Санкциониралите Русия - с двойни загуби

Загубите за Русия от наложените й санкции са двойно по-ниски от загубите за страните, които са ги въвели.

Обратно в новината

Коментари - Санкциониралите Русия - с двойни загуби | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По руски източници..... Тролове, вервайте

Значи Русия гъби 55 милиарда, а над 20 държави които и налагат санкции губели 100 милиарда? Явно е че Русия като отделна страна гъби най много.

драги ми гЪбарко, ти по добре гледай България да не гЪби много, а не колко гЪби Русия

ПУТЬО МАРИНКИН НЕ ВЗИМАЙ ОТНОШЕНИЕ ПО ВЪПРОСИ КОИТО НЕ РАЗБИРАШ . НЕ ОСЪЗНАВАШ ЧЕ СИ ПРИРОДНО НЕДОРАЗУМЕНИЕ .... ЖЕРТВА НА СПУКАН ПРЕЗЕРВАТИВ .

Поръчкови глупости на търкалета.

А Евроатлантическите ПРИМИТИВИ и слугинската СМРАД, какво пропагандираха пред българите?!

Лошо смятате ,другари русофили! Загубите си комунистите винаги смятат за печалба-така съсипаха и България толкова пъти. Никога не са могли да смятат - те са само готованци- потребители на спечеленото от народа с труд.

Вече не е така?! Няма многото богати,натрупали парите си върху гърба на другите?! Няма бедни ,работещи за стотинки?! А това наричаме ДЕМОКРАЦИЯ!!!!!

Ало дебил.Това е доклад на ООН.А не поръчка за нашите медии.Иди на сайта на ООН.Там го има публикуван.Стига да знаеш англйиски виж какво пиши там и после пиши глупости.

Руският военен разузнавателен кораб, предназначен да открива вражески военни кораби, не успял да засече плаващ наоколо товарен кораб и се блъснал в него - и потънал.. Т.е. товарен кораб пълен с овце, е по-здрав от руски военен кораб... Единственият руски самолетоносач "Кузнецов" пуши като развалена нафтова печка и самолетите един през друг падат от борда му... Новият свръхмодерен танк не ще да запали на деветомайския военен парад в Москва... Всички руски космически ракети са изведени от експлоатация заради некачествените си двигатели... ...но някъде в тайните руски подземия са разработени свръхсекретни технологии, които ще поставят Запада на колене !!

Че си тъп,тъп си на поне не го демонстрирай толкова явно.

Великата Армада намери ли пътя към Северна Корея или още се лута в океана?

Тръмп е заблуден, не е армадата.

1. ООН е пълно със социалистически подлоги на Путин. 2. Доходите на руснаците намаляха двойно, но това било 1% загуби. 3. Излезе, че Русия е най-големият пазар на света, та като го отцепят, всички потъват. А всъщност Русия е един пазар на ниското качество и ниските цени. 4. Откакто са санкциите, българският износ нарастна с над 30% според официалните данни на митниците и НАП... Може би защото от никоценивия пазар минахме на европейски свестен пазар.

Това го разправяй на стрина Гена,може и да ти повярва.Дебил даже Боко повдигва въпроса за компенсации на изгубени пазари и загуби за милиони.Боко ,тъпи,а не някой друг.Или ще го изкараш агент на Путин.

ТИ ТОЗИ "МАЛЪК" ПАЗАР ГО ДАЙ НА БЪЛГАРСКИТЕ ФИРМИ ...... И ПАК ПРОДЪЛЖАВАЙ ДА БРЪЩОЛЕВИШ ЧЕ БИЛ МАЛЪК .

Ха ха ,ето ви един пример на фалшива новина.

на италия и германия имаше поръчани 1500 заводо до 2020

Всъщност новината не казва нищо. Кои са страните, колко са, колко е това от брутния им вътрешен продукт? Загубите може да са двойно, ама за 50 страни. И като разделиш на 50..:))))

Платено съобщение от Путин. А бе ей скоро външния им министър почна да говори че трябва че трябва да си подобрят отношенията с Европа ,защо ли .Ами защото виждат че са загубени без запада .Те нямат никакви съвременни технологии и са много зле .Скоро може и да фалират ако не е газта и нефта , но свърши ли им -КРАЙ, както и на арабите..

- то ние вечно ще ограничаваме достъпа до нашите пазари за стоки, които можем сами да произвеждаме". - И кои са тези стоки бе галош, като вие само изнасяте суровини а всичко друго от автомобили, круши, прошуто крудо, мотори, телевизори, часовници, лаптопи и т.н. си го внасяте ?! Другият олигофрен пък - загубите били 100 милиарда, ама на колко държави като бройка и колко им е общият брутен вътрешен продукт ?! На Германия БВП-то е 42 000 € на човек, а на рАсия 8 200 € ;)) Сравнявате самолет и кокошка...

браво,точно така трябва и да бъде-волът рие и пада на гърба му.....

Ако информацията е вярна, коментарът ти е адекватен. Само че новината не е вярна.

Fake news! Фалшиви новини срещу заплащане!

Всъщност Запада не губи а печели! Печели СИГУРНОСТ! 100-те милиарда, които уж губи, щяха да отидат за доставка на машини и съоръжения за Военно промишления комплекс на Русия, който разработва все нови и нови оръжия за унищожаване на Запада! Запада не може да разбере, че Русия е Империия на Злото която е готова да се самоунищожи, ако след това ще настъпи края на света за Запада! Най-голямата подигравка с човечеството са военните паради на 9-ти Май! Фашистка Русия, реализирала мечтата на Хитлер да унищожи СССР, празнува победата на унищожения СССР над Хитлер! По-голям идиотизъм не може да се намери! Нашите антифашисти, убедени русофили, станаха профашисти безумно обичащи Империалистическата Фашистка Русия, пълен идиотизъм! На какво ги учеше Партията десетилетия наред! Превърнаха Българската комунистическа партия в Профашистка национал-социалистическа партия, подобно на тази на другаря Хитлер! Липсва им само мустакатия вожд!

Какво ? Купуват руски газ за своята сигурност ? Бъди сигурен , че тези санкции са чисто политически и никой няма да изтърве мястото , което е заел на икономическата софра. Американците така бъзикаха света за петролно ембарго на Либия , 6-ти флот не допускаше други танкери , освен на американски фирми , които точеха петрола чрез концесиите си в Либия. Американското правителство не можело да заповядва на частни американски компании . Сега се разиграва същия цирк , а ти мисли за фашизъм и комунизъм . Приятно мислене !

Кой ти е приятел на теб бе смотан трол? Хвани се на работа поне в маалата да имаш дружки.

КОЙТО СЕ ЗАИГРАВА С РУСИЯ ИЛИ НЕЙНИ ВЪЗПИТАНИЦИ СИ ИГРАЕ С БОМБА СЪС ЗЪКЪСНИТЕЛ.

goose

Я да погледнем какви са ограниченията от ЕС, щото никой не желае да ги спомене ... Тези ограничителни мерки: ограничават достъпа до първичните и вторичните капиталови пазари на ЕС на 5 големи руски държавни финансови институции и техните мажоритарно притежавани дъщерни предприятия, установени извън ЕС, както и на три големи руски дружества в областта на отбраната и три големи енергийни дружества налагат забрана за износ и внос при търговията с оръжия установяват забрана за износ на изделия с двойна употреба за военна употреба или за военни крайни потребители в Русия ограничават достъпа на Русия до определени чувствителни технологии и услуги, които могат да бъдат използвани за нефтени проучвания и производство тоест - налагаме забрани на 5 руски дружества (не на Русия) и на търговията с оръжие :-) Та хайде господа "журналистите" най-накрая да вземат да се светнат, че санкциите не са срещу Русия, а срещу отделни юридически лица там, смешни станахте вече с лансирането на тезата, че цяла Русия е под санкции за каквото и да е ...

Те туй беше трика на Обама с Украйна. Нуланд го каза много ясно: ЕС да се ш...

Русия губи 50 милиарда, а страните от ЕС 100 милиарда. А сега да ги разделим на броя на страните в ЕС и ще се види, че всяка поотделно губи мнооооого по-малко и всяка от тях си е намерила други партньори.

Нищо - като Германия, Унгария, Чехия,Словения и др. А страни като нас и други глупаци , които сляпо следват ЕС и не водят смостоятелна политика - всичко !!!

а така давай с омразата ти към русия и путин,търси под вола теле и под мутра пожарникар.

НАЙ ПОСЛЕ ЗАПАДНАЛИТЕ СИ ПРИЗНАХА ЗА БЕЗМИСЛЕНИТЕ ОГРАНИЧЕНИЯ СРЕЩУ РУСИЯ!!!ИСКАТ ИЛИ НЕ ЗАПАДНАЛИТЕ ЩЕ ПРИЗНАЯТ ВЕЛИЧИЕТО НА РУСИЯ И ВЪЗРАЖДАНЕТО НА СЛАВЯНСТВОТО!!!

Какво възраждане на славянството и какво величие на Русия те гони бе чук с тая демография. Отделно от това Руското днк не е точно славянско, а финско, ама къде ти русофил да чете и да се образова. Все такива ще си останете както от преди времето на Петър Първи.

КАТО ТИ ГЛЕДАМ ИДИОТИЗМИТЕ ДЕТО СИ НАПИСАЛ ....НИЩО ЧУДНА ПО ТВОЯТА ЛОГИКА НИЕ БЪЛГАРИТЕ ДА СЕ ОКАЖЕМ АРАБИ ИЛИ ЕВРЕИ . ХА ХА МАЛОУМНИК .

Средният живот на руснака е 59г,на българина 69.2г,рублата е 3 стотинки и продължава да намалява.Мужиците не изтрезняват от отчаяние,рускините скачат на врата на първия срещнат да избягат от русия

То и при българките те кака. Летните курорти са се превърнали в евтини секс дестинации

Хахаха само с вицове ако ставаше,ама като си изпиеш хапчетата може и 29г.да доживеят .ше ги уморитеи от смях тия руснаци бе.

Баси неграмотната и лъжовна статия. БВП на Русия е малко над 1 трилион долара, тъй че загубите им клонят към 5 процента, а загубите на общия БВП на САЩ, ЕС, Канада, Япония и т.н. е по - малко от 0.2 процента. Боли ги гза за разлика от наранения анс на кремльовското джуджи.

ще са далеч по-големи, ако оставим Вова Къси да прекроява границите.

И сега спряхте ли го? Смешник.

Русия пренасочи търговията си на изток... всеки китаец да плати по $1 за газ на месец и Москва отчита над милиард $-ес само от един артикул :))) а еРво-пейците се чудят кой да се олаби пръФ из ЕС-тът... Ингилизите поведоха 'орото... са гледаме, че и други мющерии има...

Има санкции срещу фирмите на кремълските кагебисти и терористи, а не срещу Русия, ама всичките съветски шпиони по света са длъжни да повтарят глупостите на Педя човек, щото ще им спрат издръжката.

Има и секторни санкции, примерно срещу нефто- и газодобивната промишленост. Органичение на вноса на технологии и достъпа до кредитиране. Малко се осведоми, преди да ръсиш акъл, паляк.

Така че икономики, които могат само да копаят наличното и да го разпродават, се закопават!

не ограничат западните пазари за Русия, защо продават суровини и газ на западняците, защо не искат да внасят, ама изнасят на поразия - защото умират прави.

а бре малоумник , я погледни картата на русuя и помисли че цялата менделеева таблица ( ако знаеш що е то ) се крие в недрата и ... после пиши глупости

Ако Европа спре вноса на газ от Русия, зимата ще има измрели от студ из цяла Северна Европа, че даже и у нас, да ти кажа право.

Приех конструктивната критика и преизчислих. БВП (ППС, 2016) Според Световната банка Русия - БВП (ППС, 2016) 1 267 млрд 4.34% (55 млрд) Европейски съюз - БВП (ППС, 2016) 17 110 млрд Съединени американски щати - БВП (ППС, 2016) 18 561 млрд Япония - БВП (ППС, 2016) 4 730 млрд Австралия - БВП (ППС, 2016) 1 256 млрд Канада - БВП (ППС, 2016) 1 532 млрд Великобритания - БВП (ППС, 2016) 2 649 млрд Южна Корея - БВП (ППС, 2016) 1 404 млрд ---------------------------------------- Тотално - БВП (ППС, 2016) 46 242 0.216% (100 млрд)

Изпреварили сте ме.Точно това сметнах, само че на база само САЩ и ЕС-загубите са в размер на около 2.28%. Така, че "скъпите" мурзилки да го дух.т!

Ти хубаво си се научил да смяташ, ама не си се научил да мислиш преди това. Загубите на Русия от 50-55 млрд. не са за година, а за тези няколко години от въвеждането на санкциите до сега. Загубите за въвелите санкциите са двойни не като % от БВП, а като абсолютна стойност - 50 срещу 100 млрд. Естествено, че като % ще са по-малко. Независимо от това, милиардите са си милиарди и са загубени. А който смята, че са му малко - нека продължава санкциите, проблем няма за руснаците. Доставчици се намират, клиенти - трудно. Веднъж загубиш ли клиента, после връщането му е много трудно, защото друг се е наместил на пазара. Ще трябва да сваляш гащите ако го искаш обратно.

нали обичаме Русия. Стига бе - къде-къде Русия е по-добре с тези санкции. Вместо да благодарят нашият президент и други - те свалете, та свалете санкциите - няма. Ей така да пропадне и ЕС и САЩ без необятния руски пазар.Пукнете! Путин що не врътнеш кранечето за един месец поне - няма-а, знаеш защо.

Кефи ме лафа "необятен руски пазар", 140 милиона живеещи в мизерия! А извън Русия скапан, ограничен пазар от 7.5 милиарда души! Мухахахахахахха!

Как не разбираш иронията и сарказма - не знам.

Руските олигарси около Путин иняколко по малки ,,бригади" разпродават богатствата на Русия!Богатствата и са суровини с малка или много малка добавена стойност!А внася всичко.Като голямата част от вноса е с голама добавена стойност!Жсвен това заради недалновидната политика на руското правителство страната изпадна във все повече и все по безмислени конфронтации със съседи и страни на чиито пазари реализира големият процент от износът си на суровини и горива!

Руските олигарси около Путин иняколко по малки ,,бригади" разпродават богатствата на Русия!Богатствата и са суровини с малка или много малка добавена стойност!А внася всичко.Като голямата част от вноса е с голама добавена стойност!Жсвен това заради недалновидната политока на руското правителство страната изпадна във все пжвиче и все по безмислени конфронтации със съседи и страни на чиито пазари реализира големият процент от износът си на суровини и горива!

Китай прави всичко, каквото искаш на по-ниски цени от другите! Там дефицит на суровини, на квалифицирана работна ръка и поръчки няма, и затова не се карат с никого! Само храните им са по- особени, но и на тях се свиква!

защо нямат дефищит на суровини?

Щото няма какво да ги правят, освен да ги изнасят, суровини не се ядат! България, например, що няма дефицит на чакъл и пясък, на вар и цимент, а изнася! Пробвал ли си да ядеш камъни?

Нормално да е така, всеки който е учил география знае че руснаците притежават една голяма част от световните изкопаеми суровините без които никоя икономика не може да просперира, конфронтация с руснаците значи икономически загуби.

Руснаците притежават 40%, квото с тях, такова и без тях, щото останалите 60% са извън Русия!

Взех че издирих малко цифри и сметнах няколко процента Русия - БВП (ППС, 2016) 1 267 млрд 4.34% (55 млрд) Европейски съюз - БВП (ППС, 2016) 21 205 млрд 0.47% (100 млрд)

още имаш да смяташ. тези 100 млрд са на ЕС, САЩ, Япония, Австралия и Канада. ТЕ сега смятай :)

Отива, че Запада губи към 0.1 %! Все едно, че пушач, който изпушва 7000 цигари годишно, ще трябва да ги намали със 7! Мухахахахахахахахаха!

Прав си, ама ако прибавим и БВП-то на САЩ, загубите спадат до 0.2%! А ако прибавим и Путиновото ембарго, Русия губи около 10%, 50 пъти повече от Запада! Нема лабаво!!!!! В статията просто е пропусната една 0 (нула), а този който я е писал просто нищо не разбира от икономика и от цифри!!

Прави сте! Ама вие искате да отчаяте Кремъл и да ги докарате до суицидна депресия. Не така бе. Нека сме хуманни. ;-)

С една дума- ЕС нищо не прави, т.е., когато една държава е права и когато се опитват да й вменят вина за нещо, което не е причинила тя- обикновено така се получава. Има ли някой трезво мислещ, който да мисли още, че събитията в Украйна са причинени от Русия? При положение, че тя беше повече от партньор и тясно икономически свързана с Русия, защо Русия ще започне с подривни действия да разбива тази държава? Явно тук се намесиха пак американските евреи... и след това успешно приписаха негативите на Русия. Но никой не ни е виновен, че не можем да прозрем дългата ръка на Чичо Сам..... И защо пък толкова близо до Москва ще предизвикват огнища на напрежение руснаците?????????? Ако на някой му се връзва логически моля да ми обясни какнякой ще се трепе самичък?

Има ли някой трезво мислещ, който да мисли още, че събитията в Украйна НЕ са причинени от Русия? Че Русия не е пригепсала Украинския Крим?

точно през 2014 Русия скри Крим за някои чужди мераци? Ако теорията ти е вярна, щеше да го е направила много преди това.

Нещо не излизат сметките 55 милиарда са 5% от БВП-то на Раша, докато Запада губи 0.2%! Муха ги ухапала!

И ся ко? Получава се, че джуджи го е нахендрил на някого двойной. Двойной проникване!хахахаха

НАХЕНДРИЛ ГО Е ОСНОВНО НА НАРОДА СИ ,МА ТЕ СА СВИКНАЛИ;)

Нахендрил го е на БГ виноделците, производителите на консерви и сирене, ама ти глупака отде да знаеш. Тия продукти ги карат в Русия от Италия, а БГ производителите духат на еврочиновниците.хахаха

По сметки обаче излиза, че са му го нахакали 10-торно!

Не, получава се че е нахендрен на теб, ха ха ха.

Русия процъфтява. Скоро ще върже. Не гледайте курса на рублата. Не слушайте хората по провинцията. Не слушайте хората по площадите. Слушайте какво ви говори Путин.

За Русия никой не е казал ,че е в беда напротив и западняците признават това .

Добре ,че избегаха американците на време щото с допотопните томаховки стават само да плашат гаргите на село . Нали ги видехме томаховките едно летище не могат да срутят а Майката на бобмите убила ужким 20 джихадиста и как ги намерихте бе Кравари с пинцети ли ги чегъртахте ... Ама вие от САЩ и Е.С повече и от комунистите едно вмерме - НЕ ВИ ЛИ Е СРАм вече та ние и едно време и сега не ядем колците с доматите .

защо им е писти да рутят?Асад проплака че 50% от въоръженито му е унищожено,пък какво е имал в предвид не знам.

Спомняте ли си песента дето Бат Серго я пееше Нас червеното знаме роди ни, нас не ще ни уплаши врага .....и т.н. Дреме им за санкциите на руснаците, щом знамето ги е родило - хаххахаха

всъщност 55 милиарда са 20% от бвп на рашките а 100 милиарда(което най-вероятно е също грешно) като го разделиш на страните членки.........

Никъде не пише, че тези цифри за година.

Да бе, да! 20млн руснаци едва преживяват! Глад, мизерия, пътища...Скоро ще ядат само пушки!

Икаква стана тя , нали руснаците щяха да умират от глад , нали рублата щеше да умре бе и каква е цената на горивата сега спрямо рублата . Тя демагогията на Е.С и САЩ надмина демагигията на Комунистите от едно време . Нали беше хубаво в Е.С за който така и не сме гласували за да влезнем , нали щеше да ни варди НАТО а сега Милярди за НАТОвски разкош и трохи да папка Народа ... 2% и от най-бедните та такъв геноцид и Салин не е налагал бе Слугинажи на Е,С и САЩ

не се слагаш измежду можещите нали?