Газпром строи морския участък на ”Турски поток”

Газпром започна строителството на морския участък на газопровода "Турски поток" от руското крайбрежие на Черно море.

Обратно в новината

Коментари - Газпром строи морския участък на ”Турски поток” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Путин е зает човек и трябва да "сделаеть" първо маркуча..ха.ха.ха

"Путин изрази увереност, че Турция ще подкрепя проекта и нареди да започне полагането на тръбите за морския участък." Вовка, ама не се ли уговрихте, не подписахте ли? Като докараш тръбата тепърва Ердоган ще има да те врътка на масурчето. Дърто манафче е той.

Със спирането на Южен Поток, Бойко Борисов доказа, че е голям приятел на Турция. По-голям, отколкото на България.

Това явно от личен опит го знаеш! Подават ти гЪзопрЪден гПз със супер миризма, че да не се усещат вонещите пушиляци от кюмбетата и кюмюра. Браво, е те това е високотехнологично решение!

Гледам цената - 11 .5 милиарда ЕВРО = 23 милиарда в лева! Само до Турция!!!! А тука разни измамници русофили говореха за само 10 миларда ЛЕВА до Италия за ЮП! И това при положение, че до България морското трасе е 2-3 пъти по дълго! Явно ЮП е една голяма лъжа и измама , какъвто е Турския поток за ЕС ! Руските измамници не спират да лъжат и мамят!

Облекчи ли се ? А сега му дремни , кво ти пука , нали Баци ще ти построи газово хъбче да си пръдкаш у него.

Да бе, да. И Синия поток също е измама. Вече повече от 10 години Турция получава газ по него, въпреки, че Иван Костов и такива професори и академици като теб ни обясняваха, че няма как да стане.

И още не са му запълнили капацитета на 50%.

всички лъжат, както лъгаха за сверен поток 1 който уж беше невъзможен но отдавна е построен и тази зима работи на над 100 % запълняемост и ударни покупки на газ за ЕС,а така също е "лъжа" и северен поток 2 който също нямаша де стане обаче му разрешиха и той се строи.

подлаши-пу...ци Борисов,р. Кънев, Плевналиев, Лукарски, Трайков, Горанов, Цачева,М. Димитров и знайни и незнайни БГ политици причинили спирането на Южен поток КАКВИ СА ПОЛЗИТЕ ОТ ТЕХНИТЕ ДЕЙСТВИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ? Личнита им изгода е очевадна. Ама защо трябва всички българи да страдаме заради тяхната продажност? Не е ли време вече да им набием по един ... в г - зъ и да ги натирим по-живо, по-здраво.

Те ви на да видите колко ни струват нездравите амбиции на едни посредствени хора да бъдат в управлението на държавата . Тук не визирам само Борисов.

Борисов е газов човек. Сигурно има някакъв дълбок печеливш замисъл.

Не бъркай газов с нагъзов.

До къде стигнаха проучванията за наличие на газ в българския шелф на Черно море ... Поръчани и платени от г-н Борисов

Гъста Черноморска мъгла.

Бочко е футбалер човек , бележи гол след гол............ в нашата врата.

Ще, ще ще......ама друг път! Първо ЩЕ изчакаме да минат арбитражните дела с турските компании, което ЩЕ отнеме ГОДИНИ, после ЩЕ.....партенки на безпарични руски шмекери!

Какво става с газовия хъб на Бочко ...

Диверсифицира се , демек разнообразява се по-точно забавлява се.

Сигурно ще го свързва с американското посолство ...

Боко трябва много да е признателен на Ердогановите ора , добре са ни обработили за 500-те години. Какво ли нетърпим , всеки случай Боковата простотия вече трети път.

България губи от спирането на "Южен поток" инвестиции за 3 милиарда евро и приходите от транзита на 18 млрд. куб. м. газ годишно, каза в интервю за предаването "Вести в събота" шефът на "Газпром" Алексей Милер.

1. инвестициите трябваше да си ги направим сами и да плащаме лихва на газплром. 2. какви щяха да са "приходите". никои никога не каза.

И КОЙ ЩЕШЕ ДА ПРАВИ ТЕЗИ ИНВЕСТИЦИИ И СРЕЩУ КАКВО И ЗАЩО СЕГА НЕ ПЕЧЕЛИМ ОТ ТРАНЗИТ????????

Малоумните соросоидчета, докога ще заблуждавате обществото? България и в момента печели от транзит на газ - около 200 млн. долара на година, с които закрепва НЕК, ако беше изграден ЮП печалбите от транзит щяха да са неколкократно по-големи. Когато стане готов ТП, България няма да взема от транзит нищо, а ще се налага и да плаща на Турция за по-скъпа руска газ. Тогава НЕК ще закъса, а от Запад ще ни предложат да вземаме още заеми, и ще лъснат голите гъз*ве на всички соросоиди и продажници!

Но сега инвестираме 5 млрд. за саниране (даром), със съмнителна (не директна) възвращаемост.

България няма идея какво става и какво да прави, не ни е за първи път в историята. С тия 2 млрд, дето дадохме за саниране, можеше да се направят толкова соларни паркове, колкото да покрият тока на половин България за години напред.

В османската империя мирно и кротко сме живяли близо 500 години и така щяхме да си живеем ако не беше поробителната война от 1877/78 г. да се надяваме, това да си го спомнят сега и да закупуваме от братска Турция евтин руски газ за което ще плащаме с тесен г.... което много ни подхожда

мурзилките пак сложиха фесовете:):):) с газ или без резняка си остава резняк:):):)

Турците ще поддържат Ердоган, докато турската икономика работи. Ако дойде кризата и при тях, ще му обърнат гръб. В момента благодарение на очевидно адекватната политика на правителството Турция е икономически хегемон на Балканите, да не кажа и в Югоизточна Европа въобще, а ние сме на дъното на мизерията. Не знам защо все гледаме в чуждите копанки и като няма с какво да се похвалим го удряме на злорадство, обиди, ирония и избиване на стари комплекси

Щото иначе трябва да признаем пред себе си, че не ни бива като народ и само с лежане, лъгане, лизане и робуване държава не се прави. А ако си признаем, ще трябва и да свършим нещо по въпроса, а ние най-мразим да свършим нещо полезно.

Големи проекти за големи мислители.Като гледам простия българин,колко е завистлив и въобще тази все обща балканска болест,се питам имали нужда от това,след като няма ценители на тези жестове?!Все пак е хубаво,че някъде там наблизо нещо се прави.А тука се давим в злобата си

БОКО СТРАШНО СЕ ИЗЛОЖИ! Очевидно е ,че само в нашите представи Турция и турският народ са враждебно настроени.Това ни е наследство от комунистическото робство ,което нанесе непоправими поразии на българите и България.Бившите комунисти се правят на ни лук яли и ни лук мирисали.Те са всъщност престъпната групировка закопала държавата ни.Сега ГЕРБ трябва с десетилетия да прави усилия за да я измъкне от дупката.

Нещата са прости: Европа няма пари! Звучи абсурдно, но е факт. Независимите и суверенни Русия и Турция си подписаха взаимни договори за огромни суми и си изграждат стратегическо партньорство за столетия напред. Европа, натискана от САЩ избра да подкрепя Украйна за сметка на себе си и балъци като нас особено. Русия ( след Нова година Евразийския съюз ) и Турция ще имат съвместна дейност в АЕЦ, газ, промишленост, туризъм, ... а ние ще чакаме американците и англичаните да дойдат на Черно море да купуват апартаменти ...

България -- но народа е прост,не случайно сте най бедни и нещастни защото още несте изгонили комунистите вече 70 години и наи фрапиращо е че пак си гласувате за ???? така ви се пада,заслужавате си го.

БРАВО ГОСПОДИН ПРЕМИЕР!!! ВСИЧКИ ВИ ПОЗДРАВЯВАМЕ ЗА ПЕРФЕКНАТА АРГУМЕНТАЦИЯ И ПРАВИЛНОТО РЕШЕНИЕ КОЕТО ВЗЕМАХТЕ!!! РЕЯЛНО ПОГЛЕДНАТО СЕГАШНИЯ ПРЕМИЕР Е НАЙ-ДОБРИЯ ОБЕКТИВЕН И ПОДДЪРЖАН ПО-ВЕЧЕ ОТ 2/3 ОТ НАРОДА! НЕ СЕ СТРАХУВА ДА КАЖЕ ИСТИНАТА В ОЧИТЕ НА КОМУНЯЦИТЕ И НЕ ИМ ДАВА ОТЧЕТ! УМЕН И КОМПЕТЕНТЕН, ИМА ВСИЧКО КОЕТО ТРЯБВА НА ЕДНА ЛИЧНОСТ ДА БЪДЕ ПРЕМИЕР !!! БЛАГОДАРЯ ВИ Г-Н ПРЕМИЕР ЗА МЪДРИТЕ БЕЗПРИСТРАСНИ И АРГУМЕНТИРАНИ РЕШЕНИЯ КОИТО ВЗЕМАТЕ И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ЧЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД Е С ВАС И ВИ ПОДДЪРЖА!!!

Майтап бе Уили.

Премиера когото хвалите също е комунист бивш или настоящ, само той си знае. Същото важи и за най-доверените му хора.

Реджеп Таип Ердоган е велик политик.При него няма етническа толерантност, език на омаразата и екзактност.Има интерес на нацията и държавата.Нашите политици да вземат пример от господин Ердоган

Бизнесът си е бизнес!Повечето тук разбират от в"Афера","Лична драма","Уикенд"-"жълти" сте и в мисленето си,ама,че прости хора,бе!Е как с такава беднотия на мозъка ще вървим напред! Робът никога не може да мисли свободно!

Най глупавите политици са българските, такава възможност да излязат на далавера я осраха. Можеха или от едната или от другата страна да издърпат парички за държавата ама на кого му пука за нас ,,, Ето пак за народа няма пари защото некъдърни политици храним

Тъпа история , хем правиш разходи , хем реализираш загуби от тях.Синдром на простотията.

Всичко това е абсолютно вярно. Ердоган е добър политик за народа си в абсолютни икономически и политически рамки.BRAVO PUTİN BRAVO ERDOGAN...

Важно е да не са тук! Нека се набутват с $11 млрд. дето ги нямат. А потокът ще тръгне на Св. Върболин. Ако случайно го построят след 10 г - западът няма да купува от тях. Просто ги чака да се охарчат.....и хайде чао!!!

На тъпака му остава само варианта с киселото грозденце , кума лиса има такъв и със сиренцето.

а ние останахме прецакани от нашите продажници

В чест на Деня на Европа, Газпром обяви, че строи ТП, на 9-ти в Чест на Победата, ТП се строи ударно, на 12-ти след изтрезняване, Газпром обяви, че ТП ще се строи след като минат Арбитражните дела с турските компании- хахахахахаххаах

КВО РАЗБРАХ ОТ СТАТИЯТА ? .... ЗАРАДИ ТУРСКИЯ ГЕЙ МУТРЬО ЩЕ КУПУВАТЕ РУСКА ГАЗ ОТ ТУРЦИЯ :)))

ИЛИ ДОТОГАВА ЩЕ СИ ПОЛЗВАМЕ НАША;)

От всичко писано до тук видях малко верни и съществени неща, даже има важни дето не са писани. Ми Турция рано или късно щеше да си вземе газ директно от Русия, толкова колкото не и достига - това първо. Ако тръбата на руснаците беше минала през нас - ние никога нямаше да се отървем от руския ботуш, което за мен си е СУПЕР. Така, че сбогом путлерови мераци! Газ ще си намерим, няма да останем. Не искам руски заробващи руски инвестиции в България! Точка! А това, че централите щели да се спрат - ми и това си е СУПЕР! Има други източници и все повече ще има... Няма да има проруски мафиоти измислени бизнесмени-олигарси и продажни политици да получават комисионни за руската газ, за руска АЕЦ итн ЕТО ТОВА СИ Е НАЙ-СУПЕР! Тук ще има туризъм и селско стопанство и ЧИСТ ВЪЗДУХ, НАЙ-ЧИСТИЯТ в ЕВРОПА!

А сега му тури идно заглавие на това дето си начатил '' Оптимизмът на един шибаняк''. Та да знаем за какво става въпрос и да се не измъчваме да те четем.

МАРШ В РАША БЕ ТАМАГОЧИ

Отново подвеждаща новина..Газпром строи..пет реда по-надолу..."ЩЕ"....руска му история

Голям,праз!

Само наивник може да повярва на руснаците и бълг. комунисти,че проекта Турски поток ще струва 15-16 милиарда . Накрая цената ще е 2-3 пъти по-висока и ще плащат наивните турци и тези,които са взели комисионните. Е,да, и баламите.

СТРАНИЦАТА НА ДИР БГ ИНЖЕКТИРАНА С ДЖАВА СКРИПТ ???? ... ПАЗЕТЕ СИ КОМПЮТРИТЕ ... КАТО КЛИКНА НА ДИР БГ ЗА КОМЕНТАР ОТ 4-5 ДНИ ИЗЛИЗАТ ПОРНО САЙТОВЕ, САЙТА УАНКЛИК И БЕЛЕЖКИ ЧЕ МИ СЛЕДЯТ ИНТЕРНЕТ АДРЕСА .... АКЦИЯ НА ЦЕЦО ВИФАДЖИЯТА И МУТРИТЕ ОТ МВР ???? ... НИКОЙ ОТ ДРУГИТЕ САЙТОВЕ НЕ МИ ПРАВИ ТИЯ НОМЕРА :))

КРАЙНО ВРЕМЕ Е НЯКОЙ ДА ВИ ИЗЛОВИ И ДА ВИ НАМЕРИ "ПО-ПОДХОДЯЩА" РАБОТА:):):)

ЕБАЧ НА МУТРИ ??? ..

Тази новина е подарък за някого по случай Денят на победата ,но дали подаръкът е за Ердоган или Путин ще се разбере по-късно.Бойко също може да празнува победа,защото пак победи БСП,победи и патриотите,а от българските пенсионери прие пълната им и безусловна капитулация.Примириха се хората,те повечето поне са възпитавани да се задоволяват с малко и ще си приключат живота с мизерни пенсии.А само от таксите на Южен поток можеше да има и за пенсии и за други неща.Но има и тревожно нещо в тази новина и тя е за АЕЦ Козлодуй.Турския поток е част от обща стратегия и щом той се реализира,ще започне ударно приключване на турските централи ,продажба на ток на ниски цени,като за нашата централа ще бъде вдигната цената на атомното гориво,а атомните ни специалисти ще отидат да работя в Турция!?И взорът отникъде надежда не види,Уестингхауз фалира!?

А да си чувал за цената на тръбите.Или ние плащаме тръбите което в сегашната ситуация е невъзможно или рашките вземат парите от транзитирането на газта през България в следващите поне 10 години и то при условие че инфлацията се запази същата.Ако има скок поне още година две.

Те, правителството газа не ги интересува сега В момента те работят за въвеждането на казармата,каракачанов е много активен по въпроса

Kазармата не трябваше да я премахват,cега го отчитат като грешка.

кога ще накаже виновните грешници?!

КАЗАРМАТА В БЕЗУМНИЯ И СОЦ ВАРИАНТ СЛАВА БОГУ ЧЕ Я МАХНАХА.

Това малоумническа стратегическа бизнес грешка на България, макар и една от не многото в лицето на Борисов и от безпрекословното и раболепно послушанието пред ЕС...!?!?!? То вярно че и Путин и Милер са хиени но газта за Европа е една и идва от Русия... Дано в нашите находища има това което се прогнозира - ТОГАВА НЯМА ДА Е ГРЕШКА А СТРАТЕГИЧЕСКИ ПОЗИТИВ ЗА БЪЛГАРИЯ...!!!!!!...

Ти, като толкова разбираш от бизнес, израл ли си 1 стотинка като предприемач, или висиш на заплата? А някога заплата плащал ли си? А "бизнес" с руснаци правил ли си? При тях бизнес = изнудване и рекет. За тях пазарна икономика означава към кого е насочено дулото. Най-хубавото нещо, което ни се случи в икономиката за последните 20г. е, че се откачихме от патока.

Абе какво стана с моста до Крим? А със "Силата на Сибир", а със "Син поток", "А със южен", а със "Северен поток 2"? Все започнати проекти...

гащници честит ви турски паток.C това продажно правителство ще го духате до девето коляно.

Тръгне ли някой ден газ по Турски поток, виновните за спирането на Южен поток незабавно трябва да се осъдят с тежки присъди.

БЕ КАКВИ ГЛУПОСТИ МИ ДРЪНКАШ:ПУКА МИ ПРЕЗ КОЙ ПОТОК ЩЕ ИДВА ГАЗА(ДОКАТО НЕ ИМ СВЪРШИ НА ВАТНИЦИТЕ)

Няма да свърши газа. Разработените и въведени в експлоатация находища могат да задоволяват нуждите на Русия и Европа за 300 години. Откритите но неразработени, за 800 години. Предполагаемите, за над 2000 години. Що не почетете малко, ами пишете наизуст. Ще се удавите в собствените си плюнки, бре...

Казвай какво да го правим - сатър, въже или джепане?

Това беше ясно. От Резово се вижда какъв терен подготвят турците за целта. То не бяха спекулации за атомна централа и какво ли не.

руски фирми с бг регистрация си купуват ембаргова американска техника, бг са троянски кон в цивилизования свят

Наистина си изперкал.Я виж необятните пазари по света и после пиши глупости.Ама какво да напиши тъп човек.

Ти що си мислиш, че сме един и същи човек?

Путин изрази увереност, че Турция ще подкрепя проекта и нареди да започне полагането на тръбите за морския участък.ТОЗИ ПАК ПЛАЧЕ ДА МУ ВРЪТНЕ НЯКОЙ НОМЕР СУЛТАНА,МА ПА ТЕ СИ СЕ ЗАСЛУЖАВАТ ДОКАТО СЕ НАТУТКАТ И ГАЗА ЩЕ СВЪРШИ;)

Опитите на Путин да забременее от Ердоган продължават.

Сиреч, някъде към 2019 Ердоган може да напълни "хъбчето" на приятеля си БХ - хахахахахах

и какво стане сега пак ние сме прецаканите