричаш главорези.

Нищо лошо ,че обръщат внимание на паметния знак за спасяването на българските евреи. Този знак напомня за една велика проява на българите през Втората световна война. Фактът на скриването му и то не един път, показва ,че определени сили се дразнят от това. ГУЗНА СЪВЕСТ имат в СОС и Парламента.

Жертвите от Холокоста са единствените загинали, които се умножават всяка година. При нас така са партизаните, които и до сега слизат от Балкана, но те уж са живи..

Почти на всеки ъгъл паметник. Някои направо абсурдни, ни в клин ни в ръкав паметни плочи по стените. До тях некролози, хиляди некролози. На всяко дърво, стена, всяка свободна площ с лица на умрели. Паметници и некролози. Някакъв траурен парк. Едва ли има някой или нещо без паметник в България. А живите се ядът един друг д непоносима злоба и задълбочен, широкомащабни кретенизъм. Няма капка доброта, само злоба завист и лицемерна почит към умрелите. Умрели които докато са били живи са били мразени и са мразели все така юнашки. И нови проекти за нови паметници. Уважение към живота и живите 0, Лицемерно уважение към мъртвите 100

да не подаде връхче за да избоде очите на цензора. Ако българин отиде в Израел, на ръце го носят спасените евреи. В България, същия този българин е низвергнат, подложен на многоизмерно изтребване. Алън Фостър Дълес казва следното през март 1945 година, при основаването на ЦРУ: " Но такива хора ние ще поставим в безпомощно положение, ще ги превърнем в посмешище, ще намерим начин да ги оклеветим и да ги обявим за измет на обществото. Ще изтръгваме духовните корени на болшевизма, ще опошляваме, ще унищожаваме корените на народната нравственост. По този начин ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикаме ерозия и ще отстраняваме ленинския фанатизъм. Ние ще се залавяме с хората още от детските и юношеските им години. Главният ни залог ще бъде на младежта, ще започнем да я разлагаме, развращаваме, да я лишаваме от чест. От младежите ще направим циници, вулгарни хора, простаци, космополити. Ето така ние ще направим. Всичко това ще извършим под девиза: ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ.". Когато човек види фактите в реалността, единственото което го убеждава в неговата лична правота е, бутонът "DELETE".

Този цитат се повтаря, потрети и попетя. Всички сили по света търсят как да съсипят тази ми ти България. Всъщност има някакви айдуци и далавераджии дето я смучат и крадат, но масата сама се самоубива от простотия. И ако някой иска да си изучава децата може да го направи. Но важното е да гледа телевизия и да смуче бири. Българинът се самоубива сам и с кеф. Няма външна намеса, има само мързел и тъпота. А онзи уж цитат е само за оправданието на мързела и тъпотата и страшният задмордки враг дето все иска да съсипе гениалния българин

Тази твоя техника се повтаря до безкрай, защото "НЕВЕЖЕСТВОТО Е СИЛА!", Джорд Оруел. Както невежеството е "заразително", така и ОТКЛОНЯВАНЕТО НА ВНИМАНИЕТО ала Бай Хуй, е още по-опасното подражание. Затова "има само мързел и тъпота.", сред простолюдие и истаблишмънта.

Мога ли да попитам- до кога ще ни занимават с евреите- не че имам нещо против някого, но ние си имаме за разрешаване собствени проблеми.

собствените проблеми са ЛИЧНИ, бедно объркано съзнание. А на евреите гледай като "чукът на Бога", който бие по материалистическите ни съзнания.

Като чета новините и коментарите, май проблемите не са лично мои, а на целият български народ. Този чук на Бога да си го носят на гърба- има поговорка която казва- всеки носи своят кръст в този живот.

ТОЙ ЩЕ ТИ ОБЯСНИ ДОКОГА ЩЕ ТЕ ЗАНИМАВА С РЕЛИГИЯТА НА ЕДИН НАРОД КОЙТО Е ПРИЕТ ОТ ХРИСТИЯНСТВОТО ЗА БОГОИЗБРАН. ИЛИ МОЖЕ БИ ТИ НЕ СИ ХРИСТИЯНИН? Ако изповядваш ИСЛЯМА и там нещата горе долу са същите. И там ходжата ще ти говори, че богоизбрания народ е ЮДЕЙСКИЯ. Ти още от парче месо си закърмен и ЗАКЛЕТ последовател на ЮДЕЙСКАТА ВЯРА бе недоносено изчадие. Ако това не си го осъзнал значи не си живял , а си спал.

Като човек който защитаваш евреите, езикът ти е направо просташки. Аз съм чистокръвна българка и нямам избрани народи за кумири или образци. Българка не ражда недоносени изчадия и от парче месо майка ми е учила не на някакъв си юдаизъм, а на християнство- както казваше Бог напред и ние след него. Не християвството е избрало юдеите за богоизбрани, но ти сигурно спираш да четеш книгите на 32 страница- е там раздават 30 сребърника за такива като теб. Нямам намерение да питам никого- поговорката казва, че отгора идва в зависимост кои уста ти го данат.

Е нали тези евреи са спасени, защо пък сега и на тях паметник?

Пратили са ги на онова место където мургавият националист си е правил МАЙТАП с изгорените концлагеристи. Пратил ги е същият този който ББ нарича "ЦАРЯ" и който малоумници като теб приемат, че е БЪЛГАРСКИ. КОЕ МУ Е БЪЛГАРСКОТО НА ТОЗИ ОТ КОБУРГСКАТА ДИНАСТИЯ НЕ ЗНАМ? МОЖЕ БИ БОРИСОВ И НИНОВА ДА НИ ОБЯСНЯТ. Нали президента посочен от НИНОВА се оказа царедворец съставил правителство на НДСВ.

паметник на "българските" евреи, паметник на съветската армия, паметник на американските летци.... Абе това България ли е бе?! За тази България ли са умряли хора като Левски и Ботев. Проклети да сте предатели. Всичките. До девето коляно.

"български цар" от АНГЛОСАКСОНСКА ДИНАСТИЯ на КОБУРГИТЕ сменил СУЛТАТА и докарал нещата до там, че БЪЛГАРИН ДА КОЛИ БЪЛГАРИНА ТАКА КАКТО ТУРЧИН НЕ ГО Е КЛАЛ. Справка : НАБУЧЕНИТЕ НА КОЛ ПАРТИЗАНСКИ ГЛАВИ и контрапункт НАРОДНИЯ СЪД. КОЙ НИ Е ВЕНОВЕН, ЧЕ ДОПУСНАХМЕ БРАТ ДА УБИВА БРАТА. Съдбата на този който написа стихотворението "СЕПТЕМВРИ" за което плати с живота показва как двама братя могат да застанат от двете страни на баракадата неосъзнавайки, че този който ги е вкарал в този филм "РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ" не е направил нищо друго освен да смени власта на султана с тази на една чужда на нас АНГЛОСАКСОНСКА ДИНАСТИЯ.

В Израел наистина ни уважават. Само, че ние нещо започнахме да не ги уважаваме , да търсим вината за нашите проблеми не в самит нас , а някъде другаде около нас - било то в ТУРЦИЯ , бло то в ИЗРАЕЛ. САМО, ЧЕ НИТО ТУРЦИЯ , НИТО ИЗРАЕЛ НИ НАТРЕСОХА ЗА ТРЕТИ ПЪТ ЕДИНО ЛИЦЕ КОЕТО ВОДИ ДЪРЖАВАТА КЪМ САМОУНИЩОЖЕНИЕ. Избрахме си го ние БЪЛГАРИТЕ. Пак ние крещяхме по площадите до полуда: "ИСКАМЕ СИ ЦАРЯ!" А бойковия цар ни оправи по мъжки. Клати ни от 2001 доден днешен било то чрез правителството си, било то чрез ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ на която бе председател , и трети мандат чрез ГАВАЗИНА СИ който не Израел и не Турция ИЗБИРАТ!! ИЗБИРАМЕ ГО НИЕ - тъпите българи! НЕ НАРОД , А МЪРША ТОВА ЩЕ КАЖА И ЩЕ СВЪРША.

Франция е била окупирана от германците бе, господине, и е съвсем естествено някои по-експресивни французи да не са могли да търпят окупаторите и съответно да са ставали партизани, както и след войната окупаторите да са били съдени. Какво сходно има между Франция и България в този контекст, та да е резонно да има "партизани" и в България ? Като Митко Палаузов, например . . .

Била е окупирана от съюзниците на германците, господине.

....и в знак на благодорност и признание към бг ни спасител,решихме да му унищожим държавата му !

НЕ спам тикви а самата ИСТИНА и в Библията пише ;Всичко скрито ще стане явно-Хитлер ес хазарска кръв и хазарска фамиля ШИКЛгрубери да трийте и да не трийте факти

ШИКАЛгрубер-ШИКЕЛ на иврит РАЗУМ съзнание мозък скуул-череп.АДОЛФ популярно хазарско име даже главния равин на Россия 2005 -2015 се казва АДОЛФ Шайевич а ся обвинете и го него за нацист

тези ,които са спасявали евреите ,са били избити именно от тях и едва ли някой ще го отбележи в истинската история на Бг !

И нищо не пречи свалената плоча да се постави в основата на новия паметник.

Най-главното съображение на Тодор Чобанов е да не се вижда колко на брой евреи сме пратили в лагерите на смъртта. Защото това беше единствената плоча в България, където са дадени цифрите.

На разклона за Аерогарата на Цариградско има един опит за паметник, който посреща и изпраща всички пътуващи извън България, наши и гости.. някой да подсети Йорданка да го разкара от там или да му измисли някакво приложение, че ставаме за смях отново..

Не очаквах, че няма да се появи линкът, за който споменах в предния си пост. Става дума за публикация с име "70 години война на интерпретациите" от 2013 г. Пълната версия е достъпна на сайта на Либерален преглед - librev

Не ми е ясно как сме"администрирали" Македония и особено Северна Гърция, та да сме виновни за депортираните еврей, след като германците не ни дават да припарим до Солун, който е немско пристанище и е населен предимно с еврей?

Как как ? Ние сме държава победена в ВСВ Войната свърши но мир няма Сега 70 години след войната за тях сме врагове.

Явно много не си осведомен! Посети Кавала / северна Гърция/ и прочети надписа на български език на входа на пета Гимназия!!

книгата на Георги Войнов- Геноцидът над българите.

Щото оня Плевнелиевия е искал да открие плоча с израелеца ама някак не върви като има вече и затова някой гений е решил да махне старата. Че да може Росенчо да се почуства значим.

Айде стига с тези еврей бе, писна ни от тях, шепа хора са а се вдига шум колкото китайския народ. Напоследък рязко нарастна еврейстката пропаганда с което се удря Германия. Целта е подриване на ЕС. В това са се обединили американските евреи и руснаците.

се коментира, че Хитлер избивал евреи и само това? А другите народи и националности не са ли хора? Само евреите ли са важни? Или щото тяхното правителство в сянка Синедриона командва парите на целия свят трябва да ги жалим.

А всъщност и Хитлер, и една голяма част от висшите кадри на Вермахта са били с хазарска кръв, но това е тема табу!

даже по ХИСТОРИ чанъл даваха филм за ЕВРЕЙСКИЯ хазарски произход на ГЬОБЕЛС а модераторите страхливи мишки трият коментари паляци

Защо антисемитизма е наказуем, а антибългаризма не е? Тия за нещо по-важни ли се смятат?

на България от 1500 г. и до днес идват от Синедриона.

,а 1380-1400 ,когато бг цар се жени за еврейка !

Не от 1500-ната готина, а от 1500 години насам.

Поклон пред Българите , които са спасили тези хора . Както великият кхан ТЕРВЕЛ спасил цяла европа от арабите . Безсмъртна слава ! Вечна памет на мъчениците , брутално избити в Стара Загора от дивашките орди на сюлейман паша / соломон леви. Гореспоменатите главорези са докарани от албания с английски кораби . По най -бързия възможен начин ..... Междувременно в йерусалим е премахната благодарствената плоча в чест на България. Та толкова за благодарноста , паметта и човешките ценности. Между събитията , случили се в разстояние на векове , привидно няма връзка . Само привидно .....

Още един щрих към пъзела.: През време на грабежа от последните няколко десетилетия , когато Държавата ни е разграбена и почти унищожена , а Българите сме подложени на тотален геноцид , в управлението на страната тези .... индивиди са на ключови позиции и отдавна са мнозинство . На пръв поглед изглежда случайно . Само на пръв поглед ......

Поюдейчените хазари разделят Велика българия. Еврейката Сара е способствала Бъргария да се разбие на части и да е лесно превземаема от турците. Лазар Коен предава Търново на турците. Евреите се помохамеданчват и дават основата на Османската империя и превземат България. Още факти?

Велика България

Позволявам си да Ви насоча към следния линк: link Там са разположени по-стари мои наблюдения и разсъждения по темата. Ако интересът се запази, ще пратя снимки от цялата серия паметници, поставяни по волята на НС или Президент и махани от волята на, явно, по-велики от тях гробари на историята.

Дайте заглавие, ключова дума или израз, защото линковете ги крият.

ЗА ТОВА КАКВО СЕ СЛУЧВА В БЪЛГАРИЯ. Изчезнали паметници на евреи депортирани в лагерите на смъртта. Вицепремиери МАЙТАПЕЩИ СЕ пред места където косите на хоратанастръхват от ужаса на това което се е случило в БУХЕНВАЛД. Зам Министри с есесовски поздрави. Открити паметници на осъдени на смърт фашисти. Възтановени имоти на царска фамилия, която попада под ударите на Нюрнберкския съдебен процес. ИСТОРИЯТА С ВРЪЩАНЕТО НА ФАШИЗМА В БЪЛГАРИЯ СЕ ПОВТАРЯ. ВЕЧЕ СМЕ В ОБЕКТИВА НА СВЕТОВНИТЕ МЕДИИ!!

След като България не попада в обективите на световните медии когато върху българите се осъществява геноцид, и държавата се води към унищожение от поставените да ни управляват "кукли на конци", ТОГАВА СЕ ПОЯВЯВА И РАСТЕ СЪПРОТИВАТА НА БЪЛГАРИТЕ КЪМ ГОТВЕНАТА ИМ УЧАСТ...!!! Дааа...!!! А В ОБЕКТИВА НА СВЕТОВНИТЕ МЕДИИ ЩЕ СМЕ ЧАК ТОГАВА, КОГАТО БОКо и КОМПАНИЯ ВИСНАТ ПО ДЪРВЕТАТА ОКОЛО "ЦАРЯ"...!!!

Шегуваш ли се Уж сме ги спасили а паметник им правим и им се покланяме А за Югославия ...след 09 09 1944 там са избити поне 200 000 българи Къде им е паметника? Какво става с българските войнишки паметници в Македония ?

А замисляш ли се защо фашистки идеи се завръщат? То не става ей така без причина. Вече някои наистина си заслужават да им се натресе нов фашизъм, за да спрат да се гаврят с нормалните хора.

Няма изненада с махането на плочата - неофашистите надигат глава.

Луковият марш се е намъкнал тука и е оставил кафява смрад.

ЖИДОВ ГРОБ...!!! Даааа...!!!

ЕДНИ ПЛОЧИ СЕ "ЗАСЕКРЕТЯВАТ" И ИЗЧЕЗВАТ , ДРУГИ ПЛОЧИ СЕ ОТКРИВАТ. НА 29.03. 2017 ГОДИНА в Стара Загора се откри паметна плоча на убитите от народния съд ФАШИСТКИ ГЛАВОРЕЗИ. Кмета който е представител на ГЕРБ подкрепен от Общинския съвет допусна на стената на Старозагорския театър да бъде закачена тяхна паметна плоча В изявлението си при откриването на плочата представител на "РЕПРЕСИРАНИТЕ" заявява, че всичко това е станало с преминаване през процедура и РАЗРЕШИТЕЛНИ от Експертни съвети , Министерство на културата, и разбира се най вече със съдействието на г-н ТОДОРОВ КМЕТА НА СТАРА ЗАГОРА ОТ КОЙТО ИМА И РАЗРЕШЕНИЕ ЗА ПОСТАВЯНЕ. В този заснет и документиран материал по реставрацията на ФАШИЗМА в Стара Загора и детронирането на НЮРНБЕРГСКИТЕ РЕШЕНИЯ участват и ген. СЪБИ СЪБЕВ, който е ръководил оперативно управление в щаба на ВВС и управления по операциите и стратегическото планиране в Генералния щаб на Българската армия. Ген. Събев приключва военната си кариера като военен представител на България в Главната квартира на НАТО, в Брюксел Белгия, където работи над 2 години като национален представител във Военния комитет на НАТО и Военния комитет на ЕС. Според Събев осъдените от Народния съд са НЕЗАСЛУЖЕНО ИЗБИТИ. Може и да е прав. Изкланите и избесени партизани - АНТИФАШИСТИ според позицията на Събев , на Кмета и на МКултурата са ТЕРОРИСТИ и са заслужили съдбата си - главите им ка бъдат побивани на колове. Щом фашистите са полазили и структурите на НАТО то тогава майката и жална на Европа.

Какви антифашисти в България, бе, другарю ? Какъв фашизъм е имало тук, та да има антифашисти ? И, още нещо - що за хора са били партизаните ? А ? Ето какви - нелегални, без документи /!!!/, криминално проявени /извинявам се за МВР-ейския термин/, защото са крали от и са ограбвали мандрите на хората по селата, и са разстрелвали хора с насочени в очите им пистолети /справка Баба Цола и Митка Гръбчева/. Къде, в коя държава подобни неща могат да се извършват без строги наказания, а ? Отговори си сам на тези въпроси.

Стегни се малко , бе ! Да си чувал , че във Франция , Белгия и Италия народни съдилища са съдили сътрудниците на фашистите/германци и италианци/ ? А и докато е траела войната , там е имало партизани и са избивали сътрудниците на фашистите с методите на Гръбчева . След войната също е имало съдилища и издаване на смъртни присъди.

ТИ СИ ГОТОВ ДА ПРОМЕНИШ КАРДИНАЛНО ИСТОРИЯТА. И ЗАЩО ДА НЕ ГОНАПРАВИШ КАТО В БЪЛГАРИЯ ОТДАВНА НЮРНБЕРГСКИЯ СЪД И РЕЕНИЯТА МУ НЕ ЗНАЧАТ НИЩО КОГАТО СЕ ВРЪЩАТ ИМОТИ НА ФАМИЛИИ ГОИТО ПО СМИСЪЛА НА РЕШЕНИЯТА НА ТОЗИ СЪД СА БИЛИ ОТНЕТИ, то значи е започнала нова история. Всъшност не нова , а повтаряща са стара история на умиращ и раждащ се като птицата Феникс НАЦИОНАЛ СОЦИАЛИЗЪМ и ФАШИЗЪМ! КОЛКО ЛИ ОЩЕ НАЦИОНАЛНИ КАТАСТРОФИ ТРЯБВА ДА ПРЕМИНЕМ ЗА ДА ОСЪЗНАЕМ, ЧЕ ТЕЗИ КОИТО НИ ВОДЯТ В МОМЕНТА СА ВНУЦИТЕ НА СЪЩИТЕ КОИТО ДОКАРАХА ФАШИЗМА В БЪЛГАРИЯ.

Когато хората започнат да жалят за чуждите жертви като за своите, може би светът би станал по-добър.Валидно е за всички народи, дори и за евреите.Дали ще стане скоро?

Аз не съм чул някой някъде да жали за българи че дори и в България и не разбирам защо ние трябва да жалим за евреите

Влачат каманаци да се покланят на тях. Примитивно, а уж цивилизация хората са...

Браво на автора на статията. Липсва такова писане за случващото се у нас, но поне за момент връщате надеждата, че някой освен да "регистрира" събития дори ги и осмисля. Продължавайте в същия дух. Да сложим край на този фетишизъм към тайните и най-после да излязат на бял свят безумията на чиновниците

Колко други български паметници се разрушиха???

Защо трябва да има паметник на евреите, след като те са виновни за почти всички беди в няколко хилядолетната българска история. Това е като паметник на съветската армия, паметник на американските летци и други такива недомислици.

"Какво са направили евреите за България"

стига с тези чифути бе, я кажете тая измет колко българи е спасила, а?! само разпалва конфликти по целия свят!!!

Верно яка експлоатация му хвърлят на това спасяване. Ако зависеше от Бойко, всичките щеше да ги предаде. ПРИМЕР: ПРЕДАВАНЕТО НА ТУРСКИТЕ ВОЕННИ в РЪЦЕТЕ НА ЕРДОГАН. ПОМНИТЕ ЛИ ГО ОТВА, защото Турция ни била ПАртньор, ами ако беше по времето на Хитлер? И той ни беше ПАРТНЬОР

За дай си въпроса къде сме ние ...къде е Турция. ..вече сме за съжаление..... НИКОЙ

Пишете ПРАВИЛНО! Аман от неграмотници,коментиращи във форумите!