Не подписвайте нов договор заради роуминга

Договорът с мобилен оператор може да бъде прекратен без неустойки до 7 дни след сключването му, ако клиентът не е дал съгласието си той да влезе в сила веднага.

Обратно в новината

Коментари - Не подписвайте нов договор заради роуминга | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз

Пък ако операторът ви го навърви и се оплачете в КЗП, от там ще ви кажат: "Ми съдете ги!". Което поставя въпроса "За чий въобще съществува КЗП?!", щото аз и без тях мога да съдя когото си ща.

Ако този наистина ще защищава потребителите, трябва ясно да каже ...... от 15 юни мобилните оператори трябва в едномесечен срок да съобразят Общите си условия с европейското право, та отпадането на роуминга да си действа за всички.

толкова повече правила, закони, договори, клаузи, споразумения, предизвестия, анекси, уточнения... създадена е такава нормативна каша от която само правоимащите да имат изгода, а кои са правоимащите всеки знае

ние внимаваме, ами тая комисия за кво е? Да внимавюме хрантутниците в НС да не ни цакат, да внимаваме в магазина... Що? ЩЩото нямаме държава!

това, че си глупав и смотан не ти е виновна държавата. Не може до тебе постоянно да има някой да следи да не правиш глупости.

РБ ИМА РЕКОРДЕН БРОЙ държавни чиновници около 200 000 хрантутници, без никой да им търси сметка какво и как са свършили.... НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!

Във всички договори на операторите има клауза "Ползва отстъпката за срока на договора". След изтичане на договора тарифата е почти двойна.

Даже тройна и четворна :) така че няма кой да ни принуди да подпишем но ще си плащаме свободата е скъпа

това, че днес всеки има телефон е въпрос на развитие на технологиите. нека не примесваме този факт с изнудваческото и подло поведение на редица търговци.

Просто трябва да бъдат забранени срочните договори в телекомуникациите и толкова. Всички договори - безсрочни с едномесечно предизвестие. Няма неустойки, няма глупости.

Да дам малко гласност по случая. Груповия договор на моята компания изтича Август месец ,но получавам обаждане от отдела за работа с бизнес клиенти в края на Април и ми се предлагат нови супер изгодни условия,които ти да видиш щели да влезнат в сила веднага ,тоест Май месец и не било необходимо да чакам чак до Август.Че се чудя не е ли свързано това с това отпадане на роуминга и колко хора ще се обвържат подлъгани от това без да изчакат и видят новите пазарни тенденции след отпадането на роуминга.

Винаги се обаждат 3 месеца преди изтичане на договора за фирмите, защото може да го подновиш 3 месеца преди крайния му срок. Безплатен съвет: Сега е момента да поискаш оферта и от Виваком и да видиш кой ще свали повече.

То винаги е било така, като ти наближи изтичането на договора, започват да ти звънят като луди. Човек трябва сам да прецени дали иска или не нов договор и към кой оператор.

Защо в цяла Европа този срок е 14 дни, а в България само 7?

Те цените са такива, че да си на безсрочен договор е ужасно скъпо. Примерно, до колкото се сещам, интернета от 15лв ставаше 60лв. на месец при безсрочен договор.

а на мен ми изпращаха сйобщение за 115 лева

БРЦК

Глупости. Когато срочния договор изтече = автоматично се трансформира на безсрочен на същите условия!!!

като се изключат промоционалните условия от срочния договор.

Да, така беше преди.Сега повечето Договори са на т.нар. промоционална цена и изрично е посочено, че след изтичане на срока преминаваш на "стандартни" тарифи, които са на много по-високи цени.Така те изнудват пак да преподпишеш за да запазиш ниската цена...

как да постъпим когато нямаме предизвестие и го получаваме след 1 месец когато срокът е изтекъл каква е тази помощ и каква е тази мафия която работи заедно с оператора а сега ето вижте ние ви помагаме защо не ги задължат тези техни оператори за следното; нямам подписан нов договор спират ми телефона и аз си търся нов оператор ако някои знае моля за помощ защото от тези които пускат фалшивата помощ ефект няма и адрез и телефон няма също а този думбазин на снимката явно работи за операторите а не за народа

Браво, за 7 реда текст имаш точно един препинателен знак. При това грешен.

извиняваи но използвам транслитерация по ми е удобно но даи по темата

Едно време нямаше такива идиотски комисии...

Едно време и телефон се уреждаше с връзки. И ако не си някаква клечка си на дуплекс. Със съседите ползвате една линия, защото кой пък толкова има да говори, нали? :)))

Абсолютно вярно.Само не мога да разбера тия с минусите.Дано да са се объркали нещо.

това, че днес всеки има телефон е въпрос на развитие на технологиите. нека не примесваме този факт с изнудваческото и подло поведение на редица търговци.