Караниколов ще развива държавните фирми

Приватизацията като инструмент за преминаване от планова към пазарна икономика е изчерпан. Ще развиваме държавните фирми от национално значение.

Обратно в новината

Коментари - Караниколов ще развива държавните фирми | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Удивителен простак.В сутрешния блок на БТВ сто пъти каза прЕватизация.....

Шефа Шиши отдавна вече приватизира държавата и няма време да се занимавана дребно...

унищожиха де що богати предприятия имаше, изхранваща цели семейства, деца, откраднаха, приватизираха ги, а сега щял да прави. те ги има, само им трябват пазари, както навремето при социализма, руски, съветски пазари, ок си беше, работихме като роби, но получавахме малки заплати, но и който работеше му даваха премии, а сега бюрокрацията от 200 души , а работниците както ни казват сме само 20-25, дори съжаляват за соца, предприятията,сега фирми са си на местата, изгубени 27 години, прокудени християни извън бг, има бол турски фирми за техните хора, искат да владееш турски език, те са навсякъде с предимства, ходят и до туркие, пазаруват си там, далаверка с месо от бг, и така станаха богати, а българите-християни няма къде да работят, всички малцинства си работят за тях си и наемат само техни роднини, геноцид брат, ама кой му пука вече за българина в смесените региони, а и както казват от системата, идват и към тук, назначават ги, следващият град и след това пд,ст.з,ям,б-с,в-на, това е целта им, и никой не може да ги спре, у тях е парата, а бг е като църковна мишка, обосял, оголял, втора употреба всичко, а има и такива, и до втора употреба не могат да стигнат, защото и там пара се иска, а през нощта ровят в кофите за боклук, до там ни докараха пеевски доган и сие...с.арабия

на яйца.

Га Курнелия грухтеше преди изборите, че ще връща социализЪма, па и щеше да създава нови държавни предприятия, тъпанарите лееха дитирамби за това. У ЦоЦиализЪма била истината - опашки, дефицит и светло бъдеще в близките дни. Сега се предвижда да се развиват държавните фирми - троловете на Кутев квичат грозно и зловещо против. Щото няма да го прави Курнелия, нали дрогаре? Партията нема как да цоца така, както е свикнала от десетилетия. Не си струва и да ги напсува троловете човек. Впрочем, държавните предприятия са вредни. По-лош собственик от държавата няма, като изключим стратегическите отрасли, а ВПК не е сред тях. В САЩ, като няма държавни военни заводи, да не би отбранителната им промишленост да е зле? Не е зле, напротив.

гнус да те хване от наглостта на управниците.

да не беше черния Колю?

Късно е либе за китка.

Чудесен нов начин за източване на България - държавни фирми. Така едно време комунистите фалираха два пъти, сега искат пак същата игра.

ВИЖДА СЕ, ЧЕ КОМЕНТАРИТЕ СА ПИСАНИ ОТ ГРАМОТНИ ХОРА. ТОВА, КОЕТО ЗАПОЧВА ДА ПРАВИ МИНИСТЪРА Е ТОЧНО ПО МОЗЕЛА НА ВОЛЕН СИДЕРОВ. ТОВА НЯМА КАК ДА СПАСИ БЪЛГАРИЯ. ТОЙ ПРАВИ ПРОСТО ВЪЗМОЖНО НАЙ ДОБРОТО В МОМЕНТА.. ТАЯ ДЪРЖАВА ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНА? ДА СЕ ГРИЖИ ЗА ХОРАТА ЛИ ИЛИ ДА ГИ ГРАБИ, КАКТО ПРАВЕШЕ ДО СЕГА- ТОВА, КОЕТО ЗАПОЧВА Е ЕДНО ДОБРО, НО ЗАКЪСНЯЛО НАЧАЛО. НИЕ ВСИЧКИ ОБИЧАМЕ НАШАТА РОДИНА И И ЖЕЛАЕМ ВСИЧКО НАЙ ХУБАВО. НЕКА Я КРИТИКУВАМЕ, НО В СЪЩОТО ВРЕМЕ И ДА Я ОБИЧАМЕ. ЗАЩОТО БЪЛГАРИЯ Е НАД ВСИЧКО.

Бъдещето на държавата е в държавните фирми и немонополизираните частни малки и средни фирми. Най-лошото нещо е частният монопъл. Държавният когото критикуваха се оказа в пъти по-успешен. Световният опит доказва, че държавните фирми до голяма степен създават и контролират бизнессредата. Имат проблем с мениджмънта, но това се решава. Най-голямата грешка на нашите идиоти бе, че ликвидираха държавата, като приватизираха за без пари и-или окрадоха сто милиарда държавни активи за има няма 10 милиарда. Затова всички държави от Иточна Европа ни изпревариха с път. Дори нещастната Румъния на която едно време се подигравахме. Сега нещастниците сме ние. А светлина в тунела с тези смешни и наведени гербаджии няма.

"Световният опит доказва, че държавните фирми до голяма степен създават и контролират бизнессредата." Би ли дал няколко конкретни примера?

Поредната Калинка на ГРОБАРИТЕ. Държавната администрация е пълна с такива "Експерти".

Как се развързва гориевия възел? - с разсичане. Как се почистват авгиевите обори? - с много силна струя вода. Как се връща обратно в бутилката излезлият навън дух? - тук рецепта няма.

Късно е чедо да спираш то няма какво да вземете вече

трябва да се закрият всчики държавни фирми, държавата не трябв ада се занимава с бизнес, не й е това работата, а този е тъп , но послушен и е вече милионер, ако не е бил по комунистическо наследство

да се закрият? Нещо готово, що-годе работещо и край? Да ги пуснат на борсата, не на българската естествено.

Явно не си запознат как се прави! Да у нас не се прави както трябва, това е ясно! Но може би е по-добре да се дотира до откат - като БДЖ!!! Споко, синдикатите няма да го позволят! Интересното е, че те се включват само от време на време!

Номинация е на кръга около Юлия Ненков - сегашен председател на КЗК и бивш заместник-кмет на Столична община. Когато тя беше зам кмет Караниколов беше юрисконсулт в Столична в направлението на Ненкова и после тя го направи председател на изпълнителния съвет на АПСК, където тя беше председател на надзорния съвет. Послушно е момченцето затова го бутат насам натам. Като цяло визията да се развиват държавните фирми е точно планова икономика и нарушаване на принципите на пазарната икономика. Не е негово желание да го прави, един млад и образован човек не мисли така, това е желание на кръговете старци около това момче, които му подсказват какво да прави.

САМОВЛЮБЕН И СИГУРЕН,ЧЕ ЗНАЕШ ВСИЧКО ЗА ВСИЧКО,ЩЕШЕ ДА ЗНАЕШ,ЧЕ В ПОВЕЧЕТО БЕЛИ ДЪРЖАВИ,ДЪРЖАВАТА ДЪРЖИ МОНОПОЛА ВЪРХУ АЛКОХОЛА,НЯКОИ ХРАНИ,ЕНЕРГЕТИКАТА,ВОДАТА,ПЕТРОЛА И ПР.!!! ТЕ СА ПРОСТИ СИГУРНО,ЧЕ СИ ЗАПАЗВАТ ИЗТОЧНИЦИТЕ НА СИГУРНИ ПРИХОДИ В БЮДЖЕТА И ЗАТОВА ИМАТ СТАБИЛНИ ОСИГУРИТЕЛНИ СИСТЕМИ?!

Оттам веднага в Столична община юрист ? След туй 2011г., т.е. на 31 години, шеф на агенцията за приватизация ? Сега пък министър на икономиката ??? Преди 15-тина години, голямото ни дете с образование СМГ, Математика - СУ "Кл.Охридски", Phd по статистика и Phd по корпоративни финанси от Щатски университети, реши да се върне в България, кандидатства в няколко финансови фирми в София и от никоя не получи отговор ???

Не е трябвало да се връща тук Вашето дете! Но сега ще знае! ДА се маха докато е време, защото тук ще бачка за такива "експерти"!

защото не можА да си намери работа, никой не я иска, щото е овъредюкейтет ????????? Сега е синиър рисърч фелоу в дипъртмънт ъф енерджи, офис ъф сайънс.

ама как ще получи отговор, като той се явява значително по-образован от шефовете на тези фирми, а в България най-голямата заплаха за един шеф е служител по-умен от него няма шанс. Но като е толкова образован и умен защо не си направи сам фирма и да учи други хора на това което знае и сам да си е шеф?

А като си направи фирма и подготви качествени ученици, нали после тези високо образовани кадри ще се наложи да си търсят работа при същите дебилски фирми, на които не им трябват квалифицирани кадри. Проблема в БГ е тоталния недостик на качествени и умни работодатели, а в провинцията този проблем си е направо бедствие.

В развития свят няма разлика в управлението на държавни , частни и смесени акционерни фирми !Само в България на държавните фирми се гледа като на терен за аванта от поставени лица близки до властта!Има обаче определени изисквания които трябва да покрива шефа на фирмата!Да е завършил две висши образования - едно по тясната специалност на фирмата , а другото за икономика и мениджмънт!По същите критерии се назначава и Управителния Съвет - избран от акционерите , като изискванията за две висши отпадат , но задължително е едно и то с преференции!27 години властта краде от държавната собственост и перспективи за развитие няма никакви!Кретенско управление!

със семейни и приятелски калинки, 15% са качествените специалисти, които вършат нещата, останалите получават заплати.

Браво, картинката ти е ясна! Но когато тези 15% се пенсионират, отидат си от този свят или имигрират кой ще бачка?

Поредната калинка.

Сега очаквам да се въведе планова икономика!!! Само така!!!! Има само един проблем, когато работещите в фирмите които наистина носят приходи станат достатъчно малко, от къде ще се вземат кинтите за "развитието" на държавните фирми?

държавен монопол на външната търговия и гледай к'во става !

Ко значи държавен монополол на външната търговия?