Турция: Уикипедия очерня имиджа на страната ни

Достъпът до най-голямата интернет енциклопедия "Уикипедия" е блокиран в Турция, защото тя е работила за очерняне имиджа на турската страна.

Обратно в новината

Коментари - Турция: Уикипедия очерня имиджа на страната ни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тая аматиорска енциклопедия поглежда ли я някои. ако искаш истината ( или по-точно почти цялата истина) отвори британика, лесно и просто

Като те гледам как си написал аматИорска,май на тебе ти трябва буквар,а не енциклопедия.

Неграмотник.

коментара е транслитериран автоматично, затова така, иначе ако не сте разбрали съдържанието му, проблема е във вашите уики глави

Taq amatiorska enciklopediq poglejda li q nqkoi. Ako iskash istonata ( ili po-tochno pochti cqlata istina)

Мръсни османски манафи,отвратителна гнус,вие нямате имидж.

Tова е лоша пропаганда на уикипеди ,която личи сe че изпълнява поръчки на среди които искат да помрачат демократичните процеси в република Tурция. Tе искат слаба манипулирана от тях Tурция но няма да успеят, защото Tурция не е изостанала Aфриканска държава.

Това че Wikipedia е глобалистка пропаганда го знаят и малките деца. И не са само те, и Google, YouTube, Facebook, Twitter, Yahoo, Microsoft, Apple и останалите технически гиганти всички служат на глобалистите. В крайна сметка всички са мултинационални компании на WallStreet. Но няма смисъл да се забраняват, с това нищо няма да се постигне - хората винаги могат да намерят достъп до тях. Най-добре е Турция да следва примера на Русия и да бори пропагандата с антипропаганда и да си направят собствени медии с които да разобличават западната пропаганда, както е руската RT ТВ!

ха ха ,Ердо уверено върви по стъпките на Путьо и ще докара и Турция до хала на рашка -говняшка. Това е сигурно.

Турция - какъв ти имидж, каква ти страна?!? Тия хора луди ли са?

Тия араби- турците не може да станат по- черни, отколкото са.... Обаче някакъв арабин- Jingiby, опитваше да лъже на тоя сайт, за Историята на България, като вместо Турско робство, тоя пишеше- Османско присъствие и Османско владичество.... Има и някои турци с по- светла кожа, щото тия са Отвличали, и изнасилвали хора от Европа...

Не коментирай неща,с които изобщо не си наясно.Арабите нямат нищо общо с турците.Мога съвсем достоверно,да Ви осведомя,че арабите ненавиждат турците. Казвам го от личен опит.И още нещо,което малцина знаят.Много от думите за които си мислим,че са турски са арабски.

Турците са били малко племе в Мала Азия, според някои историци, не повече от 50 хиляди. Много войнствен народ. Със сила са се наложили над съседите си, като постепенно завладяват както всички земи в Мала Азия, така и земите на арабските племена по Северна Африка. Общата религия спасява арабите от безчинствата, които турците са извършвали над неправоверните в завладените земи. Турците даже си присвояват достиженията на арабите, като ги обявяват за свои, защото "са все един народ - братя мюсюлмани". Вижте само разликите между Балканите и Испания. В Испания са били арабите, нищо, че са мюсюлмани. Там даже се говори за специфичен разцвет на културата през тия времена. На Балканите са били турците. Диви варвари, разрушаващи всичко по пътя си. Всяли ужас в завладените земи и ги покрили с мрак за няколко столетия...

Който не хвали Ердоган, ни очерня - забрана. Който не харесва Ердоган е терорист - в затвора. Такава демокрация си имахме тук преди някакви 30-ина години. Турчагите май са сбъркали посоката и назад вървят. Както е тръгнало на феодализъм ще го обърнат, само дето раята веке не е покорна. Няма зъбен данък, няма кръвен данък и това ги дразни. Така е... само ядове!

И как пък точно ще им го спре, че не се сещам? Едно Тор браузърче и са готови.

И как точно помага блокирането на Уикипедия от Турция срещу очернянето на имиджа им? Все пак там всеки може да нанася промени, а след като се забрани достъпа на турците, как ще променят "лъжите" ??? Така само хората извън Турция могат да драскат там в случая ... Май автогол му се вика на това във футбола .....

НА АНАДОЛСКИТЕ РЕЗАЦИ ИМ СЕ ИСКА ДА ПРОМЕНЯТ ИСТОРИЯТА , АМА ТЯ Е НАПИСАНА. ВАРВАРИ, ТЕРОРИСТИ И ЗАБЛУДЕНИ ИСЛЯМИСТИ. НИЩО ДЕМОКРАТИЧНО И ЦИВИЛИЗОВАНО.

Пита се в задачката, САЩ къде дреме та не въвежда демокрация? Или не им е изгодно? Аааа, разбрах - на едни може да налагаме демокрация, ама на "нашите" хора - не!

Демокрация не се налага, налага се диктатура. Което и стана в южната ни съседка.

Бъркаш, демокрация се налага не от вчера ... Ирак, Либия, Афганистан примерно ... Не видиш ли колко са демократични днес?

Забрави ли за преврата в Турция?

Започва се ,този няма да се спре.Смъртно наказание,уволнения всеки ден,забрана до обществена публична информация, изкривяване на исторически факти,намеса във вътрешните работи на България и други съседни държави... ужас ,това е диктатура !

Потресаваща проява на кретенизъм. Абе тоя имбецил, никой ли не забелязва, че се нуждае от лечение, ами са го пуснали да си щъка на свобода, че чак и на султан го раздава?! Не е луд тоя, който дава отровната баница, луд е тоя който я яде!

Жалко за народа

то па един народ... щом дреме опиянен в несвяст от Идуля си и трае изцепките му, нека го еват

имиджа е какъвто си го направят. В момента, ердоган изгражда диктатура, и целият интернет да забранят, то имиджа на Турция няма да се промени.

Имиджа ѝм на азиатски цигани е утвърден, отколешен и вечен. Каквото ще да направят, ако ще и на челна стойка да седят, анадолския дебилизъм няма да ѝм мине, той си е хроничен и нелечим!

Така е. Цензура му е цаката. Не се допуска мнение, различно от Султанското. Е как пък една световна Енциклопедия Му пречи,че не се сещам? По принцип в тоталитарен режим познанието е лошо.

Силният гради мостове, слабият вдига стени.

А какво каза днес Трумп за медиите и тяхната роля? Или единият може да го каже, но не и другият?

Абе, бунак, Тръмп си приказва, ама системата не му дава да си развява байрака. А Ердоган и кликата му са обърнали държавата на бащиния!

Тръмп е идиот, никой не му пука какво казва. Тръмп не е блокирал медии и не е пратил журналисти в затвора. Та какво е общото между двамата ?

На мене ми е интересно до къде ще им стигне лицемерието на ония в Брюксел. Алоооуу, Европейската Комисия, това понятие "Свобода на словото и свободен достъп до информаци" не е ли сред основните ценности на Европа? Тогава що не прекратите този фарс "Преговори с Турция"?!

Преговори има само на хартия! не се панирай. Реално няма преговори и няма и да има.

ЕС не е всевишния, да оправи всички проблеми. И все пак, ако нямаше ЕС, червената армия сигурно вече щеше да е в Молдова, а в конституционните промени на Турция щеше да фигурира шериата.

джугалите ги дразни истините написани там. За тях да въведат османбабитфес тескере. Там да се възхваляват геройствата на башибозука и Ердуган султан.

Цял свят чете Уикипедия, само турците не могат да видят това, което чете цял свят.

То едно време също цял свят четеше книжката на един друг мустакатко, но нищо добро от това не излезе.

При него проблемът беше, че други книжки, освен неговите нямаше.

Ердоган пишел книги. Да запълни празнината

Историята винаги се повтаря - първия път като трагедия, втория като фарс. Хитлеровите СС гориха на аутодафе книги, понеже очерняли Третия Райх. Ердогановата клика спира Интернет, понеже нема как да го изгори. Както се казва в Еклезиаста - "Нищо ново под слънцето!". И края на този фарс също е известен. Колко обаче ще бъдат жертвите този път и кои ще бъдат? Както казва Юлиус Фучик - "Хора, бдете!"

Това е нещо ново - фашизъм на религиозна основа. При Ердоган турците освен че са свръхнация те са и угодни на Аллах, понеже са мюсюлмани.

Ако се съди по референдума им, дето мина с 51%, подкрепата на ердоганщината не е чак толкова голяма.

Ако някой е хранил илюзии , че НАТО и Запада са защитници на демокрацията и справедливостта има много здраве от бай Ердоган!Тоя пишман турчин от грузинско потекло ще навре Турция в дъното на ислямизма и простотията!Къде сте бе САЩ и ЕС?Спите ли?

Що питаш къде са ЕС и САЩ, а къде е РОССИЯ бе охлюв. Що строят турски поток и ядрени централи, а. Или все Запада ви е виновен на вас неуспелите в живота лузъри.

Е кво пак Русия ти пречи? Ердо нали се готви за ЕС, вечен партньор на САЩ, бази, мази, НАТО ... Нали Русия били пияндурници и ватници, къф го дириш сега от тях? ЕС и САЩ нали са върхът на сладоледа на човешките права, демокрацията и справедливостта?

Турция не е завинаги в НАТО.

Каквото сам си направиш или сам се очерниш и уикипедия не може го направи. Кандидат султана много успешно успя да очерни страната си. Сега уикипедия му е виновна. Тъпак!

Аз останах с впечатлението, че само руските учени и техните слуги си съчиняват историята на великата турска империя и нейните подвизи.

Ако някой си мисли, че Ердоган е нормален много се лъже. Едва ли е нормално да се арестуват десетки хиляди военни, полицаи, журналисти, издатели и т.н. Това и Хитлер не би си го позволил по отношение на собствения си народ. Жалко, че имаме съсед като този ненормалник. Дано не се задържи дълго на власт. Той самия работи против себе си като увеличава враговете си.

когато някой иска да да бъде господар то първо взима контрола над медиите. Примери: Путин: Спря над 60 вестника. На 8 медии им правеше обиск през ден докато не фалираха Ердоган: Директно почна с арести и "приватизации" на медии. Ким Че Ун: няма какво да говорим Китай: Просто няма смисъл. Всички знаем как е там относно търсачките дори. Иран: Биваш убит с ритници от всички ако кажеш нещо с/у "царя" им.

Вижте публикацията : Тръмп остро атакува медиите в реч по повод 100-те си дни. По добре е лъжливите медии да бъдат затваряни!!!

Турция днес: Медиите очернят имиджа на страната ни, забранихме ги! Уикипедия очерня имиджа на страната ни! Ще забраним достъпа до Уикипедия! Турция утре: Книгите очернят имиджа на страната ни! Ще забраним достъпа до книги!

То пък един имидж...

Кротко, бе хорица! Таман да се докоснем и видим що е султан, а не да наричаме един българин, че бил твърд в властта! ТАМАН ДА ИЗМЕСТИМ ЦЕНТЪРА КЪМ НАС - СТАВАМЕ УМНИ И ВАЖНИ!

В етапа, в който се намира Ердоган, неговият кумир гореше книги. Сега, защото не е модерно нашия просто блокира достъпа до всичко, което не му харесва. Въпросът е колко злини ще направи, преди да свърши като чичото с мустачките и килнатия перчем? Ние сме ясни, съседи сме, ще му ядем попарата, въпроса е доколко света и в частност "демокрацията" ще го търпят. Няма ресурса на нацистка Германия но един локален конфликт който да има потенциала да нарасне в нещо повече - има!

ЕРДОГАН: УИКИПЕДИЯ МИ СЕ ИЗС.А В ГАЩИТЕ

Не очаквах,че в Турция преобладава примитивизма.Потресаваща простотия....Някога, след освобождението си, либийците са унищожили жп линиите си,за да не могат да се върнат колонизаторите......

ша взема и аз така да направя. Направо ще спра интернета в страната. Гадна разработка на ЦРУ. Убаво си беше без него. Печатам си вестника и всички вЕрват.

Кога Путин е спрял интернета? Ей голеби г.вна стевие сороските тролове.

Защо да им го спира, той просто ги държи в мизерия и те нямат пари да ядат, камо ли да имат компютри.

По закон от 2020 година 99,9% от интернет трафика трябва да е вътре в страната. 0.1% остава за троловете, за да лъскат имиджа на властта за границе.

Виж какво се случи с вконтакте, после приказвай.

добре е, когато троловете неграмотни на dw и либераст-фашизъма говорят от чуждо име, поне да се консултират и с медиите на оригинала от чието име ни облъхват на гнила поквара, което те наричат "борба" с "лъжливите новини" в нета, че даже пръскат наши, данъкоплатски пари за такива като теб, троле на "демократте".

jingiby

Пред очите ни се ражда нов Хитлер. Това е само началото на процеса. Явно при опита за преврат миналата година, този човек отключи параноя или нещо подобно. Тепърва ще му ядем лайн?та. А и не само ние...

Сега им наложи фесовете с пискюлите бурките , едни корави тон колони горе на джамията, даваш им думан и си готов..

Аз

Спрели Уикипедията... Ми убуу... Е и?!

кофти за троловете. нема от къде да черпят "знания". много от студентите днес се подготвят по "уикипедия", а "професори", като дичев пишат шестици на такива преписани, "професорски" "знания", ако ме разбираш, какво говоря? светът е просъществувал милиарди години без уикипедия. нима ще пропадне, само защото в една турция е "затворен". сякаш в нета няма "тунели". ебаси драмата!

Дай назаем 10-20 тома по астрофизика от твоята лична библиотека от 100 000 тома. Изпит имам ,барато.

Защо Ердоган да не спре УИКИ? Както неговата полиция нахлу в опозиционни вестници, изгони там работещите журналисти, назначи веднага ПОДХОДЯЩИ такива, които да припяват на Султана! А реакцията на ЕС начело с мухльо Оланд и леля Меркел -МЪН-МЪН -МЪН , вместо веднага да изхвърлят Ердоган от преговори за ЕС члвнство!

Помни, че с твърда сила само се руши. Уж мека е водата, но вае безпогрешно.

турция в лицето на ердоган затвори уикипедията, поради липса на dw в турция. от една страна, колко е удобно да имаш знанието на света в джоба си, а от друга, ако си неграмотен - как с това джобно знание могат да бъдат манипулирани вижданията на неграмотните. все пак технологиите не са само дар "божии", а и станински меч. учете се, мили деца. учете от няколко противникови университета и все пак имайте едно на ум. или наум.

Разрешава ли наред с ятагана, папуците, локума, малебито, минаретата, моллата и ханъмите да се ползва такова скверно и модерно нещо? Въобще чували ли са? Я да си го карат както досега седем-осем века агале-агале и да не се бъркат в технологиите, да не вземем да изучим корана и да дойдем да им го изпеем в рап-, диско- или рок-версия.

Аз

Тоя аллах там си има име - нарича се яхве/йехова, известен и като саваот, елохим, адонай или квото там и е същия, дето му се кланят и тъдява из църковните кенефи. Коран, библия... разлика йок.

Сквернословец.

murena

Браво! Точно така се избелва имидж! Люскай белина и това е! :D Аха да попитам как го търпят комшиите, но се сещам, че и ние търпим Боко и сие

СТАТИИТЕ ВЪВ ВИКИПЕДИЯ КОИТО ДРАЗНЯТ ГАДЖАЛИТЕ ? - ЗА КИПЪРСКИЯ ГЕНОЦИД -ГРЪЦКИЯ ГЕНОЦИД - БЪЛГАРСКИЯ ГЕНОЦИД - АРМЕНСКИЯ ГЕНОЦИД - СИРИЙСКИЯ ГЕНОЦИД - ТУРСКИЯ ГЕНОЦИД .... НЕ Е СМЕШО ЗАЩОТО СЕ ОПИТВАТ ДА КРИЯТ ИСТОРИЧЕСКИ ФАКТИ РЕЗНЯЦИТЕ

ДА ТОЧНО ТУРСКИЯ ГЕНОЦИД - В МОМЕНТА ТУРЦИТЕ ИСЛЯМИСТИ ИЗБИВАТ СВЕТСКИ МИСЛЕЩИТЕ ТУРЦИ ..... А ЗА КЮРДИНТЕ ДА НЕ ГОВОРИМ ... ТЯХ ТУРСКИТЕ ИСЛЯМИСТИ СИ ГИ ТРЕПЯТ ВСЕКИ ДЕН ..

На калпав х...вълната му пречи.

Глупави оправдания. Ако им беше чиста работата нямаше да им пука какво пише в уикипедия.

На Ердоган му пречи Wikipedia. На Путин му пречи Linkedin. Все гадни сайтове!

На други пък им пречи Wikileaks. Лоша работа е това "свобода на словото".

Закривай и арестувай. Техната м..ица

Ще мислят, а?