Сеул отказа на Тръмп да плаща за противоракетния щит

Южна Корея отхвърли днес възможността да плати за разполагания на нейна територия скъп американски противоракетен щит, предадоха Франс прес и БТА.

Обратно в новината

Коментари - Сеул отказа на Тръмп да плаща за противоракетния щит | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ама у нас тия работи са беплатни бряяя

Да ви представя истинското лице на днешната чевеколюбива демокрация. От тук до превантивния ядрен удар е само една крачка.. Значи да нападнем Ким, да избием милиони Северно Корейци, понеже някой решил, че няма нужда да живеят и му пречат да диша? Да ти имам и ценностите. . "Смях ( нерегистриран ) 28.04.2017 11:02 . Викаш да го изчакат да отиде да бие някой и тогава да вземат мерки. Ето затова бият децата ни в училищата и бабите и дядовците по селата, точно заради този начин на мислене. "

Това са учителите на нашенските рекетьори.

Елате се застраховайте при нас, за да не идваме ние при вас.

И това не стана. И стената не стана. И забраната за влизане на алабели не мина. Че то кво ли стана? Този ще излезе, че е лъгал повече от нашите бе.

Абе, само да питам ! Тия на снимката, защо се молят . . .?

Сигурно от благодарност към чичо Сам и президента Тръмп . . . ! Да се свети името им бесно !

да им прости греховете, че след като американците започнат войната няма да имат време да се помолят богу и да поскат прошка!

Плащайте, плащайте ! 1 Милиард за противоракетна система срещу макети на ракети, направени от дунапрен и стириопор ! На нас тия ракети ни излизат по 200 йоана от Корейското Джъмбо. Като измислите противоракетна система срещу гаубиците, ни информирайте своевременно . . . !

Йоане, Йоане ... Колко долЪра струва? А колко е в юро?

Всички трябва да плащат за защитата на Америка - Мексиканците за стената, която строим против тях, Корейците за противоракетната система, която трябва да пази американските сили в Южна корея, както и територията на Америка от някоя заблудила се Северно-корейска ракета

типично по краварски, вземете едни ракети щото видите ли има огромна заплаха за вас /ако нема ние ще я създадем/ и лошо ви се пише и с отстъпката струва само деветстотин деветдесет и девет милиона и некакви си деветстотин и деветдесет и девет хиляди деветстотин и деветдесет и девет долара, нали така сорос и ФР / федералния резерф/

Сега прочети пак новината...но бавно, корейците не плащат, защото според договора, който имат трябва да е безплатен щита ;)

Ти прочети ! Според договора не трябва да плащат, обаче тръмп им иска 1 милиард !

Ми те корейците са си направили сметката... То и затова разрешиха на американците да си сложат ракетите на полуострова за да плашат китайци и руснаци с тях и отказха да плащат за система която реално не може да ги защити от Северна Корея, независимо дали севернокорейците ще изстрелят ракети или ще използват обикновенна артилерия, в чийто обсег междувпрочем се намира Сеул.

Реално THAAD могат да защитат Южна Корея от примитивните сервирокорейски ракети!Реално руските противоракетни и противосамолетни системи са преодолявани всекидневно от Амириканци и Израелци! И днес рано израелски Пейтриът е свалил дрон над Голан

ООсведомения пак се изказа неподготвен-) Южнокорейците още през 2013 година заявиха че ТHAAD не им трябва защото времето което е необходимо на системата да открие пуск на ракета от Северна Корея, да изчисли елементите на движениe на целта и да предаде целеуказанията на пусковата установка е малко по-голямо то това което е необходимо на допотопните севернокорейски Скъдове да долетят чак до Окинава, да не говорим че Северна Корея има повече ракети отколкото разположените в Южна Корея пускови установки могат да проследят че и да ги свалят. Проста алгебра ама вместо да смятат някои предпочитат да вдигат лозунги;)

Аз, дразня , плащам на цигани да ти запалят къщата, а после ти ми плащаш, охраната която ти предоставям по цени определени от мен.

Гооолям дявол е тоя Тръмп! Ако мине, добре, а ако не стане, нищо не губи! Истински търгаш! :) Едва ли трябва да е толкова наивен, та да си мисли, че ще прекара корейците и то с толкова много пари! :))

Южна Корея е с трилион и половина БВП, така че едно милиардче представлява има-няма половин промиля и въпреки това отхвърля плащането за противоракетен щит. Това налага логичния извод, че макар и С.Корея да разполага с ракетно ядрено въоръжение, всички са наясно, че то е само и единствено за отбрана срещу световния агресор САЩ, щото ако южнокорейците наистина се страхуваха, щяха през глава да тичат да си плащат за отбрана. Всъщност, така стои и въпросът с грешните пари, които даваме на НАТО да ни варди от нашата Освободителка и нашите братя руснаци, без които България нямаше да я има.

Отхвърля плащането не заради това, че не иска ПРО-то, а защото имат договор, съгласно който не трябва да плаща. Защо да плаща нещо, което не би трябвало да плаща? А Тръмп... ми, пробвал се е човека. Може пък да се прецакат корейците?...

Толкова ги е страх значи, че имат време и търпение да изчакат да бъде спазен договорът и евентуалните процедури при неспазването му, макар и да е ясно, че договорът е едно, а спазването съвсем друго!

САЩ се чудят как да направят военно-промишленият си комплекс отново печеливш. Явно начина в момента е: 1 създават се плашила 2 Принуждават се съседните им държави да харчат за американско оръжие и "пазене". Е не е баш ВИС (елате вие да не дойдеме ние) ама е доста подобно.

Знаех си аз, че американците дават пари на Ким под масата за да лудее :)

САЩ трябва да ми плащат за ползването на авторски права! Това "ние ще те пазим, ти ще ни плащаш" сме го измислили още от времето на СИК.

Целта е ясна,Русия спешно харчи близо 6% от Вътр.прод.за отбрана и продължава да вдига процента. Така тя клони към ФАЛИТ както СССР. Тогава военния бюджет стигна 14 % и всичко се скапа СССР и Соц с-мата! Сега пак се отива към Рейгън 2 !!!!! Озаптява Сев. Корея а другите няма да използват ядрено оръжие докато се доотработи МОЩНОТО ЛАЗ.ОРЪЖИЕ на САЩ и бъдът изпарявани в бункерите атом.установки. Такава е голямата игра,не е за тъпаци и простосмъртната рая.

Много си го задълбал ми се струва. Целта е съвсем друга. Америка губи положението си на световен господар и се опитва да всява страх все още, но вътрешната финансова криза е голяма и Тръмп се чуди как да избие пари. Накъдето и да се опита да намали разходи среща опозиция и удря на камък.

Значи американците "страхуват" Южна Корея а не Ким :)))

Леле,как е дережето в Русия. Какх скапаха СССР и Соца .Защо всеки и от Европа отива в САЩ?? Защо всеки и китайците влагат инвестиции в Амер. компании и обръщат деньгите и юаните в Долари? Явно си попявате вица за САЩ " Смокинята колкото се скапва по сладка става". Чакайте " На коча висящите мъ да паднат." Вместо САЩ падна ВЕЛИКИЯ СЪВV СЪЮЗ. Това Руската върхушка го е знаела още 58 г. Живков 2 пъти каза ,че още 60 г. е видял ,че от тади демагогия нищо не става. Сега демагогията руска е в Християнствотоооооооооооо.-При това свличане в Русия " надяй се у-йо на пияни рускини." МИСЛЕТЕ писачи не хълцайте от тъпи желания и вижте миналото,то е светеща лампа пред входа на бъдещето!!!

Лазарното оръжие на САЩ го знаем! Казаха че са го изпробвали успешно върху кораб. После се оказа, че са успели да пробият ламарината на предния капак на неподвижен камион. Между другото лазерното оръжие може би ще може да се използва в космоса, но на повърхността то е лесно уязвимо. Една димка за 20 лева го неутрализира.

Ти като как си го представяш лазерното оръжие? Кви са тия фантазии с димките? :))) Има лазери за различни видове лъчения - от инфрачервени до рентгенови! Кво шму напрайш с твойта димка? :)))

си играе ролята със завидно старание, но май-май южните братчеди не са глупаци и за кьорфишеци пари не дават. Не знам японците дали ще клекнат, но мераклии за щатни идиоти в тоя край на Азия липсват. Пари от недомислени пародии трудно се изкарват, както преди, така и в наше време.

Окупирани са, вероятно ще клекнат.

Друго си е в свободна СК ;)

Най-лошото за Ю.Корея е, че КИМ има 17000 парчета артилерия по границата, а Сеул е на 56км от там и с ядрено или без ядрено оръжие ако реши може да срине със земята целия град и региона където живеят над 25млн души. Противоракетната отбрана няма да има никакъв ефект в този случай.

Вярно е, че може, но под условие - ако му позволят.

Такава артилерия само с с ядрен удар можеш да я неутрализираш. Но това е на границата на Китай и Русия, те какво мислят по в-са - някой да си играе на ядрена война до тяхната граница и с тяхното население?

раните, които раздира в обществения организъм на Съединените щати жаждата за злато. Разправи ни той за подкупността на администрацията, на общинските власти. За грамадните злоупотребления с предприятията и обществените постройки.

Да се подържа разделението е скъпа задача :)

Абсолютната идиотия е факт. Държавен глава, да смята, че в света всичко е търговия.... Тръмп е олицитворение на деншното американското осмисляне за света - капалъ чаршъ стаил. Лъжи, религия и посредственост са ръка за ръка

Държавен глава смята, че когато искаш да те пазят - трябва да си платиш, особено когато за съсед имаш свернокорейските откачлаки

Ама краварите така са си свикнали защо се учудвате...Те си изхвърлят ''боклуците'' където искат и за това трябва да им се плаща даже според тяхната ''демокрация''..Този път май не са улучили ама южна корея като си дава задника под наем на американцитре нека си им бере гайлето..

А можеш ли да си представиш какво би се случило с ЮК, ако не бяха под протекцията на САЩ ?

Какво ще се случи?

Не мога да повярвам, че тук има хора, които вярват, че трябва да бъде оставен на мира един психопат като Ким, който е кацал на слънцето (през нощта) и да му бъде позволено да притежава сериозни ядрени оръжия.

Съгласен. Който е измислил това с кацането е психопат. В същност кой го измисли? И кой заплашва Ким? Къде отиде да бие някой?

Викаш да го изчакат да отиде да бие някой и тогава да вземат мерки. Ето затова бият децата ни в училищата и бабите и дядовците по селата, точно заради този начин на мислене.

...чичо Трумп, отново не е в час, но това ВЕЧЕ не е новина, а и трябва да свикваме...;-)

Не стига, че ги правят цел ( ПРО комплексите са първа цел в един конфликт и там няма да се жали нищо), а и да си платят за това. Като за отвъд океана, сигурно изглежда нормално.

"Тръмп пред Ройтерс: Тя е нещо изключително - унищожава ракетите още в небето." Не е ли по-лесно и икономично да ги унищожава на земята, когато ходят?

Ааа, милиардче значи иска шоуменът! Е, това вече не е шоу, това си е чист рекет! Ама тия дръпнатите явно не са балами като наш'те, та да плащат!

Разликата е, че в САЩ където има свобода на словото и на мнението хората открито заявяват, че не са доволни от Тръмп и той е най-неодобрявания президент след първите 100 дни. На другия полюс в Русия 85% от хората са "щастливи и доволни от живота" и гонят рекорда на Северна Корея от 101% щастливи и доволни граждани.

Рейтинга на Путин в САЩ е над 20%.

Историята е доказала, че винаги когато говорим за над 75% одобрение на каквото и да е или става въпрос за диктатура, или за страх от различен отговор, или за манипулация на резултатите, или за масова психоза.

За САЩ преди век и повече - "бай Неделкович ме обля със студена водица, като захвана пък той да ми разправя, че "овде е таква велика корупциjа, що jе нигде нема; у вас, у Европи, лjуди су императори, овде е злато император; коj има наj-више злата, он има наj-више силе. Парица е царица, како кажу у нас". Тази е най-благодарната тема за американците, както за устното, така и за печатното слово. "Велика корупциjа" - повтаряше бай Неделкович, като ни сочеше на раните, които раздира в обществения организъм на Съединените щати жаждата за злато. Разправи ни той за подкупността на администрацията, на общинските власти. За грамадните злоупотребления с предприятията и обществените постройки. "С злато можеш купити и самог президента." В течение на тези разкази, които ме смутиха и ме накараха да се замисля, докторът ме гледаше под очилата си с една язвителна мефистофелска усмивка, като че искаше да ми каже: "Е, как си? Чуваш ли? Видя ли, че и в Америка е същото..." Ох, хич не ми сгряваше сърцето туй "и в Америка е същото"!...

даже т.н.съюзници на САЩ не искат да плащата за въздух под налягане.Тия ПРО могат да свалят ракетите в небето т.е.бананите изстрелвани от батута на Горна волта.

голям майтап. Особено много ми хареса, че ще ги унищожава още в небето... Редакторчетоооо, а то къде бре...

"Тръмп пред Ройтерс: Тя е нещо изключително - унищожава ракетите още в небето." Ихаа! Браво на американците! Какво чудо са изобретили. Унищожават ракетите още в небето! А не както досега - вече на земята, след като са поразили целите си. Браво на тях, ей това е прогрес! :)))

Прогрес е спрямо руските ракети които нищо не уцелват. защото земята била кръгла. Когато 58 от 59 ракети уцелят целите си. 59 не уцелва поради дефект, не поради грешка в системата за прицелване.

И на кои факти почива това изявление?

Тръмпи е като наш Боко, действа на "проба-грешка" и ако може друг да му плаща масрафа.

Защо всички агресивни комунисти се дразнят от ужким неефективното ПВО?

Кой се дразни? Ким? Той се смее, просто защото КНДР е най-добре подготвената страна за ядрена война. Да, ще има много жертви, но КНДР и земята ще оцелеят - виж, режимите в САЩ и Ес няма. Както монархиите след Първата световна война. ПРО е като "невидимия самолет", "звездните войни" на Рейгън, "чудото оръжие" на Хитлер и пр.

Ким е като Путлер , въздух под налягане. Не е ясно изобщо дали ще сработят оръжията му.

ХАХАХАХА БА*ТИ МАЛУМНИКА ТОЯ

Тръмп малко олеква, според мен (казвам малко от куртоазия) - искаше, дори обеща (от чуждо име) Мексико да платело за стената, която юял да построи много бързо и най-добре от всички, и президентът на Мексико не само категорично му отказа, а и почти го напсува:) След това, след като много дълго време се заканваше на Китай че манипулирал валутата си и това било първото нещо, което щял да направи като президент - "да ги накара да си платят", и ... всички знаем при разгояорите му с китайския ръководител че дори и дума не обели за това. (да не говорим че много дълго и разпалено плюеше срещу онези американски компании, които изнасяли фирмите и бизнесите си в Китай, а се оказа, че той самият го е правил и прави)... Опита се пак да привлече вниманието върху себе си като хвърли и бомбата на Меркел, че искал 300 милиарда, и там го загледаха доста странно. Сега и в Южна Корея се пробва - и виждаме какъв е резултатът. Ясно е, че Тръмп се изживява не само като голям бизнесмен и негошиатор, дори и като най-големият, но ... някак си не изглежда добре когато непрекъснато се опитваш да изцицаш отнякъде някакви пари и непрекъснато те режат. Не всичко е пари на този свят, приятелю, не всичко е пари...Дори и да си убеден, че е така!

Аз го писах тук преди година! Тръмп може да приказва, каквото си иска, но ще направи, каквото трябва! :)

Какво искаш от изкуфял човек без никакъв политически и международен опит! Той не е знаел какво е НАТО?? Колко пъти си призна че не е знаел колко са трудни определени неща? Той в живота си нищо не е постигнал, наследил е парите си от баща си.

Абсолютно сте прав, Тръмп се е обградил с провалили се "експерти" и самият той е политически неграмотен. Докато в бизнеса всичко е пари, в геополитиката не стоят така нещата.

А къде е ВинесенТ, намериха ли го най накрая? Да не е фанал сега пък към Исландия?

Никой не е карал корейците да плащат. Просто Тръмп акцентира върху цената /един милиард долара/ на въпросната система. Естествено корейците отговарят по протокол. Уж скандал,а противоракетната система се изгражда.

"Информирах Южна Корея, че ще е уместно те да си платят. Това е система за един милиард долара - заяви Тръмп пред Ройтерс. " По-голям намек от това на дипломатически език май няма. Е, вярно не им е пусмал фактура...

Тъпи азиатци, как може да не виждат смъртоносната заплаха срещу свободата и демокрацията? Само за някво си милиардче ще си имат хай-фай стерео демократична противоракетна защита, която даже има малка вероятност и да работи.

Интересно като е толкова неработеща тази система защо Русия и Китай надават вой до небесата срещу нея и цитирам: "променя баланса на силите в региона"

А ние първи скочихме и гласувахме да плащаме 2% от БВП на УСА. Нямаме ли продажни и сервилни политици, необразовани селяни напнали се държава да управляват.

Едно е да гласуваш а друго е да го направиш. Не че е лошо, то това отдавана е планирано. Само че никой не го правеше. Не може само един да плаща.

Тръмп както винаги лети из облаците. Както си призна, че не е знаел какво е НАТО когато го е нарекъл остаряла структура.

Тръмпи унищожава ги в небето, ма за какво бре те като паднат нали се самоунищожават пирчем....

Плашиш гаргите с агресивната КНДР, после изръсваш балъците. Такса сигурност.

България 45 години си плаща скъпо и прескъпо, на СССР да я пази. Продаде я в първия възможен случай, без пушка да гръмне.

Не стига че си плащахме, ами бяхме заставени и братски да обичаме СССР.

СССР и НРБ - взаимноизгодно сътрудничество. 330 бойни съвременни самолета срещу десетина композиции вкусни домати и пиперки. РБ и НАТО - скъпо рязане на ракети и яко доене на голия Ганю/вече с 4 млрд.лева годишна вноска, и за толкова пара - без армия/

Дойде ли си Флотилията от района на Нос Хорн?

В обикновения живот има едни организирани групи които помагат на някой търговци да се пазят от лошите срещу определена такса. Такова "помагане" в тълковния речник го определят като РЕКЕТ. Та, какво имаме тука. Една добре въоръжена структура предлага на друга недобре въоръжена да я пази срещу заплащане, като вече си е закарала оръжията и войската там. Не е ли това РЕКЕТ и на колко места по света действа същата организирана група?

Тръмбету да си поиска 300 милиарда и от Сеул , не само от Берлин. Гледам сега, ще ни демонстрират некакъв самолет, който не е много наред. Сигурно, ще им платим 500 000 доларчета за ПРАМОЦИЯТъ

Сеул може да откаже да плати на Тръмп $1млрд. да ги варди от Северна Корея, ама наш'те умници няма да откажат да платят двупроцентовата върху БВП вноска от $2млрд. за НАТО да ни варди от Русия!

"Тя е нещо изключително - унищожава ракетите още в небето". Явно досега са ги сваляли, след като паднат на земята.

На земята е по-лесно като ходят. Трудното е като хвъркат у небото.

Големият цирк с обърканата северо-южна армада срещу КНДР завърши с фиаско. Очаквайте продължение.