Борисов: Вече ще печатаме евро

Съвместното дружество на Печатницата на БНБ и Oberthur Fiduciaire SAS - Франция получи акредитация от Европейската централна банка за отпечатване на евро банкноти.

Обратно в новината

Коментари - Борисов: Вече ще печатаме евро | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този НЕ е в ЧАС!!!!!! Печатницата е П Р О Д А Д Е Н А на французи по времето на Орешарски!!!!!Така че е правилно да се "оповести" в статията:Французи ще печатат ЕВРА в печатницата си в Б-я"!!!!!!!!Ега ти и ТЪПИТЕ "журналисти"!!!!!!Дори и това НЕ знаят!?!?!!!!Защо им плащат???

За милиардите на Х, колко банкноти ще трябва да се отпечатат. константинов, ако си на линия ни осведоми, че сме неуки

РФ и Китай търгуват помежду си с рубли и юани. Доларите ги държат да ги продават за злато.

Браво Бойко,време беше да спрем да печатаме евра,а само бюлетини!!

Комунягите завиждаха на американците, че печатали долари и затова били богати. Вече и ние ставаме богати, ще печатаме евро! Ама те май пак са недоволни.

Тъпанара сам се пита и сам си отговаря.За доларчета нещо да поближеш?

Чудя се с какво тази новина е добра за Бългапия?!Обикновено под добри за България новини се пускат антибългарски тролове от руссата пропаганда както и сега и започват до оплюват България,Бойко,Европа и Евросъюза!В случая еврото!

Мда. Колкото повече чета по темата, толкова по-мътно изглежда бъдещето на България. Оказва се, че на няколко пъти сме се опитвали да влезем в еврозоната (разбирай батко ви Бойко и Симеон Невдянков), толкова пъти сме удряли на камък. Част от критериите една година ги изпълняваме, на следващата година обаче излизаме извън параметрите и ни отсвирват. Такива параметри като инфлация, дефицит и т.н. Не съм икономист така че не ги разбирам в детайли, но така пише. Тоест - все сме на ръба. Отгоре на всичко като за капак, Европейската Централна Банка (може би донякъде основателно) натискат България да се откаже от валутния борд, защото първо нямат представа как се влиза в ERM-II директно от валутен борд, и второ защото искат да ни видят докъде ще ни стигне инфлацията ако нямаме защитен механизъм като борда който да ни държи стабилна икономиката. Така че - бъдещето е мътно и мъгляво.

Вашето бъдеще е мъгляво, не моето и на България.

Няма поръчко-договор. Проверил съм го. Има разрешение от ЕЦБ, а ЕЦБ разрешава печатането на пари само на печатници обслужващи национални банки на държави членки на еврозоната. И на самите банкноти това е отпечатано и отразено в серийните им номера. България там не фигурира. Има няколко букви от азбуката които още не са определени - когато влезем в еврозоната ще определят една буквичка и за българската печатница. Иначе - не става. Това да не са ти изборните бюлетини на Бойко Борисов!

Значи, понеже темата е доста актуална и интересна, проверих за Еврозоната интересни факти. Значи на практика трябва да изпълним само два критерия: Единият е нашето законодателство да бъде съобразено с изискванията на еврозоната, и другият е да влезем минимум 2 години в европейския механизъм ERM-II. Приемането на закони мисля че е само проява на добра воля от страна на Народното Събрание. Другото изискване донякъде е спазено, при условие че не съм в час със икономическите теми, мисля че част от този механизъм е националната валута да бъде фиксирана към еврото, а това е налице още от въвеждането на валутния борд. Така че явно е назрял момента и за това, дали ще стане - съмнявам се. Нека да изчакаме и да видим. Една причина за отлагането на еврото беше финансовата криза в еврозоната, сега като гледам май отмина тази криза, но как ще се справим с нашата си, вътрешна криза - това също не знам. Така че - ни така, ни иначе. Хубаво е да примем еврото, ама дали сме готови, само Бог знае!!!

Защо е хубаво? Повечето скандинавски страни със силна валута не са в еврозоната. Слабите балтийски са в еврозоната и са в плачевно състояние.

Има само една мъъъъъничка подробност: За да печатаме банкноти евро, трябва да сме част от еврозоната, тоест да сме заменили лева с евро. Което още не е станало. Обаче напъни за това не липсват. Ха да видим, дали ще стане и има ли нещо общо това че нашите напъват да влязат в еврозоната и Бойко се изцепи сега че ще печатаме евро. Иначе да, технически печатницата може да ги печата, ама трябва да сме в еврозоната и да имаме разрешение от ЕЦБ. Което е все в бъдеще време... тоест "ще" направим това, "ще" направим онова... кажете вече нещо което сте направили!

То от години в България се печатат евро, макар и да не се извършва в лицензирани печатници. :)

Това е поредната стъпка по ликвидацията на третата Българска държава. Позор за всички политици и народен съд за тях!

Ша пичатаме на Боко тиквата фамозна.

Стига сте ревали че ще печатим евро. Не това е важното в случая.Реално БНБ не е собственик на тази част от печатницата която ще печата пари а само на тази в която се печатат останалите видове ценни книжа - билети бандероли и т.н. Функциите по печатане на евро са предадени на чужда фирма защото никой в евро съюза няма да ни позволи ние да печатаме евро официално.Може да се провери колко и кои фирми имат тази привилегия.Лошата новина е, че може да очаквате вече смяната на българския лев с евро. Това е част от условието и тя вече е изпълнена, но ни се спестява. Скоро ще обявят че валутния борд пада (няма държава в ЕС с валутен борд) и за два дена ще стане преминаването към еврото. Какво следва от това може да се досетите сами. В момента на излизане от валутния борд цената на лева се отвръзва от еврото и той ще се обезцени поне двойно. Държавата и хората които знаят точния момент ще са на далавера. Дългове на големи компании като БДЖ и други ще се обезценят и при приемането на еврото при курс примерно 5лв за 1 евро ще станат приемливи за държавата. Спестяванията в левове ще се обезценят а цените ще се повишат за да компенсират смяната.За заплатите да не говорим че ще догонват цените на стоките и услугите във времето.Може още много да се пише по темата а проблема не се обсъжда публично за да не се всява паника сред населението. Само се прокрадват новини като тази като се пропускат важните неща. Просто ще ни го сервират.

Чакай да цъфнат налъмите! За да минем към евро, трябва да сме в Еврозоната, а ние даже не сме направили първата крачка към нея! Ще минем към Евро след около 10-ина години ... ако ни одобрят, в което се съмнявам!

Лично аз се надявам да НЕ ни одобрят скоро, защото ако беше много хубаво и чехите досега да са го направили. В Словакия цените скочиха почти двойно след въвеждане на еврото. Те могат да го преживеят (не казвам "без последици") , ама ние ще гризнем дръвцето, май...

И какво от това бе боко?????Незнам защо толкова му се подлагате след като това е нещо дето прави БНБ която е НЕзависима институция и няма нищо общо с изпълнителната власт която се перчи за пореден път с нещо дето не интересува тоя дето се чуди как да преживее..Като ги ''печатате'' ще ли ги раздаваш бе боко:))))

Така е, прав си, ама Боко нали трябва да се похвали с нещо! Батко Бойко е "на всяко гърне мерудия", не може да изтърве шанса да изтъкне че в София ще печатат евро банкноти. Със същото мога да се похваля и аз, само дето мен никой не ме познава.

Забравих само да отбележа, че Бойко предвидливо не се довери на тази печатница за предишните избори, затова стана скандала със частната печатница от която така и не се разбра колко фалшиви бюлетини излязоха. И до ден днешен това тъмно петно стои в биографията на партия ГЕРБ.

Американците печатат долари, ние ще печатаме еврото!

Най-после! Все се облизвахме досега, но дойде време да блажим!

"право да участват в търгове" не означава, че ЩЕ ПЕЧАТАМЕ ЕВРО. Между това да си сертфициран за някаква дейност и това да ти възложат действителна ПОРЪЧКА сред маса конкуренти има разлика...и то голяма, но за ББ едното е равно на другото....смех. А и КОЙ ще ги печата евентуално - ЧАСТНО ДРУЖЕСТВО, та значи да се радваме, че ще държат работници и ще плащат осигуровки и вноски за пенсия.....

Голема гордост! Досега им "изхвърляхме цукалата", а сега можем вече да им печатим. Е не сега, некой друг път.

до сега направо папкахте от цукалата на руското посолство!Нищо не сте изхвърляли!

Тоя пък-пак се изказа тъпо-всичката ни е наред-Боко ще печата евро

Напечатайте малко и на мен. Едни 10 млн.. Пък ако ще и в Евро да са :)

Нали вече нямат колонии и са изгонени от Африка и от Азия с нас ще се задоволят, благодарение на БОКО! "Съвместното дружество на Печатницата на БНБ и Oberthur Fiduciaire SAS - Франция получи акредитация от Европейската централна банка за отпечатване на евро банкноти."

мутра проста и неграмотна, това какво отношение има към икономическия растеж, работните места, повишаването на доходите на гражданите и постигане на сносен стандарт. неук каиш, нали знаеш, че боко 3 е равно на 1 година по вече изпитаната формула за аритметична прогресия. приятен ден.

ДА НЕ СТАНЕ КАТО В НАЧАЛОТО НА 90 ГОДИНИ,КОГАТО В ЗЗУ-СТ.ЗАГОРА ПРОИЗВЕЖДАХМЕ НЕЗАКОННО CD-ДИСКОВЕ И ПОДБИВАХМЕ ПАЗАРА?

Бойко е голям Капут! Пробит!

... и ще ни порастнат крилАаааа ... Бокоооо, Боко ... ама не е луд този, който ...

loyola

Що не напишат на кого е собственост фирмичката "Печатницата на БНБ"?

Печатницата е частна! Ако не знаете България плаща да и напечатат банкноти-български левове!А тази новина какво ни грее???Нито печалба имаме нищо абсолютно нищо!!??

Грее го глупака банкянски ....болгар, болгар....тъпанар прост, той затова живее, за потупване по рамото...нещастник....

Ми ние отдавна си ги печатаме, бе! Само дето Европа за това не беше предупредена. :)))

Колко реваха като го създаваха дружеството- грабеж било и прочие глупости, а сега горди.... Идва ни акъла ама със закъснение.

Скоро си мислех-от толкова време им правим само свирки, няма ли да започнем да печатаме евро, и ето на...започнахме!

е затова сме на тоя хал, щом си на работното място ще мислиш само за работата си, демек за свирката. Няма да се разконцентрираш с мисли за печатане на банкноти. Така свирката ще е по-добра

Аз работя за себе си бе гъзолизец тиквен! Такива като теб нямат право да мислят даже и извън работното място.

Нали печатницата беше държавна ? Масата хора стават все по-бедни !!!!!!!!

мани другото ами и остаряват

А някои от тях,без оглед на възрастта и парите, се си ближат гъзъ на тиквата.

Борисов: Вече ще печатаме евро....С каква гордост и удовлетвореност ни съобщават тази блага вест за БГ-то, благодарение на Светиня Му, разбира се, банкянският ветропоказател!!Прилича ми на оня лаф от соца....Сдругаря министър бяхмае заедно в писоара....Жалка история сме с жалки политици и жалък народ....

Всеки крадец стига докъдето му позволяват другите. Колкото повече крадци измежду народ - толкова по-широк периметър. Явно у нас с крадци е пресолено, препиперено, преджинджифилено...

Печатаните в България евро ще са с лика не бога слънце боко тиквата.

Браво на печатарите - ще си имаме евро колкото искаш. Скоро очакваме и нова банка с 20 % лихви по влоговете.

нали немците щели да се къпят в пари ,ми то банкноти им трябват.

Господи, приватизирали са и печатането на парите !?

Има Бойко има благодат,долари и евро за народа,има курнела- мизерия,рубли и тугрици!

благодат,долари и евро за народа - нещо вчера си прекалил с дозата май?

Гладен лумпен долари сънува!

Досега крадяхте директно от влоговете в КТБ. Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

бе ти няма ли нещо друго да измислиш, приматино?? едно и също трета година!!

"Той" явно си ченгил-неандерталец, крадящ като за световно от можещите нещо да правят ;)

Боко като е отворил вече и легално печатницата трябва да си отвори и лична банка у Банкя, да си държи спестяванията...

Че досега не го правехте... Но вече легално и в индустриални количества...

Та ние не сме престанали да печатаме ЕВРО от самото му въвеждане , а и доста цигари произведохме !!!

Браво, Вожде на народа, Слънце наше, Въздух наш. Това е новината, която стопли моето сърце в тази утрин, това е новината, която ме накара да въздъхна с облекчение и усмивка да грейне на лицето ми. Само Вожде, кажи на народа кога ще започне да взима възнаграждения по европейски, освен че ще печатаме валутата. Няма какво да Те тормозя, Бащице. Отговорът е ясен - когато цъфнат налъмите. Важно е мат'рял да има, да гласува, па като пукне от мизерия и глад ще си внесеш бежанци. Лесна работа.

а ми ще започнеш да взимаш възнаграждение по европейски, когато в работно време работиш по европейски, а не кълвеш по клавиатурата по български! двяваш ли?

Да работиш по еврогейски т.е. колкото се може по-малко и да се изтъкваш, колкото се може повече! Тава вече го правят от години нашите родни политици! Гледай бай Боко, за други не питай! При има няма още 200 лв. пенсии, в евро ще ги плаща! С 100 евро на месец какво ли ще купиш и платиш и спестиш???

специално ти никога. Внуците ти или прапра внуците може би

То в България отдавна се печатат евро купюри, Бойко трябва да знае нещичко по случая :)

МУТРЬО ПОЧНА СЪС СТАРИТЕ ЧАЛГИ ... ЕВРО , ШЕНГЕНИ И ГАЗОВИ ХЪБОВЕ ... .. ВОЛЕН МЪЛЧИ КАТО НААКАНО БЕБЕ ЗА ПЕНСИИТЕ И МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА :)) ... ВАЛЕРИ ОЧИТЕ ЩЕ БУТА ПОЛОВИНАТА СЛЪНЧЕВ БРЯГ ЗА ДА ЗАСТРОИ ТОЙ, А КАРАКАЧАНКАТА ПО ЦЯЛ ДЕН ЗАВАРЯВА В ЗАВОДА НОВИЯ МОДЕЛ НА БГ-БТР "ВЪЛШЕБНИЯ ЦЪРВУЛ":))

Ние от край време си печатаме каквато си валута поискаме. С какво мислите бяха преватизирани предприятията - с напечатани долари.

Защо спряхте коментарите за Гей-парад - да ви засърбя от зад от народната любов ?

Евала Бойко - още една стъпка към тотално заличаване на България!

(разговор): - Ало, шефе. Търсят те по мобифона. - Ало, кое бе? - Абре, брато. Стига стия пирамиди, фараони бре. Дай пари да правим бизнес. - Я па тоа... О-о-о тигре, тигре ле имаш ли пари, имаш ли пари, глупави жени. О-о-о тигре, тигре ле няаш ли пари, нямаш ли пари, стари бабички. А-а-а-а-а-а-а опала. Припев: Айде борци, дайте ми пари. Дайте ми пари, глупави жени. А-а-а-а-а-а опала. Айде борци дайте ми пари. Дайте ми пари, песни до зори.