Борисов прогнозира 4.5-6% икономически ръст през 2018-а

Премиерът Бойко Борисов изрази по време на форум за плана "Юнкер" убеденост, че следващата година България може да постигне растеж от 4,5 - 6%.

Обратно в новината

Коментари - Борисов прогнозира 4.5-6% икономически ръст през 2018-а | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хубаво е всеки който говори пред милиони хора с проценти да знае какво е част и цяло, как се смята процент (над 100 или под 100) и някой да е убеден в неговата математическа компетентност.Най малкото в средношколската му експертиза по тези въпроси.

Няма лош в това управляващите да са оптимисти, лошото е когато прогнозите не се сбъднат и в резултат настъпи така наречената Пирова победа!

Само не е уточнил че става дума за цените.

lu4ka

Даже 10%.

В САЩ се радват , на ръст от 1-1.5 % , а ние избихме рибата със 6 % икономически ''ръст''. Да не говорим , че в България имаме ВНОС на стоки , от порядъка на 93 %. От къде изкопа г-н Борисов 6 % ръст , не ми е ясно . Ама то , на приказки а не на практика , можеш да си мечтаеш , и за 20 % ръст ...

Еееее още 0,5% и настигаме Китай.

Лъжа е. Поздравяваме Батето с песента на певицата Преслава. Неговият човек в самолета. Наздраве, от здраве да не се отървете с тия милиарди, които дължи държавата Ни.

Баце , тая твойта е ката с Хоризонта , колкото повече търчим , толкова повече той ни бега.

В края на мандата , после ще го слушаме пък в предизборната кампания същото и така нататък докато Господ те вземе са си свърши работата. Боце поне малко акъл да имаше щеше да разбереш , че просто не си за там дето най-много те влече.

"Може още повече да улесним бизнеса и да го направим по-гъвкав, заяви Бойко Борисов"- и нека добавим- за да се навежда по-гъвкаво. Само с такива движения има шанс за просперитет. А и въпросните проценти ще са гарантирани- не казва за кой са тези проценти. Като се има в предвид, че ББ се има за светая- светих, вероятно под България трябва да се разбира той, Цветанов/плюс цялата му рода и кумове, кумици и т.н./,и всички по тази логика. Бъдещето ще покаже.

Боко пий си хапчетата редовно ! Накарай няой ИТ спец да ти настрои смартфона да те подсеща кога да си пиеш хапчетата , че явно няма кой друг или и той като теб не си ги пие редовно.

И от какво ще дойде този ръст ? От трошенето на чакъл за магистралите или от боите използване за санирането на сграддите ли - хахахахахах

Прекрасна прогноза..но дали ще си навласт до тогава..това е вьпросьт..по скоро не...

"Кумицата на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов - Ваня Колева, стана заместник на Красен Кралев в Министерството на младежта и спорта (ММС)." ?! Борисов, както сте подкарали с назначенията ... няма да се учудя ... да превърнете България в някакво икономическо чудо ... ДОГОДИНА ...

За да стабилизира и издигне своето влияние на Балканите ,България трябва да изгради навсяка цена жп. и магистрала с Македония ,тези проекти са спирани години наред от "приятелите" на България ,а точно това сега е най-важно ,защото Македония е разковничето за стабилността на Балканите !

Оптимистично, но осъществимо предвид увеличението на минималната пенсия и може би заплата, което би стимулирало потреблението...

На каква база един пожарникар, прочел една книга в живота си, може да направи детайлен анализ и да направи изводи, че ръстът на икономиката ни през 2018 година!!! ще е към 6%? Гледа тавана и хвърля числа в медийното пространство ли? Като на селска сватба! Ами аз тогава да кажа един ръст от 50%, а?

на базата на: тази година завод за полупроводници, а догодина - за цели...

МУРЗИЛАЖА РЕВЕ ЛЕ РЕВЕ,А КЕРВАНА СИ ВЪРВИ И КАКТО Е ТРЪГНАЛО СЛЕД 4Г ЩЕ ИМА И БОРИСОВ4;)

Може да има и Борисов 5 и 6, ама след това България ще я има само като географско понятие!

Ти не живееш в България, нали ... и пишеш каквото ти платят и "спуснат", нали ... а ако наистина си тук и си вярваш ... има си лекари специалисти, те да ти поставят диагноза и да се оправят с теб ...

Какъв ръст бре Тиква той сега ръста е на минус камоли 4-6 %. Сигурен съм че той самия не знае какво точно означава този индекс на какво влияе а само говори от неговите простите локуми. Супер маниполативна личност е.

ЛИПСВАТ визията за модерна държава и реформите. Другото слабо място на Борисов освен образованието и здравеопазването е ИМЕННО ИКОНОМИЧЕСКИЯТ МУ ЕКИП. Ама те май много станаха. Гледам едни лоши статии за повишаване на лихвите в САЩ - значи ЕЦБ макар и по-бавна от български или албански реотан ще последва примера на САЩ, а това със сигурност ще охлади инвестиции, строителство и растеж. Голяма работа. Важните хора нали си крадат от проекти - кво ги е еня, че даже при ниските лихви у нас няма инвестиции, няма нови бизнеси, нито наши, нито чужди, поне не достатъчно за да се отскубнем от последното място. НАЙ-СТАБИЛНО Е ПОСЛЕДНОТО МЯСТО. ГАРАНТИРСНО ОТ СЕГАШНАТА ЯЛОВА КРАДЛИВА ПОЛИТПАРТИЗАНСКА КЛАСА.

Не си прав! Колкото и малки да са чуждестранните инвестиции, а те са по-малки от тези в Албания, се забелязва едно нахлуване на турски фирми, които купуват терени, строят халета и бази и когато се окаже,че няма достатъчно желаеща да работи работна ръка, ще си доведе масово хора от Турция. И тогава, когато коренно се измени етническия състав на населението, нали знаете какво се случва? Само че това са мно-о-ого далечни хоризонти за тиквените малоумници, чийто поглед в бъдещето достига най-много една - две години.

Почти нищо не може да се направи вече..Тъпите кебапчии на биесипие, доубиха държавата още с Луканов, Виденов и Серж..Пък тя и без това, едвам си дишаше..Четете тъпаци бесепарски, бавничко ( с голям зор) умувайте ''Словакия убеди Peugeot да инвестира още 165 млн. евро Заплатите в завода в Търнава пораснаха от 450 до 1331 евро за 10 години''

Най вероятно с такъв процент ще се увеличи ромското население...

Колко добре разбираме ние вашите зависимости и колко добре се получи за вас назначението пак на същите крадци и най вече ва цвъки и цеца.Промяна и добро от вас не очакваме.Само си приказваш,лошото е ,че никой вече не ни зачита за нищо.

А какво ли би била България без мафията ,в лицето на герб?

Човекот Тиква имаше предвид Личната му Икономика в Офшорните зони

Дай боже и повече......., но да е осезаемо, за подобряването средата, за бизнес и начина на живот!

ОТново тъпите изцепки нае бат Бойко

целта се подменя няма как да получим образовани хора. Увеличението на заплати без това да е обвързано с крайния резултат от работата е разход, напълно излишен разход. Нужен е друг подход към системата, въвеждане на съвременни методи на образование,конкуренция и пр. Това което правят т.нар.управляващи с нищо няма да промени нещата,популизъм и харчене без резултат.Така е най-лесно,затваряш устата на голяма група в обществото и като щраус заравяш главата в пясъка и чакаш мандатчето да се изтъркаля. И не на последно място обществото има нужда от всякакви специалисти ,не са само учителите .Как така ударно увеличаваме доходи на учители а навсякъде другаде кучетата ги яли.

А до тогава - я камилата, я камиларя...

"Аз, като се върна, една банка ще фалира, а може и още една .... " - Бойко Методиев Борисов, м.ЮНИ 2014 г., Вашингтон, САЩ ... Преди "растежа" "хъб-чето" "магистралите" и т.н. ... нещо от обещаното предизборно от теб и ГЕРБ ... за "истината" за КТБ нещо имаш ли да кажеш Борисов ... или ... ДОГОДИНА ...

За мат'риала на на Тиквоча от снимката. Който не е живял преди 1989 година, той не знае, че тогава ни "успиваха" с обещанието, че след 25 години ще бъде построен Комунизмът. Похватите на ПРИМАТА не са по-различни. Разликата, е че тогава почти никой не вярваше на тия идиотизми за разлика от сега на идиота Тиква.

Не разбирайте грешно статията. Става въпрос не за икономически растеж, а за растеж на външен дълг. Можем да кажем, че това са най песимистичните прогнози. По-оптимистичните са, че растежът на дълга може да надмине и 15%.

Растеж на какво? На външните дългове ли или на заемите към СБ? Там дупетатите са царе, с едно вдигане на ръка закопават две поколения със заем от 16 млрд.

Пред теб всичко е в розово другарю.Защо не вземеш да се поразходиш из татковината ни по т.н." второстепенни пътища"от кал до което си поискаш населено място?Защо не влезеш в двора на някое училище дали ще видиш там ученици и учители?Само това ако сториш, ще ти светне и пред очите ти ще стане черно.Както на нас ни е всеки ден.Само празни приказки и дупене на всеки.

Не ме интересуват червени сини зелени пембени ... ръст хъб председателство ... не се ли спре Борисов и ГЕРБ ... нанесените поражения на България ще са пагубни и за десетилетия напред ... кой както иска да го разбира ... Защо мисля така ли - много елементарно ... посредствеността, лъжата, кражбите, наглото поведение на "управляващи" които са се изродили в една организирана престъпна група с "премиер" ... и всичко това съчетано с неработещи правораздавателни органи и отразявано от зависими медии и журналисти ...

4,5-6%!!!!! В СИНЯТА ИЛИ В ЗЕЛЕНАТА ЗОНА????

а бе Тиква, мат'риала още ли ти се връзва на "догодина т'ва, догодина онова" ...... 'баси м'амата

от цялата работа разбираме, че по плана "Юнкер" има да се усвояват едни пари. а бащицата наш много обича да "усвоява". "научната" му прогноза за растеж надхвърля далеч реалната, за да има повече за "увояване"....

направо 60%, а защо не и 600%!!!

Тия от ЕБВР са агенти на КГБ нали а филиал на КГБ и ЕБВР е БСП :)

Този растеж означава ли и ръст при доходите от поне същите проценти? Иначе кой го интересува този растеж? Хората се интересуват от доходи и чист въздух!

НА КУКОВ ДЕН!

Нови 20 ! Борисов не знае ли , че ОФИЦИАЛНО в България , вносът на стоки е ''само'' 93 % ??? За какъв ''ръст'' може да се говори ? Има ръст , но на бежанци и заеми , на неграмотни и безработни ... Ръст , на корупция и бедност . Борисов изпреварва Станишев по плямпане без покритие .

Боце ще строи нов Байконур близо до Софето и така Бистришките Тигри няма да ползват услугите на Авио-отряда а ще пътуват по страната с ракета..кеф ти Варна , кеф ти Бургас :) Значи хората от ЕБВР са пълни прошляци щом Боце за един миг ги обори не с части от процента ами с 1,5% повече ... евала ти правим Боце ти си нашият Герой !? Гледам днес че бившата правосъдна министърка на Боце а сега на Външните работи много ербап го дава по отношение на Турция да не стане така че голямата уста вредни ги говори и утре боце да излиза да се обяснява как трябва да си уважаваме съседите. Забавно е и все по-забава ще иде. Тоя пътуващт цирк който си спретна Сикаджията със Тримата Тенори няма да изкара толкова колкото им се иска. Миналия кабинет Кунева и РБ се опитаха да налагат желания на Сикаджията ама сега гледат парламента отвън, тЪ и след като започне боце да реже тримата тенори а това ще се случи филма ще се преповтори. Хубавото на Демокрацията както казва Сикаджията е че народа дава и народа отнема и както следва лигиката ако боце жегне прекалено силно народа после народа ще го жегне с нови избори. Всъшност то се почна вдигнаха ток, вода , парно, газ..от Юли ще има нов шок а като за 1-ви януари историята ще се потрети. Боже можеш ли да спреш 2,5 милиона бедни който ще ти искат сметка а баце ?

Боби, да плашиш Бойко с избори, дето най ги умее и все ги печели, е нонсенс. Той усети ли недоволство, сам връща властта на хората!

Ехх да имаше начин на Бокуту да му израснат и топки... Иначе сме се наслушали на празни обещания, и сме се нагледали на реалностите от политическата курварщина.

Другарят боко говори така, защото западните компании предвиждат да изнесат още ниско ефективни производства към България. Но същите не предвиждат увеличаване заплащането на труда в България. Само от изграждането и експлоатацията на АЕЦ Белене, ЮП, и петролопровода, България можеше да е далеч напред, а сега ще чакаме на подаянията на западните компании, които са тук за да взимат, не да дават!

ДИР-а, стига разпространявали неверни новини вече втори ден. Прогнозите за растеж за България са от Стратегическия анализ за ЦИЕ на УниКредит, представен на Годишната среща на ЕБВР в Кипър, а не на ЕБВР. Поне като преписвате, гледайте по-внимателно...

Растеж на богатството на гербаджийските фирми и Еднокнижния им вожд.

ОБЕЩАХА ДВОЙНО УВЕЛИЧИНИЕ ЗА 4 год 100% ,като го разделиш излиза 25% на год ЯСНО ЧЕ НА БОЙКО МАТЕМАТИКАТА МУ Е ЗЛЕ. Прочети още на: link