Предлаган ли е подкуп за ”Двойна къща”?

Бившият министър на културата Петър Стоянович отрече да са му предлагали подкуп, за отмяна на статута на емблематичната "Двойна къща" като паметник на културата

Обратно в новината

Коментари - Предлаган ли е подкуп за ”Двойна къща”? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

за тъпи ни имат!!!Много удобно някой да каже,НЕ ПОМНЯ.И мисли,че вече всичко е ОК.

Това е пълен боклук прояден от мравки, бръмбари и дървояди, смърдящ на мухъл. Аз съм живял в такова и знам. Такива гредови съборетини трябва да се бутат да не затрупат някого. Не представляват никаква архитектурна забележителност. Това понятие са си го измислили корумпираните общински архитекти за да събират повече подкупи, когато някой иска да строи. Няма как такава съборетина да бъде укрепена, защото е стара , гредите са проядени, а хоросана се рони. Аман от неграмотни архитектурни любители.

в Англия има много къщи на по над 400-500 години, в които ЖИВЕЯТ ХОРА и струват много скъпо! И те ли са боклук бе тъпанарино?

цццццц нещо много зле ти се е отразило живеенето...

явно си голям разбирач щом предлагаш да се събарят 80 г. къщи?А чувал ли си за няколко стотин годишни къщи или,че цимента се втвърдява 70 години?Пък да не говорим за замъците колко са стари?Стават смешни НЕПОДГОТВЕНИ хора които дават мнемие

Недейте така - и аз се улавям, че забравям. Все пак навлизам в 60-те си години. Обаче не съм министър.

Министърът не помни!? Верно!? Сигурно има и други работи дето не са за помнене!

Тоя "представител на инвеститор" защо не е в затвора заедно с оня, когото е представлявал? Или да попитам другояче, любителят на фесове Стоянович защо си е затрайкал, че "инвеститор" му е предлагал рушвет в особено крупни размери, за да наруши закона и задълженията си на български министър?

дкми

#1 Идва някой, предлага ти 100.000 лева, и ти "намеква", а ти не помниш кой е, щото на ден идвали по 20-30? Тоя паляк за какви ни има? Не, че има смисъл да се размишлява по въпроса де - той щом е политик значи е мръсник по душа... ама все пак.

Ох, хорааа, ясно е всичко бе, да му се не види, няма какво да се правим на 2 и половина! Подкуп е бил предложен, освен това е бил приет и всичко е направено тихомълком, защото е трябвало Киро Японеца да си построи паркинга! Какво има да го объждаме, ясно е, че сме си едно крайно халтурно общество, което се управялва от още по-халтурни политици! Те са хора, които продават всички на вторични суровини, за финикийски знаци, за тях няма никаква кутлтура!

Защо не го даде на прокурора този, който ти е предлагал подкупа? Сега и ти си подсъдим, че си мълчал.

Я кажи как ще наречеш ОДОБРИЛИЯ и "НЕ ВЗЕЛ" Вежди Рашидов?

Киро японеца - емблематична фигура от циганското гето на бул.К.Величков и ул. Татарли. По данни на 3-то РПУ управлявал 'сиво-бял' сектор занимаващ се с бял прах и хапчета за щастие в продължение на години, но ....законно ( не е ясно под чия закрила?). "Честно" натрупаните пари винаги се влагат в имоти и .т.н. Честито на Софийска община, която пък въобще не знае за какво става въпрос( всъщност дреме й на ....). Гласувайте за ОФ власт !

защо П.Стоянович, а не истинският виновник - мултак 1 веждичката ... той е бил министър и той е подписал !!!!!!!!!!!!!

Как да помниш кой ти предлага 100 бона, като на ден минават по 30-40 такива през кабинета ти..?! Ей, не им е леко на тези политици.. То е стрес, то е напрежение.

Стрес е я! Я виц Веждичката, как разписал и "оправил" депозита си в КТБ.....

"Това беше само намек и не помня кой го отправи", заяви днес ексминистърът на културата Бях в банята и лицето ми беше сапунисано така че ме разбирате

Така както сме я почнали предлагам да съборим Софийският университет. И без друго от там излизат само безработни а и сградата вече е архаична. Ама пък какъв хубав паркинг може да стане. Даже, може да се помисли за "ларго" от паркинги. Този който ще направят на мястото на двойната къща. Този който величествено би седял на мястото на Софийският университет и този който е на Александър Невски. Даже може да се помисли и за атракциони за мутрите и автокрадците. Може дори и някакви състезания да се измислят в този дух. А като "тръгнат" нещата ...ехееее що варианти има за разширяването на това "паркинг-ларго".

Недалновидно е предложението Ви. Паркингът следва да е на една част от терена само. В другата трябва да има молчи под формата на небостъргач.

Не се наядоха тия цинични политици и престъпници...това е рязликата от другите държави там мафията поне има цел, която е различна след мен и потоп...тъжната истина....

Maнгaлa си е мaнгaл... вместо да ги реставрира, циганския престъпник ще прави гаражи. Но в циганска и корумпирана псевдодържава е така.. А като се сетя, че на този тъмен субект преди години му бяха напълнили тиквата с олово, но оцеля. Сега живее втори живот, но още по нагло.

Добре де веднъж давате как говори едно, сега писателствате друго??Явно мангизите нямат мирис ама вонята около получаващия няма как да премахнат а тоя дето ги дава смята вонята окло себе си за парфюм...

т.н. японец е престъпник и то доказан, едва ли някой вярва в "превъзпитанието" или "осъзнаването " на подобни индивиди. докато е жив ще е и ще действа по познатите му и изпитани начини. за сметка на това всички ние ще го толеристваме и уважаваме .......

Майната и на тая държава щом един циганин е по-силен от нея.Тоя отдавна трябваше да е в затвора,но "неподкупните" съдии са на своя пост.

В смисъл!? То т'ва "предлагане" да не мислиш, че е прецедент някакъв?!

Заради място за паркиране (не толкова отдавна) въпросния културен феномен бе посегнал на УНИФОРМЕН служител на МВР.... После бе назначен за ....министър на културата. Какво да очаквате !

А този японец как така придобива такива згради?!? Като има пари и зградата е паметник може да я възтанови вместо да я бута. Тук държавата трябва да го застави а не да му прави подарък. По спомен и съседната зграда е негова и там май бутна стара къща преди доста години.

Пише се "Сграда"!

въЗстанови! Егати неграмотният плебс.Седнали за архитектурни паметници да коментират,нещастници.

Може наистина да не взел пари. Просто си казал : 'Дреме ми ...'. Още едно доказателство за това че управляващите държавата в България мислят единствено за рахатлъка си, който им осигурява статута на държавен служител.

Не ги е взел. Сложили са му ги в джоба. Така стават нещата.

БРЦК

Прокуратурата да му повдигне едно обвинени та да си припомни. И да го пита що не е сезирал компетентните органи за подкупа. Егати идиота!

само за суми НАД 100 000!

Щом държавата е обявила сграда за паметник на културата ,тоест сграда с общонационално значение ,то тя е длъжна да се ангажира със съхранението и поддръжката и ,ясно е че тези полусрутени къщи ,които са строени с гредоред за да се възстановят и реставрират са необходими милиони ,които собствениците нямат и затова са оставени на разрухата ,или ги продават,кучето е заровено именно в двора на парламента ,докато не се приемат адекватни закони за опазване и финансиране на културните паметници ще продължава рушенето им .Колкото до Веждичката явно хората с интереси са вдигнали мизата и той набързо е отписал осем сгради от културното наследство ,или по груби сметки е гушнал едно милионче.

САМО ДЕТО ТОЗИ ДЕТО"ПОДХВЪРЛИ" МИЗАТА ВЧЕРА ДНЕС СЕ ОТРЕЧЕ......

Пешка,що се правиш на луд и хвърляш такива бомби по телевизора ,бе -предлагали му 100 бона ,ама не помнел от кого са !-Егати смотаняка !

Не помнел кой му предложил подкуп, както шефа му орешарски не понеше кой е предложил Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Защо всички се правят на ударени и номерът им минава?

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

ТАЗИ "ОПОРНА" Е ПО ДРУГА ТЕМА БЕ ТЪПЧО.ХАХАХАХАХА

Ясно е, че се взимат подкупи..и то големи ..разрушават красивите одухотворени сгради..изсичат горите ..бетонираха морено а ние мълчим това е...За съжаление , включвам и себе си в това число много се обезверихме,много апатични станахме

Толкова прости хора няма, ако сградата дсе подържа,.няма никой да затрупа..Следосвобожденската архитектура е много красива, да не говорим за историята на създателите и..дали мило и драго за България..Прочети малко и ще разбереш какво ти говоря..Повечето от архитектите за времето си са много образовани българи ,учили и работили в германие и австрия..

ти някога живяла ли си в такава сграда та говориш, аз съм живял и поддържал. Здравината им е НУЛЕВА! Една голяма фадрома трябва и всичко което е над 80 години - долу.

има има начин умнико в другите държави само фасадата остава и пак я съхраняват...

Двойна къща е построена преди 110 години от архитект Георги Тодоров на така наречения рингов булевард в София, оформен след Освобождението и застроен с фамилните къщи на видни хора- Е, сега там е видния български циганин- Киро Японеца

Сега Орешарски ли ще обвинят, за решението на Вежди Рашидов в качеството му на министър в кабинета Борисов-2, в края на 2016-та ????

Познавайки шефа на Вежди - абсолютно да!

Такива гредови съборетини трябва да се бутат да не затрупат някого. Не представляват никаква архитектурна забележителност. Това понятие са си го измислили корумпираните общински архитекти за да събират повече подкупи, когато някой иска да строи. Няма как такава съборетина да бъде укрепена, защото е стара , гредите са проядени, а хоросана се рони. Аман от неграмотни архитектурни любители.

Истински варвари...Всичко красиво разрушиха ..Дълбоко съм възмутена от човешката алчност....

Навсякъде из страната сгради, обявени за паметници на културата или не знам какво си, се рушат най-безотговорно. Достатъчно е да се посети Велико Търново, Копривщица, Пловдив, изобщо където има такива сгради. Положението е трагично. Не стига, че никой не ги поддържа, ами някои от тях са опасни за населението, други се обитават от клошари. По-добре да се национализират и реставрират, отколкото да се срутят върху някого. Тогава ще стане "културно наследство".

За да не рушат и загрозяват София такива профани като Киро , трябва да има държава !!!!!!!!Трябва да има честни, неподкупни политици и държавни служители ! Има ли ги тук???

Че няма държава - отдавна е ясно ... но няма и гражданско общество ... а трябва пълен бойкот на този паркинг, да си го ползват само мутрите като този и продажните държавни служители. От мен този не би получил и лев!!!

Терена е частна собственост, който иска да го купува се продава, но оставете собственика като нямате пари да го купите да си постри каквото иска

ПА ДА НЕ Е ЛУД ДА КАЖЕ ИСТИНАТА ! В тази скапана от корупция държавица всичко става под масата, а когато се разсмърди, се замита под килима.На помощ идват адвокати, прокурори и съдии, сиреч - слугинажа, облечен в раса.

Какво да очакваш от киро японеца ,като същите мутри са в управлението.Да събориш таково "бижу"за да направиш подземен гараж?Същото се случи и в Бургас преди години с един подземен гараж.Там поразиите бяха огромни,но поука никой не си е взел.Напротив още по алчни и ненаситни стават с всеки изминал ден.България е една територия ,това вече не е Държава.Като имаш такава собственост и не е стопанисваш 5г.Държавата ти я изземва.Но къде ти тук Държава?Това е мафия ненаситна.

Тоя в началото много се беше наежил.... до една командировка с бай П.П. до Плиска, май беше.... Преговори с охранителната фирма /министър и охранителна фирма-хохоох/ и след това си клекна, а П.П. си остана на работа.....и може би забравил нещо в багажника на служебния мерцедес?

бойкот на мутрата- не влизайте в паркинга му!

Как всички наши политици страдат от амнезия? Време е да им доплащаме за да си купуват хапчета.

Евтаназия ще ни излезе по-евтино.

И друго ми е крайно любопитно - като как точно и с чие позволение Киро Японеца е придобил собствеността върху имот, който е обявен за културно наследство?

Купил е реституиран имот от новия му собственик. Какво се чудиш толкова?

То така някой може да си реституира и Царевец. На бас, че могат да се извадят нужните документи? Само трябва да си подходящия човек, не на всеки ще позволят. У нас всичко може.

Това е във всички градове, за голямо съжаление самите граждани не разбират какво значение има за един град това културно наследство, тези сгради могат да бъдат съхранени, реставрирани да се запази изцяло духа им, защото днешните сгради, лъскави и модерни, са некачествено строени, никоя община не зачита ЗКН, не съгласуват проектите, а понякога и съгласувании не ги интересува как биха изглеждали, не се вписват целия ни квартал е Защитена зона Паметници на културата, в сравнение с плана от 92 година половината вече са съборени и на тяхно място лъсват високи сгради, нямащи нищо общо с еднофамилните къщи. Но т.н. инвеститори са си платили за това, истаната е грозна, иначе се възхищаваме на италианските, испанските села и градове запазили архитектурата. Няма такава държава.

Хората разбират, истината обаче е, че държавата няма пари. Къща -дали е паметник на културата или не се поддържа трудно и трябват много пари. Хората живеещи в блокове нямат никакво чувство към този вид собственост. Затова като се върне такава къща на собственика той не я поддържа, тя става грозно бунище и затова се намира няккакъв японец или кореец и я събаря. да стъклото и бетона не са красиви, но са по-добри от полусъборено бунище.

ВСИЧКИ МАНИПУЛАЦИИ НА КОМУНЕТАТА СА ТАКИВА.НЕ ЗНАМ ЗАЩО ВЪОБЩЕ ИМ ПУБЛИКУВАТ ГЛУПОСТИТЕ....

А аз се чудя твоите злобни, но пък за сметка на това тъпи коментари защо ги поместват. Явно има директива - затъпявайте още повече народа.

Невероятен лъжец е тоя Стоянович. Така се обърка тоя мошенник, ама то май е за друга къща било .

И изводът е: България се управлява от наркотрафиканти и наркозависими!!!

Поне да беше нарисувал фасадата на новата стена, а сега подземен паркинг.... Аз в този паркинг при мутрата няма да влезна... просто е бе хора- съпротива на мутрите. Така и в Японския хотел няма да влеза повече

Как може да помни че му е намекнато за подкуп от 100 000 лева, а да не помни кой/кои са направили този намек. явно всеки ден е имало подобни предложени от различни хорая и затова не помни. и защо не е уведомил ДАНС или друг орган

на "дребно", или на "едро"... от необразования до този, от висшите етажи на властта - не си признава деянията и никога няма да си признае...Ще отрича, ще натопи друг-дори невинен ... ще избяга навън от страната, ще се укрие в "миша дупка"...само и само да избегне справедливото наказание на Закона, Обществото!Престъпниците: лъжци, крадци, убийци, са нагли хора, без задръжки и морал! Затова, работещите в Следствие, Прокуратура и Съд трябва да имат безупречен морал, чувство за отговорност и справедливост, за да изпълняват съвестно и отговорно задълженията си, за което Обществото/народът... им плаща!

Така де ,намек за 100хил. Явно сега са му намекнали за тежки телесни повреди и го е хванала амнезията.