Процес срещу осем принцеси, превърнали 20 слуги в роби

Белгия започна задочен съдебен процес срещу осем принцеси от Абу Даби за третиране на 20 домашни помощници като роби.

Обратно в новината

Коментари - Процес срещу осем принцеси, превърнали 20 слуги в роби | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

когато либийската снаха тормозеше прислугата в Швейцария. На мига ги изпроводиха до летището с черните печати в паспортите завинаги. Искаш робовладелство, в Европа,не.

всички жени там са роби, кво пък толко са се заяли точно за тези 20

Вие пък, какъв процес, просто ги интегрирайте!

Брех тия скапани араби, видяха малко пари за своята нефт, и си помислиха, че са нещо повече от изостанали и диви овчари на камили. там целия полуостров е безсмислен на картата.

Робството следва да се признае за престъпление срещу човечеството и да се третира по китайски- на стадиона, вход за публика свободен и куршум в тила. Всеки който иска да ходи да гледа как се трепе мърша.

РоПството и в тоя момент е незаконно. Има конвенции на ООН, разни араграфчета, оубаче ООН е заето да мрънкя срешу Асад, и нишо не праи по фапроса с роПството по света.

Кога ще осъдят европата, която отвлече 2 милиона българи в робство и 20 милиона източно европейци, а?

богаташи са еднакви, християни, мюсюлмани, юдеи, всички са за трепане

дейба вашта мама дейба , богаташи дейба! и тука стават същите като понатрупат малко ст'инки ...

тия минджи лица немат ли?

Този процес си е само едно шоу.Ако искаха наистина да съдят робовладелци нека се поогледат из самата Европа и ще намерят хиляди .Дори и в Татковината ни е пълно с такива изчадия-работодатели в това число и всякакви задгранични и наши мошенници които им вадят душиците на работниците си а после се изнизват и не им плащат.По едно време беше станало модерно да забиват кирки в колите им но ефекта от това е твърде спорен ...

Много мило! Първо, "принцесите" отдавна са си в Абу-Даби и сигурно се смеят оттам над правосъдието на ЕС. Второ, ами за какво ще ги съдите джанъм, та в Абу-Даби и Саудитска Арабия робството си съществува и до ден днешен. А вземете да скъсате дип отношенията си с тях например за да покажете, че държите на правата на човека. Да, ама не...щом мирише на нефт няма нито западна демокрация, нито закони, нито морал! Палячовци!

тези от Абу Даби?! От 2008 до сега има няма са си едни 9 години, та за това питам защо чак сега ще ги съдят и дали въобще вече са в юрисдикцията на белгийския съд?!

При кадафи, навремето, ТехноИмпортСтрой, правеше същото с българите, които ходеха в Либия на гурбет. Взимаха им паспортите и докато не им мине договорния период, не ги пускаха да се връщат. Още първия месец почваха да бегат и да търсат как да се махнат. За Либия съм чувала от самите потърпевши ужасяващи истории. Те самите казваха, че се срамуват дори да говорят какво им се е случвало там. Виждала съм мъж на 34 да плаче, докато си спомняше. Не можеше да си върже приказката и се спря, и беше очевидно, че не може дори да го изприкаже, беше червен от срам и ужас дори от спомените си. Арабския свят е много жесток и нема нишо опщо с християнския.

няколко души, които си взеха жилища и коли след като поработиха в Либия, и нямаха вид на изтормозени, напротив. Работливи българи с добро образование. Всеки с впечатленията си.

Те баш на теби ши съ исповедът.... Който кото е преживел, то не се расказва на секи. Шо не питаш тия дето са работили в Либия? иди и ги питай, ама нема да ти кажът! То тека се казва, че са те били, връзвали и изнасилвали..или че е требало да даваш рушвети и да траеш униженията ... Масово отиваха там медсестри и после викаха панически съпрузите им - защот онеомъжени или разведени или сами жени са лесна плячка там за изнасилване и за изрудщини! в арабския свет е тека - нема ли мъЖ до тебе, ти си подложена на сички възможни извращения и издевателства! Познавам поне 6-7 медсестри, които скоростно се ожениха саму по тая пречина !

Ами то в техните страни това си е нормално! Това което е ненормално е че ЕС вкарва подобни хора в Европа нарочно!

Нали сега ще ги съдят, бе. Какво пак ревете против ЕС. Всички, които искате ЕС да си затегне политиката...вие знаете ли, че ние трябва да сме първите с ограничения, защото се водим за циганите на Европа. Ноо...така отстрани да плюеш е мн лесно...но когато си потърпевш...започваш да ревеш до небесата.

независимо от новината, дори и такава, че са взети мерки, пак ще намериш как отново ЕС да ти е в устата, руски троле,долен !

Дирчо е долен ляв пе-ал, при това с руски лагер - те го плющят, той трака - та всички да го чуят.

Как така тези забулени пингвини пребивават една година в ЕС? Не им ли искат визи или щом плащат всичко може.

Ислямски културни ценности.

"робините" из нзо район работят за 500 евро, живяли са в луксозен хотел и са били хранени, така че роби пред компютрите оплаквайте своята жалка, щото май се оказаха, че сте по - зле и от "робите" на шейховете...влизала съм понякога сред шейхове и "роби" и категорично никой не третира зле слугите си...ал нахян имат перфектна репутация....това може да са саудитски принцеси....или някой може да ги изнудва за пари

Значи нищо не си виждала. За арабската култура това е нормално. Това описано в тая статия съм ги виждала наживо в Египет и Ливан. Идете да поживеете в Близкия изток. Ако поживеете там повече от 2 месеца, то гарантирам ше почнете да различавате кой е третиран така и от кого и защо. Масово е, мусулманите третират така всички, които считат за по-ниска класа и ги смятат съвсем искрено за животни и не-човеци. Нещо като да държиш магаре да ти носи багажа. Робството е културна особеност в арабския свят.

Толкоси тъпа и проста..... Той шейха ше земи да ти обеснева точно на теби, че те третира като робиня..... И баш па шейховете, немат никви интереси баш у балХар. Виждала си шейхове точно на куково лето. Точно за текиви простутии и пълното културно невежество, ви третират като роби и вие не се усещате.... Басирам се, че са те третирале като техна робиня, и ти дори не си направила разликата. Толко сте ошмулено от куманиЗко роПство, че не знаете на кой свет сте....

за египет и ливан съм съгласна....в оае също се случват такива неща, но е просто невъзможно да са от ал нахян ( освен ако не са изгонени, има кофти ал нахян изгонени понякога) .....аз съм гражданка на света.....много съм любопитна, говоря и арабски при това, работата ми ме свърза с много хора всякакви : и роби, и шейхове и шейхкини....шейховете не ми обясняват с подробности какво правят с робините си ( а и н еме интересува особено), но пък аз виждам колко добре ги третират....( в саудитска арабия е друга работа, там е ужасно да си роб, нещо като български роб, но в гореща държава)...ти що така се осъска? ....че влизам в дворци ли.....познавам поне 6-7 българи, които също имат работа с дворци .....

Това не може да е вярно. Те са символ на демокрацията и Евроатлантическите ценности. Сатрапа е Асад и никой друг.

Аз съм търпелива... Позволявам да се качат и да скачат по главата ми... Но след време... Така бих омотала в чаршафа и някоя пингвинка, че ще забрави да го слага...

къде са бг професорите от Университета дето учат студентите че не е имало Турско робство, да обеснат че тия само са присъствали

едно ножле и че ги обслужим всичките както са опаковани с бирките....

Какви принцеси бе, хора. Някакви прости първобитни джагали, живяли върху нефт който, ако не бяха белите хора, щеше само да им пречи на камиларският живот, който водят, вие наричате принцеси??? И тези австралопитеци се намъкнали и те в Европата, и те станали европейки. А бе, боклуци земни, защо и вие не създадете нещо ами само паразитствате върху чужди гърбове??

Ето защо така наречените "бежанци " не искат да бягат в Кувейт , ОАЕ и Саудитска Арабия ! Защото там ще се налага да бачкат за да си изработват заплатите , пък тук в Европа ще си лапат от социалните помощи !

То пък у вас едни социални помощи....

открили паметник на Рейган, не на Линколн!

Toва е правило за исляма, за Кувейт съм чувал същото, взимат ти паспорта за да не избягаш. Отношението е като към роби, само дето не ги бият. Парите започват от около 700$, не си заслужава , някои лъжат че отиват до болницата , взимат паспорта и бягат. Тука в България отвратителното държане е стандарт, особено за комуно-мутренските фирми, като същевременно заплащането е наполовина, а социалните осигуровки се плащат на минимума.

Бият ги, бият ги. От жена българка, работила там, съм чувала, че я държали завързана с железна верига за леглото нощем, за да не избега. А денем, през цялото време, длъжна да работи по заповедта на господарката си. Живяла е на таванска стая, с едно миниатююрно прозорче - с единствената цел да няма изход отдето да избега. Трбвало е да ходи по нужда в клозета на господарката си по същите съображения. Къпела се в мсърната вода на господарката си. После чистела банята и сакън да не използва чистата баня, не й давали пак да влиза там докато господарката й пак не се изкъпе. Яла огризки, за маса не може да се говори, каквото й подхвърлят встрани, на подноса, докато сервира на господарите. Тая жена, беше остаряла с 2 десетилетия, от 3 години работа из арабския свят. Беше отишла на 30 и нещо, и на нема и 40, изглеждаше като стара баба. Беха я били и изтезавани, имаше предни зъби избити от побоища. Срамуваше се да говори, че се виждаха дупките в устата й. Случи се, че една година пътувах с влак между София и Пловдив. Случи се, че се оказахме само емигранти в купето. Какви истории чух.....за Италия, за Гърция, за арабския свет.... КуманиЗтите, Бог да ги прокълен и червата им да изгният живи! Прокудиха хората на гурбет какъвто и по турско не еимало!

Значи като фанем едно дърво...

Дръво! :-D

Белгия започна задочен съдебен процес срещу осем принцеси от Абу Даби за третиране на 20 домашни помощници като роби. Напишете все пак, колко са получавали тези помощници срещу това "робство". Да не се окаже , че по тези стандарти за "робство" в България да имаме 2 милина роби, които не само са се "заключили" , но и самоизключили от обществото , поради дълбока бедност.

Бахти два милина, па ний саму ромити сми повичи

Петров, вземи чети, а? "... и отказ да им плащат възнаграждения..."

Направо да започват процес,съд и присъда за т.нар. български политици ,начело с Бойко Борисов превърнали 5 милиона българи в роби на монополи и частни съдебни изпълнители

"Пази боже сляпо да прогледа" Довчерашните рибари и кмаилари станаха шейхове и емири, ама си останаха същите прости парчета. Все пак не са натрупали парите си нито с труд нито дори и с кражби. Съвсем са прости и не виждат и смисъл да се образоват наистина, за какво им е все пак.

Тия ислямистки маймуни да ги издебнат и да ги арестуват всичките, после една глоба 100млн долара, и тогава ги пускат. А еврогейовете ми заревали за Навални, докато манафите дрънкат по 3 синджира роби насред Европа!

По Южното Черноморие в момента се търсят 15 хиляди слуги роби, с 20% по-високо заплащане, спрямо миналогодишното. И това ми го каза по Skype от Германия моята дъщеря. Тъй като тя за работата си за една година в хотел "Берлин" на Златните пясъци получавала толкова пари, колкото за един месец за същата работа в Германия?! Тъй че, р0ботодателите да си търсят телетата под мъжките крави. С ТРИЦИ МАЙМУНИ НЕ СЕ ЛОВЯТ, съм чувал аз.

... браво на дъщерята...

Хотел Берлин не работи целогодишно.

В хотел Берлин яденето и пиенето е безплатно за персонала, а в Германия всичко е с пари, освен това в Германия трябва да се бачка здраво, а тук може да се кара айляк и да се хване хубав тен за ценители, ако беше толкова хубаво в Германия аз пръв щях да замина но.........

Много е хубаво да се види истинското лице на притежателите на петродоларите и какво биха направили с всеки от нас ако им падне? Те са се самозабравили и сдухват всичко живо и даже не му дават право да напусне. Трябва да ги опукат със затвор и европейска заповед за арест, но пингвините няма да дойдат повече насам.

Робството и крепостното право в полза на монопол са въведени официално в България в закона за енергетиката. Топлофикациите в тъй наречената европейска страна имат няколко милиона официални пожизнени роби и крепостни "длъжници"! Длъжни са да изкупуват загубите на монополиста робовладелец, като той не им заплаща нищо за присвоената им частна собственост с която разполага както намери за своя лична полза. За разлика от робите на принцесите, нашия робовладелец ТОПЛОФИКАЦИЯ иска от робите и крепостните да му плащат на него щети, които сам той предизвиква със своите еднолични действия! Така че отдавна сме ги минали принцесите от Абу Даби!

За разлика от Белгийското правосъдие което съди робовладелците, нашето родно и силно "независимо" правосъдие осъжда робите и крепостните в полза на робовладелците. На това се вика пародия в Евросъюза!

Разменете местата-кучките робини, до края на скапаният им живот!!!

Ами те кучките са си робини, а явно това им е начина да им олекне като си го изкарват на другите...

защо чак сега обаче? Аз се досетих. А вие?