Почина шефът на ”Асарел Медет” проф. Лъчезар Цоцорков

Председателят на Надзорния съвет на "Асарел Медет" проф. Лъчезар Цоцорков е починал днес в Швейцария.

Обратно в новината

Коментари - Почина шефът на ”Асарел Медет” проф. Лъчезар Цоцорков | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма друг като него! Виждал съм го как управлява и колко си обича родния град. Невероятна комбинация от заможен мениджър и родолюбец. Благодарение на него Панагюрище сега се радва на икономическа стабилност. Без преувеличение - загубата му е тежък удар за града. В Панагюрище вече нищо няма да е същото...

Някой по долу пише ,че панагюрци пият отровена вода. Голяма глупост-Панагюрци от както свят светува са пили вода от Средна гора и то от високите части където е рудника. Точно заради Асарел-Медет преди 30 години към Панагюрище беше прекаран водопровод от терасата на Марица - от около 50 км. И вече 30 годин хората не пият местна вода. Другата лъжа -отровен прах. По цялото трасе на рудата ,тя се движи в затворени естакади и е мокра -особено когато се троши и смила -водата е проблем ,така че кал и вода колкото щеш -прах -няма. Що се отнася до водите-От хвостохранилището водата отива в Луда Яна , а не в Тополница.Тополница тече понякога синя -от МДК Пирдоп. Луда Яна си е бистра и си има много хубава риба -питайте в Бъта и Баня ,когото искате. А иначе цоцорката беше противоречива личност -но без съмнение изключителен мвстен патриот .И до последно не напусна Панагюрище -нито той нито семейството му.

В чистата луда яна е установена сто пъти мед над нормат, отделно окислени води, пък ти си лови риба, разправяй ги тия другаде , всичко ви е ясно..Сигур и туризъм ще предложите местните шмекери. Ей , ама толкова прост не си , лукави сте местните роби - за 1000 лева и да ви пикае в устата , което е по- безопасно ще казвате , че ви е дал да пиете цяр и ви е лекувал. А в околните села са на водоноски, ако шофьорът не го мързи да пътува до чисто място -може и да пият чиста вода. В Поибрене от 4500 души са останали 600 души от икономическия бум и здравата чиста среда.

Вероятно е повярвал на собствената си пропаганда , колко е чисто Панагюрище и е пил от местната еко рудна вода. Многото пропаганда има тоя ефект да повярваш в собствената си лъжа. . Обаче луд не бил- не се е лекувал в собствената онкоболница, ами разумно е заминал на лечение в Швейцария. Той неговия живот си го изживя добре - червен бос и после бизнес бос и дерибей на цял регион, да му мислят живите пангьорци как да живеят с наследството му.

Мир на параха му! Направи много неща човека. Ще го запомнят с добро хората в оня карай и в бранша. Де да бяха всички директори като него България щеше да цъфти. За жалост случихме повече на Баневци. И не пишете глупости,

"Възрожденският дух на Панагюрище е жив, местните хора изричат мечтите си на висок глас и имат смелостта да ги осъществяват". Кметът на Панагюрище Никола Белишки почти се разплаква от щастие, че малкото градче в полите на Средна гора получава истинска космическа ракета в областта на здравеопазването. Новата болница "Уни Хоспитал", която в много отношения е уникална на Балканите, е построена само за година. В нея са налети 95 млн. лв. и е най-добрият пример за публично-частно партньорство в страната. В дружеството инвеститор "Асарел Панагюрище Здраве" АД участват "Асарел-Медет" АД, община Панагюрище и над 100 лекари, специалисти по здравни грижи и немедицински персонал, които ще получат най-добрия стимул за работа и професионална реализация. Наричат "Уни Хоспитал" новото златно съкровище на Панагюрище. Логото на болницата е стилизирана фиала - един от деветте съда, използвани от знатен тракиец, с които България се гордее пред света. Точно заради това проф. д-р Лъчезар Цоцорков, председател на Надзорния съвет на "Асарел-Медет" АД, подари копие на фиалата на премиера Бойко Борисов, който пристигна в града специално за откриването на клиниката. А на екипа на болницата проф. Цоцорков даде осветена икона на Св. Николай Чудотворец и поръча да направят параклис на светеца под близкия хълм, който носи неговото име, както и алея дотам." Мислим да не казваме нищо...

Щастливите миньори, това е идея за черен комедиен сериал, хошпиталът и собственикът му не го е ползвал. А кмет на панагюрище реално значи заптие на бея.

Абе ,Лудньо, за какви мечти, смелост, здаравеопазване космическа ракета , съкровища и Св.Николай пишеш. Панагюрище е една залупена мръсна , оцапана от тежки метали миньорска дупка на разпореждане на бившия си партиен секретар. И не ми цитирай кмета, щото и той е негово протеже. Жалка история да си величаеш сатрапите и разсипниците, много разпространена последните 70 години.

За умрелите или хубаво, или нищо. Но при толко9ва хвалебствия дайте да уточним някои неща. как се ставаше шеф на такова предприятие до 1989? Много просто трябваш еда си от партийната номенклатура. Много интерено, завършил е ВМЕИ, а е станал шеф на минно-добивно предприятие. Имаше си з атази работа МГИ. Но партийният кадър е като дялан камък - където го сложиш все пречи. Да оставим това, че тази специалност, която е завршил е специалност за двойкари. Но когато е верен партиен кадър успехът няма значение - там си имаше букви по които те приемат. После си завършваш по комсомолско-партийна линия. И последно. Защо не е пенсионер? Според всички правила би трябвало да е пенсионер от преди година и половина , даже и като професор. или за партийната номенклатура на високи постове важи принципа: "Докато само се напикава - да остава. Започне ли да се насира - да се пенсионира"

абе човека Бог да го прости е почнал като останалите. Само че на тях акъла им стигна за една застрахователна фирма и един хотел. После куршум и силикона го наследи Берлускони. Други па можаха само да разпарчетосат предприятията и с парите да си вземат държанката с крака кат римски пехотинец. А човека даде леб на бая семейства. Покрай тая фирма има други фирми дето подържат машините, доставчици на горива, тротил, манджа за работниците, ток, вода, лекарства и за квот се сетите.

Дискретно : - Отдавна мечтая Да съберем Всички Мислител(к)и които Допуснаха тая Вакханалия с 'прехода' у Нас ! И ! - да ги Залостим да Си изпонаскубят косите !, било Взаимно било ВсекиСам(а).

Панагюрци са единствените щастливи, чисти и доволни миньори в света , за други не съм чувал. Природата може да се очисти , ама тая промяна в чипа на местните си слуги, които оставя бившия партиен и доносник на Панагюрище и комбината, със сигурност ще продължи по - дълго. Ако бяха запазили АОНСУ щяха да го направят академик по пропагандата и напълно заслужено за експеримент с реални хора, как се създават доволни миньори , щото сега почетен професор без научна дейност звучи някак ненаучно.

В кой университет покойният г-н Цоцорков е бил професор поне в последните 5 години, в който период титлата се запазва и след като е освободена длъжността? Или и титлата върви с олигархичните атрибути в комплект?

Никакъв професор, бивш партиен секретар и доносник , дерибей, Ценко Чоков на по-голям регион. Почетен професор е - ще рече без научна дейност, това е почетна титла не става дума за наука. Много комплексиран и славолюбив, като всеки плазмодий с пари, написа сам книга възхвала за себе си. Страшолище.

Е, всички сме смъртни. Добри и лоши, без значение.

За починалите....Друг ще ги съди.Вече. Голямото имане,големите постижения,големите пари и пр.,....в крайна сметка-2м.на 2м.на 2м.и само който не се е родил,той не е отишъл там. Асарел Медет беше тотална приватизационна схема за жълти стотинки.Богата схема.Олигархична. Не беше и само тя. Жалко за България.И Народът й.

Добре, чи умря

Съветвам ви да прочетете "60 мига от моя живот от проф. Цоцорков.

...и Нещо по което Има да Се попозамислим ЗА Нататъка : - във Всяка Поне-нормална Държава - Има ограничение Докъде (до каква Дълбочина) и Какви СА правата на Всеки отн. Залежите.

Минус, заради скапания ти правопис.

Чакайте да видим какво ще стане с концесията и къде ще отиде златото-среброто имедта ? Явно цоцорков е бил вече малък човек -не достатъчно силен--сега ще се изясни какво -що Тия контактни отрови ги имат -руснаци-американци-израелци-канадци --японци--явно икорейци и самного скъпи Явно мините български не са за всяка уста --На дънди --в Челопеч -такива неща не могат да сеслучат

За Протокола : - Dundee Precious Metals (компанията Майка) - НЕ пипа на задунайкаю !, където е Само ДъндиБегейское О-О-Дъ.

Беден комунис - няма! Обаче "капиталистите" виновни! :))))

ДобърПриятел. Българин от ВоистинеРуски Род. ..по 'разбираеми' 'резони' - 'наште' го турнаха голямшък Там. И ! - избяга Ужасен.

Това Асарел-Медет не беше ли наше, народно.. на всички нас?

Не е ? Златото исреброто и медта и още 30 скъпи елемента под земята са негови -мир напраха му--- затова е имал възможност да бъде добър-да прави подарьци---те там сами са си държава в държавата --тяхно било!

Минно-обогатителен Комплекс 'Медет-Пасарел' . ...един от Най-РМДираните. ..както и от Най-.младежко'ТНТМираните.

Бог да го прости! Пак се убеждавам: колкото и пари да имаш, за какъвто и велик да се имаш, краят за всички е един и същ. Този човек беше много влиятелен, съди журналисти заради пост във фейсбук за 5 хил лв. И какво? Нищо. Нито парите помагат, нито възможностите. Каквото ти е писано.

Градът никога нямаше да има този облик / проспериращ, красив, чист, без никаква безработица/ без този човек. Ако не го познавате лично, не пишете глупости!

Без комунистите - държавата вероятно щеше да е поне като Финландия! А сега е ромски развъдник - просто кочина.

lu4ka

А я кажи какви са заплатите и дали са заплащането е адекватно на положения труд.

Човекът не го познавам, но зная, че заради този руски проект природата километри наоколо беше ос* рана още по тоталитарно време и надали България ще печели повече, отколкото е загубила.

Това не е град , а бейлък и по турско не било така , а за чисто и хубаво е цинизъм да се говори. Никой не припаряа и на 50 километра от това място.

Да -сега виждам подробностите Явно и вБългария вече са вкарани достатъчни количества -КОНТАКТНИ ОТРОВИ --които при допир предизвикват смърт с имитация на болести --последен пример-братът на Ким ЧЕН Ир -на летището в Индонезия Удобна работа-- Ако бе преди 15 години-медиите щяха да тръбят--ЗАСТРЕЛЯХА--еди кой си --сега няма такива работи -МВР спокойно -всичко енаред -МВР продължава даправи контрол -върху пистолутите иловните пушки--коит никой не ползва Да прочетат в МВР за отровата Ви-екс --има десетки подобни ище им стане ясно на фатмаците -косажии закаквостава дума Може би от мишо бирата насам--вчера генерал тонев --все такива хора --бързо ързо--стрелба няма вече

Мир на медта и златото му. А ако има прераждане го виждам като картоф , подхранван с отровните води на Асарел.

Аз пък си мислех, че богатите не умират?!

възможно е Аурубис Дънди Total и Shell.Да нямат някаква договорка с дявола освен ?

Ке останат спомени и след сто години- какво оставя- отровена природа на цял регион , превърнат във феодално имение , в което покйният дерибей коли и беси , а местните превърнати в изпълняващи волята му орки, каквито не са били дори по турско и комунистическо иго. Вместо балансиран регион с красива природа и туризъм, разнообразен бизнес и местни инициативни проспериращи свободни хора, сега имаме страхливи и наплашени схлупеняци без воля и инициативи страхуващи се да кажат дори пред себе си истината за местния дерибей на някогашно свободолюбиво и проспериращо Панагюрище. И къв професор е тоя , почетен, т.е. безнаучна дейност преди 3 години след като вече беше мултимилионер с подаръка от другаря Костовр, реално няма нищо научно беше партиен секретар на Пангюрище и комбината и ченге. После масон. И изключително скромен- напиаса сам възхвала на себе си и на подвизите си да не би някои да го забрави. Няма другарю, природата и уродливото общество , което оставихте няма да се съвземат и оправят поне сто години и ще ви помнят.

Градът никога нямаше да има този облик / проспериращ, красив, чист, без никаква безработица/ без този човек. Ако не го познавате лично, не пишете глупости!

За коя чистота говорите? На водата? На въздуха? На почвата?

Къв облик бе ,зомби, там никой не стъпя, ходих до една крепост наблизо, щях да повърна , като видях синята река. Как живеят там хора , те си знаят. Всички местни са на доизживяване и си пращат децата в Пловдив и София със заръка да не се връщат назад. А мястото можеше да бъде райско.

Съболезнования на близките и мир на душата му. Респект.

Има шанс Трън да не стане гробница като Панагюрище.

СтриктноПроцедурно : - докъде Е Разговорът с Хората на Трън-и-околността ?

Доникъде ?! - Срамота ! ...какво Следва Да направим, Колега ?

Съболезнования на семейството и близките ! ---- Всред куфаро'носач(к)ите' очевидно има И Можещи... ...отделно - вчера С.Тонев, днес - Цоцорков...

Ама панагюрци--какво плачете --ясно е -честе се облажвали с големи заплати итуй онуй---Но по Закон подземните богатства на България са на всички българи -тоест държавата Всички българи имат право да получат под различна форма част от тия милиарди--подарени уж временно от България на частникап ви там Ако във войните за България са загинали 200 000 войници--то е иза тия рудници --и затова те са сега български -а нетурски ако ще делим България на концесии --всички дунавски градове даси заделят Дунава и всички такси -там Черноморските градове да си вземат Плажа от Румъния до Турция само за тях --- Това ли ви устройва ? цацаров да разследва тия кражби от прехода

Дискретно : - около Бургас и надолу - Е кажи-речи Гангстерска война.. - около Варна и нагоре - АчикАчик... - по Добруджанското-Ни Черноморие - Хептен .

Самоотровил се е... Лека му пръсти...

Човека не граби не краде та се свръхсамозабрави .Е нема начин да те забравят не панагюрци Балканите ще го помнят .То е върха на самозабравата. има огромни концесии още за проучване .То е всичките цветни метали от менделеевата таблица .Не човек а свърх самозабравил се .

Цяло Панагюрище на Асарел-Медет разчита. Там чистачката взимаше 700 лв заплата. Олигарх, но поне делеше с хората и направи страшно много за града.

Е това, че тия 700 после не и стигат за лекарства няма значение, важното е, че ги взима. Те хората от Поибрене сигурно и те вземат заплати, ако работят в Асарел, но това не им пречи като се приберат в къщи да пият вода от водоноски, щото водопроводната е отровена от Асарел.

Велик човек. Да почива в мир.

кланянете се на тоз който превърна природата в кариера за богатство и унищожи зелена България.

волен сидеров знае ли новината Одържавяване на АСАРЕЛ МЕДЕТ немедленно--никакви концесии--пълно разследване на паричните потоци досега -а те са безкрайни и разследване на ненавременната смърт на човека ! зад цоцорков има други -мафия се казва--цацаров да се поинтересува от тая история

пред паметта му. В Панагюрище ще го помнят много поколения напред. Съболезнования на близките му. Беше интелигентен, умен и достоен човек. Моля да не коментирате къде е починал, важното е какво е оставил, а то не е никак малко!

Жалко. Един от много малкото наистина стойностни бизнесмени в България.

И на теб да бяха дали АСАРЕЛ медет на концесия и ти щеше да си много стойностен и велик--срещу някои задължения например -дадаваш пари където трябва-----Колегата долу е прав ---съмнителна работа На под е Патриотичния фронт и Волен сидеров

деструктор

На много червени "бизнесмени" се раздадоха куфарчета и ги назначиха за милионери, но само някои от тях успяха да развият бизнеса и да направят добрини.От всяка върба свирка не става.

Мафията ГЕРБ се върна на власт и нещо бързичко взеха да се споминават някой хора..... Синдромът "Мишо - бирата" взе поредната си жертва!

Престанете да ядета л...на!

Съгражданите и тия около покойния може да са опечалени ---но това е най-подлата схема за източване на България От къде на къде България няма даси разработва находищата на ценни метали --а ще ги дава на цоцорков на концесия ? И вместо държавата да печели и инвестира--инвестира Цоцорков --в безсмислен проект--скъпостуващата му болница там ---генерален спонсор на ГЕРБ и ЦСКА и не се знае още къде Айде сега България да отмени концесията и си прибере рудниците Мир на праха му! Бог е Велик!!!!

Когато са давали концесията ГЕРБ не е съществувал....вижте КОЙ е дал тази златна възможност за богатство и най-вече на КОИ хора !!???

тя да не е една ?Не са само Герб съгласен съм но който и да е на власт се е облажил здравата.

Бог да го прости! Беше един от малкото хора в България, който спаси промишленост и поминък от мръсните ръце на адвокато-демократите! От олигархо-комуняги и седесаро-некадърници, от псевдо-профсъюзи. Затова Панагюрище ще му е благодарно.

Напълно съм съгласен. Направи много за града и показа как богатия човек може да мисли за благото и на другите, а не само да пълни гуша.

На времето бяха сложили като шефове на БТА, Радиото и Телевизията Тихчев, Глухчев и Трайков, сега чувам че шеф на Медет бил Цоцорков, има някой в тая държава който си прави ташак с ключови позиции в държавата и икономиката едва ли е случайно. 30 години не сме чували за Цоцорков, но сега разбрахме че е починал. Иначе лека му пръст.

Това, че ТИ не си чул, не значаи, че другите не са!

Бог да го прости, съгражданите му ще го помнят !!

Бог да го прости, светла му памет!

Това е ЕДИНСТВЕНОТО предприятие в България, което поема изцяло здравното лечение на служителите си, че дори и след пенсия! Дари пари за да модернизират болницата в града им, построи с пари на предприятието стадиона в града ... достоен човек е!

Аз за това там се лекувах

Стъга лъга хората Ние не се лекуваме при простолюдието

Като работят в такава отровена среда? Ти виждал ли си хвостохранилището на Асарел-Медет? Там е по-страшно и от Аушвиц!

Медната руда, която копаят и преработват в комбината в Пирдоп, съдържа не само мед, а злато, платина и т.н. ценни елементи. Доколкото знам те не са описани в договора за концесия, а се добиват и изнасят навън - т.е. някой в България съвсем умишлено си е затворил очите!

Конбината в Пирдоп??? Мисля, че става въпрос за Панагюрище

stan_posta@

В Панагюрище се копае, обогатява се на място, а концентратът се кара за преработка в Медодобивния комбинат в Пирдоп. Заграбен от немската фирма Аурубис. Там карат за преработка концентрата от Елаците-Мед, Бучим (Македония) и други медни рудници. Преработва се до катодна мед и се изнася. Няколко милиарда долара продукция. Шламовете, съдържащи със злато, сребро, германий също се изнасят. Печалбата също се изнася. За България остават трохите.

Концесионните договори са голям проблем. Но това, което недополучава България от тях е по-малко, отколкото от мизерния корпоративен данък и изнасянето на печалбата.

Пич, това не е Дънди Прешъс! Бъркаш се!

не се бърка, в България има няколко дъндита

Бог да го прости. Интересно дали е починал от заболяване свързано със замарсяването на околната среда в региона - хиляди хора там умират от ракови заболявания, причинени от мини, прахово замърсяване, отровени води и т.н.

Рак!

що в Швейцария а не в неговата болница ?

Ние сме ВИСШЕ общество за това

МБАЛ Уни Хоспитал осигурява многопрофилно обслужване, като има 19 клиники и отделения. Разполага с 310 легла, 718 висококвалифицирани медицински и немедицински специалисти и техника от последно поколение, която е уникална не само за България, но и за Балканския регион. Тук са внедрени двата най-добри мултимодални медицински линейни ускорителя от най-високия клас в света. Високите технологии позволяват да се въведе за пръв път в България едновременното съчетаване на образни диагностични методи

Един голяяям балон,който сега бързо ще се спука!

Колко хора умират на ден от онкологични заболявания, дето не са могли да си позволят лечение в Швейцария. Що не се лекува в родината си - в разграбването на която е участвал ?! Много здраве на Стоян Ганев...