Бисер Петков ще преразглежда инвалидните пенсии

Приоритет за социалния министър Бисер Петков ще бъдат реформата в експертизата на работоспособността и очакваният ефект от преразглеждане на инвалидните пенсии.

Обратно в новината

Коментари - Бисер Петков ще преразглежда инвалидните пенсии | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А защо никой не коментира тези пенсии, които се изплащат, когато експертното решение се обжалва пред НЕЛК? На тези хора им се отпуска социална пенсия и тя се плаща понякога години наред, дойато се приознесе НЕЛК. Ако НЕЛК отмени решението, платените пари си остават за сметка на бюджета на НОИ, независимо каква е причината за отмяната. Става въпрос за хиляди левове, плащани неоснователно!

В телковете трябва да се канят само лекари - инвалиди.

С всяко свое ново връщане във властта, Бойко разчита на все по-големи уреди, защото се смята за непобедим и вечен. Пука му за хората. Парите да са в торбичката му. Така ми разказаха за него...!!!!

Доста глупава идея - да се вземат парите на болните, за да ги дадат на други нещастници. Ето това ще е реформата. Някой замислял ли се е, че при този начин на живот и геноцид е невъзможно инвалидите да са по-малко? Защо патриотите искат да ликвидират напълно болните хора? Това е толкова фашистка идея и няма нищо общо с циганите...

Министър Петков дано направи пълна реформа в агенциите към министерството! Дано спре корупцията и некадърността сред босовете на агенциите, шефовете на дирекции и инспекторати! Дано вдигне мизерните заплати на служителите, които работят в обидно лоши условия и в постоянен риск от заразяване от болести, психическо и физическо насилие и унизително отношение на началниците!

Защо вече не се говори за швейцарското правило? Ще го има ли или увеличението на минималните пенсии ще изяде парите за швейцарското правило? Да сте чули нещо по въпроса?

Баща ми беше на легло , със 100 % нетрудоспособност . Какво БЕ НАПИСАНО КАТО ЗАКЛЮЧЕНИЕ : ---НЕТРУДОСПОСОБНОСТ 100% , ''МОЖЕ ДА СЕ ОБСЛУЖВА САМ'' !!! А на прави здрави роми / в Европа наричани цигани/ , им са ПРОДАДЕНИ ''ИНВАЛИДНИ'' пенсии от 1-ва група ... ЗАЩО ?

Гълъб,предал на Бисер ....и двамата гледат хрисимо,не им е весело,няма да мигнат без писмена заповед.

Стига с тези граждански лекарски комисии.....абсолютна корупция....Прекарайте инвалидите през военни лекарски комисии....нещата ще стоят по друг начин

Всички инвалиди в уранодобива! "У секи двор говедо!".

А-ха, ясно, значи мин.пенсия за циганите=200 лв., а за българите=160-170 лв. "редовно отпусната".

Шилo

Това би била смислена и полезна реформа. Не може всеки трети да взема инвалидна пенсия и да работи в същото време. Или едното, или другото. Самите критерии за инвалидност трябва да се завишат драстично. Само хора, които наистина са безпомощни трябва да вземат подобни пенсии. Не може всеки втори хипертоник да е инвалид, това никъде го няма!

А дано се сдобиеш с една "скромна" хипертония, която е рисков фактор за инфаркт, инсулт и т.н. и тогава ела да продължим разговора.

Пий си редовно хапчетата !!!!Всеки втори е с хипертония от ядене и пиене!!!

А, така - ТЕЛК към НОИ, НОИ към КТБ ню, КТБ ню към Мин.съвет, Мин.съвет на Министър Председателя и "пойде коню у реката".

Тоя по добре да вземе да обясни по каква лпгика ще вдигат пенсиите на едни а не други не защото това което приказват си е противозаконно от всякъде ако се гледа закона за социалното..

татуиран бияч, на предното стъкло стикер за инвалид. Паркирал е в центъра на паркинга на бившия Средец.

Човека чака болната си майка ...

БРАВО !!!!Толкова ли е трудно да се направи централен регистър или на някои хора така им е изгодно ,голяма лапачка пада...! От селските тарикати истинските болни страдат ,но лекарите са за .....!!!!!!

Мама му стара, на властта все мошеници й се привиждат??? Да не би да ги мери със своя аршин, и не търпи конкуренция??

Престанете да вините ТЕЛК.Разковничето е в епикризите издавани от болниците.

Малката пица, Дякича, финансовия, бес глава и бес пишка, нещастника, и сега, сетил се Бокича, да ни докара, друга една карикатура: Путкоф дагоеба, да бърка на нещастника в болката! Каква е тази Свиня, Гробарска?

И сега има представители на НОИ в комисиите и отделно преди отпускане на пенсия, решението минава през комисия в НОи и може да бъде обажалвано. Познайте какъв е резултата. Лично моето търпение свърши, никакви сто дни и тн, щом ще продължават нещата на Калфин.да се махат. Няма нещо което да са ми дали с ТЕЛК и да не са ми го изкарали на носа, айде стига толкова екьперименти с нас.

ТЕЛК работи по таблици. Инвалидноста се фактически се определя от лекаря определил диагнозата.

Да, но същото време има и лекар от НОИ. Обикновено има три лекари в комисия, плюс четвърти който е от НОЙ. Той е очите и ушите на НОЙ там.

Взима пенсия 200 лева пък харчи 2000 ,това никой ли не го вижда !!! Трябва да се погледне имотно състояние, сива икономика, доходи от наеми.... Не всички пенсионери с малки пенсии са бедни и социално слаби!!!! За мнимите инвалиди не ми се говори !!

Когато внасям осигуровки никой не се интересува богат ли съм беден ли съм.Но когато идва ред да си получа инвалидната пенсия почвате да се оглеждате какво имам и защо го имам. Ами - пестил съм цял живот от цигари и алкохол, не съм хойкал по екскурзии и имам.Този който си е прахосвал парите днес няма.И какво - при равни показатели за инвалидност на безимотния ще дадете пенсия( за която и аз имам принос) , а на мен ще покажете среден пръст - така ли?Ами не се чудете защо хората избягват да плащат осигуровки.

Какъв инвалид е този който работи на 3 места??? Или всички циганета са с астма или епилепсия ??? Хаде де ??? И аз пестя от закуски и работих 45 години...... но не взимам помощи!

Този човек е експерт, не е политик, но явно иска да им се хареса. Като преразгледа на някой инвалидната пенсия, която според него е отпусната неправомерно, противозаконно, какво ще последва? Едва ли не се очаква социалният министър да осъществява съдебен контрол над решенията на ТЕЛК, при това със задна дата! Не съм специалист, но това е абсурдно очакване!

Б. Петков е експерт, ама друг път! Първата му работа като стана шеф на НОИ / пише се И, а не Й !!! /, беше да сложи сини шалчета на врата на служителите в приемните. Всичко друго е оправено, само шалчета липсваха. Иначе същите тези хора се разправят за 500 лв. заплата с всеки, дошъл да си излее каквото е насъбрал, напускат, идват други, и те си заминават, и вместо да се обучат и стимулират хора да знаят и работят, нещата продължават да стигат до шалчетата. Това са успехите на експерта Петков, неясно по какви причини удобен и лансиран от всички партии. Явно и те толкова са наясно. За ситуацията в смехотворните комисии към НОИ, дето уж контролират ТЕЛК, то се вижда за какво става дума. За проблемите в пенсии, за смяната на закона всеки ден, за недомислиците и промените със задна дата, за липсата на система за обучение, за работата по европейски Регламенти, без служителите да ползват чужди езици, за дисбаланса в натовареността и наличието на хора, които си почиват по цял ден за сметка на други - е за това що никой не говори, ами се спрягат някакви номенклатури за експерти, че и сеиздигат, както става ясно???

А колко ще стане пенсията ми от м.октомври, като сега е 200,01 лв.

Бих показал средният си пръст , ако не се считаше за некултурно и невъзпитано !! Да, приятел, няма да има увеличение или ако има то ще е с 2,5% , което е крещящо НЕСПРАВЕДЛИВО !! И ако има достойни българи, ТЕ трябва само заради това да свалят това продажно и невежо провителство !!

Имаааа, Гела, Мара и Камшик Тодора!

На първо място е преразглеждане на инвалидните пенсии и тези които са ги издали. Защото не може да има фалшиви инвалиди без намесата на комисиите за ТЕЛК. И тъй като воя ще бъде голям правителството трябва да е подготвено и да не отстъпва, защото на 100 процента ще има саботажи в тази насока от комунистите скрити дълбоко зад фалшивите инвалиди. Ако се отсеят там нещата ще видим всички какъв огромен процент мними инвалиди са живели на гърба ни и с получавали неправомерно пари. Много ще е трудно, почти невъзможно но има умни глави да мислят как ще станат нещата.

Ами да. Всички инвалиди са фалшиви. Най-сърдечно ти пожелавам да ти се случи.

Не те знам, аз, /ти бе!/ но изглеждаш Келеме, и, при това, Въпросче, във главата ми, дойде: Ти, който тука, плеще, за скритите кумонисте, хайде де ни кажеш бе, и, полЮцейско копеле, можем ли да откриеме, от Бойко тиквата, да е по- големо, Кумонисче! Ии, не се сърди, това е! От Тодорка, със здраве!

друга баница. А и е изкушаващо да политиците. Хубав въпрос!

Разглеждайте , разглеждайте ама погледнете и на вън щото всичките сте потенциални инвалиди първа група с придружител !!!!!!!!!!!!!

Един единствен въпрос.. защо социалните помощи, като предмет на министерска политика, се плащат от осигурителната система т.е от вноски на осигуряващи се?

Знаеш ли как ще личи...някой взима социална пенсия и да има луксозна вила например или други имоти?

колко десетки милиарда са отишли в бизнеса за сметка на НОИ от намаляването на осигурителните вноски в периода от 1998 до 2016г?

ИМА СРЕД ЦИГАНИТЕ. ТЕ ЗАТОВА НЕ РАБОТЯТ.

Да, има такива от тях които са със 100 % "загубено" зрение, според телк , а си карат мерцедесите и си веждат екстра, но...всеки месец си получават инвалидната пенсия, има цели села в северозапада, които са населени изцяло с цигани-"инвалиди"

И какво ще им "преразглежда" на инвалидните пенсии?

А ДАНО, АМА НАДАЛИ.