105-годишен обущар живее сам в Еленския Балкан

105-годишен обущар живее сам в село Костел в дебрите на Еленския балкан.

Обратно в новината

Коментари - 105-годишен обущар живее сам в Еленския Балкан | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Жив и здрав да е дядо Димитър и си се радва на внуците и те на него.

"Той пере и къпе своята бабичка, готви и се грижи за къщата. " Отвратителен начин на писане, Наде. Отвратителен. И никакъв морал и уважение към възрастта. Пожелавам ти да станеш бабичка на някой и той да не може да те пере и къпе, тогава ще осъзнаеш що за простотия си написала. А тогава твоя колежка точно така да напише в статията "неговата бабичка стои непрана и некъпана, щото той не може".

Да е жив и здрав този достоен човек! Какъв осмислен поглед, напълно с акъла си на тия години, и никак не е бил лесен животът му, но е бил достоен! Голямо значение има удовлетворението от работата, от семейния живот и правилното място - в чисто спокойно балканско селце, без цигари и пиене, с позитивна нагласа към всичко и любов към близките! Чудесен дядко, да са му леки и приятни дните и годините, които има да си живее още!

едни родители могат да гледат децата си, да ги изучат, а те оставят старите си родители на село. Старостта е грозна и неприятна, а и немощна. Когато майка ми остана вдовица на 74 г., аз се върнах от ГДР където имах работа в университета, имах апартамент и детето ми учеше в близкото училище. Още тогава в щастливото комунистическо общество хората гледаха на запад и ме оплюха, че съм се върнала. Но майка ми нямаше да може да живее повече от два месеца там. Сега гледаме нашето безметежно настояще не ни трябват болни и стари хора, да ги крадат, бият и убиват циганите.

най бързия начин да го закопат дядото е да го вземат в града. по добре му е там - в позната обстановка. където му се налага все още сам да се грижи за себе си...

Филмът "Дърво без корен"......

да чета глупости; 201ч почива жена му,тогава тои е на 102,тоест разлика от 9 години,а се жени на 20,тоест,тя е била на 11; абе пишете пишете,ама не само балами четат,случва се понакога и малко по умнички,е ако ви интересува де!

Добре де - да не е бил на 20, а на 25. А тя на 16-17. Така доволен ли си?

какви хора е имало едно време, де такива и сега!

какви? Що подценяваш младите?

Пожелавам му на тоя човек от цялото си сърце да е жив и здрав още дълги години! Такива хора са нашето истинско съкровище и историческа памет!

И тъжна и зареждаща положително новина. Жалко само,че колкото и нелепо да звучи за мнозина, цензурата е толкова зверска, че още прозира усещане,че ако името не беше Аврамов, надали щеше да се стигне до публикация. М даааа.....

ко са ти цензурирали?

Не себе си има предвид, а че цялостно се подбират новини поощряващи дадени хора/етноси

Радват ме такива хора! Да е жив и здрав още години! Позитивен човечец!

Не съдя никого, но се замислих- след толкова години труд, какво е получил, щом е оставен сам в това забравено село на грижите на съселянката си? А потомците му били изучени и големи хора?

Е к'во? да го вържат и насила да го вземат в панелката във Велико Търново ли? "Дърво без корен" от Хайтов прочети

Да е жив и здрав човекът. Аз обаче правя една сметка: той се жени на 20 години и е на 102 когато е починала жена му, която е на 94 години тогава. излиза, че имат разлика от 8 години. Значи жена му е била на 12 години като са му я дали...

Много буквално го приемате. Кой е казал, че е бил точно на 20? Така се е изразил старият, защото му се е виждал млад. Може да е бил на 24-25 примерно. Но занаята си го има от 20 годишен.

Точно на 20 е бил. Взели са го войник и като се е върнал от казармата се е оженил. Докато е бил в казармата губи работата си в Елена, където е чиракувал и се връща в селото си--къде другаде да отиде?!

Да ти се множат годините, дядо Митко! Все така сам да се справяш, доколкото ти е възможно!

Да илядиш део Митко о о !

След като е нямал баща много ясно че ще казва че мъжът трябва да слуша жена си. Бах едиповите пееееееераси.

Освен това жена му е била под 18, когато са се омъжили и двамата, тоест мъже ,де...

Ти си .голем кибрит.,бе! Това го е измислил авторът за да е интересен материалът му.

Тебе те знам, ти не слушаш жена си, защото нямаш жена. Няма и да имаш, мухахахаххахаа

Нямам жена защото имам всички останали.Муахахахахахаахах. И аз тебе те знам ;)

voltar

Много трогателно! да е жив и много здрав дядото колкото може повече годинки!

Журналята-сверете отново годините, че ще изкарате дедото педофил бре!! Бива ли такова нещо! То ясно, че има много хора, които четат без да внимават-но има и внимаващи!!

и аз си го помислих!

ма той дедото сам си го казва бе - бил е на 20 когато е станал зет. Какво ти е крив журналята. А бабата какво е виновна че е била 11 години по-малка от него. На журналята е лафа само дето имали над 70 години брак... ама 80 и 90 също са над 70.

9 не 11. била е на 11 години детенце. Браво дедо.

Да е жив и здрав дядото, жалко, че е останал сам и си е заминала бабичката му. И аз първосигнално се засмях на историята с годините на него и жена му, ама после се замислих - какво значение има?! Объркал се човека, да сме живи и здрави и ние да доживеем тези години с акъла си.

ПОКЛОН. ДАЛИ ТОВА Е НАЙ-ВЪЗРАСТНИЯ БЪЛГАРИН...? ТРЕЗВЕНИК И НЕ ПУШИ.... Е ТОВА МОДЕЛ ЗА МЛАДИТЕ....С ТЕЗИ ДРОГИ СЕ СЪСИПВАТ...КАКВИ ПОКОЛЕНИЯ ИДВАТ....ЛОША РАБОТА

Всъщност твърди се, че човекът, който ще доживее до 150 години вече се е родил.

Твърди се още и че родените около 2000 г. ще живеят преобладаващо над 100.

Какъв богат и достоен живот. Човек с главно Ч. Истинско вдъхновение.

Сигурен ли е че е на 105?

pompai

Разликата между него и жена му излиза 9 години и ако той е бил на 20 когато кмета дава дъщеря си то тя е бела на 11 ?

Браво, да е жив и здрав още дъги години. Лошо е че всички села опустяха не само в балкана ами на всякъде.

Да е жив и здрав бай Димитър още дълги години !

Жив и здрав да е!

Господ да му дава здраве и живот, да се радва на внуци и правнуци!

Hе ви е срам- дано този добър човек не ви чете глупавите коментари, че тези допълнителни години живот за които се надява със сигурност няма да ги доживее.

Милия човек, толкова затрогваща история ! На тази възраст никой не бива да бъде оставян сам. Но пък може това да е неговото желание - да не пречи на децата си. Простичкият живот е тайната - училище, семейство, вярност, приемане и разбиране. Работа, разбира се. Всякакви ексцесии завършват зле. Бързият живот е за пеперудите-еднодневки.

хубава работа. щом не съм казал БРАВУУУУУУ... значи е спам? БравУУУУ модераторе. Баш си беше по темата това дето изтри. Без него дори нямаше да имаш диспут тука освен Бравууууу .на стареца... за какво??? за това че е живял дълго, а не за това че нещо значимо е направил за другите.

Опасявам се, че най-значимото, което ти си направил за другите изтича в канализацията.

Явно типичния пример за това си ти и съдиш по себе си. Но някой хора остават след себе си доста неща, а не само което продуцираш ти в канализацията. Сега обратно в кръчмата да си допиеш ракията.

Я похвали се ти какво си направил за другите. Редно е.

прекалено много са, не си ги пожелавам

Някои хора тук се извъдиха големи математици, но истината е, че по-долу се пише, че са били заедно над 70 години женени, т.е. тя е била някъде на 18 или 20, а той на 27 или 29. Явно се бърка за годините, когато тъста му е казал, но едва ли не помни колко години е бил женен.

подлагаш на съмнение думите на човека ли? Казваш, че е ЛЪЖЕЦ????

Не е нужно нито да си математик, че и голям, за да извадиш няколко числа. Проста аритметика. Според данните в статията излиза, че дядото се е оженил за дете невръстно. Явно или той не помни или журналистът толкова е внимавал какво пише.

Най-накрая да прочета нещо дето да ме зарадва истински. Пожелавам му още 10 години да е в тази форма! Желая му здраве и щастие от сърце!!!!

по -добре още 105! може да види началото на истинската демокрация в Родината си !

Дядо Димитре ,господ здраве да ти дава .

Да е жив и здрав.вече рядко се срещат такива обикновени,честни и трудолюбиви хора.

Да е жив и здрав човека! Само едно нещо не ми направи добро впечатление - вницуте му са "големи и богати хора", а го наглежда жена от селото...........

Ако дядото не иска да напусне селото, за да живее с внуците, е по-добре да плащат на жена от селото, отколкото насила да го отведат.

Типично по български,изразяваш мнение без да знаеш как стоят нещата!

ей така щеше да изглеждат моите баби и дядовци ако бяха живи! това е прецедент на природата

Е сега качете на кантара живота на този Човек и примерно на Васил Божков и си кажете честно кой предпочитате..

Много ясно кой. В това селце има 60 жители, в София има 2 милиона. Ясно е какво предпочитат хората.

Да, София се напълни с тъпи, прости, некъдърни, мързеливи и не можещи да говорят на български Селяндури, блянуващи за Мак Донълдс, МОЛ-ове, чалга клубове и Бйе йеМ Вийета.

Една вдъхновяваща история, предадена по великолепен начин. :)

Този човек е много по-богат и от най-богатите хора. Да си жив и здрав !

Добре го каза!

чист въздух, биологично чиста храна, никакво пушене, положително отношение към околните и света.. и генетично заложби.. това са тайните на дълголетието, които явно са налице и при този човек, да е жив и здрав!

Да си жив и здрав , дядо! Дай боже повече такива хора!!!

Жив и здрав да бъде миличкия човечец!

Да си жив и здрав дядо!!!

браво на този дядо, да е жив и здрав.

От дописката се вижда, че той е 9 години по-голям от жена си. Взел я е, когато е бил 20 годишен, следователно тя е била на 11 години?!?

Luna0102

Те верно на времето са се женили млади, ама чак пък деца по на 10-11 не вярвам. Сигурно на дядото спомените му толкова верни.

Почива на 93 години и 70 години семеен живот = 23

Нещо математиката ти куца, прочети пак тази част от статията: "Дядо Димитър и съпругата му се радват на дълъг семеен живот - повече от 70 години. Баба Донка обаче умира след прекаран тежък инсулт през 2014 г. на 93-годишна възраст. През последните месеци от живота си, прекарани на легло, за нея се грижи верният й съпруг, който по това време вече е навършил 102 години." От 2014-та като извадиш 93г се получава 1911г.

Като извадиш от 2014 годините на баба Донка 93 се получава 1921, а не 1911. Май и на теб ти куца математиката! Да е здрав дълголетника!

на теб и половината от останалите ви куца IQ-то, понеже е едноцифрено!

Да е жив и здрав. Браво.