Плащат 55 млн. лв за биологично растениевъдство

Започва изплащането на 55 милиона лева за биологично растениевъдство.

Обратно в новината

Коментари - Плащат 55 млн. лв за биологично растениевъдство | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е най голямата простотия или може би по точно казано ДАЛАВЕРА.Ние си имахме прекрасно био производство както на плодове и зеленчуци така и на месо и млечни продукти с две думи казано абсолютно всичко.Другите страни се съревноваваха кой да сключи с нас договори защото знаеха колко качествени и вкусни продукти произвеждаме.Докато не се появиха разни ИГРАЧИ които СКАЧАХА на подиума и ЛЪЖЕХА народа как ще върнат на хората това което им се полага и щели да направят малки ферми и ако искали може да се обединят по няколко човека и да печелят-демек КОНКУРЕНЦИЯ да има.Да,но не казаха на народа истината,а гледаха лично собствения си интерес.Е сега НАРОДЕ като виждаш кой е ЗАБОГАТЯЛ и кой е ОБЕДНЯЛ увери ли се кое е било правилно?Дали това което са градили нашите родители,дядовци и баби 40 години за да достигнем това което предлагахме на световния пазар и се избиваха да го купуват чуждите държави или което УМИШЛЕНО разбиха определени хора и сега искат да влагат милиони за това което сме имали?Така е със всичко рушат всичко изградено вместо да го надграждат и отново започват да го градят от начало т.е. да си правят далаверите и да си пълнят сметките или ОГРАБВАТ ни.Независимо коя партия е на власт те всички са от една и съща партия с различни имена.Ето защо няма осъдени министри и т.н. на които да им се конфискува всичко и да бъдат в затвора.Докато не се изчисти абсолютно всичко и поднови с хора необвързани със старите кадри ей така ще продължава докато не ни продадат на чужди държави и ликвидират държавата.Защото всеки който ни е водел се САМОЗАБРАВЯ и мисли,че държавата е НЕГОВА и може да прави с народа и всичко останало каквото си иска.А дали е така хората нека сами определят???

Абе балъци ,като влезете в магазините не виждате ли,че всичко е внос.В България отдавна няма никакво въдство.Нищо не се произвежда.И най-интересното е,че субсидиите се отпускат за засята площ,а не за произведена продукция.

Тъп ти е коментара - субсидиите за био производство НЕ са на площ, а на всеки кг произведена продукция.

В територията наречена България отдавна няма никакво земеделие.Който не го е разбрал е наивник.

Колко от истинските биопроизводители получават от тези пари ?

Събирани, от гранични райони, край оградите и горски поляни. Органично чисти, и незаразени, от фашиски винерични болести. Фирмите съ боргъски на Валерий

Био земеделието е една голяма измама. Не може след като валят киселинни дъждове, след като самолетите ръсят какви ли не гадости (кемтрейлс), след като семената се третират с отрови и растенията с хербициди и инсектициди, а до градината с "био" растения има такава с "не био", да се получават някакви био продукти. Номерът е нещо, което струва лев, да се продаде за 3. А това с милионите е просто схема за източване на пари.И измама на потребителите. Био е имало по време на прадядовците ни, днес такова животно просто няма. Освен на някое забравено място, където не е стъпвал крак на бял човек, ако въобще е останало такова на света.

Това, че "био"-то не е идеално, не означава, че не е достатъчно добро. А, цените ги надуват търговците. От асоциацията на българските производители на био храни, заявиха, че биохраните трябва да се по-скъпи с не повече от 30-40%. И ще правят собствени магазини и борси, да прескачат спекулантите.

А пък търговците се оправдават с производителите. Приказка без край...В бъдеще неопределено време- ще направим, ще открием, ще се намалят цените... Във всеки град има празни магазини, на всеки пазар има празни сергии- защо не ги наемат да си продават сами "био"- то там?

Значи за теб Ганьо е все едно дали пръскам отрови против колорадски бръмбар по картофите или не. Ти мелиш всичко, важното е да е евтино. Тровиш и децата си.

Цената не е гаранция за качеството. Особено у нас. Продавай си картофите ако искаш и по 100 лв килото, ако има будали да ги купуват.

защо Европа дава пари на олигархията, защо

Плащам 165 лв пенцйата за, Екологична политика* ПП ГРОБ е само мръсотия! От тях ме боли алергията Неква, парти-секлецарка, дошла при Хойко, в Банкя Най-креслива кърлежанка се покатери в Парламента А, една зъбата, като кучка, Тя, пари за пеции, не дава! Да не се разклати Мандака, а от там и Цялата държава Добре им е тука в Кочината Крадат ни и за поколенията

Отворените и напредничви си лапат,действат си, а балъците мрънкат по форумите и плюят хубавата ни държава!

7000 производителя на биокраставици и домати? Такова животно в БГ няма! По-скоро става въпрос за усвояване от наши хора на едни кинти!

Има. И изнасят за Европа и Сащ.

bg e uni6tojiha balgarite - te q douni6tojavat - al4no,prodajno pleme - nenasitno - vse drug im vinoven - romite 6teli da prevzemat i uni6tojat bg - ha ha - divotiq - i te bqgat pani4eski ot bg

Защо да не е био?Всеки втори е луднал по това.Ето ти готова схема за печалбе,какво има толкова да му се разсъждава.Отпуснати някакви пари,които ще идат където трябва.Хорааааааааааааа,не си мислете,че някой мисли за вас.Да яде био,да диша не знам си какво и т.н.Няма измъкване от този капан.

ЧЕРВЕНИТЕ ТРОЛОВЕ КАКВОТО И ДА ПРАВИ ЧОВЕК НЕ МОЖЕ ДА ГИ СПАСИ ОТ КОЧИНАТА ИМ;)

"Мурзилките" може да са всякакви, ама поне не "набиват" ГМО ежедневно. За разлика от прогресивната част на човечеството, населяваща земите на индианците.

Прав си! Затова преди започване на био производство се прави анализ на почвата. Самата продукция получава статут на "био" след тригодишен преходен период на производството и.

Да те светна и аз. Ела ми дай 20% от субсидията си за "биологичното" и ще ти изкарам какъвто ти душа иска сертификат.

Сертификатът е необходимо, но не достатъчно условие. Очевидно си селски тарикат свикнал на документални измами. Всяка био продукция се удостоверява и с анализ от акредитирана лаборатория. Не знам изобщо дали си наясно, но подобни акредитации струват страшно много пари и никоя лаборатория няма да я рискува. Отделно глобите за измама с био продукция са зверски. Демек - селските ти тарикатлъци с фалшиви документи са безмислени.

Браво!

Не си падам по руски неща но гледах един филм свързан с ГМО и консерванти та в Русия за пръв път се натъкват на неразложени трупове за 15г доказват че е от консервантите в храните и показаха как правят ГМО кръстоска на домат с отровна риба и след това домата нищо не го яде освен човека но има лек мирис на риба на което и лично съм се натъквал а в същото време пише че е био продукт но поемаш отрова която все някъде се натрупва и ще даде поражение. Тия 55 милиона естествено ще бъдат откраднати от бг парламентаристи но жалкото е че ЕС плаща за качественно и чисто призоводство и стимулиране на най безработните и бедни хора по селата да произвеждат и работят дори да наемат временно или сезонно помощ а в замяна ЕС получава няколко ГМО домата от Турция защото нашите ги е "била градушка"

Ама, живи да ги ожалиш ЕС. Напрау. Горките.

дори когато купуваш пластмасови биологични домати. Това е схемата..

тея са луди !!!!!

Шенди-капели. Едни пари за наши хора, комисионна за благодетеля и след това внос на боб, чесън, картофи, абе на всичко. Пладнешки разбойници. Но не са виновни, а простите кратуни, дето доброволно си ги избират.

В България няма био. Според мен всичко е за парите. Ако се направи официално проучване за остатъчните пестициди в "био" храните ще стане голям скандал.

Очевидно ти си толкова агроном, колкото и космонавт. В България ИМА био, не случайно сме на едно от първите места в ЕС по увеличение на био продукцията. Друг е въпроса, че 100% се изнася поради простата причина, че е скъпа продукция и не е по джоба ни.

ЧОВЕШКАТА АЛЧНОСТ ЩЕ ИЗМИСЛИ МИЛИОНИ НАЧИНИ ЗА ДА "УСВОИ" ПАРИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ :))

И ВИЕ СТЕ ЕДНИ ДАНЪКОПЛАТЦИ.....ХАХАХАХА

Био, мио.......що коментирате неща, от които не разбирате!!! За ени паре става на въпрос - 55 милиона на 7к калпака.........горе-доле 8 к лева на калпак! Само че, има едни юнаци, малко на брой, но с умни калпаци, та те ще вземат каймака-не се съмнявайте!

С названието 'биологични' се означава факта, че са били произведени както Бог е казал - по традиционните начини и без химикали, ГМО манипулации и други търговски и бизнес трикчета. най-старомодното произвеоство е означавано с 'био' или 'органик'. Тоес, както Бог го прави - без човешка намеса и стимулация. Боцваш стръка в почвата и стръка расте - на природна чиста вода и чист въздух, на природно слънце. затова оранжериите не са био - защото не позлват слънце, а лампи, и вместо вода ползват препарати, та да пораснат за 24 часа а не за 1 месец. Затова не е 'био' ('органик').

като гледам ,има едни картофи на снимката,та въпросът ми е ,как мари роксано се оправяш с колорадския бръмбар на тия биокартофи-да не би да ги чистиш на ръка,а.виж ся,...ъъъъ,...роксано ти знаеш ли мари,че картофките от кауфланд растат направо в щайгите,..и са едни ефтинки,баш за теб...и за тия с милионите.

Не знам като гледаш, какво виждаш. Най-прочутите производители на гмо са Монсанто и Сингента (Сингента нещо я продаваха и пре-продаваха в последните години и май в момента е филиал на Монсанто, ако си спомням добре). Та, гмо-то като стандарт го разработиха най-напред за домати, картофи, царевица, захарна тръстика (абе требе да проверим, ама захар излизаше като продукт), грах, и други всекидневни зеленчуци и плодове, като от плодовете най-прочути са разните хибридни сортове на праскови и ябълки, дини и не помним още ко, че беше дълък списък като го четах, това ми остана от дългия спосок в главата. Та, да се върнем на картофите, колко често си копуваш картофи от пазара и защо хората сега копуват семената само от Монсанто франчайзери? ММММММ? Защо хората на днешно време не пазят семена, и са принудени да копуват семена само и единствено от Монсанто, и какво очекваш да ти продаде Монсанто и Сингента? ММММ?

Биологично растениевъдство ? Да не би да има вече и зоологично растениевъдство, пък аз да не знам и да маам кьораво ?

мързелива работа ми намирисва без мотика нищо не става само кратунки и ламбени шишета

"биологично растениевъдство" то сигурно има и не-биологично растениевъдство. Каква е разликата?

Растения гледани в заводи, в Холандия, без прозорци, без почва, на конвейр, в хим.коктейли. И леко заячени с подходящи гени.

От десетки години поливано с уранова вода, и биологично? Ас се чудим как още не сте измрели до последния мохикан....

Супер.Браво!

Така е,но после да не се чудиш защо се увеличава броя на онкоболните и намалява продължителността на човешкият живот

Биологични, ама друг път. 15 000 ТОНА препарати всяка година се изпръскват по посевите. Всичко влиза в подпочвените води. Така че, забравете за "био". Е, никой не може да ви забрани да се самозалъгвате.

Почти всичко се разгражда или свързва по един или друг начин. От останалото не всичко е разтворимо и отива в подпочвените води.

А да си се замислел че процесите продължават и в тялото ти? Пиеш вода, дишаш въздух, ядеш зеленчуци и плодове, ядеш месо, после сереш и пак идва при теб и в една календарна година, се завърта неколко пъти в околната среда.....същите елементи в различни съчетания.... Демек пуснеш ли 2 тона уран в околната среда, то пропорционано количество циркулира през целото време и през телото ти... И нема как да избегаш - не моеш да спреш да пиеш вода иле да дишаш. Известно ограничение може да има във храната, но и там не е до безкрай. Същото е и за животинките, за растенията, за реките и цялата околна среда. Колко мислиш, че телото ти може да устиска да бъде атакувано тека до безкрай? Верно е, че е невидимо, и хората си мислът че проблем нема....но истината е, че никога досега, за последните 30 хилядо години, не е имало толкова ракови заболявания, такава висока детска смъртност и толкова висока обща смъртност, такъв стерилитет и толкова рязко намаляване на населението. Ас си мислим, че е по-добре да се освободи територията за известно време както закриха Чернобил - и да се чека да се подобри. Урановите мини да се запечатет иле да се екслоатират - но не по средата се едно проблема не съществува. Не бих се заселила в такава зона - това е даси подпиша смъртната присъда, на мен и на поколението ми.

Абе човек, като се разгражда и свързва, разградените и свързаните вещества изчезват ли??? Това са 15 милиона литра на година! И това е официалната статистика, а истината никой не я знае!

Не знаех че има и небиологични растения. Сигурно има и животни не от фауната.

Има..наричат се ГМО

Щом има гени значи е биологично. Ще се учудищ , но и ГМО продуктите са биологични.