Разработен е метод за лечение на диабет без странични ефекти

Учени от Тексаския университет в Сан Антонио оповестиха, че лекували диабет тип 1 у лабораторни мишки чрез използване на генен трансфер.

Обратно в новината

Коментари - Разработен е метод за лечение на диабет без странични ефекти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

оффф аре че ми писна вече ...

Тука пак чета разни конспирации за фарма компаниите. Гането си е ганьо и няма елементарна обща култута: Диабет тип 1 е по-скоро генетично заболяване и обикновено започва оше в детска възраст. Диабет тип 2 е характерен за зрелите хора, като в основна част от случаите самия индивид има вина за него, а именно: обездвижване, характерно за офис работа, кофти храна, предимно измуствена захар, и прием на излишък от въглехидрати, нисък прием на плодове и зеленчуци, липса на двигателна активност събота и неделя. Започва се с наднормено тегло, предимно на паласки, постепенно увеличение на кръвното, производство на все повече инсулин , в резултат на което панкреаса се изтощава и ето ти диабет тип 2 А кажете ми какво фарма компаниите правят за да не се движим, да ходим с колата и до кофата за боклук и да преяждате с бургери и банички.

Виновни са до толкова че учат лекарите да предписват поддържаща инсулинова терапия вместо един як бой и промяна на начина на хранене. Панкреатични клетки се възстановяват с периодично гладуване (ядене през ден, или по схема 5/2) и нисковъглехидратна кетона диета. Има изследвания публикувани от университети още от 30те на миналия век. Но фармацевтичните компании предпочитат да плюскаш захар и хляб и да ти продават инсулин защото така оставаш абонат до живот.

не само че е така но и работи!! (казах го съвсен серизно, не е форма на маитап)

при дибет 1 - панкреасе на доставя достатъчо или не доставя въобще инсулин при дибет 2 - клетките отказват да съхранят въглехидратите или с други думи казано инсулина не може да отвори клетката за да се съхранят въглехидратите. затова го наричат инсулин резистанс. това е страничен ефект от лоауо хранене и начин на живот .... лекува се 100%-во с диета!!

И как се вписва в теорията ти внезапното разболяване след стрес? Или това е легенда, а причините винаги са други?

30-40-50 години оцелели клетки означава, че лекуваният болен основно ще е пенсионер или в пред пенсионна възраст.

" се надяват до три години да започнат експерименти с хора" ще, ще, ама друг път.. тези "новини" са по няколко на седмица но е повече от очевадно, че фарма-концерните никога няма да пуснат кокала. изобщо не става дума за лечение на болни, точно обратното е! разболяване и убиване съвсем предумишлено и системно.

Да бе да, за какво са ни новини от университети и разни там учени като имаме орки тролещи ни с "факти".

много различна тема чедо но има инфо, с малко мисъл може да откриеш конкретните отговори и на този въпрос.

Е ако беше откритието от руски учени щеше да е за благото на цялото човечество, ама нали е от американски учени, значи е лошо и за са умират хората. Има си хас прости проруски тролове да кажат нещо добро за Америка дори и от кумова срама. Но това няма никакво значение, защото фактите говорят САЩ са 17 пъти по - голяма икономика от любимата ви РОССИЯ, средната продължителност при живота на мъжете е повече от 10 години по - голяма от тази при руснаците, дори броя убийства на 100 хиляди души е повече от 2 пъти по - малък отколкото в Русия. Дори и при убийствата, която ви е любима негативна статистика за САЩ са много по - малко. В научно - технологично отношение няма да давам сравнения, че ще стане направо грозно, както и по брой учени Нобелови лауреати.

Hе си прав. точно фармацевтичните компании са инвестирали пари в този бизнесс и точно те (които и да са) ще започнат да произвеждат нужните пособия за генното трансфериране. Oстави заговорните теории на романите!

Фармацевтите правят бая много пари от диабета. Това си е "златно" заболяване за тях и лечението на болеста е неизгодно. Дано тези учени да успеят да внедрят лечението на практика.

То и много народ правеха пари от изкопаемите горива, но се появи един на име Мъск и на някои държави - бензиностанции тотално им се обърка бюджета, на други "велики" автомобилостроители пък им замириса на фалит ....

А ако генният трансфер не се осъществи на подходящото място в ДНК спиралата какво става?

Индивидът затъпява и почва да ползва интернет!

Браво! много гадна работа.

много зачестиха автоимунните заболявания... за 2 десетилетия в пъти са процентите,пф! мръсен въздух, радиация, генно химико модифицирани храни, пръскат химикали от американските самолети, стресови ситуации всеки ден, съпътстващи ни болести, изкуствено видоизменени грипове, които водят до пневмонии, др, модифицирани вируси, а оттам водят и до малфункции на хипофизата и щитовидната жлези и др. имунни заболявания, живеем като в микровълнова фурна понеже отгоре над тъпите ни глави има антени по блоковете, а те излъчват на високи честоти в ghz-и, а gsm-те ни отдолу излъчват на други mhz и ghz, лоши гени и т.н. ужасии :)

Верно бе! Как не се сетих. И след тоя мор, средата продължителност на живота расте, а в дивите африкански държави смъртността спадна главоломно. Виж в Путлеристан няма ГМО, няма Кемтрейлс, няма мръсен въздух, а продължителността на живота е по-ниска от на африканските страни. Я ни осветли за поредната мъдрост на Болен.

и така дълго очакван пробив в сферата на човешката медицина! Там където генните вериги на даден организъм имат слабости в подреждането на гените, които водят до възникване на тежки и смъртоносни заболявания, пренареждането на гени в генните групи, добавянето на полезни и отстраняването на вредни гени, ще доведе до пълно излекуване от тези тежки и смъртоносни заболявания! Рак, диабет, сърдечно-съдови заболявания, заболявания на нервната система, автоимунните заболявания, ще бъдат напълно успешно лекувани!Постигане обаче на сравнително евтини, генни лечебни методики, със съответните предварителни изследвания на болния организъм, ще е трудно и генната медицина ще навлезе в силата си след, може би 10-15, до 20 години!?

По-скоро е една стъпка в тая посока - важна стъпка с потенциално големи последици ако елиминират диабета, разбира се. Едва ли ще има "голям пробив" който изведнъж да ни научи да лекуваме всичко, но едно по едно - както в случая - белким се научим как да оставаме живи и активни много по-дълго отколкото днес, че животът е твърде кратък за днешното ниво на познание. (както Чаплин е казал "всички сме аматьори, никой не живее достатъчно дълго за да стане нещо повече").

То хубаво - учените измислят разни полезни неща, ама фармацевтичните компании ще позволят ли тези неща да стигнат до болните?

Къде и кога започва записването на доброволци? Пиша се първи, но съм готов да отстъпя мястото си на по-нуждаещи се.

Браво.Дано по бързо се внедри и бъде на достъпна цена.