АИКБ иска да се фиксира точен брой работни дни в годината

Асоциацията на индустриалния капитал в България ще предложи на Националния съвет за тристранно сътрудничество да се фиксират постоянен брой работни дни.

Обратно в новината

Коментари - АИКБ иска да се фиксира точен брой работни дни в годината | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако искат да нарушават още граждански и трудови права просто ги изгонете от Европа, лишете ги от гражданство

Когато заплатите станат средноевропейски и има абсолютна гаранция, че пенсиите също ще са такива, тогава може да искат каквото и да е

С една дума, главата на Неновата жена и ден и нощ прела и тъкала само за три жизнени начала: да не излазя из къщата им онова, щото би могло да остане в нея; да се не дават двайсет и осем пари, когато могат да се дадат двайсет и седем; да се не доплаща или съвсем да се не плаща на ония, които не могат да ни накарат насила да им платиме Ако Нено плащал някому дълга си, то неговата съпруга искрено съжалявала, че това се е случвало действително В нейната глава доволно често се въртели такива мисли: Добро би било да не плащаме на работниците. Всяка година би ни оставали по десет хиляди гроша А нам всеки тряба да плаща Aко аз да би намерила на пътя сто хиляди гроша, то би ги скрила и никому не би ги показвала. Нека седят закопани в градината. А ако намеря само сто гроша? И тях ще да заровя в градината в гърненце ще да ги туря и ще да ги закопая Или не в гърненце, а в някой дрипел, защото гърнето чини шестдесет парици. А ако намеря пръстен? Него ще да продам И множество още зрели и практически мисли се провирали през мозъка на тая знаменита жена

А не е ли по-добре ратаите да работят по 25 часа на денонощие? А как ще стане това - просто ги събуждате един час по-рано. Е, и ако не им плащаха!

Див капитализъм! Ако може да работим всеки ден и в края на всеки месец да даваме на работодателите по някой лев, ще е най добре за тях!!!

Е тука Бойко Борисов трябва веднъж за винаги да сложи край на исканията на тези смукачи на кръвта на народа. От къде на къде се правят отстъпки пред исканията на кръвопийците ни. А ДА РАБОТИМ БЕЗ ПАРИ ПО 365 ДНИ В ГОДИНАТА! тОВА БИХА ИСКАЛИ АКО МОГАТ ДА ИМ ГО ДАДАТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ.Интерсно че Домусчиев пак се скри от полезрението ни щом дойде ББ. По едно време много си отваряше човката но бат Бойко с няколко изказвания го сложи на мястото. Тези дето живеят на наш гръб от АИКБ да си знаят мястото и не те са тези които коват законите в тази държава. Бойко Борисов да не допуска повече да му се качват на главата с каквито и да било искания дето са в ущърб на народа който го е избрал за ТРЕТИ ПЪТ!

Български работодатели...

Абе Вие от асоциацията, работели ли сте някога в предприятие? Кой плаща увеличени надници и кой почива ако бизнеса му не го позволява/или желанието на собственика/?Кой и кога проверява кой работи, по каква наредба-заповед или колко и дали въобще се заплаща? А защо трябва да има празници? Замислете си как "празнуваме Коледа, Великден, да не говорим за шести и двадесет и втори септември!!!

лукс и диаманти, робите да ги изработят

Това си е феодализъм. И цяла година да се работи без почивка робовладелеца ще е недоволен. А за тях няма ли да има праг на почивните им дни? Робът е на работа ,а робовладелеца е на някой остров на почивка. Това бизнеса го приема за даденост и не търпи коментар .Подаръка е за тях не за нас.

"По думите му подаръкът, когато го има, е по-добре да се направи за някой петък, след национален празник, паднал се в четвъртък." - ми нали сливането на почивни дни беше точно по този начин. тогава пак не им харесваше. да отменим празниците и готово.

Не разбрах за какъв "подарък" говори тоя? Кой на кого и какво подарява? А не искат ли тия кратуни "подарък" още някой работен ден?

И това, тези майсили го поискаха в деня на Почит към жертвите дадени от наемния труд, за по-човешки условия на труд за всички наемни работници! Братя и сестри, НЕ ЧАКАЙТЕ ИМПОТЕНТНИТЕ СИНДИКАТИ!

Стачката е най-доброто лекарство за наглостта на капитала.

Асоциацията на индустриалния капитал в България ще предложи на Националния съвет за тристранно сътрудничество да се фиксират постоянен брой работни дни. - НЕ, НЕ и пак НЕ!!! Фиксирайте работните часовете за година, защото се оказва, че по часове работим доста повече в сравнение с европейците - изедници

Работонедателите/известни като меринджеи, гешефтари по старому или чорбаджии-изедници по диалект/ се затрудняват с допълнителното заплащане. Абе въобще им е много трудно да плащат, най-обичат да вземат.

В момента в България работят само ограничен брой глупаци!Всеки си е намерил начин да си живее животеца без да се напряга много.

педерасчето на снимката е бившия комсомолски секретар на тнтм - ограбил парите на тнтм

Със същия тоя навремето бяхме новобранци в Пловдив. Най-гнусният нагаждач и скатавка беше той, никой, нито стари, нито млади го харесваха, но още тогава се знаеше, че има гръб. Не се учудвам, че е изкласил като комсомолец. А това, че сега е някакъв псевдо капиталист, си е съвсем нормално за така наречения преход. Безнравствена твар, анти човек.

Тва на снимката да не е Джулиян Асанж :-))

Не е ли по-правилно да се казва АЧИ /Асоциация на чорбаджиите изедници/?

Така е! Не помня кой от мъдреците Ленин, Жан Виденов или Станишев избърбори "крилатата фраза". Излъгах: Всъщност помня. Само питам от интерес...: А, Станишев с неговите поне 50 000 лева на месец от кои е? Десен, ляв, полу-десен, полу-ляв, център, полу-център или не му пащат достатъчно, че да си го каже?

Тоя няма ли да спре ,малоумните си исказвания ..

Васил Велев е виден комсомолски деятел, баща му е генерал, зам.началник на Строителни войски. Приватизира републиканския център на ТНТМ с около 50 000 000 лв.и започва да застроява Южния парк.

кухи фирми, които още другарят лукчо разпореди там да си гледат кефа наследниците на куфарчетата и да получават по няколко хилядарки месечно и този трябва да избива и техните пари- жив да го ожалиш човечеца и ще забранят в скоро време и календара - само работни дни в него трябва да има, нал тъй!

gonzales

по онова време в завод от нац.значение - 1 кола за директора и 1 , която се ползваше от заместника и няколко други директори. сега най-малката и губеща фирма разполага с джип и още няколко коли. тогава се назначаваха свой хора на хубави раб.места ,но вършеха някаква работа. сега пак назначават свои (роднини и любовници), но не работят нищо. е, гледат все пак бука и др.соц.мрежи. да си намалят разходите за да си увеличат приходите. това е най-простото което може да направят. все пак става дума за 2-3 дни в годината , които дърпали страшно фирмата им към фалита.

Тоя мухльо къде спа,като се дискутираха промените в почивните дни преди 5 месеца и се направиха сегашните промени,"по предложение на бизнеса"защото отработването не беше изгодно за същия този бизнес....сега пак му е неизгодно....ясно е,че колкото "бизнесмени" има,толкова претенции ще има,няма как да се угоди на всички крадливи,по-крадливи и най-крадливи отрепки, взели се за бизнесмени с червените пари

Работодателите да плащат двойни надници в дните които почиваме, защото разходите ни са двойно по-големи когато не сме на работа и сме си в къщи и почиваме !!!!

....предложение ще е : работа на 3 смени по 8 часа дневно,365 или 366 дни в годината и....без заплата.НАГЛОСТТА няма граници!!!

Прекъсванията на работния процес са пагубни за бизнеса. Затова предлагам, вместо на всеки 5 работни дни да има 2 почивни, да се направи промяна в Кодекса на труда и да се работи 5 седмици, след което да се почива 2 седмици. Така работните дни ще бъдат същите на брой, но няма да има прекъсвания и бизнесът ще реализира значително по-големи приходи. Ако тази промяна се окаже успешна, може да се помисли за развитие в посока 5 работни месеца, следвани от два почивни такива. Така ще поставим началото на нечуван и невиждан икономически просперитет.

365 работни дни плюс един при високосна.

тия алчни капиталистически експлоататори:))

Мдаа, с едно уточнение - повечето са бивши номенклатурни величия, пръкнали се от БКП, ДКМС, ДС, ВКР и т.н.

Първо , тази маймунка да обясни как е станал индустриалец и след това да бълва глупости .

то по-важният въпрос е защо се допусна от съда и министерствата (правителствата) да се сформират подобни сдружения, асоциации (и тем подобни говняни думички) на бизнеса в бълхария (АОБР, КРИБ, АИКБ, БТПП, Българска стопанска камара) и др. подобни бизнес престъпни организации, че после да лобират навсякъде и да прокарват техните си уродливи мисли и решения дето са в ущърб на народа... узаконени престъпници! после се чудят 'що им се разболяват първородните, че и умират :)

На този малоумник крадлив предложенията му са като него самия малоумни.С една дума предлага едно голямо НИЩО.

На тоя му се учих в къщата в Драгалевци да лепя камъни преди 6-7г. Сигурно са паднали всичките!-хахахаха. Като му влязох в двора мислех, че е някаква резиденция. Къщата с 12дкр двор на 3 етажа с асансьор, като част от долния слиза под земята. Със закрит басейн шадравани и глупости. Сложи си едно цигане за пазач на 30лв и то му смъкна медните улуци!

Като гледам бисерите на този юнак се сещам за едно криминале в което срещнах фразата: "И инстинктивно е много стиснат когато дава и много алчен, когато взема." Те повечето бг "капиталисти" са такива.

Кога ще ги стигнем германците? Когато почнем да работим по 25 дена в седмицата :)

Съгласен! Ето моето предложение: Годината има 52 седмици и един ден (високосната и два дена). Съответно почивни дни - 52 съботи; - 52 недели; - Първи януари; - Шести януари (Йорданов ден, ден на покръстването на Христос); - 29 февруари; - Трети март; - Първи май; - Шести май; - 24-ти май; - Шести септември; - 22-ри септември; - Шести декември (Никулден); - 24-ти декември; - 25-ти декември; - 26-ти декември; - 31-ви декември. Която някоя от изброените дати се случи в събота и неделя, да се почива в следващия понеделник (за 31-ви декември да се почива два седмици по рано та да си е в същата календарна година. 29-ти февруари го предлагам като компенсация са това, че годината е по-дълга от 52 седмици, а и така през всички години ще има по равен брой работни дни.

Допуснал съм досаден пропуск, да се добавят и трите дена Разпети петък, Велики понеделник и Велики вторник.

този как от пламенен млад комунист сега се прави на стар капиталист? Това е върхът на корумпираността и дебелочието.

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Другарите - работодатели да с е научат първо да зачитат/заплащат извънреден труд, и след това да имат претенции за едно или друго. Не стига че са в картел с държавата, и вече няколко десетилетия прецакват честно работещите обикновени хора. В КТ много ясно е записано 40 часова работна седмица, 8 часов работен ден; всичко над това е извънреден труд. Явно в плиткия им мозък не идва на ум, че за каквото са си платили, това и ще получат. Един човек може да работи по един начин за 500 лв, по друг за 1000 , и по съвсем друг за 2000 лв. Затова и над 2 млн работещи се изнесоха извън страната, защото работодателите са много "коректни".

Чорбаджиите в БГ не са много силни във ваденето(пропуснали са този урок), но много разбират от събиране !

gonzales

доколкото разбрах те не искат да намаляват раб.седмица, а да не се почива в понеделника ако празника се е паднал в почивен ден (събота/неделя). както ще е след няколко дни - на 8 май. така че не се притеснявай за КТ . вярно е , следващата им стъпка ще бъде в посока промяна на КТ, но за сега карат едно по едно.

А защо АИКБ не иска да се фиксира минимална почасова ставка ?

Де е таз индустрия? Нашта държавичка е с прекупваческа икономика. От тук от там намираш нещо и тук го препродаваш! Хахахха де са заводите, де са фабриките? Ама от началото до края да се прави производство, а не сглобки!

Какво образование и професия има този Велев?

"обичайната печалба на компанията е около 10 на сто и при двойни разходи за труд - тя се превръща в 15 на сто загуба" Това са пълни глупости. Във България за заплати се отделят 10-15 % от печалбата.

Имали били много работа, ама пари за заплати нямат! То ако ги питаш и 365 дни в годината няма да им стигнат, а за пари и дума не може да става, ако може да им се работи денонощно за пакетче зрънчо ще са най-доволни.

Асоциацията на индустриалния капитал - 99% мутри и бандити, неграмотни и алчни, като този цър.вул на снимката.

Асоциацията на индустриалния капитал в България обявява траур, в чест на великите инвеститори и работодатели Илия Павлов, Васил Илиев, Крушата, Черешата и пр. измекяри.

т.нар. български работодатели да поработят в някоя страна от ЕС,по техен избор. Само след 1 година АИКБ няма да съществува поради липса на членове. Защото тия хора нямат никаква представа какво е да има правила, които всички спазват винаги.

И аз искам, т.нар. български работодатели да поработят в някоя страна - малко по-на север, където почва тундрата. Скоро ще бъде.

Този глупак да престане да смята така, както дявол чете евангелието, работните дни в годината не са 3 и тази година не са се паднали всички почивни. Ако някое предприятие не може да си планира ресурса и 10 дни в годината ще го катурнат - значи следва да смени изцяло бизнеса, или да сгъва цирка и да приключва. И т'ва един милярд, ала бала, според тоя смотаняк за десет съботи и недели ше си платим външния дълг - умилителен тъпак, гугутка!

Ама те работят ли, тези тюфлеци?

gonzales

работят ...на масата :-)

Тоя път вече, ще настъпят мотиката. Нямало да плащат извънреден труд!? Ще плащат и хоро, ще играят! Всички на протест.