20 абонати на ден се жалват от надути сметки на парното

По около 7000 жалби годишно срещу "Топлофикация" за надписани сметки подават граждани във Федерацията на потребителите.

Обратно в новината

Коментари - 20 абонати на ден се жалват от надути сметки на парното | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лъже, Мами, Краде.

/ама не онзи, а този/, че няма парно - абе, вашто парно станало по-скъпо и от порното! Амчи тогиз ходете да съ топлити при червените фенери в Амстердам, да ги видим тогаз тия дерибеи какво ще чинят без балъци.

Топлофикациите, като производители и продавачи на топлинна енергия и топла вода, да сключват индивидуални договори с всеки потребител на тяхната стока вместо досегашната система на общи договорни условия (чрез Общи условия) и топлинни счетоводители! В тези договори да бъдат разписани ясни и приети чрез обществено обсъждане условия за взаимоотношенията между производител и продавач от една страна и краен потребител от друга страна, както и ежемесечното ценообразуване на произвежданата топлинна енергия на база пазарни цени на ползваните от производителя енергийни източници за производството му. Направете така, че всеки краен потребител да е на ясно във всеки един момент какво количество енергия е консумирал и каква сума дължи за нейната консумация, с което да се даде възможност всеки да си управлява собствената консумация и собствените си финанси, а не както да сега с някакви си измислени и несъответстващи на никаква измерителна система отчетни единици и нарочно твърде много усложнени изчислителни методи чрез които всеки по веригата до крайния потребител винаги може да, и действително, си начислява каквито са му нужни текущи суми и така смъква не по една, а по няколко кожи от гърба му! Премахнете феодалната зависимост на крайните потребители от производителите и продавачите на топлинна енергия и топлоносители, в лицето но топлофикационните дружества и стоящите между тях и крайният потребител търговци, в лицето на топлинните счетоводители! След като е пазарна икономика нека да е така, който произвежда, той да продава стоката си при договорени условия и ако иска някой друг, вместо него, да му води сметките нека да си наема когото си ще, но за собствена, а не на потребителите сметка!

как може да се пише и да се насърчават хората да търсят "индивидуален отказ" от услуга, която по закон и правилник е формулирана като сключен договор на продавача с групата на включените в една абонатна станция клиенти?! Това някакъв начин за печелене на доход от адвокати към "защита на потребителите" ли е? Реално е потреблението на топлинна енергия от всички живущи в сграда с парно отопление. Единствен спор може да има относно количественото разпределение между отделните потребители , но това е вътрешен въпрос между живущите в сградата, а не между топлофикация и конкретен потребител. Защо тогава се водят индивидуални дела?! Печеленето на дело от един потребител , без участието на останалите, намирисва на ограбване на останалите , които не искат да се съдят с топлофикация......... Що за порочна практика се поощрява от защитниците правата на гражданите - на един за сметка на останалите?!

Как е възможно да съществуват такива нагли и безмозъчни като теб, които говорят за закони и наредби писани еднолично от бандити искащи единствено да ни грабят и рекетират. Недоумявам когато говорят за колективни услуги след като в закона съвсем ясно е записано как се влиза в сдружение или асоциация и това в 90% от случаите не е спазено за да се говори за колективна услуга! Недоумявам как може да се говори за услуга, когато е налице принудителна продажба! Недоумявам как е възможно да се смята за услуга принудителната продажба на загуби от сградна инсталация, след като не ползваш нищо от самата услуга! Недоумявам как може да се претендира за полезност на загуби и това да се счита за услуга! Недоумявам как е възможно без писмен договор между страните да се говори за доброволни договорни отношения! Недоумявам как е възможно след като е регламентирано в закона за защита на потребителите по европейска директива, непоисканите услуги да не се считат за дължими, да се продължава съдебния рекет от страна на силно зависимия от топлофикационната мафия ужким независим съд! Недоумявам как може да се говори за абонамент след като във всеки тълковен речник на българския език е записано, че абонамента е предплатена услуга! За още много неща недоумявам, но има ограничение и за писането в дира!

Че то краставица ако не горчи, чушка ако не люти и софиянец ако не реве - де ще му излезе края?

Те повечето тъй наречени софиянци са дошли от дълбокия прованс, те най- много реват, пърдят , мърсят и заради тяхното отопление , транспорт и таралясниците им на 20-30 години се сипят сажди и прахови частици над София.