Караниколов поиска проверка и на закритите уранови мини

Министърът на икономиката Емил Караниколов разпореди две спешни проверки в първия си работен ден - за урановите мини и язовирите.

Обратно в новината

Коментари - Караниколов поиска проверка и на закритите уранови мини | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Внимавай с резултата, щото тоя път някой ще намаже панделата

Този сидеров сол-ташак много се прави но интересен. мазен и противен плъх. Удобна подлога за всеки гъз, само да има келепирец нещастника.

много шум за нищо е казал поета и не е сгрешил, така,че малкият да не се напъва толкова, че...

Е ВЪЗМОЖНО НАЙ ГОЛЯМОТО НЕДОРАЗУМЕНИЕ В ПАРТИЯТА НА СИДЕРОВ. ТОЙ Е ТОЗИ КОЙТО СЛОЖИ ПОДПИСА СИ ПОД ПРИВАТИЗИРАНОТО ОТ НЕГО ДРУЖЕСТВО "Бугартабак холдинг" и подаряването му на VTB Capital. VTB Capital е дружество замесено в КРИМИНАЛНОТО ПРИДОБИВАНЕ на ВЪЗБРАНЕНИЯТ в полза на държавата и най скъпият от активите на КТБ - операторора ВИВАКОМ. ЗАД VTB Capital СТОЯТ ЛИЦА ПОЗНАТИ ОТ ВРЕМЕТ НА "ЯХТЕНИЯТ СКАНДАЛ" възникнал по време на БОЙКОВИЯ ЦАР в който участници са царските юпита БОРИС и ГЕОРГИ ВЕЛЧЕВИ и ЛИЦЕТО СПАС РУСЕВ. Това което е общият знаменател свързващ ГОРЕПОСОЧЕНИТЕ имена се нарича СИМЕОН САКСКОБУРГГОТСКИ.

Нищо няма да стане след проверка на мините. Подземните води ще си минават и така. Няма да може да се направи нищо, за снижаване на нормите. Единственият начин за справяне с проблема е вдигането на БДС. А Радев президента сигурно вече е наясно че се изказа глупаво.

...не го познавам ...изглежда млад и енергичен !...дано да иска да работи за страната ни и Zа балгарите !..надявам се след доклада да има преценяване на обстановката, намиране на евентуалните виновници (ако нещо не е наред ) и понсяне на наказаня !...дарJAвните служби и постове освен даване на власт ...идват и с носене на отговорност .

Виновниците се наричат БКП защото до 1991 година се добиваше уран без да се мисли за околна среда и всичко се изпращаше в СССР като стратегическа суровина. Средните цени за добив у нас бяха около 75- 78$ за тройунция а на международния пазар около 22$. На рушняците не им пукаше колко ни струва на нас защото не са ни платили една рубла за всичко, само от време на време зареждаха с гориво АЕЦ Козлодуй и толкоз.

Ние резултатите от проверките ги знаем, бе - нарушения няма. Нъл тъй?

Ненапразно едно време / дет сега му викат тоталитаризъм/ пускаха белязки по течащата вода! Дали боя, или други индикатори, и се знаеха теченията на много от подземните реки, включително и на тия, преминаващи през забоите! -Ама сега е демокрация, и такива екстри не ни се полагат... АЙ сиктир... Тоест... Със здраве...Светещо и радиоактивно...

ДЕМЕК УДАРИЛ ГО Е НА КЮЧЕК :)))

не се вглеждай само в урановите, ами вземи и Нено Димов от МОСВ и заедно проверете всички изоставени и все още работещи мини, защото много голяма част от подземните води минават през тях и до сега в тази държава никой не си е направил труда да проучи коя преминаваща през дадената мина или пластовете на добиваната в нея руда, въглища или други изкопаеми, вода къде извира и дали се ползва за питейни нужди и ако се ползва от кого. Не е необходимо сами те Вие да се завирате в галериите, ами привикайте не само тези които са били ръководния им състав, а и тези които дълги години са били по забоите им, защото те най-добре знаят в коя галерия на кой хоризонт с колко и каква вода са се борили или сблъсквали.

Тези "проверки" са както Належащи, така и Комични. Защо са Комични - че нали преди около 3 месецаТе "Командореха" пак страната и то с години. Какво излиза - ГЕРБ-арите си изкъкват "тезеците" в управлението, след това подават оставка, след това така нареченото "народ" ги избира пак тях и след това си правят "Спешни проверки" на старите Техни Тезеци. ---------------------- Нефелни сме, като Народ, нефелни. И ще си сърбаме Попарата със зеленясалото сирене.

Той и ПлЮвналиев още като министър направи проверки на ВСИЧКИ мостове и ги окачестви като безопасни и само няколко месеца след това, когато го ... назначиха за преЦЕдент ... паднаха няколко ... включително и с жертви!!!

В това прогнило статукво/десетилетия наред нищо правене/ няма да е лесно,дано да е упорит пожелавам му успех.

Ще се радвам наесен. Сега всеки се прави на велик. Даже Бойко изглежда като нов, но не е. Ние си го знаем

И без да прави проверки мога със сигурност да му кажа, че стените на язовирите са в плачевно състояние. Во момента трябва да се направят сериозни ремонти на стената на язовир Студена. Съгласно изчисленията тя трябваше отдавна да е скъсана, но все още държи. Ремонтите трябваше да започнат миналата години, но още не са започнали. Ако стената се скъса най-малко селото под язовира ще бъде потопено. Другите язовири не са в много по-добро състояние, защото ги раздадоха на частни концесионери - мутри, които дори не си правят труда да поддържат нивото на язовирите, за да не преливат. Докато язовирите бяха към ДО "Язовири и каскади" всичко беше като военен механизъм, сега е "майка плаче и грамофон свири".

А може ли да попитам къде са отишли всичките извадени 10-ки хиляди тонове уран? При показните първокачествени български плодове и зеленчуци ли? По пътя на славните български консерви и вина ли? И колко всъщност са просто ограбени от България, оставяйки след себе си отровна мизерия?

Точно там са отишли. То не е тайна. Пращаме уранова руда, получаваме обогатено ядрено гориво. В България обогатяване не се прави. Мен друго ми е интересно - тези хора които са работили в тези мини, уранът не им ли е действал? Сигурно няма живи от тях че да кажат.

Уранът не! Действаше радонът, но все още има доста живи от нас, които работехме в "Редки метали" /уранодобива/.

Има огромна разлика м/у 10-ки хиляди тонове руда и съответстващото количество уран. Надявам се не смятате, че от един тон руда се добива един тон уран. А за останалото вижте поста на "АМИ" над мен.

Така трябва. От първия ден работа.

работа много-резултат никакъв или отрицателен .

Само да не излезе, че ГЕРБ има вина.

такива неща не излизат .за какво иначе са ни медиите ?!

МИНИСТЪРА НА "АТАКА" АТАКУВА.

Имаш дебелашко чувство за хумор

Атака на язовирите, ще излови всичката риба в мътна вода