”Ийгълс” дадоха на съд мексикански хотел ”Калифорния”

Американската банда заведе дело срещу собствениците на хотел "Калифорния" в Мексико, защото се възползвали неправомерно от известната песен.

Обратно в новината

Коментари - ”Ийгълс” дадоха на съд мексикански хотел ”Калифорния” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

някой да е възхвалил в една песен жълтите павета в София ?

Да , Нико Росбърг при гонка с дивана.

Zappa

има една екскурзия от Ла Пас Мексико Долна Баха до хотел Калифорния винаги екскурзоводите казват ,че хотела няма никаква връзка с песента... но пък по документи щом хотелът е от 1950.... игълс да си лапат средният...

Ами щатът Калифорния защо не заведе дело срещу Ийгълс за експлоатиране на името му? Като се правят на интересни, да плащат и те. Нищо чудно да са ходили в тоя хотел и да не помнят - дрогирани преди толкова години...

дрогомация не е патент , нито изобретение на онез . но , щом виждат после сметката на адвоката и съда , може да се подозира една известна доза дрогодосировката .

аз ще си мисля , че най красива немкиня не е облечена с бикини , а вместо това със самурно палто ...

облечена с бикини ли ? Немкинята става качествена , когато има имоти из цяла Европа , исторически , по възможност на хранилището от правителствен фонд за спазване културното наследство . В БГ за такива мероприятия малко дават , докато в запад , Париж , Лондон , Брюксел , хвърлят суматоха пари само за фазадните асемблея по центалните улици . Така че , Иглъс - Калифорния , Пинк Флойд - Вол , Париж-Лондон-Брюксел : субсиди за фазадите .

В Китай , но и при рекордор ДНРСК за сантименти относно сградният фонд малко отделят . Те предпочитат ново стройтелство .

Ово е стандарт. Чекам да вдя коги у нас ще се съдят за полЗУването на името "Иванчов хан"!!!

За "Иванчов хан" може и да не се собричкат, но за "Тулуп сарай" кръв ще се лей.

Хотелът се е казвал Калифорния преди песента да стане популярна... и сега се връща към корените си. Или съда ще трябва да решава казуса кое е първо яйцето или кокошката, щото Ийгълс няма начин да докажат че докато са писали "Хотел Калифорния" не са видели стара реклама на гореспоменатия хотел.

Моите уважения към Eagles, но освен тази велика песен и още една те не създадоха нищо друго значимо. Не може цял живот да се храниш от една единствена песен, че и да продължаваш да претендираш, че всички вечно са ти длъжни заради нея.

Абсолютно съгласен. Даже за втората песен не мога да се сетя. А за първата, Ян Андерсън е достатъчно любезен да не ги обяви за плагиати. Просто отворете тубата: Jethro Tull - We Used to Know.

Даже и да загубят делото, смятам че с тази реклама собствениците на хотела ще си избият парите. А иначе ако всички дръгнат да се съдят за всяка дума, име и т.н., ще стане голямо мазало.

ако в Москва падат цели улици с стар сграния фонд , ако в Шангхай освен небостъргачи друго няма , или в Палмира се сривяват FREILUFTMUSEUM , макар под закилата на UNESCO , тогава можем да се попитаме , дали Хотел Калифорния няма нещо общо с местностите ни тука , като например стария Несебър , или Котел , или, или .

А Пинк Флойд дадоха Доналд Трамп на съд , заради The Wall .