ИРА купувала ваканционни къщи в България

Ирландската републиканска армия (ИРА) избягвала данъци, като купувала ваканционни къщи в чужбина, включително в България.

Обратно в новината

Коментари - ИРА купувала ваканционни къщи в България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В едно морско градче видях такива,не ми хареса че има тяхно знаме на покрива. Отидох и говорих с кмета обеща да махнат знамето. Но след седмица то си беше още на мястото.

Майски банков празник.... Абе лешници... "Bank holiday" означава "официален празник " и че банките не работят. 1-ви май, все пак... Не че банката има празник :)

A за робите на "Aрсенал" АД "майски банков празник"нямa да има и те ще работят на 3 смени на 1 май

Пишете за нормални хора...Тия съвкупно никога не са били нормални!Стига сте занимавали хората с луди некадърници,които сами си служат на мафията,а си правят реклама за слепите....

ФИНА ГЕЙЛ СА БАНДА НЕКАДЪРНИЦИ И НЕСКОПОСАНИ КОМУНИСТИ,КОИТО НАГЛО СТОЯТ НА МЕСТА,КОИТО ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА ОСВОБОДЯТ...ФИНА ГЕЙЛ СА ИРЛАНДСКИЯ ВАРИАНТ НА НАГЛИ КОМУНИСТИ,НЕКАДЪРНИ И БЕЗХАБЕРНИ,НАГЛИ,КОИТО ПЕЯАТАТ СТАТИИ ЗА ВЪЗХВАЛА НА НЕСКОПОСНОТО СИ УПРАВЛЕНИЕ...ЕДИН ПРИМЕР ЗА НЕКАДЪРНОСТТА НА ТАЗИ БАНДА ИДИОТИ.''ВЕЛИКАТА'' МИНИСТЪРКА НА ФИНА ГЕЙЛ СЕ СЪБУДИЛА С ВЕЛИКАТА МИСЪЛ ДА СЛОЖИ РЕХАБИЛИТАЦИОННИЯ ЦЕНТЪР ЗА НАРКОМАНИ В ЦЕНТЪРА НА ДЪБЛИН...ОПЛАКВАНИЯ ВАЯТ ОТ ТУРИСТИ И МЕСТНИ ХОРА ЗА НАПАДЕНИЯ ОТ НАРКОМАНИ,А ВЕЛИКАТА ТЪПА ИРЛАНДКА=ИНАТ,С КОЕТО ЕДИНСТВЕНО СЕ ОТЛИЧАВАТ ИРЛАНДЦИТЕ,А НЕ С МОЗЪЧНИ КЛЕТКИ ЗАЯВИ''КОЛКОТО И ОПЛАКВАНИЯ ДА ИМА ЦЕНТЪРА ЗА НАРКОМАНИ ЩЕ ОСТАНЕ В ЦЕНТЪРА НА ДЪБЛИН''ЗА КАКВО ГОВОРИ ТАЗИ СТАТИЯ...ИРЛАНДИЯ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ АЛЧНИ НЕКАДЪРНИЦИ,КОИТО САМИТЕ СА ДЯСНА РЪКА НА ИРА...ИДИОТИ!

ФИНА ГЕИЛ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЧИСТИ ЕДИН ГРАД ИС ТОЛИЦАТА НА ИРЛАНДИЯ ПРИЛИЧА НА ПОМИЯРНИК.НЕ МОГАТ ДА СЕ СПРАВЯТ С АЛКОХОЛИЦИТЕ СИ,ТОЛКОВА ПИЯНОИ ЖЕНИ ПО УЛИЦИТЕ НЕ МОЖЕШ ДА ВИДИШ В НОРМАЛНА ДЪРЖАВА,НАРКОМАНИ И ДЖЪНКИТА=КРАДЦИ ПЪПЛЯТ НА ВСЯКЪДЕ,ОБИРАТ ЧУЖДЕНЦИТЕ,А ПОЛИЦИЯТА ИМ ПЕЧАТА БЕЛЕЖКИ БЕЗ ДА СИ МЪРДА ПРЪСТА.ПОМИЯРИ И КОМУНИСТИ УПРАВЛЯВАТ ИРЛАНДИЯ...ТАЗИ СТАТИЯ ПРИЛИЧА НА ДИВА РЕКЛАМА НА ИДИОТИ!

"ИРА купувала ваканционни къщи в България" Е, и къде точно е новината тука? Ами разбира се, че ще си купи в България, къде да купи? БЪЛГАРИЯ Е ЕДИНСТВЕНАТА СТРАНА В ЕВРОПА И ЕС, В КОЯТО МАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА? И вместо съдебна система и прокуратура, ние си имаме ... Цацаров, Сарафов, Узунов и онова ДС ченге, ,мисля Марков се казваше иу подобни... Е, и къде при това положение да си купи имот един по-голям себеужававащ се мафиот или престъпник и иъде да инвестира и пере пари?!?!

разбира се че ирландската мафия ще си купува ваканционни къщи в местност на приятелска групировка с която имат общи сделки,къде другаде да отидат ??? нали банковите сметки на двете терористицни групировки са едни и същи

Чакайте малко. Кви данъци трябва да плаща терористична организация и кой я съди? И кой след това ще я санкционира? Ако това стане, значи тази терористична организация е легално юридическо лице и т.н. Тоест е легална организация, следователно не е терористична! Това някой може ли да обясни кво става тука?!?!?!

Ами подобно като Ал Капоне - отива в затвора не за убийства и рекет, а неплатени данъци.

Полицията и Правителството на Ирландия е Мафия,Вие си говорете празни приказки

Ти пък какво се правиш на абдал, кое не разбираш? Организираната престъпност постига огромни обороти от престъпни дейности - направи си труда да провериш колко например са приходите на мафията от наркотици в Европа на година. Е, всичките тези пари или една голяма част от тях къде отиват, според теб? Да, позна, в "РЕАЛНАТА", "СВЕТЛАТА ИКОНОМИКА! И как става това? Да, пак позна, браво, КАТО СЕ ИЗПИРАТ И ПРЕПИРАТ! И това препиране струва известни суми, обикновено поне 10 %, но може да стигне (чувал съм) и до 50 %, макар че там май става дума за скрити други договорености и престъпления, като част от разплащането им. Какато и да е - тук става дума, че в България ТЕЗИ МАЙ НЕ Е ТРЯБВАЛО ДА СИ ПРАВЯТ ТРУДА ДОРИ И ДА СИ ПРЕПИРАТ ПАРИТЕ И ДА СИ ПРАВЯТ ТРУДА ДА ГИ "УЗАКОНЯВАТ", А НАПРАВО СИ ПАЗАРУВАТ БЕЗ ПРОБЛЕМИ! Ако нещо не си разбрал отново, питай, ще ти обясня по-бавно. (От много години много мастити "икономисти" и дори професои - аз съм имал спор с един такъв, бе съветник на президента преди години!?!? - се опитват да внушат и наложат на обшеството мнението, че АКО ЕДНИ ПАРИ ПРИДОБИТИ ОТ ПРЕСТЪПНА ДЕЙНОСТ "ВЛЯЗАТ" В ЗАКОНЕН БИЗНЕС И ИНВЕСТИЦИИ И СИ ПЛАТЯТ НАДЛЕЖНО ДАНЪЦИТЕ, НЯМАЛО СМИСЪЛ ДА СЕ РОВИ ПОВЕЧЕ ЗА ПРЕСТЪПНИЯ ИМ ПРОИЗХОД И ТАКА ТРЯБВАЛО И БИЛО ПО-ДОБРЕ ЗА БЪЛГАРИЯ И ИКОНОМИКАТА НИ - нямало проблем да се вливат престъпни пари в икономиката ни!?!?! Е, при това положение - това бе преди около 20 години - какво има да се чудиме на тези и подобни "новини"? Това е желанието на мафията и познатото "парите никога не миришели", което между другото е и неверно, и тъпо!)

Това на практика доказва,че България е данъчна джунгла,не рай:) Мамим инвеститорите и подхранваме държавната мафия да забогатяват с "пари без данъци" В милата ни Родина инвестират терористи,контрабандисти,изгнанници,спекуланти и криминални типове,които днес са тук утре ги няма. Ние сме като кръстопътен хан,който има грошове за безотчетен харчлък е добре,който няма изяжда шутовете и тоягите и ни е анти-реклама пред света!:)

Нищо против ирландците. По добре е ИРА да купува имоти в България, а не приматите от Азия и Африка.

Това, че си безкрайно прост и нищо не разбираш е пределно ясно, онова, което не разбирам е защо непременно такива като тебе държат да демонстрират простотията си. Едното не е непременно алтернатива на другото, бе кретен!

А съветските терористи докога ще ги търпим, вече имат над 400 хиляди жилища в България!

ами когато изчистим боико дебелия и герп тогава ще изчистм и съветските терористи на които дебелия пожарнюкар разрешава закупуването на жилища срещу 15% комисионна ,смърт на герп

Ами успех,поне Ирландия да успее да си върне парите!И какво излизало,че има механизми да бъдат разкрити офшорните сметки,че могат да бъдат блокирани,а у нас по случайност,ако някой каже отвън и почват едни тиради за оневиняване и прочие или затлачване като КТБ!Ирландия е самостоятелна държава ,член на ЕС и прави това което трябва без да губи ценно време!

Полицията и Правителството на Ирландия е Мафия,Вие си говорете празни приказки.Само бият барабаните и са ''царе'' на тупането в гърдите.Ирландия прилича на огромна боклукчийска кофа с огромен брой наркомани,бездомни и всякакви подобни.Мафията цъфти и самото правителство е зад нея!

Полицията и Правителството на България е Мафия,Вие си говорете празни приказки.Само бият барабаните и са ''царе'' на тупането в гърдите.България прилича на огромна боклукчийска кофа с огромен брой наркомани,бездомни и всякакви подобни.Мафията цъфти и самото правителство е зад нея!

Тук започва да става кофти!Пак ще трябва да се бяга нанякъде.

Измамихме и ИРА,следващите ,,който ще изпищят са агентите на ФСБ,които Русия ги праща на отдих в ,,солнечная Болгария,,!

УМРЕЛИ СА ТЪПАЦИТЕ И САМИ СЕ НАВИРАТ НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ...ЖАЛКА ИЗМЕТ СА-НЕ ГИ ПОНАСЯМ И НОМЕРАТА ИМ СА ТОЛКОВА ПРОЗРАЧНИ

И Киряк Стефчов ги е разправял същите.

СКАЧАТ СРЕЩУ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ НА ДУМИ,А САМИ СИ ЗНАЯТ,ЧЕ СА НЕКАДЪРНИ САМИ ДА НАПРАВЯТ НЕЩО=БАНДА АЛКОХОЛИЦИ И СЕЛЯНДУРИ!НАГРАМОТНИ УТРЕПКИ!

Като народ преживял под чуждо владичество толкова колкото и ирландците, преживял кланета макар и не толкова масови като тези на които са подлагани ирландците ние сме морално задължени да ги подпомогнем в тяхната борба срещу вековният им поробител. Още повече,че повечето от бедите връхлетяли нашият народ са били инспирирани от Великобритания, поробителят на Ирландия. Сега е момента да се разплатим на все по издребняващата Британия за всичките беди които ни е причинила. Една от възможностите е да помогнем на ирландците да получат независимост от вековният си поробител

Ирландия е фалшива държава и са толкова некадърни,че ако Великобритания наистина ги изостави трябва да си закрият държавата на следващия ден

Ако Издребняла Британия ги "изостави" след петвековно поробване ирландците ще бъдат най щастливите хора на земята

ирландците са едни от малкото западняци които ни обичат и съчувстват

Ако погледнеш под фалшивата им обвивка са пълни боклуци и не им пука за никой

няма фалшиво в тия хора, познавам ги добре живял съм между тях, чисти са като деца

Не ги бъркайте с англичаните. Това което пишете важи напълно за тях, но ирландците са друга бира

По добре ИРА, отколкото турските ибрекчии на Ердоган и Доган и гъзолизците на товарищ КГБ Путин...!!!!!! Добре дошли, приятели от ИРА... Та да си направим и ние една ИРА и комунистите да ги отвеем завинаги от нашите земи - това е мечтата на всеки генетично нормален българин...!!!!!

ПО-ДОБРЕ НИКОЙ!!!

ИРЛАНДЦИТЕ ОБИЧАТ ДА СЕ ИЗХВЪРЛЯТ И ГОНЯТ ЧУЖДЕНЦИТЕ,А ТЕ САМИТЕ СА НИЩО ДРУГО ОСВЕН НЕКАДЪРНИ И ПОДМОЛНИ МИЗЕРНИЦИ.ЦЯЛАТА СТРУКТУРА НА СИСТЕМАТА ИМ СМЪРДИ НА ФАЛШ И НЕКАДЪРНОСТ!РЕПУБЛИКА ИРЛАНДИЯ Е МЯСТО,КЪДЕТО Е ОСТАНАЛА НАЙ=ДОЛНОПРОБНАТА ЧАСТ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА БРИТАНСКИТЕ ОСТРОВИ.САМО НЯКОЙ,КОЙТО НЕ ПОЗНАВА МИЗЕРНАТА ИМ СЪЩНОСТ МОЖЕ ДА СЕ ЗАБЛУДИ ОТ БЕЗКРАЙНОТО ИМ ПРАЗНОСЛОВИЕ,ПРИРОДНА НЕГРАМОТНОСТ ,ЗАЛЕТИ С ТОНОВЕ АЛКОХОЛ.

боклуци като теб обикновено ви намират труповете подути в реката

ЛИЧИ ТИ ,ЧЕ СИ ОТ ИЗМЕТТА НА ОБЩЕСТВОТО!ПОМИЯР!

ИРЛАНДЦИТЕ ОБИЧАТ ДА СЕ ИЗХВЪРЛЯТ И ГОНЯТ ЧУЖДЕНЦИТЕ,А ТЕ САМИТЕ СА НИЩО ДРУГО ОСВЕН НЕКАДЪРНИ И ПОДМОЛНИ МИЗЕРНИЦИ.ЦЯЛАТА СТРУКТУРА НА СИСТЕМАТА ИМ СМЪРДИ НА ФАЛЩ И НЕКАДЪРНОСТ!РЕПУБЛИКА ИРЛАНДИЯ Е МЯСТО,КЪДЕТО Е ОСТАНАЛА НАЙ=ДОЛНОПРОБНАТА ЧАСТ ОТ БРИТАНСКИТЕ ОСТРОВИ.САМО НЯКОЙ,КОЙТО НЕ ПОЗНАВА МИЗЕРНАТА ИМ СЪЩНОСТ МОЖЕ ДА СЕ ЗАБЛУДИ ОТ БЕЗКРАЙНОТО ИМ ПРАЗНОСЛОВИЕ,ПРИРОДНА НЕГРАМОТНОСТ ,ЗАЛЕТИ С ТОНОВЕ АЛКОХОЛ.

Шин Фейн казва кой ще кара влака

ШИН ФЕЙ е ''легалното'' представителство на ИРА терористите и мафиоти в политиката и това е факт!

тук трябва да бъдем честни и да кажем, че ира, както палестинската и посестрима, а и даеш бяха създадени от евреиските тайни служби. албанската опзоция в македония - също. един ден, политиката на евреите ще бъде сразена от Бога, когото те оплюват. и нека да им е! заради фашизма, който те, проповядват!

Тази информация е поне на 20 години.

НЯМА ЛОШО ДА ВЪВЕДЕМ И У НАС МОДЕЛА НА ЛЮКСЕМБУРГ!!!ТОГАВА И ШВЕЙЦАРИЯ ЩЕ НИ ЗАВИДИ!!!

50% от полицията в Щатите са ирландци, жална ви майка ганьвска ако им згазите лука, ще има да ви целуват студени

че ира не е ли вид бунтовническа опозиция? на статуквото на властта в сирия и северна корея... безмалко да кажа. и ся ко праим? гей-прайд?

ще правиш минети бе боклук добруднски

Ирландската републиканска армия (ИРА) избягвала данъци, като купувала ваканционни къщи в чужбина, включително в България. Интересно, как ще избегнеш данък, като купуваш имот, пък било и на Марс,да обяснят от дира. Данъците или ги дължиш, или не ги дължиш, независимо какво си купуваш.

Данък се плаща за печалба - разликата между приходи и разходи. Купуването на имущество, движимо, недвижимо или стока за продажба е разход...

Разход е амортизацията на това имущество, а иначе му казват данъчни облекчения. Но ако с купуването на недвижимо имущество намаляваш данъчната тежест по закон, тогава защо ги обвиняват, че крият данъци.

Като изсипеш един куп пари, за да купиш 6 кръчми в Лондондери, все едно викаш на местните данъчни - Ела, вълчо и виж откъде ги имам тез пари, като не съм ги декларирал като приходи. А ако ги донесеш с куфарчета в България и споделиш малко от тях с някои местни велможи, никой няма да те пита, а ще ти развият червеното килимче.

Ако това са имали предвид в статията , така е.

колко имоти в евро са купени извън България от български граждани..

информацията е секретна в цру и кгб ! особено в цру !

в ирландия е много трудно за мафията , изглежда въпреки оказаната помощ на нашата официална мафия . България е вече официалната пералня на еврейския съюз (комунистическо производство)!!!

Та който каквото и да е казал остава глас в пустиня =Ирландия е гнездо на мафията и гнусната селяния

България си има едно предимство пред всички данъчни раи... или момент... как по-точно е множественото число на рай? :-) в България няма съд и прокуратура. Мила Родино, Ти си Земен Рай!

Думичките рай и живот нямат множествено число. Ясно е защо... ;-)

живот има мн.ч. животи, но като в раи. :-)))

райони, ха-ха