500 полицаи срещу протестиращите в Скопие

Повече от 2000 протестиращи се събраха и тази вечер на протест в македонската столица Скопие. Този път обаче не пред парламента, пред представителството на ЕС.

Обратно в новината

Коментари - 500 полицаи срещу протестиращите в Скопие | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Новоизбраният президент Джафари си позволи да произнесе встъпителната си реч на албански език в македонския парламент. Позволи си още да пусне в своя чест албанския химн, пак в македонския парламент. На всичко отгоре, Вашингтон и Брюксел веднага изпратиха поздравления за избирането му. А избирането на Джафери стана на извънредно заседание, в отсъствие на най-голямата партия - ВМРО. Социалистите на Заев се съюзиха с четирите албански партии, представени в парламента и наложиха Тапат Джафари. Следват протести и ексцесии ... а може би и по-сериозни събития

"Бившият премиер и лидер на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски ОБВИНИ ОПОЗИЦИЯТА В ПРОВОКАЦИЯ" и призова хората да се успокоят и отправи апел към партиите ДА СЕ СЪБЕРАТ ПРИ ПРЕЗИДЕНТА и да разрешат създалата се ситуация по демократичен начин. МАКЕДОНСКИЯТ президент Георге Иванов Първият и основен въпрос, който трябва да се задад епри подобни ситуации е КОЙ разпалва напрежението, КОЙ провокира и подклажда конфронтацията между хората и КОЙ има интерес от хаоса! В ерата на Интернет, през 21 век тези неща повече не може да остана скрити. Какви са фактите, КОЙ си играе с огъня? Стана ясно, че голяма роля в разпалването на напрежението е изиграл президентът на Македония - това едно. Второ - ПОЛИЦАИТЕ НЕ СА РЕАГИРАЛИ НА НАСИЛИЕТО И ИЗОБЩО НЕ СА РЕАГИРАЛИ - пуснали са тълпата да влезе в парламента и да бие и пребива депутати близо около час и хора в МВР са БОЙКОТИРАЛИ работата на полицията!!! СИТУАЦИЯТА БУКВАЛНО ПОВТАРЯ ТАЗИ ПРИ ЗАПАЛВАНЕТО НА ПАРТИЙНИЯ ДОМ, ЗА ДА СЕ ОПРАВДАЕ ОТКРАДВАНЕТО И УНИЩОЖЕНИЕТО НА ОПРЕДЕЛЕНИ ДОКУМЕНТИ И АРХИВИ В България! Оказва се, че полицаите пропускат съвсем спокойно щурмуващите да преминават покрай тях и да влизат в сградите и след това да заключат депутатите в една стая и да ги бият близо час... МВР е очаквало размирици, подготвяли са се за тях, и в ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ ЕДИН ПОЛИЦЕЙСКИ ШЕФ, КОЙТО Е БЛИЗЪК ДО Груевски дава заповед на полицията нищо да не прави!!! В ЦЯЛАТА ТАЗИ ЗАВЕРА Е ЗАМЕСЕН И ПРЕЗИДЕНТЪТ!

Албания признава българско самосъзнание и националност, а Македония не. Така, че да духат супата която са сготвили заедно с руснаците. Нито Македония ни трябва, нито техните проблеми.

оляха се - кво са 500 полицай - глупости. Ние с хиляди пазихме денонощно цяла година Орешарски, пазихме ги от народната любов.- Ами не като онзи страхливец Бойко при първия вик "оставка" и я дава. Макетата да ни дишат праха. Точно тази година изминаха 20 години откак полицаи гониха и биха до среднощ гражданите на пл.Народно събрание и по съседните улици и входове и яко ги налагаха.

ВТОРИ НЕУСПЕШЕН ПРЕВРАТ НА РУСИЯ В МАКЕДОНИЯ.

Ех пенчо следващия път местаня като застане на трибуната като председателстваш и започне да говори на турски а чне евгени запее на турския химн да не се чудиш окой ни го вкара...

колко хубав би бил светът без политици и партии

Кога ще разберете, че балканският дребосък от десетина "ВЕЛИКИ" държави е създаден от запада с цел унищожаване на местното население и заселване на западно такова! Разцепиха Югославия, Сърбия, Македония.. Сега ще разцепят и ще романизират и България, като Румъния! А вие пак ходете на избори и гласувайте за западни агенти и зомбита! Кога ще разберете че не сме на 13 века и че всичко са измислица на германски, австрийски италиански и други западни управници и "учени"!! "Балканска федерация или Смърт" е изборът пред десетината ВЕЛИКИ балкански държавици-джуджета!!!

и ас съм за българия в югославия

Аз като ви казвам че има един бял бус,който обикяля и краде малките деца,заради оргнаите им,но никъде не го казваха,тръгнаха думите за този бял бус,от Столипиново,циганската махала. ............................................... 5-годишно момиченце изчезна в центъра на Търговище вечерта в петък и издирването му продължава и в момента. Цялата полиция, пожарни и десетки граждани, вдигнати по тревога от стряскащата новина, са по улиците. Таксита и лични коли обхождат улиците. Граждани с фенерчета претърсват и коритото на реката, пише в. Труд. Официална информация не беше пусната, но в социалните мрежи хората съобщиха името на момиченцето. Изчезнало е около 20,30 часа, или тогава е подаден сигналът, но за станалото се разчу към 23 часа. Детето е било с розово яке и син клин. Косата му била на плитка. Последно било в района на банка ЦКБ срещу кафе Галиано, където се разхождало с майка си и в един миг изчезнало. Бащата бил в чужбина. В Търговище нямали баби и дядовци или близки, при които да е отишло. Полицията преглежда записите от камерите от общинската мрежа, които са по протежение на централната градска улица. И униформените са в шок, защото Търговище е спокоен град и това е извънредно положение за всички. Гражданите докладват хода на издирването от различни улици и квартали, а в търсенето се включват все повече хора. Те си звънят по телефоните, будят съседи и излизат по улиците. Всички се молят момиченцето да се намери невредимо скоро.

Всяка предателска власт насъсква ченгетата срещу хората за да си спаси задника..Незнам тия полицаи как не проумяват че тези срещу които са се изправили и били ги хранят реално а ония дето ги пращат ги използват реално

Точно пред мен е книгата, в която са отпечатани писмата на Тито до Сталин. Той пише - само ние воюваме заедно с червената армия срещу Хитлер. В същото време България и помага. Македония трябва да бъде наша. Защото ние сме победители, а те са победени. Мили хора, историята е виновна за това, а не някоя партия или човек. Македония е изкуствено измислена държава и тя е пред естествен разпад Това е нормален исторически процес. Зорлан гюзелик олмаз. Нека албанци и българи се разделят като приятели и всеки да поема по своят път. Развода е неизбежен. Приятен ден.

Много точен коментар и това за историята е вярно,но изпусна да вметнеш кой попречи на Българската армия да влезе и да спре кланетата до сами границата."Македонците" ще ни мразят во веки.

Лъжеш. Няма издадена такава книга. Не ми казвай, че четеш от архива на Русия.

Разбра се каква е ролята на тъпотията наречена Е.С и на САЩ в Македония . И защо се подкрепя Албания от Е.С и САЩ ,какви са тези албански химни в Македония , та в Конгреса е все едно да пуснат Ставай старана Огромная или в Нашия Парламент да почне да вие някой ходжа . По тъпо от творението Е.С лидери несъмнено по-гадни от онези от едно време - нали е Демокрация бре а сини и тъпи Еврохайдуци защо налагате геноцид над хората

ислямската дъга на клинтън и олбрайт продължава да подклажда войни на балканите.

Макета, докато се мотате по Луната, комшиите ви легнаха в кревата. Шегувам се, намерете език и се разберете. Живота е кратък,изживейте го с разбирателство, другото е измама и лъжа и мъка.

Руснаците и коминтерна създадоха тази измислена държава Македония, като откъснаха чисто български територии за да разделят и командват с руски яничари балканският полуостров. И на това му се вижда края.

ВСЪЩНОСТ ИСТОРИЯТА КАЗВА ДРУГО :)) Букурещкият договор, сключен на 28 юли (10 август по нов стил) 1913 г. между Румъния, Сърбия, Черна гора и Гърция, от една страна, и България, от друга, е един от двата договора (наред с Цариградския), които слагат край на Втората балканска война. Под натиска на румънските войски, достигнали околностите на София, България е принудена да отстъпи Южна Добруджа на Румъния и да се откаже от претенциите си за Македония. Съгласно договора Сърбия получава Вардарския, а Гърция Егейския дял на областта. За България остават Пиринският край и Западна Тракия. Тя отказва да приеме тези условия за окончателни и по време на Първата световна война се присъединява към Централните сили, за да потърси реванш от Сърбия

историята казва ли какво са казали Англия, Австрия, Америка, Германия.... по въпроса, а?

САЩ както винаги обичат да палят огън и после да го гасят с наливане на масло в огъня. Тези миротворци са напълнили историята си с Индиянски Резервати контролирани от армията. Сената им е пълен с Индиянски сенатори от 200години и се говори офицялно на десетки индиянски наречия

ниса дустатачну-поне едно 1200 е опходимо. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И защо всичко това се случва след посещението на специалният пратеник на Държавния департамент на САЩ, Хойт Йи в Скопие ?

2000 лумпени - само за толкова са стигнали грантовете отпуснати от Путин и Сърбия.

Лумпен и манипулатор си ти! И пак търсиш под вола теле, ама пак няма да го намериш! Къде я видя тук ролята на Путин? Да не би той да е предложил албанец да ръководи македонския парламент? Да не би пак той да е разпоредил да се пусне и да се запее албанския химн? Кой има пръст в това мънипулаторе?

Иди се прибери нещастните рубли,заради които плюеш срещу нашата Родина.Рублата стана 3 стотинки

"речта му на албански език и изпалнението на албанския химн" ----------------- Добре де, каква е тази наглост, безочие и подигравка към нашите братя от Македония! Като не са запалили Парламента пак добре. Защо не изпълнят химна на Пакистан или Афганистан с Сената на САЩ! А бе я вървете на майната си!

Аз едно не разбирам на тия политици - че е с албанец - ок, но нали е председател на македонски парламент и работи за благото на Македония, какъв е тоя албански химн???? Същата работа е и в България - вместо да гледат да градят общото благо и да живеят добре заедно турци и българи, те се делят и всеки гледа да се наложи. Щом си в българския парламент, ще работиш за България, а не за определена етническа група. Не го разбирам тоя национализъм...не виждам къде е му е ползата...

Изслушай коментарите на журналистите Костадин Филипов и Любчо Нешков излъчени в "Още от деня" по БНТ и ще разбереш за манипулациите на Александър Йорданов прикриващ част от истините.

статията на Александър Йорданов бившия ни посланик в Македония в 24 часа,или просто дира да я пуснат тук. Доста неще ще научите от нея,а не да говорите врели некипели....на изуст тук.

Македонският въпрос е съставна част от българския национален въпрос, условно обозначение на борбите на българския народ за освобождение на Македония, която, заедно с Одринско, по силата на Берлинския договор 1878 г. ... ТОЙ ВЪПРОСА Е ЯСЕН ОТКАК НАТО ВЪРНА МАКЕДОНИЯ НА ТУРЦИЯ НА БЕРЛИНСКИЯ КОНГРЕС

Даже и макетата ни надминаха на балканите - полицаите оставиха народа да влезе и да се саморазправи с политическата утайка. Евала, братлета!

Както сами виждате македонските социалисти са заедно с албанците, както нашите социалисти са заедно с ДПС. Слугите на Русия не спят и работят усърдно срещу народите и държавите си.

Според мен даже е неправилно сравнението с ДПС. Албанец за макетата е по-скоро циганин за Бг. Разбирам ги и са напълно прави комшиите.

Интересно ми е ако в Конгреса или Сената на САЩ изберът руснак за председател и група конгресмени изпеят руския химн как ще реагират САЩ, ЕС и Израел???.Дали ще призовът за спазване на правата на малцинствата и мирно разрешаване на въпроса?

За Сената не зная но ти мислиш ли че в нашия парламент който и да е председател и който и да е химн да свирят или пеят българите ще излязат на протест ?Дори и Мейзър да е председател и Габонския химн на пуснат българина няма да си развали рахатлъка и да излезе на протест и то точно за това.Стрижат го Москов искаше да ги маркира като овце а те си траят дори си избраха Кратун трети мандат е, какво да се коментира !!!

Избирането на албанеца Талат Джафери за председател на парламента е станало,след като са си тръгнали от парламента депутатите.Било е тайно и криминално.Избран е само от албанските депутати,което си е вид преврат. Дори националната ни телевизия го обяви като факт. Стига сте ни правили на идиоти с пореднта статия за случващото се там !!!

Според събите тоз Джафери е и военнопрестъпник от гражданската война.

Левски и Ботев също биха му счупили кратуната на този "опозиционен лидер" и на всички национални предатели, купени от ЦРУ и продадени на албанците срещу дрога.

Как ще опишеш България?

След толкова явната провокация малко са ги били ... а американците по стара традиция двулични ... и евро приятелите ни ... майдан може бой по депутати не може , косово може крим не може .... пак ни подпалват .... нищо ново .

Има вече много македонски македонци в Европа с български паспорт, но не говорят български език. Защо и как им се раздават?

Явно си плащат където и колкото трябва , друго обяснение няма. Защото македонците са най-върлите антибългари на балканите но явно заради възможностите за работа из ЕС го правят. Това обаче не им пречи да плюят по нас със всички методи и начини по ЕС , жалко е наистина че тук им дават паспорти.

Много - поне пол'вината македонци - са по-големи българи от Доган например. Аз не разбирам защо откровени и нагли фесове все още имат български документи и гласуват, за мен ТОВА е странното. Не, че хора с български корени идват в България, а че турци с турски корени живеещи в турция се водят тук българи.

Така наречения Македонски Язик си е Български диалект. Да не би останалите Българи говорещи различни наречия Българи не са Българи?

Не е сръбски, не е български или хърватски диалект. Както и украйснският не е руски диалект. ВСЕ сте умни и правите патриотично всичко да е българско - дори и един писа ЗЕВС, Ахил, и пр. са българи! Холандският и датският езици да не са германскси диаллект? Събодете се.

Тук става въпрос за македонски граждани /говорищи : сръбски македонски, албански, и хърватски но НЕ И БЪЛГАРСКИ имат български паспорти и се пишат при полициите за българи! Ясно ли ти е?

Тези в Турция, Украйна, македанците или сърбите не научиха ли се от ГЕРМАНЦИТЕ, как се протестира и се прави мирна революция и какво е демокрация?Това е въпрос и на култура!

МАКЕДОНСКИЯТ президент Георге Иванов ИЗГОНИ пратеника на Държавния департамент заедно с еврочиновниците! И СРИНА американските мераци да унищожат Македония! Вижте ШОКИРАЩИТЕ подробности! участниците в един от многохилядните протести на акцията За ЕДИННА Македония, влязоха в парламента и набиха западната кукла на конци Зоран Заев и няколко негови депутати. За да осигурят външна политическа поддръжка на този ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ, в македонското президентство се появиха специалният пратеник на Държавния департамент на САЩ, Хойт Йи, заедно с група високопоставени чиновници от Брюксел. Но се случи нещо неочаквано. СМЕЛИЯТ македонски президент Георге Иванов ОТКАЗА да ги приеме и ги ИЗГОНИ от президентството. Явно МАЙДАНЪТ в Македония НЯМА да мине! Защото Русия помага на славянските държави! Обаче и ние трябва да си помогнем! И да изгоним герберо-патриотарското правителство, което е слуга на САЩ! И да напуснем ЕС и НАТО, за да сключим съюз с ВЕЛИКА СЛАВЯНСКА и ПРАВОСЛАВНА РУСИЯ! Иначе ще изчезнем от картата на Европа!

НАЙ БЪЛГАРСКИЯ ВЕСТНИК В СЕВЕРНА АМЕРИКА ? ... ВЕСТНИК МАКЕДОНСКА ТРИБУНА - ИЗДАВАТ ГО ХОРАТА НА ВАНЧЕТО В ТОРОНТО КАНАДА :))) .... СЛАВА НА ТИЯ ПАТРИОТИ .... ГУГЪЛ НА : НАЧАЛО MACEDONIAN TRIBUNE

ЕДИНСТВЕНОТО КОЕТО БАЙ ГЕОРГИ МЛАДЕНОВ КРИЕ Е ЧЕ ПО НЕГО "ЛОШИТЕ ОТ БКП" СА ПРАЩАЛИ ПАРИ ЗА ИЗДРЪЖКАТА НА ВАНЧЕ МИХАЙЛОВ В РИМ :)))

да живее албанската вселенска федерация! да посрещнем и да носим на ръце магарини в софия! да живее европата! албанският език е роден език на всички балкански народи!!!

"МАКЕДОНСКИ ВЪПРОС" СЪЩЕСТВУВА ОТ БРЛИНСКИЯ КОНГРЕС ЗАЩО ? - ПО САН-СТЕФАНСКИЯ ДОГОВОР МАКЕДОНИЯ СИ Е В БЪЛГАРИЯ , А БЪЛГАРИЯ Е ЕДНА ДЪРЖАВА ВКЛЮЧВАЩА И БЕЛОМОРСКА ТРАКИЯ ДОБРИДЖА ДО ДУНАВА .... - НА БЕРЛИНСКИЯ КОНГРЕС : - МАКЕДОНИЯ И БЕЛОМОРИЕТО СЕ ВРЪЩА НА ТУРЦИЯ - БЪЛГАРИЯ Е РАЗДЕЛЕНА НА КНЯЖЕСТВО БЪЛГАРИЯ И ИЗТОЧНА РУМЕЛИЯ (ВАСАЛНА ОБЛАСТ В ОТОМАНСКАТА ИМПЕРИЯ ..... ОСТАНАЛОТО Е ОПИСАНО В ИСТОРИЯТА - СЪЕДИНЕИЕТО НА БЪЛГАРИЯ , СЪЗДАВАНЕТО НА ВМРО , ИЛИНДЕНСКИ - ПРЕОБРАЖЕНСКОТО ВЪСТАНИЕ , 4 ВОЙНИ ...

ПРОДАЖНИЦИ И В СОФИЯ,ПЛАЧАТ ЗА НАРОДЕН СЪД 2 ,ТОЗИ ПЪТ ОБАЧЕ ВСИЧКИ ЛИДЕРИ ОТ КРАДЛИВИЯ ПРЕХОД НА ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР

Редакторката или много е бързала, или е била поне на две уискита (или к'вото пие там...). "Този път обаче не пред парламента, пред представителството на ЕС." - трябва да бъде "А пред представителството". "...изпАлнението на албанския химн..." "...с ясен плаТ, който е бил координиран..." - тук ще да става дума за "плаН" Но, както се казва, това да е кусурът. :-)

Редакторката е писала на македонски диалект, нищо не разбираш ти :-D

Ами кандидатирай се ти за редактор. Правилно, неправилно който иска го разбира.

Всъщност ако малоумните гърци не стопираха заради името влизането на Македония в НАТО и ЕС, Македония отдавна да бяха там и албанците нямаше да си разиграват коня! И друго: ако Македония заради едното име на влиза в тези организации какво остава за Сърбия, чиито граници де факто са неясни, защото тя не признава Косово, но други европийски държави да. Така че и Сърбия ще влезе в ЕС за момента точно никога!

Хайде, хайде! Тэ пък като че ли в страни, членуващи в НАТО и ЕС - Германия, Белгия, Франция - мюсюлманите не си разграват коня както, когато и където си искат... Още едно-две поколения и ще доминират в цяла Западна (а дали само Западна) Европа, какво да говорим...

Извинете за техническата грешка - "Тэ" да се чете "То". Да се надяваме, че и цитираните грешки в статията са такива.

Малоумен си ти.Добре,че бяха гърците да спрат тази измислена паплач,фалшифицираща сввтовната история.Щото ако бяха българските политици- гьотверени,отдавна щяха да преглътнат наглостта им...

Всички политици се обединиха да пазят колегите от ФИРОМ и да изкарват народа зверове. Всичко е за да се направят постъпки за оправдание, при положение, че и при нас дойде такъв момент. Каквото и да говорите и с каквито и декларации да ми излизате, само посмейте да кажете нещо на турски в НС и гледайте какво ще стане! Тоя път наистина ще ви трябват танкове за да се опитате да ни спрете!!!

Точно така! Те вътре говорили на албански искали да се пее албанския химн, че и после го изпяли и хората да стоят да дремат! Реагирали са си точно както трябва, защото ако това не е провокация и демонстрация на бъдещата им цел, не знам тогава кое трябва да се нарече така!

Това нищо не е. Българските политици са вадили по 1600 полицаи пред Парламента.

Една изкуствено създадена държава рано или късно се разпада. Напразни са всякакви опити за реанимация на нещо, което е обречено да изчезне. Пожелавам на нашите братя там, да се оправят овреме на къде ще потеглят. Досегашните събития в Югославия, не им ли отвориха очите за това, което неминуемо ги чака.

Ако македонците не се разберат бързо с албанците, как да разделят държавата нежно, скоро албанците ще си вземат всичко. И това даже ще стане с одобрението на Америка и ЕС.

БХ още ли не им е изпратил белият автобус€ При нас той вършеше добра работа.