Служебни министри раздали по 6 заплати на свои кадри

Министри от кабинета "Герджиков" изплатили компенсации от шест работни заплати на назначени от тях експерти, които са работили три месеца.

Обратно в новината

Коментари - Служебни министри раздали по 6 заплати на свои кадри | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя Алексиев за фотосесиите и прелитане от обект на обект, като Батман, в продължение на 3 месеца само за облагодетелстване е мислел... Но дано сега го махнат и от НКЖИ, защото там има много повече от заплати за усвояване....

да разпореди действия за връщане на парите! Незабавно, в брой. Герджиков да се скрие някъде най-добре.

Борда на София Тех Парк бе сменен след публичен скандал и материал в медиите за това, че държавните чиновници там са се самозабравили и тормозят частни бизнесмени. Тази смяна е била правилна. Всички занем, че корупцията започва с тормоз от чиновници, а бизнеса след това плаща за спокойствие.

ДОКОГА БЕ БЪЛГАРИ ДОКОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМ!!!!!???!?!?!?!!?!?!?!????????????????????????????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?!?!?!?!??!?!?!?!?!?!?!!!?!?!?!?!?!??!?!?!?!?!?!?!?! НАРОДЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!?!

Във всяка нормална страна законите не биха позволили подобни действия, а нарушаването им би било последвано от съдебен процес и санкции за злоупотреба с власт и държавни пари. За да не е така в България са виновни всички парламентарно представени политически сили през годините, които говорят едно, но отказват да гласуват закони за превенция и санкции срещу своите. Затова рейтингът на Парламента е такъв, народът ги мрази всички и мнението за мафия е необратимо.

Тогава мястото му не е там, нали?! Само не знам как това пък кореспондира с една реплика на Кокинов, уловена в Банкя, при разговорът му с един друг човек, който няма отношение към тази партия;)))

"Подобни прецеденти има в Министерството на отбраната, където служебният вицепремиер и военен министър Стефан Янев е назначил хора от екипа си за държавни служители. По закон такива се назначават чрез конкурс. Има и изискване за изпитателен срок от шест месеца до една година, което било заобиколено." Очаквам реакция от президента Радев - преди няколко дни той назначи за съветник в президентството Стефан Янев! Г-н президент?!

Назначил го е от благодарност, че е уредил неговите хора в министерството.

Да бе, то е ясно, но питам президента на всички българи - каквп му е отношението към подобно "заобикаляне на закона" от страна на съветниците си;)))

"По закон такива се назначават чрез конкурс." това е добре, но времето за обявяване на конкурс, провеждане то му и назначаване на служителя няма ли да надхвърли времето на действие на служебния кабинет. При другите служебни правителства каква е била процедурата ?

Хайде господарите на ефира, подхванете един от тези идиоти, искам както оня депутат измамник Борислав Миланов, да му покажете кирливите ризи.

Я да видим сега др. Главен прокурор. И т.н. президент Лайньо Радев. Той назначи цялата тази пасмина - той отговаря за нея. или те бяха решили че ще управляват во веки веков. Или поне 4 години. И сега - греда. Всяко политическо назначение трябв ада си има своя логичен завършек - политическо уволнение. А който заобикаля закона и прави зулуми да отговаря пред съда. А Лайньо Радев пред нас - избирателите. РП назначи 2 служебни кабинета. Но такова чудо нямаше. Всичко протече нормално. Е, има малка разлика - РП може да е всякакъв но е работил 20 години в Германия и съвместно с германци. И това си личи. Лайньо Радев цял живот е служил под командата на комуняги свързани със СССР, а после и с Русия. И разликата се вижда.

Ако е уволнил един, за да го хвърли на тълпата, един вид "Вижте ме колко съм принципен!", колко ли други са си взели паричките? Сам вярваш ли си?

Това ни е основният проблем на нас - българите! Държавата ни съществува не за своя целокупен народ, а за определени хора. Връзкарството е национална черта и който е на власт, урежда близки и приятели, защото иначе пък те ще му се обидят, че не ги е уредил. Накъдето и да се огледаме - все същото. Затова у нас не може да се създаде читава администрация - идва една власт и назначава свои хора, идва друга - сменя ги със свои и така...до края на света!

Хората навсякъде са еднакви. Само законите им са различни. Щом позволява закона, защо да не го използват да изкарат някой лев? Ден година храни.

Да бе, ама пише, че законът НЕ го позволява;))) И тук е ролята на "държавното обвинение", ама то сега е заето с дела на министри отпреди 5-6 години;) Та докато им "дойде реда" и на тези, има да почакаме...

Той назначава. после уволнява със 6 заплати обезщетение ОТ КОИТО 5 му се връщат кеш под масата. Това си е бизнес за законни кражби от държавата. Ако сега съд постанови да се върнат парите, 95% от взелите ги, няма да има от къде да ги извадят. Защото не са ги взели те.

Той ми е ясен, аз питам обаче "безкомпромисния" ни иначе главен прокурор;), защо мери с двоен аршин - виждам една безкомпромисност към едни бивши министри и затваряне на очите - към други пак бивши вече министри;)) Това, разбира се, са все риторични въпроси;))

КОЙТО Е СЪСТАВИЛ ДОГОВОРИТЕ ДА ВРЪЩА ПАРИТЕ ИЛИ В ЗАТВОРА!!

След правителството Борисов 2 също имаше доста държавни чиновници, които си тръгнаха с 15 заплати: 6 обзещетения "на ръка" и 9 месеца на издръжка от бюрото по труда. Е, вярно, че бюрото изплаща "само"60% от възнаграждението, но при заплати от порядъка на 1500 лв. това пак са хилядарки. А после се чудим защо няма инвестиции в институционално осъвременяване и дигитализация на услугите за фирми и граждани. Ами ей заради това.

1500 ЛВ.??? чЕ ТЕ ДА НЕ СА БИЛИ МЛАДШИ ЕКСПЕРТИ ?

Моля те да доуточниш, че това е не само след ББ1, но и по време на и след всяко правителство и този закон е приет от Станишев за 'защита на държавните служители'. Направен бе за калинките на БСП и ДПС, които изхвърчаха при ББ1, но ползван от всички след това доста удобно и доразвт в областта на 'усвояване'. Най-вече по времето на Орешарски. Много хора се издигнаха до зам министри с 4 000 лв заплати за няколко месеца, после върнати обратно по агенции с министерските си заплати и 6 заплати обезщетение при напускане. И както казах по-долу, колелото се завърта със същите хора, по същата схема и така се върти вече 10 години. И какво . . . нали всички (партии) са доволни!

Поименно и за какви велики дела са им изплатени. Всичко останало е бля, бля.......................

Боже, колко съм бил анаивна - аз си мислех, че стават министри за 3 месеца само, за да поработят над CV-то си;)) Пък те поработвали здраво и върху личните си сметки за сметкса на одрусания отвсякъде бг данъкоплатец... И като са нарушавли закона, както пише, защо вместо прокуратурата да им повдига обвинения за злоупотреба, президента взе някои от "юнаците" под крилцето си?!

Ако бяхме читава държава, Цацата и цялата прокуратура нямаше да се крият по дупките като мишоци или да ходят с мутрите заедно да "застраховат" (вж. тази сутрин "Нова ТВ"), ами тези г..зове щяха да платят тройно от джоба си преразходите. В Китай за злоупотреба над 1 млн. $ - публичен разтрел на стадиона.

За толкова служебни правителства,надали е имало по-некомпететно, нагло и самозабравило, от това,на мазния пл Герджика.Или е дебил,че ,уж,като юрист,който трябва да знае законите и смисъла на служебния кабинет, си позволи неща,които нямат нищо общо с временното управление,или е пълно перде и тотален наглец,за да ги допусне...по-скорото,второто,за комунистическа подлога

Защото е зависимо правителство и зависи от зависим президент. Кукловода не го интересува репутацията на куклите му.

Плевнелиев го назначи това служебно, но явно се е излъгал.

Дрън-дрън.Помните ли как Боко 1 като взе властта за първи път в продължение на години откриваше "договори в чекмеджета" ,които се оказаха кьор фишек и до ден днешен няма последствие.Не сме с толкова къса памет все пак.Хайде сменете плиткоумната ПРОПАГАНДА с ахмед.поне за разнообразие.Преди със Станешув,после с Орешарски,сега с Герджиков.Затова на 2 години подават оставка- за да има с кого да си измият ръцете през сдващите две.

Никога, ама наистина никога в тази държава няма да има адекватни правила за всички. Всичко е само за богоизбраните политици. "Пир по време на чума"!

После питате защо няма никой в затвора! Ами защото се краде законно. Това са си законни практики - назначаваш някой, след 2 месеца го уволняваш и му даваш 10 бона на изпроводяк. Да не говорим, че всички тези, взели по 10 бона на изпроводяк само след 1 месец са на нова държавна длъжност и след 3 ще вземат нови 10 бона. Всичко това е законно и ако си мислите, че не се случва, мога да дам и конкретни имена по времето на Кунева в агенции в ресора на Кунева!

Е , браво !

ВЕДНАГА!

завета на столетницата е : кръв повръщаме, пари не връщаме!

Президентът да ги върне в троен размер.

Ако договорите им са толкова неатакуеми, да осъдят министрите и Герджиков да им плащат заплатите до 2020 г. А Радев, който всъщност ги избра, да бъде всенародно порицан за президентска некомпетентност. Нали никой не си мисли, че Герджика се разпищоли по собствена инициатива?

Аз се радвам, че само за 3 месеца бяха на власт, видя се че не мислят за пенсионерите а са електората си. Явно е че "обновлението" на хранилката е само привидно, отдолу идеята е същата без значение дали на върха е Станишев или Нинова.

Аре стига с тия пенсионери! Цялата държава 2 години само с импотентността и менопаузата на пенсионерите се занимава. Запомнете, че пенсиите са функция на икономиката, а не на избори или демагогия

Другарки и Другари Сложихме Другаря Герджиков, защото подобни на Другаря Орешарски, той знае и може! Ето че е наредил още няколко наши другари на държавната софра.

В името на народа и да торят поляните, аман от бездарни кадрувашщи разсипници

без указан срок на действие и по тях не се дължи обезщетение. Не може служебен кабинет да изготвя договори за 6 месеца , след като е назначен до съставяне на ново правителство. Такива договори са нищожни, както и договорите, измислени от Станчев. Държавата, в лицето на финансовия министър трябва да потърси правата си в съда.

Ама парата е взета, нали.

Партията винаги се е грижила за преданните си кадри. ББооккллууцции!

Като кърлежите са.

Аз

Ни мож рива, брат... Туй са си наши хора - каквито сме ние, такива са и те... Аз имах спор с работник, според когото да краде от фирмата му се било "полагало", баси, щото заплатата му била малка. Като му казах, че като му е малка, може да напусне, но не и да краде, едва що не ме наби... И те така... Не може да обвиняваш някого, че прави това, което и ти би направил на негово място, особено ако на всичкото отгоре сам си го избирал.

има зачатъци на капиталистическо мислене у тебе

БСП мисли за СВОЯ народ.Какво толкова е станало.

Много едностранчиво поднесена информация. Слави Трифонов за такова нещо предаване му спряха. Дир, вземете интервю и от Хр. Алексиев да има и още една позиция, че така малко като клевета звучи.

Крадливите българи редовно си показват нрава. Който и да назначат на тези постове ще крадне. Няма значение! Това е като природна величина в БГ. Крадене, крадене и пак крадене. И защо му трябваше на Боку мутрафона да даде баницата в по-крадливи ръце от неговите? В България се краде в индустриални размери!

Краденето, драги гост/дух, е човешка черта!!! За жалост... В другите държави също крадат, в някои повече, в други по-малко, заради по-добрите закони, което показва, че ако ги нямаше, те също щяха да крадат.

Не трябва ли НЯКОЙ да се САМОСЕЗИРА?

Шъ Шъ, имай "малко" търпение ;-))).

например интимната играчка на КОѝ

Тъй нещо съд, туй-онуй, няма ли да има?! Тез пари пак ли ние ще ги плащаме?!

Ами ,да ги върнат и готово -какъв е проблемът ?

Да ги върнат, ама не искат!!!!! Комунягите и Герджика решиха, че ще са вечни и само крадат. А сега да ги върнат с лихвата. Боклуци. Дано ги дадат тези пари по болници десетократно. Най-искрено им го желая!!!!

Ало, от крадливите ли цъкна минуса

И това е ,една малка част ,която стига до народа като информация. Народеее....

БСП минаха само за малко през властта и наблегнаха на обезщетенията на своите хора...