160 милиона лева вкарвали баловете в икономиката

Около 160 милиона лева ще влязат в икономиката от абитуриентските балове тази пролет, пресмята в днешния си брой "Монитор".

Обратно в новината

Коментари - 160 милиона лева вкарвали баловете в икономиката | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Толкова злоба, толкова завист за младостта на тези деца , дали не се дължи на отдавна преминала младост или мечти????

БАЛА Е ВАЖНА ДАТА ВЖИВОТА НА ИДИОТА !

Оле, от тая мацка с червената рокля получих силна ерекция

Направи си чикия !!! Бързо ,че друг път едва ли ще имаш такава възможност !!!

Тези 160 млн. ако не бяха вкарани за парцали, коли и кръчми щяха пак да влязат в икономиката като храна, необходими дрехи и пр. Само дето ще напълнят гушата на някой лихвар за бързи кредити.

Абе то нема лошо да се харчи за децата, но точно това вади очите - че се харчи за пиене, ядене и парцалки, а не за образование, стойностни неща и да е заслужено срещу някакви постижения. Какво постижение е да завършиш криво-лево средно училище? Поне да е с отличие, да има поне какво да се празнува. Не е лошо да има празници ако има добра пречина да се празнува, но самоцелни празници за едното напиване и клецане, некакси наистина оставя гнусота в душата. Мислата ми беше че това не е празник, а ....освинване и принизяване. Харчи се за едната показност и се харчи пошло, гнусно и безцелно, за едната показност. Това нема да им даде бъдеще че един ден са се напили и са се наклецали в селския клозет у вонята и лайната. Да имаше нещо стойностно и ценностно, та да имаше и смислено празнуване, но не, нема.

Моето дете заърши с пълно отличие и медал в Западен Лондон и отиде в 6-тия по репутация университет в Британия. Сега завършва първата си студентска година пак с пълно отличие. Нищо не ми е поискал. Направихме семейно парти, на което почти насила го поканихме. Дадох му 50 паунда джобни да иде да се почерпи някъде с приятели миналото лето. Това е нещо като 30 лева за балХар. Ходене на някакво по-класно заведение, може би ше му плати едно ядене и 2 бири. Не знам от какъв зор харчите така за деца, които дори не са завършили с отличие. Ами това е само средно образование. Дори не е диплома, и далеч не за всички деца е с отличие. На взимането на моята диплома, коят осъвщадна със сватбата ми, баща ми ми подари една златна верижка и това беше. сватба от 50 човека от двете страни, и това беше много пред 1994. После и двете страни се оплакваха от много харчове - като просто се събрахме на една лятна тераса най-близките роднини и кумовете, и хапнахме с куверт от тогавашните 15 лева на човек. Мислим, че нема по-разхайтено джувотно от безотговорните днешни чалга поколения. Поне да покажеха нещо насреща, та да имат очи да искат харчове.....

Упс, да кажа, че сам си плаща учението, и му струва по около 30 хиляди паунда на година. Взел е студентски заем (ас мислим да му помогнем да си го изплати, но си е на негово име и ако се случи аз да се гътна, то той ше бъде държан на прицел да си го плаща). А вие плащате разходите на деца, които дори не са отличници, и им давате пари за наркотици и разюздан секс? Еми не се чудете утре, че децата ви са мърши и нищо не умеят и нищо не им се случва в живота. Една съседка миналото лето дойде да ми се пхвали, че сина й завършил фризьорски курс и отворил салон .....не му вървяло ученето. И тя считала това за огромен жиетйски успех. И му дала пари инякакъв имот, да му вървяло по вода.... Не знам - не знам....да си фризьор щом се счита за житейски успех.... Тя му плаща салона, тя му дала пари за отварянето, тя му подарила имот, и той бил успешен? не знам кого лъжете.....

Стига си се хвалила, всеки има право да си живее живота както намери за добре. Както ти се гордееш със сина си така и жената се кефи, че синът й е станал фризьор. Аман от комплексари като тебе, налазили Британцията и не знам къде още. Те са свръх хора, децата им и те са най-малкото гении, останалите всички са боклуци. Аз ако ти кажа какво са постигнали роднините ми /по цял свят са/ по гъз ще паднеш. Хайде по-полека с хвалбите, това да се хвалиш си е типично селска отвратителна черта. Един интелигентен човек не съм чул да се хвалтоти.

Твоя син в какво толкова е успял? Пак ше слугува на евреите. Да ти уринирам в пощенската кутия!

Аха, значи да се пропиеш и наркоманизиран и да немаш отличие в училище е да си по-успял? Браво, браво....че и пикаеш охотно там, където едно дете си е пробило пътя сам. от един смръдльо в балхар, знаеш ли как звучиш? като неадекватен завистник. Ела и успей повече от сина ми - и ела да се похвалиш тук в дир колко си успел, на собствени разноски. Мърльофци...затова целата държава е пропаднала.

АКО ПРИЕМЕМ ЧЕ СРЕДНО НА НАБОР СМЕ С ПО 60000 ДЕЦА ТО ЗНАЧИ ЧЕ ВСЕКИ МЛАДЕЖ ИЗРЪСВА С ОКОЛО 3000 ЛЕВА РОДИТЕЛИТЕ СИ!?СТРУВА МИ СЕ ДОСТА ПРЕСИЛЕНО КАТО БИВА ДА ОТБЕЛЕЖИМ И НЕ МАЛКИЯТ ПРОЦЕНТ ДЕЦА НЕ ЗАВЪРШВАЩИ 12 КЛАС!

данък суета...

Тия що давая толкова пара за обличане , като крайната цел е събличане.

Ето, съвзема се икономиката, балове и чалга и чалга и балове. И магистрали, де.

И саниране.На го пропускай.

И чалга общество!!!

Тая с червената рокля я искам в леглото си

Не го искай от форумците, кажи и го на 4 очи, така се прави!!!

На твоя не стана, но пък на моя стана.

На моя бал се надявах да чукам една съученичка или поне да ми духа в кенефите, но не стана така.

Момичетата трябва да извадят на показ бедрата и гърдите си. А момчетата да си сложат едно найлонче, за да не повърнат от алкохол на вратовръзката.

По-точно некои че изпразнея джебата и после че ми хленчея за безплатни услуги или за таквия по системата ''плащане отложено , забавено и забравено'' гачели съм филиал на социалното.

парад на евтини проститутки и изпуснати келеши-поколението чалга.

Сега както и през 90 год.-сега чалга,преди-сръбска музика!

Нито са проститутки, а още по-малко и евтини.

На този сложил "-" да го успокоя , това не се отнася за сестра му и по нея не трябва да съди за другите.

какви балове какви 5 лева? танцуват ли бал или яко се кълчат на чалга на дипломирането си? Бал танцуват някои аристократи поне така е било в миналото. нормално е да се казва абитуриентски тържества. хайде сега злобарите да цъкат минусчета

чалга вуду ритуали проклинайки изгубени 12 години в неефективно обучение

Злобар си ти при това стар и изкуфял. Ти на времето като абитурент на какво си бил - на комсомолско съжиране ли? Какво кълчеше и какво мислеха старите за танците които си праскал? Сега е същото, ама ти вече си в ролята на стария мърморко.

откъде си сигурен че човека е дъртанян ? но поне не е смотан младок хейтър и то елементарен за когото не е сигурно дали ще доживее до старини!? а дъртаняни си живяха на времето, а не като вас сега чалгализирани поклнонници на Буда

Абитурентския бал е един добър повод татковците да се напият. Наздраве за всички абитурентииии.

Вместо наем на лимузина -шофьорски курс. Вместо ресторант за роднини -езиков курс тоалет +куверт +джобни+почерпка у дома в размер до една учителска заплата. Не очаквам да бъда разбрана,но най-важното задължение на един родител е да НАУЧИ детето си как се прави въдица и как се лови риба ,а не цял живот да му я носи опечена и на поднос.

1, 2 , 3, 4.........11-jobs.bg! Завършват средно образование и си мислят, че са постигнали голямо нещо.. Блясъци и суета за една нощ, и после всичко по старому. Обикновено мечтата им е да се превърнат в яки бабанки и да имат БМВ или да бъдат държанки на някой богат чичо от големия град.

Безгранична е простотията Българска. Парвенющината и простащината също са неизкореними. Добе, че махнаха казармата, иначе имаше и войнишки изпращания, почти като сватби...

eдно обезкосмяване на триъгълника, едни нови прашки и 5-6 часа кючеци в ресторанти и чалготеки не могат да вкарат толкова пари в икономиката ни !!

дкми

И кво като харчат чужди пари? Това някакво голямо постижение ли е, или какво? А и не знам за какви пари в каква икономика говорят, като тези пари се харчат основно на "слънчака", а от там както знаем данъци към държавата не се плащат.

Имам двама сина.С момчетата е много по-евтино.Костюм около 150-200 лв.Обувки,ризи още 150.Най-скъпи бяха очилата и часовниците.Роднините и приятелите ги почерпих в къщи на два пъти/разходи колкото давам всяка година за именни дни/Дрехите си ги носиха и след това/И двамата са скромни,завършиха висше,но баловете си бяха повод да се почерпим ,че сме отгледали децата си и беше много хубаво.Пояснение получаваме добри доходи със съпруга ми,но ги харчим разумно.Децата въобще не искат да са показни!!

Да са ви живи и здрави. Скромните човечета са рядкост вече, за съжаление. На моя бал се гримирах сама, направих косата си сама, лакирах се сама, а роклята ми беше евтина. За мен още тогава, това бяха излишни разходи и не исках да вкарвам родителите си в такъв харч. Нямаше лимузини, фанфари и цигании. Родителите ми ме закараха с нашата кола.

Голямо постижение е да завършиш средно образование! Подравявам всички тиняци с песента Тигре Тигре! ЕВАЛАТА ЦЪРВУЛИ!

Бал те цяла година още от началото за него мислят къде да гуляят и пръснат на мама и тати паричките! А всъщност то не е за празнуване ама те по късно го осъзнават!

И половината от посочените тук пари да са пръснати за една-единствена вечер на суетата, си е направо идиотско. Колко такси за университета са тези пари, колко къде по-смислено могат да се похарчат вместо за фукня, ядене и пиене? Това, че някой завършва гимназия не е нито някакъв подвиг, нито постижение, особено в нашата образователна система, та да трябва да се превръща в някакъв пошъл парад на безвкусицата и състезание по показност и разсипничество на пари. За сравнение- на абсолвентските балове, вече порасналите и поумнели млади хора са значително по- сдържани и скромни в разходите и празнуването.

Доколкото разбирам, ти никога не си имал абитуриент в къщи и не си давал нищо. Що се пробваш тогава да раздаваш акъл на другите какво да правят със собствените си пари и собствените си деца? Кой каквото му е на сърце - това да прави.

Виж сега, мъката ти, че "собствените ти деца" за чеп за зеле не стават, видно е голяма. така да ти се изплюе в лицето природата-много боли, а? същите тъпаци като татю/мамка си. ти кво очакваше? възпитани? фини? незлобливи? при някой друг са пратени. на теб-това. хахаха.

Напротив , имах двама абитуриенти. Отидоха с дрехи, купени от обикновен магазин, без кабриолети, златни бижута, без цигански оркестри и кючеци, без банкети в къщи. Те искаха така. Но пък имаха отличен успех, сега работят и имат добри семейства. Въпрос на ценностна система. Естествено, че всеки е свободен да постъпва според собствения си манталитет.

Одеждите им парцалки плачевни! ПЪЛЕН КИЧ!

Вкарват мама и тати понякога с последните си спестени пари , ама щом като такъв е обичая да дават - добре! За мене това е напълно излишно!

Всичко си е до манталитета на хората - може за 3000, а може и за 300 лева. И какви са тези черпения на роднини, какво се е случило, просто детето завършва училище. Това си е негов празник, със съучениците ще се повеселят и това е. Защо са тези чужди лъскави коли, рокли на чалга певици, тежки гримове и всякакви простотии. Всичко е въпрос на ценностна система, но много хора се подвеждат, за да "не се срамува детето". А "детето" в повечето случаи въобще не иска да е натруфено като чучело, но пусти родителски амбиции да покажат колко са им възможностите... Пратете ги на екскурзия, на хижа, някъде където им е весело, пък нека са си с дънките, много важно. Да запомнят този ден с емоцията, а не с парадността.

по тази логика може и с 30 лв. купуваш само захар за джибрите вариш си ракииката напивате се като талпи и готово xaxa

Е, извинявай, за напиване не бях предвидила бюджет. Както виждам на теб тези 300 лева може и да не ти стигнат само за това. Както казах - въпрос на ценностна система. Прекрасни рокли има за 100-150 лева, удобни и красиви обувки 50-60 лева, чанта, аксесоари, грим и др. още 80-100 лева и готово.

Казеаш едно число, и налона се надува.

миналата година имах абитуриент, пари на вятъра, тази селска порочна практика трябва да приключи, абсолютно излишен разход, кувертите са безумно високи, тоалета, който никак не е евтин стои в гардероба, пълна простотия но ние сме си виновни, такива сме си комплексари и тъпанари, това обирджийство!

Тази цифра е малко спекулативна, ако имаме предвид намаляващите с всяка година абитуриенти. Освен това 160 млн за празнично облекло, което се облича още веднъж не може да се разглежда освен като пропиляване и изхарчване на 160 млн. Но тъй като това е един празничен повод, който заслужава да бъде отбелязан повече от суета, отколкото от нещо полезно, може да затворим очи. Е, някои го превръщат в нещо средно между сватба и войнишко изпращане, но не сме ние хората да им броим кинтите. Можем само да им гледаме сеира. За сметка на всичко това броенето до 12 показва ниската грамотност и лошото възпитание, които са усвоили в училище. Как да не пръснат по хилядарка, две за абитуриентски костюм?

И ги изкарват от семейния бюджет. А може би и то с кредити. Да ви имам инвеститорте.

Нищо че сме тъпи, важното е да сме лъскави.

Кви 3 бона бе, за кво 3 бона? Аз за тия пари 3 бабички ще си взема.

По-точно 160 млн. лева ще бъдат хвърлени за баловете. Сега и абитуриентите ли ще обявим за "инвеститори". Като миячите на чинии в Европа.

Само колко помпозно звучи ?! И колко принадена стойност е произведена от цялата тая галимация. Ами да почнем да си правим всеки ден балове , хем ще си имаме ''икономика'' хем ще ни е весело.Чудите се вече кви гирлянди да накичите на упадъка ни като държава , общество и народ.

какви 3000лв вее ... тия от пръстите ли ги смучат тия цифри :))) ...

Така система са измислили че от всяко дете смъкват около 1000лв по случай завършването. И ем не е формално задължително да плащаш, ем измъкване няма.