Мнение: Кой наруши следвоенното статукво в Европа

В Деня на Европа или в Деня на Победата е важно да си спомним, че „следвоенното статукво в Европа” се е променяло няколкократно след Втората световна война.

Обратно в новината

Коментари - Мнение: Кой наруши следвоенното статукво в Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вижте и това: link

ДИР, това не е истина! Направо ми се извисихте с няколко пръста в очите! най-накрая нещо истинско и реално. Свежа струя въздух, на фона на коктейла от лъжи и измами и манипулация, изпаднала пропаганда, писана сякаш от олигофрени, което четем от Дойче Веле. И Смотаните български еничари, дето са наели. Единственото хубаво нещо е, че еничарите излязоха на светло. Сега всички ги виждаме и ги знаем. А това ще ни трябва.

След този коментар русофила (а и всички, които го подкрепят) е най-добре да си стегне куфарите и да се пресели в матушка Русия.

А какво стана с провъзгласената свобода на словото? Който не мисли като тебе какъв е? Ще ти кажа - сега е още по-зле, много, много по-зле.

Руснаците имат една приказка "сравнил хуй с пальцем", така и тук русофила, автор разглежда едностранно нещата, извадени от контекста, не може да се сравнява Косово с Крим, защото в Косово сърбите убиваха хора, а в Крим украйнците не, после Русия е подписала изричен международен договор в който е гарант на териториалната цялост на Украйна, в замяна на получаване на ядрения и потенциал. Това русофилите и комунистите или не знаят или не го разбират. А Крим не е исконно руски, владели сме го и ние, и Турция. Едва в 1830 година Русия го окупира след Кримската война с Турция.

Малка поправка - Крим е бил васал на Осмаската империя до 1783, когато Екатерина Велика го присъединява към Русия. Ако почнем да се ровим още по- назад в историята ще видим, че Крим е бил владение на скити, гърци, азари, хуни, римляни, венецианци, византийци. Апетити са имали французи и англичани?! Та чий е Крим, Украински ли??

Тоя направо ги е закопал живи!!! Всичко, което е написал си е самата истина... Разгром за пропагандните клишета!!!

Комундетата са с увредени мозъци, чугуна в главите им идва в повече и често ги избива на мегаломания!

Здравей, България и Европа.Да пребъде свободата,правата на човека,словото и достойния живот в единствения континент на тези превилегии за хората- ЕВРОПА. Не знам защо още ние Българите все се засхласваме по Русия или Америка.Русия да ни върне унищожената и анексирана/асимилирана/ВОЛЖКА България от тавариш Сталин/същия диктатор като Хитлер,само че е от победната страна/.Това да ми отговорят така наречените - русофили,които като говорят за България,плюят и злобеят,а пък за Русия говорят сякаш мед им капе от сърцето,сякаш алтъни им снасят.Ей на това да ми отговорят.Но това в комунистическите учебници през Социализма него пише,нали.Престанете да слугувате на чужди каузи,станете най-после Българи и Европейци,просто тук ние живеем и тук ще умрем.

Господа, пиша отговора и защото считам, че друг такъв верен няма. "Статуквото", т.е. "каквото е", или "състоянието" в Европа и света бе променено главно, основно, предимно и само от управляващите на социалистическия "лагер" социалисти. Не от "западни" сили, не от "врагове" и "предатели", не от народи, не с армии, не с подкупи, не с "дисиденти", т.е "отцепници" , както тъпо пеят соцподласници. Управляващите на социалистическия лагер го искаха - нужно им бе, замислиха го и единствено те го можеха. Те и го направиха. Соцуправниците, господа. Само те имаха необходимото средство - властта. Властта над всичко държавно, т.е. тяхно - тяхно, заедно и предимно с народите в държавите им. Никой друг нямаше такава власт. Прави, който може, а може с властта си - това е явната истина, господа, и друга няма. А какво беше "статуквото", т.е. "състоянието", господа? Соцуправниците бяха несъстоятелни в развитието на социализма си. Това е и причината да променят своето състояние, а вследствие и това на подвластните им народи. Дали сега са вече състоятелни? Да по богатства и власт, но не по човещина и разум. както виждате. Са, "Всекиму своето", но не само те въздават. Сега има две възможности за въздаване. Или смърт на социализма, или смърт на народите - на човечеството. Въздайте или ще Ви въздадат. И още. Денят на победата е отминал, но "Ще бъде ден" по Великия Изгорен жив в София Едноок. Да не беше прав, нямаше да го убият. Надявм се да разберем, че е прав.

Нящо си съ чалнал !!!!

Я да видим разликите, които този мислител е пропуснал технично: 1. САЩ не присвояват територия, като разделят Косово от Сърбия. Русия присвоява територия, като разделя Крим от Украйна. 2. Косово беше разделено с война, защото бяха избити деца и жени, хиляди. Крим беше отделен, защото Путин така си поиска, джуджето. Пропуск ли е, че Русия два пъти подписва международни документи, че уважава територията на Украйна? А бе този писател да не е някакъв БСП-парски мошеник, платен с рубли?! Сами си отговорете.

Още един жалък опит да се отрекат обективни факти!

FuckTheEU

Русия не може да присвои нещо, което си е нейно. Ако иска и Донбас може да си вземе, защото също е руска територия.

От кого и от какво зависи, коя територия е руска и коя не е?

Няма да е зле Нерегистрирания господин да направи справка в близката непренаписана история и прочете чий е бил Крим преди Хрушчов и защо го е харизал на Украинците. Ако се върне още по-назад може да види, че Украина е изкуствено създадена държава като значителна част от територията и е полска. Нямам нищо против украинците, и те си страдат от големия заговор на англосанксонците в сегашно време. В момента там а както бе в България през 1997/98, куче влачи, диря няма. Англосаксците само обещават, но нищо даром не дават, всичко за тях е бизнес! Само поогледнете какво говорят Мей и Тръмп в прав текст, без заобикалки. А в статията всичко е казано пределно ясно и точно.

its

Единствената причина една държава да придобие територия принадлежаща на друга държава е: Защото може. Косово беше откъснато от Сърбия, защото може. Кипър е окупиран, защото може. Русия си взе Крим, защото може. Разликата е, че косовскте албанци държат трафиците на наркотици, проститутки и органи.

Айде бе, "обективния" манипулатор чакам да ми обясниш как "законно" бе разпуснат СССР???? Смешник!

Не разбрах защо ми изтриха коментара. Нищо, ето още нещо за края на СССР: "26 декабря сессия верхней палаты Верховного Совета СССР, приняла под председательством народного депутата Казахской ССР А. Алимжанова декларацию 142-Н о прекращении существования СССР в связи с образованием СНГ. 28 декабря 1991 года Президиум Верховного Совета РСФСР принял постановление, где говорилось, что Верховный Суд СССР, Высший Арбитражный Суд СССР и Прокуратура СССР упраздняются со 2 января 1992 года. 26 декабря 1991 года считается днём прекращения существования СССР, хотя некоторые учреждения и организации СССР (например, Контрольная палата, Госбанк, Министерство обороны, Госстандарт СССР, Министерство гражданской авиации, Комитет по охране государственной границы ещё продолжали функционировать в течение 1992 года, а Комитет конституционного надзора СССР и Межреспубликанский экономический комитет СССР вообще не были официально распущены."

Гугутка мамина! Копи пейст и си мислиш, че си заблудил някого... Хахахаха, "обективен", по-скоро непродуктивен!!! Беловежките споразумения са незаконни от момента на тяхното подписване, тъй като три съюзни републики не можеха да решават въпроси, засягащи правата и интересите на другите съюзни републики. Понимайш???? Именно такъв извод направи и Комитетът за конституционен контрол на СССР в своя декларация от 11 декември 1991 година, но пияндето Елцин и неговите съучастници плюха на Конституцията на СССР и на Конституцията на РСФСР.... Още на 12 декември 1991 година Елцин срочно внесе Беловежките споразумения за ратифициране от Върховния съвет на РСФСР. Макар, че тези споразумения засягаха държавното устройство на РСФСР и изискваха внасянето на изменения в Конституцията на РСФСР, а съгласно действащата в онзи момент Конституция на РСФСР такива изменения можеше да внесе само Конгрес на народните депутати на РСФСР. Затова за ратифицирането на Беловежките споразумения се изискваше свикване на извънреден конгрес, но Елцин реши да плюе на Конституцията на РСФСР и да мине само с Върховния съвет. Е кое му е законното бе душко неграмотна?????

Половината истина е най-наглата лъжа. Косово бе терен за убийството на 8 000 граждани, сред които деца и жени! Разделянето беше заявено чрез варварски акт, бзпрецеденетен в следвоенната история на Европа! Разделянето беше хуманитарна мисия. При това активните страни не придобиха територия. Ако идиотът, писал тази простотия по-горе пита каква е ралзиката, мисля дадох валиден отговор. В Крим не е имало никаква вражда между украинци и руснаци. Не е имало хуманитарно бедствие. Не е имало друг повод за анекса, освен решението на руски политици начело с Путин. Освен това Русия разделя Крим от Украйна в своя полза. И не решава някакъв друг проблем, освен имепрските болести на руската нация. Башка че Русия два пъти подписва териториялната цялост на Украйна, заедно с Крим. При всички тези обстотелства трябва да си пълен дебил, за да правиш аналог между двете събития. Единственото по-добро на присвояването на Крим е, че беше с по-млако жертви. Ако беше с повече, щяха да са много повече от косовските. Нагли сте, червени кратуни. Лъжете. Подли сте. Уродливи сте. Нямате срам, нямате етика, нямате морал за 5 обезценени рубли. Мръсния ген на човечеството е представен чрез вас.

може би не знаеш, че Слободан Милошевич беше ОПРАВДАН от съда в Хага, с което се обезмисля лъжата за убитите 8000 - това леко се скри, както и не се разбра от какво УМРЯ Милошевич. Може би не се и замисляш какво прави американската база в Косово на 10000 км от Америка. Може би не знаеш или не искаш да знаеш, че след ВСВ Крим беше част от РСФСР? Защо ли изобщо се хабя за такъв като тебе, изтъкан от невежество и злоба. Не знаеш и това, че руснаците си взеха Крим ЗАЩОТО И ТАМ ЩЕШЕ ДА ИМА АМЕРИКАНСКА БАЗА????/ А БЕ КАКВО ЗНАЕШ ТИ, дете инфантилно?? Написаното в статията е истината, голата и точна истина, а твоето е това, което се фабрикува от тези, за които истината винаги е за пари.

Не можахте да отнемете на руснаците и вие се настаните в базата им на Чреноморския флот в Севастопол и да ги изгоните от Черноморието та за това сега се правите на големи хуманисти и сторонници за украинските териториални права над Крим!

Слава России !

Браво, Човек! Истински си!

Истински мошеник по-точно.

Можем да се върнем и по-рано в историята. " Присъединяването" от Щатите на :Тексас, Ню Мексико и Калифорния.

Драги читатели, Авторът съм аз. Очевидно е станал ТЕХНИЧЕСКИ ПРОПУСК с името ми, което не крия. Драго ми, че размислите ми предизвикаха толкова коментари!

да сте жив и здрав! Чудесна статия.

благодаря.

Как ще си криете името при толкова мурзилки под поста?! Вашето име и това на Ивчо Христов е епитет за руски лакеи!

Уважаема редакция, Днес ви изпратих материал под заглавието Кой наруши следвоенното статукво в Европа, който вие публикувахте като мнение на закодиран читател. Не знам дали аз съм пропуснал да си сложа името в съответното поле (имате нетипична форма на подаване на материалите, която леко обърква) или вашата политика е такава, но аз бих искал да ми изпишете името (с титлата за идентификация). Просто сменете ggv99mont* с Георги Вълков, д-р инж., ако това не е в разрез с редакционната ви политика.

Уважаеми г-н Вълков ,бих искал да Ви поздравя за прекрасно написаното и обосновано мнение.Бих казал,че не всичко в България е загубено,след като инженер показва такава историческа и политическа компетентност. инж.Г.Манев

Браво! Благодаря ви!

Разгеле! Най - накрая да публикуват един не казионен коментар по темата! Дир - а започва да влиза в крачка!

ако ви изпратя моя статия , ще я публикувате ли?...:)

Вярно е, че анексията на Крим е третата промяна на статуквото без правно основание, което е пропуснато. Инсинуация е, описаните дезинтеграционни и интеграционни промени да се привавняват с тях - разпада на СССР, Чехословакия и Югославия и обединението на Германия. Авторът не може да не знае, че те са в резултат на международен договор за Германия - 2 + 2 и на решения на държавните органи на СССР, Чехословакия и Югославия, т.е. те са абсолютно легитимни и неоспорими. Защо анексията на Крим е по-скандална от отцепването на северен Кипър и Косово. Двете основни причини са: 1. Извършена е от страна, член на Съвета за Сигурност към ООН, на които страни е вменена по-висока отговорност в ООН, отколкото на всички останали. 2. Това е трети случай на нарушаване на Хартата на ООН. Както знаем, всяко правило си има изключение. Тук опасността е прецедентът да се превърне в норма.

"Обективен"?????? Неее, по-скоро опит за "манипулативен", но никого не можеш да заблудиш!!!! Та Кипър насилствено беше разделен, Югославия също. СССР беше разпуснат от хора, нямащи правомощия за това, т.е незаконно, ГДР беше стихийно погълната от ФРГ, а Крим бе присъединен съгласно международното право, а това, че западът още не е готов да го приеме си е негов проблем, а не на кримчани! С праздником! :))

Кипър е отделен насилствено, така е и това е нелегитимно. СССР е разформирован от върховния държавен орган, а именно, Върховния съвет на СССР, признаващ независимостта на съюзните републики, т.е. легитимно. ГДР не е стихийно погълнат от ГФР, а обединението е извършено с международен договор 2 + 4 със страни ГДР и ГФР + СССР, САЩ, Франция и Великобритания, т.е. абсолютно легитимно. Крим беше присъединен в нарушение на Хартата на ООН за тетиториалната цялост на държавите в границите им към 1945 година.

Ако си прав, може ли договорът за обединение на Германия да се денонсира от някоя от подписалите? Какви ще са последствията? Връща се Крим, но връща се и Германия. Ела им наложи на немците ГДР пак. (денонсиране ср. Юрид. В международното право отказ на една от страните в международен договор от неговото изпълнение, което води до прекратяване на действието му.)

Колега, не си ли чул, че договор за наем не можеш да денонсираш! Ако можеше договорите да се денонсират, то те нямаше да се сключват!

Всякакви напъни има тука относно написаното имного плюене също, но нито един от плюещите не може да отрече написаното...

Какви са тия тоалетни анонимни статийки?

наистина е странно, че толкова късно се почна с този род коментари - обяснявам си го със зашеметяване и ненамиране на подходящи думи, настъпило е временно объркване в редиците. Започват се дежурните пледоарии и излагации. Сега ще довтасат и останалите - чао.

за статията - точно, ясно, право в целта. Моите почитания към автора!

Платена руска пропагандна статия, която може да покълне само в девстени, неуки и прости мозъци. Факт 1: Северно-кипърската турска република все още е призната единствено и само от Турция, но това не пречи на Путин да се целува с Ердоган. Факт 2: Бивша Югославия по своята същност е същата измислена държава както бившия СССР. В момента, в който републиките имаха възможност и в двете веднага я напуснаха. Друг е въпроса, че на моментния диктатор (Милошевич за Косово, или пък на руските - за Чечня, Грузия, Приднестровието и т.н.) това не им харесва. Факт 3: Чехия и Словакия се разделиха без никакъв шум и без никакви тежки страдания по светлото социалистическо минало. Факт 4: Обединението на ГФР и ГДР. Че какво по естествено нещо има от това окупираната от една дива азиатска орда страна да се върне при своите корени?!?!

Т.е. промяната на границите след ВСВ в Европа не започва с Крим..

В Крим за първи път се проведе "демократичен" референдум по съвеЦки - с много "зелени човечета" и под дулата на картечници и оръдия. С един взвод войници и бронетраснпортьори, мисля че в което и да руско село да вляза всички ще се припознаят като марсианци ако поискам.

Не е това особеното в случая, а че масовите убийства в Косово бяха прекратени с военна сила. Освен това убийствата бяха извършени от най-големите приятели на Русия, сърбите. Леле! Какво съвпадение! Пак от групичаката направиха най-голямото присвояване на територия след ВСВ! Нима ги виждаш нещата просто като разделяне?! Ами бунак ли си, какво?

ли имаш предвид? Прав си, голямо дърво е за идиловците: ТОС-1 Буратино тяжка огнеметна система (ТОС) за залпов огън на базата на танк Т-72. има и други, като ТОС-1А Солнцепёк[, факти за притежателите: Русия неизвестно количество, по състоянию на 2016 г. Азербайджан 18 единици ТОС-1А, по състояние към 2017 г. Ирак повече от 3 единици ТОС-1А, по състояние към 2016 г. Казахстан 3 единици ТОС-1А, по състояние към 2017 г. В тубата им филмче - търси Солнцепек, ще ти хареса. А дано добиеш малко РЕСПЕКТ. Към руския Буратино. Италианския Пинокио, например, няма такова другарче. Само 4 страни в света.

"Ако за всеки загинал руснак във Втората Световна война, се обяви по 1 минута мълчание, света би мълчал 50 години ... " Помнете цената на мира!

В България се мълча за тази скверна лъжа цели 45 години. Време е да се каже истината най-после. Комунизма е най-голямото зло сполетяло човечествтото, и всички които са се борили срещу него заслужата ако не почит, то поне уважение.

Заслужават това което са си получили, мръсни кулаци.

БРАВО!!!!!!!!!!! ИСТИНА!!!!!!!!!!!

Тази статия има интересен автор.....

Отлична статия,браво на автора.

Копирам част от статията - "манипулирането на обществото спадат ли към фалшивите новини?"! И отговарям - да, спадат, тъй като тук и навсякъде във форумите, както и заплащаните с рубли "обективни" статии заливат "ефира" с гнусна проруска и прокомунистическа пропаганда, която изкривява мнението в българското общество. Историята се пренаписва, но се забравя, че все още голяма част от хората не са забравили комунистическите зверства, унищожили интелигенцията и съдбите на много семейства (само защото са инакомислещи). Срам нямате всички рубладжийски тролове - даже знамето, което слагате е надвиващо руско, заливащо българското - много показателно за вашия продажен нрав, незачитащ по никакъв начин българския и европейския интерес.... Отделно от темата, но същевременно в основна на всичко е това, че, както американците, така и руснаците искат слаб и разпадащ се Европейски съюз, разберете това. Така всяка европейска държава юе бъде слаба и всъщност безгласна буква, като ще бъде под влиянието на една от двете други големи сили - било Русия, било САЩ!

От какво да имам срам бе БОКЛУК такъв, за това , че българския народ живя 45 годени нормален живот ли , цървул мръсен. Едно време щеше в Белене да лежиш и по лагерите камъни да копаш мръсна измет.

Явно платена русофилска статийска, част от тези неприкосновени територии на Югославия са БЪЛГАРСКИ! Заради кого я няма Беломорска Тракия, Вардарска Македония и Добруджа! Заради РУСИЯ, вечния враг на България! Заради кого падаме под византийско владичество - РУСИЯ. Кой ни окупира напълно и губим територии според Берлинския договор - РУСИЯ! Кой ни окупира за втори път с 600 000 съветски войника за 4г - РУСИЯ. На кого сме автономна република 44г - РУСИЯ! Заради кого е разбита икономиката на 3-то Българско царство - РУСИЯ! Чии агенти станаха милионери в държавата ни и разпродадоха всичко от социализма си - на РУСИЯ!

Ами не! Западът си затвори очите за Кипър, Западът активно работи за разпада на СССР, за унищожението на Югославия, нямаше нищо против поглъщането на ГДР от ФРГ и разпада на Чехословакия, и всичко това, представи си след ВСВ и до Крим! Отречи го, ако можеш!!!

Алфа Вълка

Майка ти и баща ти да не са брат и сестра? Какъв запад? СССР се разпаднал от само себе си! Другите страни напуснали потъващия кораб. Запада си е затворил очите за Кипър, колкото и за Крим. На другите под теб няма да отговарям не искам да си развалям вечерта!

всеки гледа и мисли от своята камбанария, така казва народа! Явно на теб не ти пращат много.

Алфа тъпака, за три дни икономиката на България през 81г произвежда колкото за цялата 1939г.

Много си далеч от истината :) БВП на България за 1989г. - 10 милиарда долара САМО износът на България и то САМО към ЕС на България за 2016г. е 15 милиарда евро, а БВП вече гони 60 милиарда евро..... Толкоз за познанията ти....

Коментара е честен,задълбочен и изпълнен с много факти. Удоволствие е да се четат подобни коментари. Аз лично го прочетох внимателно няколко пъти. Какво мога да кажа? Според мен "политолози" като Огнян Минчев трябва да си го вземат като учебно пособие. Как се прави аргументиран и принципен коментар. Огнян Минчев е оцветен в синьо и неговия коментар се свежда до това да се бранят евроатлантическите ценност без да се анализират фактите.

Винаги когато може, западът използва сила в свой интерес, но когато срещне достоен отпор надава вой като Коледно прасе, имало нещастието да попадне на пишман колячи... Към изброените случаи трябва да бъдат добавени и неуспешните кървави цветни революции в Унгария '56 и Чехословакия '68.

Пстарах се да прочета повечето от коментарите.И,като гледах къде са +те, и къде - те ми стана ясно какво мисли болшинството от народа.Имало е доста разумни хора в БГ.Поздравления!VENSEREMOS!!!

Въобще не си прави труда да съдиш по плюсовете, просто в този момент не ги модерират. Съди по разговорите с хората около теб.

Да добавя - преди година антизападните и антиимпериалистически коментари бяха БОЛШИНСТВО и в Дира и в Ютуба (на английски). Днес са 60/40. Вкарали са някакъв нов тролско-ботски софтуер.

Минчев си е доказан глупак от доста време

ДИР.БГ явно реши да се отсрами. След толкова платени глупости от дойче веле, ройтерс, вашингтон пост, стратфор, франкфуртер алгемайне цайтунг и още десетина платени клоаки, редакторите на любимия ни информационен сайт, решиха да хвърлят малко хлорна вар върху помията с безплатното мнение на един читател. Аплодисменти :))

В ЕВРОПА няма нарушени граници посредством пряка военна намеса до нападението срещу Украйна. Освен това когато се извършва геноцид, какъвто извършваха сръбските лайнари (с подкрепата на московските свине) цивилизованите страни не могат да стоят и да гледат...

нещо за убитите около 10 000 руснаци в Донецк, лайноядецо?

Възхищавам се на търпението на автора да обяснява на хора ,които са толкова тъпи, че да се налага да им се обясняват такива неща.

Анализът е точен. И - което е по- лошото - в пъти по издържан от глупостите на минчев.

Там е работата, че не е точен... И съдържа няколко манипулативни тези - по-точно казано лъжи. Който е по-интелигентен и образован ще ги види.

никой не се е и съмнявал, че козяшките тролове ще са против.

Чичо Начо, ти защо не развиеш въпроса след като си свръхинтелигентен. И ти си като македонските историци: т.е. нямаме доказателства, НО ТВЪРДИМ.

Отговора е лесен. Наруши го Горбачов в Малта, когато предаде всичко което можа, без да му го искат. "НАТО няма да се разшири нито сантиметър на Изток" и 30 години по-късно света стои пред Трета Световна. Ето го резултата от голите обещания на Буш старши.

Двете нямат нищо общо. Ако така имаме претенции и ние с гърците може да искаме територия от Турция до Константинопол/Истанбул. И ние трябваше да имаме малцинство там. Явно тамошният Възродителен процес е минал по-успешно. Май във всички страни около нас е имало подобно нещо, но на по-ранен етап. За Косово няма никакви исторически основания. Там става заради раждане тип цигани. За Крим първият въпрос е, защо изобщо е даден на Украйна и законно ли е? Да не говорим, че в СССР влизат 3 украйни (народна, западна, социалистическа - биещи се май помежду си), плюс Хетманат, плюс огромната Новорусия (до Черно море не са стигали), плюс западни части, плюс към Полша (компенсация за ВСВ, те пък взимат от Германия). Така че Украйна трябваше да излезне от СССР на примерно 8 държави. Крим бе автономия. Нещо като Украйна в СССР. А украинеца Хрушчов им го подарява по случай 300 годишен съюз. Произлизат в миналото от една държава. Дори може би украинците трябва да бъдат наричани руснаци.

Търсете в Ютуб: 1. Анатолий Вассерман. "Нас ждет электронный социализм"("Очаква ни електронен социализъм") и втория по-интересен клип: 2. Анатолий Вассерман- "Социализм неизбежен как дембель" ( "Социализма е неизбежен като демобилизацията") Както винаги, руснаците са на светлинни години пред целия свят в хуманитарно-философско-концептуалните науки, и теоретически и практически. :))))

понеже си тъпак, аз ще ти обясня натовците нищо няма да направят ако ердоган бей нахлуе

Да напомня: Кой прегази Унгарските вълнения през 1956 г., а в Чехословакия през 1968 г. ??? Или това беше братска помощ !!!

Кой гореше хора в концентрационни лагери ? Кой хвърляше напалм над хора във Виетнам ? Кой хвърли две атомни бомби над хора ? Кой нападна Ирак с фалшива причина ? Кой бомбардира Югославия, за да откъсне територия от нея ? Кой организира преврати по цял двят ? Кой спонсорира и въоръжава терористи, които режат глави ? Още ?

Кой потопява страни в кървава гражданска война? Кой създава тайни затвори за мъчения и ги легализира? Кой изтребва нищите с дронове? Кой преследва дръзналите да алармират света за тоталния шпионаж? Кой си позволява да фалира суверенни страни като Аржентина, чрез решения на околийския си съд?

Я ми напомни: Кой свали Салватор Алиенде, кой опита да анексира Суецкия канал през 1956, кой поддържаше диктатора Салазар в Португалия и десетки други по света? КОЙ?

Нищо общо с прекрояване на граници.

Абе не сме чак толкова назад със свободата на словото, както разправят западняците, след като у нас чат-пат публикуват и истини! Тази истина например в социалистическия френски в.Льо Монд, пък и в никой от западните официози, никога не може да се публикува, а ако някой от читателите напише коментар в този смисъл, ще го изтрият предварително!

Същото е в Норвегия. Мълчат от страх, а новините са нагодени за ...и разбира се новите им граждани- защото се следи какво си казал, показал, кога си пръднал и какво си преместил в къщата си.

Чудесно написано- най сетне някой да нарече нещата с истинските им имена. Мислех, че вече няма такива хора, че тъй наречената демокрация и следене на хората какво са казали, какво са направили, подозрения и озлобяване на хората един срещу друг са уплашили нормалните хора. Вземайте си псевдо демокрацията и изчезвайте- можете да дойдете отново когато имате добри намерения към народите.

Vinetou

Добре е, че си погледнал в речника, но все-още ти куца употребата. И според мен човека, нарекъл се чук, не би трябвало да се присмива на индианците.

МАСОНА ЧЪРЧИЛ,МНОГО ЯВНО ЗАЯВЯВА ЗАВОЕВАТЕЛСКИТЕ АМБИЦИИ НА ЗАПАДНАЛИТЕ!!!ЛУКАВСТВОТО НА ЦИОНИСТИТЕ Е В ТОВО,ЧЕ КОГАТО СА СЛАБИ ДЪРЖАТ НА ДОГОВОРИТЕ ЗА СИГУРНОСТ И СТАБИЛНОСТ,НО ЩОМ СЕ ПОЧУВСТВАТ СИЛНИ,ПРЕГАЗВАТ СОБСТВЕНИТЕ СИ ПРАВИЛА!!!ОСНОВНИЯТ ПРИНЦИП ИМ Е БЕЗПРИНЦИПНОСТТА!!!

А руските амбиции какви са?

Русофил

ДА СЪХРАНЯТ ПРАВОСЛАВИЕТО,ДА ПРЕДПАЗЯТ СЛАВЯНСТВОТО И ДА ОПАЗЯТ РОДИНАТА!!!

,,...свестните у нас считат за луди".....една гениална мисъл на гениален ПОЕТ.

Като се поогледам - май все някой друг ни води, заробва, освобождава...А къде е българският народ... стадото, дето чака някой да му каже какво да прави, барабар с политиците ни... Като казвате, българите сме велики, давате за пример ония българи, от далечното минало, защото от близкото няма почти никой, с когото да се гордеем!

България винаги е била в периферията на големите. малък народ, малка държавичка. Нещо предлагаш ли?

с откъснати от него чада и територии и натикан в наложени му, по вина на политиците не на войниците му, тесни граници!

Vinetou

Първо научи значението на думата пасквил (малка публицистична творба, в която се злепоставя или клевети известно лице или група хора) и как правилно да я използваш, пък после критикувай! Още един път браво на автора на статията!

Чук, нали според теб и такива като дебила помак плювналиев турците ще ни пазат от лошите руснаци, ти сигурно ще посрещнеш фесовете със смъкнати гащи.

Браво!Напълно съм съгласен с това мнение !

Най-после да почне да се пише СМИСЛЕНО, КОРЕКТНО, ОБЕКТИВНО за историческите събития. А не по заподно-гьобелски което е в наш интерес е истина, а всичко останало лъжа. Похвала за автора. Надежда за победа над злото се увеличава. Честита победа над ХИТЛЕРО-ФАШИЗМА в който има заслуга и БЪЛГАРИЯ. Честит празник на всички борци срещу нацизма и фашизма. А празника на Европа е проидводен на ДЕНЯ НА ПОБЕДАТА!

Ти, баце, не си селяк. Ти си най-обикновен селяндур. Айде оди си пущи чалгата и си сипи.

Благодаря Нане, но това са твои табиети. Аз празнувам деня на победата и почитам паметта на 30 000 български войници загинали за свободата на Югославия, Унгария, Чехия и т.н., а не по твоему.

Русия води в БГ яростна антиЕС пропаганда. Какво искате бе "братушки"? Не ви ли стигат вашите си 17 милиона км2 ами сте алчни и за българските 110хкм2? Какво можете да дадете на България? Защо го правите? Какво искате от България?

Когато виждаш, че братята и сестрите ги правят роби на западните тунеядци НОРМАЛНИТЕ хора се опитват да им помогнат. Но не като се намесват с оръжие или измами, а като се КАЗВА ИСТИНАТА. Или както е написал Д.Чинтолов СТАНИ СТАНИ ЮНАК БАЛКАНСКИ ОТ СЪН ДЪЛБОК СЕ СЪБОДИ! На западна змия да строшим главата! ПОНИМАЕШ БОЛВАН!

Многогънкин, ти си типичен представител на тази платена антиЕС руска пропаганда. Ти си прост като сопол.

Другия другар 1 горе добре го е написал! На руснаците ще им поварвам, че искат да помагат, когато ги видя, че са си помогнали на себе си първо.