Бизнесът и кабинетът на ”различен език” за МРЗ

Бизнесът и правителството тотално се разминаха за минималната заплата. Първите искат тя да се премахне, а кабинетът ги призова за споразумение със синдикатите.

Обратно в новината

Коментари - Бизнесът и кабинетът на ”различен език” за МРЗ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В БЪЛГАРИЯ НЯМА БИЗНЕСМЕНИ!!!ТУК ОТЦЕЛЯВАТ САМО МАФИОТИ И ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОДАЖНИЦИ,СЛУГУВАЩИ НА МЕЖДУНАРОДНИ ИЗМАМНИЦИ!!!

Какъв бизнес какви бизнесмени мошеници мафиоти перачи на мръсни пари каква икономика разграбиха нещо имаше нарязаха заводи за.скраб това ли са ви бизнесмените а ние чакате заплати да дават за да се оправят нещата икономиката трябва да се върне на държавата като енергетика земеделие и донякъде туризма така може да се вдигнат заплати и пенсии докога ще вземаме заеми

симо

Наскоро уточниха, че най-нископлатените отрасли са туризмът и селското стопанство...Аз си спомням, че това бяха отраслите които трябваше да направят страната ни богата и просперираща демокрация.......Какво да каже човек.....По-долу са се уточнили по адрес на ,,бизнеса,,......в мека форма.

Председателят на асоциацията , в.велев-----е с една глава по-висок---отколкото трябва да бъде!:)))

Производителността на труда в България е около 44% от тази в ЕС-28, а не 15,26%, както лъже този. Следователно заплащането в България изостава повече от два пъти от производителността на труда.

Тоя лъже като дърт циганин. Синдикатите да му хвърлят един работнически кютек, та барем оправи сметките. :))

Най- голямото постижение на българската псевдо- демокрация е, че може свободно да се пътува в чужбина. След няколко години, българският псевдо- бизнес и хилияда лева минимална заплата да дава, няма да има кой да работи. И да не разчитат на украинци и молдованци, щото няма да стане, това!

За какво е този вой, че няма квалифицирани работници и специалисти? Та ако няма МРЗ заплащането ще стане 200- 250 лева, а осигуровките ще са в порядъка на 150 лева! Доказано е от всички работодатели през годините на демокрация!

В България кой са бизнесмените, най непочтените хора. Те не изплащат на хората и тези минимални заплати , та камо ли повече. Но дано на онзи свят да им стигне и да им се върне до девето коляно.

В България бизнес няма...това са далавераджии, крадци и назначени капиталисти! За това са и толкова алчни и арогантни...мислят, че всичко им се полага и така ще бъде винаги... Ще ги търпим ли още....

да, сещам се за един от десе, дето му подариха цяла печатница, сега е собственик на известно наше издателство, ходи по културни събития човека. даже и общински съветник от герб стана.

Минималния праг на заплащане е достижение на цивилизованото общество и стандарт, под който не бива да се слиза. Махне ли се, ще се възцари произвол , хаос и див капитализъм, който ще донесе социални бунтове с тежки последици. Не искаме това нали? Не бъдете лоши капиталисти, бъдете умни капиталисти и се грижете за работниците си.

не познавам българи в българия на минимална заплата, трябва да си от някакво много изостанало семеиство, не отричам, че има, но мои познати такива няма.

Има доста глупави хора и затова сме на това дередже,нали като ти вдигнат МРЗ ще ти се вдигнат и осигуровките,ама не тебе не ти идва на ума , че тези пари ще ги вземат от тебе, за да ги дадат на неоправданите и социално слаби приятели от гетата,ама ти нали си шаран се радвай

Щом едно предприятие или 'бизнес' не може да дава на работниците и служителите си повече от минималната за страната заплата, значи е много зле и да вземе да затваря. Или просто крие обороти. Една от целите на увеличаването на минималната работна заплата е да извади от сивия сектор обороти.

Любопитен съм как мазният Велев определи 15.6% производителност на труда в България. Немският хирург прави ПЕТ ПЪТИ повече операции на ден от българския? Или немският шофьор изминава ПЕТ ПЪТИ повече километри на ден от българския? Или немският багерист изкопава ПЕТ ПЪТИ повече материал на ден от българския? ИДИОТИ!

В България няколко души се подпират на лопатите и 1 само копа. В Гърция миналата година видях 2-ма човека да дават заповеди, крещят и т.н. на други 2-ма, които бачкаха - боядисваха пейки в градинки, подменяха парапети и т.н. В Германия, Швейцария или УК не съм виждал как е, но едва ли ще допуснат "лукса" и 1 човек да не работи. P.S. очаквам минусите от тези, дето все някой им е виновен за дереджето!

Много е зле работата с охранителните фирми и то големите такива, като СОТ 161, ВИП Секюрити и подобни водещи Заплатите са невероятно ниски, обектите се взимат къде ли не без да се съобразява местонахождението и малкото екипи в невъзможност да си вършат работата а да не говорим че се дават на ръка пари които са невероятно смешни а по карта се превеждат едва ли не минималната заплата. Там трябват яки проверки и да влязат наистина разбиращи и некорумпирани органи за да могат да се оправят нещата. Това е рискова професия а големите пари отиват за собствениците на фирмите, момчетата се трудят за жълти стотинки особено патрулиращите екипи. До кога ще скубят и се подиграват с труда ни2 Няма ли Борисов да се заеме най-после и с това1

Как до кога? Докато го позволяваш. Ти и колегите ти. Иначе може да си чакаш цял живот някой да ти помогне. Не става.

В Бълхария който се хваща на работа за под 1000лв чисто на месец трябва да носи съдебна отговорност.

Работодатели има по белия свят, тук има чорбаджии.

Точно така. Зарати такива червеи , булгарзесмените натискат заплатите. Ама вече са на изчезване...

Направо работниците да започнат да си плащат на работодателите, е им дават работа.

Едно цехче в Родопите получава 10 евра за ушиването на едно сако. Шивачката получава 4 лв. за неговото ушиване. Отива сакото в Гърция или в Германия и хоп - 170 евра. Е как става тази работа, каква е тази икономика, каква е тази себестойност, тази "невидима ръка на пазара" !?! Бах тази ръка, все в нашия джоб ли ще бърка !? Чудесата на пазарната икономика. И хем сако - качествено произведено в EU, не е произведено в Чайна, който е видял, знае. Нямало производителност на труда. Е защо няма - същите коли, същите машини, същите компютри, същите комуникации като в Германия. Хората с не по-ниско образование, работните часове повече - 40 в България, 37.5 в Герамания, във Франция работят 35 часа, ела в България да видиш 35 часа на седмица, още не си намерил такова чудо. А заплатите - 4 пъти по-малки, бре ! Един шофьор на такси, с Опел, в София - за 40 минути закарва човека на летището и взема 10 евра. В Берлин един таксист, с Опел, закарва човек до летището и взима 50 евра. Той 5-ма човека ли закарва или го закарва единия за 8 минути, та показва 5 пъти по-висока производителност на труда ? И в едната кола и в другата - таблет, GPS, касов апарат, смартфон, скорост на движение в града 50 км/час ? Една учителка за 1 години изучава 25 деца. Немската учителка 100 деца ли изучава ? Един програмист в България за година написва и настройва 12,000 реда код (примерно, зависи от мн. неща). Германският програмист 60 хиляди реда ли написва, че взема петорно ? ? И .т.н. и т.н. Май сме си просто една окупирана страна, загубила студената война, със заграбени производствени фондове, чужда администрация, местни колаборационисти и много, много контрибуции за изплащане.

ДС-арски театър за наивници (всички актьори са все техни креатури). Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Значи колкото по-малко плащат западните работодатели (90% от едрия бизнес у нас е на западните корпорации), толкова по-малко е "производителността на труда", според ибрикчията им Велев. Което е основание за още по-малко заплащане и т.н. Аферим, идеална система !

Системата е тотално сбъркана. Велев се опитва да прави цигански номера. То бива наглост, ама това минава всички граници. Робовладелците да ходят да екплоатират негрите в Африка. Ама и те няма да работят за 200 лева. :)

Когато МРЗ беше вързана с различни социални плащания - на майки, болнични и други такива правителството до дупка се пазареше и не вдигаше МРЗ, сега на воля я вдигат и обещават голямо вдигане защото не им пука.Ще събират повече осигуровки а ДС и без това не плаща осигуровки.

"Производителността на труда в страната е 15,26 на сто от тази в ЕС-28, а възнагражденията са 21,07 на сто от тези за ЕС - 28, което показва, че заплатите изпреварват производителността на труда сравнено с останалите страни в ЕС, каза Велев." Мръсна уста има този еничерин германски ! И как сметна "производителност на труда" от 14% ? - ами смята "изработените евра за един час". Които са мизерни. Вдигнете заплащането и тази измислена "производителност" ще си дойде на мястото. А производителността на труда се мери със стойността на стоките, създадени с труда на многострадалния български народ. Която стойност е нараснала повече от 2.5 пъти за последните 15 г. А заплатите са се увеличили с мизерните 30%. Революциите не избухват заради ниски заплати. Обикновено искрата дават ей такива изказвания.

След като няма понятие , което да олицетворява израза "Бизнесът",то говорим или за "Работодатели" или просто за "Капиталисти"/тоест,Чорбаджии , Изедници и т.н./ както българското народно творчество сполучливо ги нарича в произведенията си.

Крайно време е да се разбере от всички, че "Минималната работна заплата" е работа на държавата и бизнеса не може да "диктува" нищичко по въпроса. Затова и никога не трябва да бъде питан по този въпрос.

Ами не е така на практика. У нас държавата определя МРЗ в публичния сектор и затова много често се получава ужасния дисбаланс - една шивачка, която произвежда нещо реално и следователно прави БВП, да взима по-малко от една чистачка в някоя Община например! Т.е. или държавата тропва по масата и определя някаква МРЗ, която става задължителна - нещо, което нашата псевдодъжава не виждам как ще направи - сакън да не си развалят отношенията с "бизнеса", или спира да помпа МРЗ по административен начин

А колко взема една чистачка във фабрика или община в Германия?

Заради допитванията с така наречния бизнес сме на това дередже.Правителството трябва да определя МРЗ, а на бизнесмените, на които не им харесва, да ходят да правят бизнес някъде другаде

Ей тия срам нямат. Само тук могат да изкарат, че взимаш повече пари от някой който взима 10 пъти повече...

КОГА ЩЕ СЕ ПОБЕРЕ В ОВЧАТА ГЛАВА НА БЪЛГАРИНА ЧЕ: МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА НЕ Е ЗАПЛАТА, А СТАВКА ЗА ПРЕИЗЧИСЛЯВАНЕ НА СОЦИАЛНИТЕ ПРИДОБИВКИ !!!!!!!!!!!!!!!! КОЙТО Е ТЪП И БАЛЪК - ДА ПОДПИСВА И ДА БАЧКА НА ТАКАВА "ЗАПЛАТА". АРЕ ИСКАЙТЕ СИ ПАРИТЕ ОТ РАБОТОДАТЕЛЯ - НЕ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО. ША МИ ТЪРСИ В РИБАРСКИЯ МАГАЗИН ЧАСТИ ЗА ГОУФ.... ЕЙ... ТЪП НАРОД БЕ.

С ТЕЗИ ТРИЧЛЕНКИ ВСЕ ЩЕ СМЕ ТАКА!НЕОБХОДИМИ СА МИНИМАЛНИ ЧАСОВИ ВСТАВКИ ПО ПРОФЕСИИ!С ТОВА ЩЕ СЕ СЛОЖИ НА ПОСТ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ФЕОДАЛИЗЪМ У НАС!!!