Военна фотографка заснема взрив, който я убива

Американската армия разпространи снимка на военния фотограф Хилда Клейтън, която е уловила собствената си смърт при експлозия в Афганистан преди 4 години.

Обратно в новината

Коментари - Военна фотографка заснема взрив, който я убива | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Били изложени на същите опасности като мъжете, ами нали искате равноправие. Щом искате получавате. Какво се оплаквате?!

ПОВЕЧЕ КРЪВ В УЧЕНИЕТО, ПО-МАЛКО ПОТ В БОЯ.

Ако Чък Норис снимаше, това нямаше да се случи! Бомбата щеше да гръмне с имплозия!

"Клейтън е уловила кадъра по време на тренировъчно учение на 2 юли 2013 г. в провинция Лагман в Афганистан. Огънят е убил и четирима афганистански войници от националната армия." Тренировъчно учение?

Хората са казали: "Който нож вади, от нож умира"! Когато желаеш да убиваш с бомби, съвсем очаквано е от бомба да загинеш! Това се отнася за всички - американци, руснаци, сирийци ...

Аз не разбирам как се е запазила снимката.

Що чини АМЕРИКАНКА в ... Афганистан?!?!?! Точно на обратната страна на земното кълбо! Да не би нещо Афганистан да е нападнал някоя държава, що ли?! Да не говорим, че всеки ден загиват стотици местни, а американите що чинят там, няма оправдание!

Ами хамериканска им работа. Поне на 25 - 26 да беше, а то младичко...

Странна работа, но ми прави впечатление, че в Афганистан (а и не само там) при взрив мрат всякакви, само не и американски войскари.Как го постигат-не знам.Както в случая-жалко за таз млада мома, попаднала в неподходящия момент на неподходящото място, но освен нея загинали са само и единствено афганистанци.В такива ситуация на американските военни се позволява и в крайна сметка се постига да бъдат само ранени.Как го правят?Може би като снимките на НАСА от далечния край на Космоса.

Просто тези инциденти американците не ги обявяват. За това няма данни в нета.

А в нашия завод в Сопот единствения загинал е американец!Ама няма снимка!

Поредния пропаганден бълвоч... Първо, войника е избрал тази си професия доброволно. Второ, в тази професия инциденти се случват, защото се работи с оръжия, а не с писалки. Точно тези хора се очаква да дадат жертви при военни конфликти, защото противопоставянето винаги опира и до човешки загуби. Такива инциденти се случват на всякъде, но ни заливат само с пропаганда от една армия, с която трябва да повярваме, че е най-велика, най-справедлива и най-героична. Жалко за войниците, от всички армии, те не носят вината на политиците си.

Войната и армията не са шега работа! Тав не е да отидеш да типравят маникюрче и да ти се отлепи нокътя на другия ден! Щом водиш война има и жертви!

Тъй, тъй. Афганистан е враг номер едно на евроатлантическата интеграция... Ама да се снимаш и загинеш по време на учение си е жалко. Мир на праха й.

ако беше Рамбо там нямаше да стане така, ама той пак е отишъл да играе с умрялата коза на мегдана ... и тези за снимките от всичките мини са взели ... "чурук" фишека ... и той е гръмнал , та така

Всеки избира как да умре.

сами си създадоха талибаните и после отидоха да се бият с тях, а пък жертвите са просто разходен материал на всяка война

за руснаците ли говориш? Талибаните се появиха доста след като СССР избяга от Афганистан. Точно Русия ги подкокоросваше да унищожат всички муджахидини за отмъщение.

талибаните като противник на интересите на СССР в Афганистан имат отношение към стратегическото противопоставяне САЩ-СССР и тактически са средство за противодействие на тогавашната съветска активност в региона

без значение как ги наричаш - талибани или муджехидини, всички те са плод на ЦРУ! Просто САЩ дадоха на едни безстрашни хора оръжие да се бият срещу руснаците и сега берат плодовете на тази идиотия. Сега с тяхното оръжие по тяхната глава!

И двамата военни са запушили ушите си, единият е приклекнал, а другият изправен. Прилича ми на минометен разчет. Вероятно мината е била дефектна и е детонирала в тръбата. Скоро и в бивша Украйна се оплакваха от американските боеприпаси. За аборигените чичо Сам доставя боклук 5-то качество...

са я пуснали обратно! Както случая с рпг-то.

Аз лично гледах няколко клипчета на джихадисти дето стреляха с миномет. При всяко зареждане бягаха на поне пет метра. Значи едни знаят и могат други не.

Не е нужно да бягаш на 5 метра ако всичко е наред с оръжието и боеприпаса. Ако се взриви мина в тръбата тези 5 метра няма да те спасят. Така,че кой какво знае и може е спорен въпрос. Особенво за талибани.

Тук има хора които се вълнуват повече от съдбата на СССР и русофилите,отколкото от това как и защо тази млада жена е загинала!! Бог да я прости,вероятно се е водила от патриотични подбуди!! А загиналите там,дали са руси или янки все едно!!

в Афганистан???

Тази жена е загинала заради дебилската си държава и заради собствения си идиотски избор. Какво ще кажем обаче за смъртта на милионите извън САЩ, които американците избиват без абсолютно никакво право?

Защо ти от "патриотични подбуди" не отидеш да умреш например в Намибия или Либия или в Сирия?! Не чувстваш ли че това което казваш е глупост?

еййй най-накрая малко радост за русофилите добри хора

На такива гледки се ,,радват,, само откачените побърканяци,друг е въпроса кой разпалва тези войни и виждат ли тези снимки тези получовеци.

деер

Всеки военен свързан с професионалната си дейност извън рамките на своята държава задължително да бъде убит - другото е днешният "мирен" свят без тревоги и алчност......

Леле що руснаци искаш да бъдат избити!

jingiby

О, минало незабраавимо! Денят, в който става ясно, че СССР няма да може да издържи, настъпи на 27 декември 1979 г. Тогава СССР си самонанася най-силният смъртоносен удар, след като се впуска безразсъдно в Афганската война. Империята окончателно ляга на смъртния си одър. Агонията свършва през 1991 г. Безумната авантюра показа, че Съветската армия вече не е "несъкрушима". Съветските жертви в Афганската война са 15 031. Отделно 10 571 души остават инвалиди в резултат на този конфликт. През 1989 г. рухва комунизмът. СССР се разпада след още две години.

И зад всичко това стоят приятелите ти ,,демократи,,

jingiby

На крива ракета, космоса й пречи...

Хайде сега това си беше партизанска война, винаги става така. Виетнам същата история. Сирия там бъркоч. Война се води с ясно изразен фронт. Тогава се разбира кой е по- силния, но с цената на живота на гражданското население.

И каква е връзката на глупостите които си написал със статията?

Бря...Ми тя, Рамбовицата, много бърза бря...За времето на взрива е успяла да направи поне два кадъра... Бря... И оня, в Иганово излезе бързак... Докле му обяснят това-онова, и той натиснал спусъка... Бря...

При такава "компетентна" армия не е необходим враг. Сами ще се избият.

За съжаление, краварите - колонизатори, са много!

Уловила собствената си си смърт... В youtube е пълно със смърт на глупави хора... Например индийци които се пекат от кабелите на железопътните линии и които са по покривите на вагоните или глупаци които се надценяват да правят разни скокове салто мортале... Това не е новинина това по скоро е ежедневен бюлетин !

Е и?

защо на говедата им викат кравари ... знае ли някой ... някакво обяснение

Кравар бедняко е можело да наричаш американец преди 2-3 века, ако в днешно време неречеш американец кравар значи си или исторически изостанал или си злобар. 100 на 100 второто! Да не говорим, че ако се погледнеш в огледало най-вероятно ще видиш не кравар ами свиняр, нали?

много ентелегентен отговор бе делянчо ... изби рибата

vasil

Краварят или каубоят като масово американско явление е съществувал кратко-последната четвърт на ХlХ век.Всъщност е тежък квалифициран труд,заслужаващ уважение и издигането му за национален символ има резон.

jingiby

Мурзилажа пак вие на чужд гроб! Почему бе, товарищи и товар(шутки)?

Окупациони войски както в Афганистан така и България..... никаква жалост не изпитвам към тея...Убийци

Какъв го е търсила там?

По-дебел !!!

Същото, което вашите любими руснаци търсиха там през 80-те години.

Такива снимки трябва да се цензурират. Да има поне автоцензура.

Тез почнаха и на тренировки да се избиват - пък ще пазят света, пази боже.

Какво нещо са флаш картите! Издържат взрив на мина.

пустите селфита,що психясал народ погубиха

Днес падна мълния на около 5 метра от мен ! Тъкмо бях слезнал от колата си и се отдалечавах ! Усещането от адреналина е по-скоро приятно ! Нямаш време да се уплашиш .

Бях слязъл е правилно да се каже ,а не ,,бях слезнал,, .Говори си шопарски но пиши български .

мислиш ли че го интересува правописа след като за малко не е станал въглен

Хубава снимка, ама заслужаваше ли си ...?!

Специално за краварите - да би мирно седяло, не би чудо видяло.

е да еа тъпанара ти еа смотан. Това казваха и османите на бългрите малоумен гяур селски.

Българите не са ходили да колят мюслита за султаната! И, ако не сме били ние, сега щеше да целуваш килимчето по 3 пъти на ден и да виждаш на жена си само очите и дупката на гъза!

Овцата отишла да снима от 2 метра как 4 неграмотни макака на учение човъркат бойна граната!

Абе тия си живеят все едно всичко е холивуд, и си мислят, че са кой знае какво

Когато Господ е раздавал акъл на моста, военните са взели реката на абордаж...

А ти си бил на левия бряг.

И като останалите цивилни, преминах от левия на десния бряг по МОСТА, за разлика от теб ;)

като се "изхождаш" във форума, поне маааалко се ограмоти. Щото на абордаж са били превземани кораби, едно време. А, ти къде си бил тогава, историята мълчи. И когато един човек е прост, докато не се изкаже, само той си знае какъв е!

От заглавието ще речеш ,че в някаква люта битка е загинала ,а то - на учение .

Наистина по тая логика на Елена Йончева трябва да и дадат всички ордени и медали накуп.

са снимани в студия и тетрални сцени, В много от тях участва Башар Рахал.

сега очакваме душеразкъсваща история за тези "професионалисти", дето се изпотрепаха до Анево с гранатометите. А, ако има снимки, още по добре, ама вероятно те ще са постмортем.

Да пропагандираш нещастен случай като геройство е нещо, което само американски мозък може да възприеме за нормално. По тази логика ако утре някой се гръмне в гъза, докато си чисти пистолета, му дайте награда за това как е защитил правото на умствено изостаналите да носят оръжие. Моралната страна на показването на снимката, изобразяваща разкъсването на телата, оставям настрана.

То и нашите дето са удавени в пустинята бяха герои. Лично познавам единия, беше с меки китки, в армията каза, че не е заради парите.