”Фрийдъм хаус”: Свива се свободата на печата по света

Свободата на печата в света се е свила още повече през 2016 г., потискана от властите на много държави и има опасност тенденцията да продължи.

Обратно в новината

Коментари - ”Фрийдъм хаус”: Свива се свободата на печата по света | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

това не е новина. отдавна го знаем.

Естествено, всяка новина минава първо през централата на ГЕРБ!

Един голям чешки журналист казал преди 100 години-във вестниците има три вида информация-истина,полуистина и лъжа.Истината е датата,полуистината е прогнозата за времето,останалото е лъжа.Свободата не се е свила,направо е изчезнала.

Каква "свобода"и/или независимост/обективност на печата у нас,бе!? Издания,със собственици-олигарси.Страх и автоцензура.Промиват мозъците на хората.И печелят от реклами.А рекламодателите,пак олигарси. Промита,безгръбначна журналистика.

А авторите на изследването свободни ли са или само частично?

"За печата в България е дадена оценка "частично свободен" ... Частично, частично - колко частично да е свободен печат, който над 90% е притежание на един човек?!

Имаше западни медии тук- немски вестници ама си заминаха- печалбите им били малки. Сега ако си тръгнат и битивитата какво ще правим- ще станем съвсем несвободни. Но във времето на интернет да се говори за "печат" е странно- по- скоро много пропаганда има и е трудно да се отсее ценното

частично свободен = малко бременна

Малко бременна няма

По немската телевизия имаше репортаж колко зле е положението със свободата на печата в България. Тук ни поднасят новината в позитивна светлина като "частично свободен" и ни обясняват, че всъщност нямало нищо лошо в това, защото по цял свят било така....

Свободата на печата е като свободата на наемния работник спрямо неговия работодател. Така е било, така и ще бъде. Парите управляват света.....за съжаление.

политическите задкулисия по целия свят водят съвсем естествено към лъжи,манипулации,медийно затъмнение и удобна цензура,целящи да ни направят напълно подчинени,зависими и луди . според мен само пълния бойкот може да промени нещата в добрата (вярната)посока в служба на истинската демокрация . да си пишат лъжите и да си ги четат(слушат) сами ,а ние да видим реалността около нас с очите на некорумпиран журналист и репортер !

В БЪЛГАРИЯ НА ВЕСТНИЦИТЕ Е ВЯРНА САМО ДАТАТА.ПЪЛНА ДЕЗИНФОРМАЦИЯ И ЖЪЛТИНИ.

ТЕЗИ НЕ ЗНАМ ПО КАКЪВ КРИТЕРИИ ОПРЕДЕЛЯТ КОЙ КЪДЕ СЕ НАМИРА ,НО РЕПОРТЕРИ БЕЗ ГРАНИЦИ СЕ ОКАЗА ЧЕ ПРАВЯТ ДОПИТВАНЕ СРЕД ЖУРНАЛИСТИТЕ ОТ СЪОТВЕТНИТЕ СТРАНИ-ТАКА ЧЕ НАЩЕ ЖУРНАЛЯ СЕ НАРЕЖДАТ НА ТОВА МЯСТО,А НЕ НЯКОЙ ДРУГ:):):)

Интересно, доколко "свободен" е например печатът в Германия, Швеция, Белгия, Франция?... Так медиите бълват ежедневно идеологическа помия (вижте статиите на DW), с които възхвалят политици като Обама, Меркел, Оланд, Юнкер, Могерини. Критични статии почти липсват. Германците са принудени да избират между Меркел и Шулц и са убедени, че те нямат алтернатива... Всеки опит да се пише нещо различно се атакува като "популизъм", "статии, платени от руснаците", "лъжливи новини"...

Габриеле много весело и щастливо гледа след като е бил в турски затвор, мдааааа.....интересно!

Голяма смехория за наивници! Каква свобода на печата и медиите?! До една са собственост на корпорации и олигарси - не само в България, по цял Свят. Вярно е, че в България цената на журналист е 5 лева, докато в САЩ трябва цели 10 долара да дадеш, но това е скалата - цената, а не свободата!

Учудвам се, че се коментира само печатната комуникация, а къде са другите медии - телевизии, радио, социални мрежи и т.н. ???

вицове може да се публикуват