444 млн. лв. субсидии платени на 55 000 земеделци

Държавен фонд „Земеделие” изплати 443 909 046 млн. лева субсидии по схемата за т. нар. "зелени директни плащания".

Обратно в новината

Коментари - 444 млн. лв. субсидии платени на 55 000 земеделци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

субсидия за пульо, да му ремонтират тоест санират частния апартамент на сульо Ами аз ще съм офцата за стригане от която ще издоят въпросните средства ЗА ДА ГИ ДАДАТ НЯКОМУ -който по презумпция сам трябва да се справя в капитализма ИЛИ Е СОЦИАЛИЗЪМ АМА ПО СОЦИАЛЕН ЗА ЕДНИ

На Гоччоулу, Доччоулу и Гуньо париците...на първанката, на крадлвиите гербаджии и на комунидите милките са отново осигурени, останалите да го духат под вода.

Още един начин за яко крадене на политици и братчедите им. Половин милиард лева се броят и потъват някъде, а по сергиите няма българска продукция и внасяме дори чесъна. Какво е това чудо бе, как пък по-рано имаше изобилие без субсидии. Къде го има това чудо? Андрешко открай време си е крадлив и алчен и най си пада по келепиреца и вересията. Това е положението.

Не разбирам защо трябва да се подпомагат финансово зърнарите. Има си банки за отпускане на кредити, има и застрахователи, които ще застраховат продукцията на тия зърнари от природни щети. Всеки от тях работи за своя светка и за свой риск, защо държавата трябва да им дава пари наготово, с които да си купуват вили, коли, яхти и пр. В голямата си част зърнарите на лумпени и опростачени хора, но земята е безценен ресурс и с помощта на държавата тези хора стават изключително богати.

Някакви тъпаци са решили, че да има храна за хората на ниски цени е важно. Не знам защо. Ти разбира се си готов да плащаш по 10-20 лв килограм домати, но други явно не са готови. Разбира се, винаги можеш да започнеш политическо движение, което обещава да премахне субсидиите за селското стопанство. Гарантирам, че ще си много успешен.

уточнение

Земеделските субсидии не са обвързани с правило за реализация на родния пазар на определени цени. Напротив, по-голямата част от тези производители изнасят хубавата пшеница в чужбина. А тук се внася ГМО от други държави, с което се прави пуфкав ляб за феновете на лотарията. Малцина са производителите които имат желанието и куража да продават автентична и качествена пшеница на родния пазар, а цените и съвсем не са ниски. Даже по-скъпо излиза да си направиш домашен хляб с хубава пшеница на български производител - удома се прави такъв и повярвай, не е никак евтин или субсидиран.

ПОЗНАХ ТЕ КОМШУ ти си този дето от три години прилапа селската мера и успя за кратко време да си купиш Джип -нов На жена си -фОРД-нов и Порше кайен на сина си А НЯМАШЕ КАКВО ДА ДЪВЧЕШ ПРЕДИ

а сега истинската новина:443,5млн лв платени на 5 крупни земеделци чрез обръчи,фирми,подставени лица и т.н.,а останалите 54995 да духат супата и да си разделят както могат останалите трохи!!!

Голямо лизане голямо нещо на новия министър правите.. Ами за да се изплатят нали преди това някой друг гие направил бе подлоги да не би тоя снощи да е свършил тая работа и да ги е пуснал за плащане..Субсидират се завалиите а българската продукция по скъпа от вносната въпреки по големите разходи да я дикараъ до нас

е, те това разбирам аз пазарна икономика-държавата да ти тика пари в ръцете. комунизма ряпа да яде!

Абе не знам, ама сега има домати през цялата година. А, ако искаш да ми кажеш, че не си видял скапани или безвкусни домати преди, значи нищо не си видял или у вас са возили със служебната кола или мама е работила в плод и зеленчука. :))

Ало, дежурния трол - през комунизма може от време-навреме да е имало скапани домати, защото са били истински и са се разваляли. Сега има пластмасови домати, които не се развалят бързо, но нямат никакъв вкус за разлика от тези от преди!

440 милиона са изплатени на 500 земеделци, а останалите 3 909 046 лева - на другите 54500.

защо ги субсидира?

В нашия град има няколко "земеделеца". които вземат имоти под наем и отглеждат култури само за субсидията. Например миналата година гледаха тикви, които така и не ги прибраха. Другото което се чудя е защо земеделците са облагодетелствани пред другите професии, та получават субсидии?

а защо земеделието се субсидира, а повечето от другите отрасли не....отговорът е прост и по-грамотните хора го знаят...чети повечко и ще научиш!

Не се субсидират "професии", а отрасли. И кой ти каза, че не се субсидират другите отрасли? ОП Иновации и конкурентоспособност финансира десетки други отрасли... Стотици предприятия в последните години се модернизираха с тези пари.

Баси срама .... 1000лв средно субсидия ? Ама е ясно че 3-4ма са сабрали 400млн. и за другите нищо... Защо няма бизнес , земеделие ... всичко ... да се чуди чак човек... Ама пропагандата си върви с пълна сила ... че и новина било ... срамота .... само тва чуство носи... Терминал 2

И четирима поне са ти повярвали... 444 милиона разделено на 55 000 прави 8072,73 средно. Нищо де, продължавайте да громите това, което громите. Харесва ви явно, а и не е нужно да сте прав, важното е да сте пламенен.

марш в първи клас, тъпигьоз !

Аз пак НЕ разбирам: 1. Защо държавата субсидира земеделците, а не... програмистите, например или механиците, или...?! 2. Защо на всяка цена трябва да имитираме земеделие, след като: - нашите продукти са отвратителни на вкус (вече, щото всеки тарикат вкара химиите и ГМОто на САЩ) - същите продукти, докарани от другата страна на земното кълбо при всичкия път и т.н., струват примерно ДВА ПЪТИ по-малко?! То като с тютюнджиите, като не стават за друго, реват за пари. Ми и аз искам да работя дегустатор на биричка у дома, ама дали Държавата ще ме субсидира за целта... не искам много, някакви си 5000 лв. на година само!!!

защото си "инженер"... Субсидират се и много други отрасли, но по други програми! Земеделието ни се развива добре и продукцията му е добра - лъжа е, че нашите зеленчуци и плодове нямат вкус! Груба лъжа!

уточнение

Не е лъжа, просто това дето остава в България е за брак, хубавото се изнася. Преди 2 седмици в Кауфланд гледаме български краставици на промоция. Когато се приближихме - всички краставици бяха криви. Кривината не е чак такъв кахър, но доста от краставиците бяха и презрели, както и изсъхнали.

Земеделието се субсидира в ЕС, защото трудът, горивата, тракторите вътре са скъпи. Ако не се субсидира, европейските фермери ще бъдат направо отвяни от американска, китайска, руска, турска и пр. продукция. И като дойде военно време, криза, санкции, обсада, болести по храните и спрат вноса, какво ще прави народът ? Трябва всяка година да има засята реколта, собствена. На загуба, но пак да сеят фермерите. И за да оцелеят - субсидират ги. Плащат им, за да ги има. Разумно е. Не всичко е пазарна стихия.