ВВС на САЩ ще покажат уменията си в Граф Игнатиево

Уникална по рода си демонстрация на военновъздушни способности ще представят днес за първи път в България екипажи и самолети на Военновъздушните сили на САЩ.

Обратно в новината

Коментари - ВВС на САЩ ще покажат уменията си в Граф Игнатиево | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма да ги гледаме изпълненията на ВВС на САЩ - да си ги правят у САЩ, не тука. Избщ не ни интересуват. Кой организира тази простотия?! И с чии пари?!

не обичаш ли авиацията?

Другарке, обчичам гражданската авиация,не тази дето сее смърт и дето ми я набиват в очите като нещо изключително полезно за човечеството и неговия прогрес. Другарке, за мен този тип авиация дето ще ми демонстрирали ВВС на САЩ служи само за разруха, не за прогрес. А ти пак питай, ма другарке, пак ще ти отговорим.

Ще покажат уменията си как се пълнят гащи като видят руски самолет!!!

gonzales

тия фърчоплани са създадени за военни действия , а не за Лунапарк. ние ще се забавляваме ли или ще сме във война ?

Ф35 няма да си купим, но е добре, че е тук, за да гледат тези, които мътят водата в БЮРМ.

gonzales

и кво ще видят ?

Все пак доста по-далеч от Северна Корея, там са на власт лошавите камунизи и агенти на ДС. Тук меки китки на всяка поляна, банани без опашка и пр.ценности.

уменията вече? По добре да погледат малко клипчета из нета какво правят сушките, но да не се опитват да ги имитират. Ще се разпаднат краварските щайги.

Сушките стават главно за циркъджилъци..

Що ми се струва, че един такъв подобен самолет изчезна в Югославия? Ама, съдбата и на тези ще е същата, ако отидат малко по на Изток от България.

да се раздадат преносими зрк на зрителите , за да стане пълна програмата и да видят колко много обичаме американците !!!

Но да въоръжат и самолетите и да оставят в публиката саме тебе и другите мераклии с ПЗРК. Усмихни се и чакай светкавицата !

американците дошли да се запознаят с релефа ни. Може би и да порекламират самолетите си. Във всички случаи не са дошли без цел.

Ако ще ги рекламират, да бяха викнали и руснаците, че да видим колко са невидими тези стелтове :))

Ааа, моля. Да ходят да си мерят пишките на друго място. Тука още не сме изпитателен полигон, макар че натам вървят нещата. Кеф им в Сибир, кеф им в Аляска - в САЩ и Русия пущинаци колкото искаш.

Go home! Шибани смешници, :))))))))

Колко болници и сватби ще ударят?

Айде, де! Денят свърши, пък няма новини как са летели ефовете. Все се сещам за Фарнбъроу 2014.

Времето е кофти, при такива условия не могат да се демострират способностите на този "свръхмодерен" изтребител, ще чакат да се оправи времето :)))))

Точно на Ф35 въобще не му пречи времето. Дори и мъглата ;)

1970,не обърнах внимание, че във вашето съзнание не се бомбардира, а бомбандира.Е, само това е достатъчно за интелектуалното Ви ниво.Оттам насетне-каквото и да твърдите не може да се приеме на сериозно, защото се бомбандира с бонбониери, а не със самолети.

Гледам, разбирачите по-долу се упражняват на тема ГДР-ски МИГ 29.Ще кажа само едно-въпросните МИГ-ове са причина за създаването на интегрираната с шлема на пилота система за насочване на въоръжението от страна на американските самолетостроители.Защото, при демонстративните въздушни боеве с F16(за незапознатите-основния противник на МИГ-29,защото СУ-27 има предназначението да противостои на F15), при равни други условия ГДР-ските МИГ-ове първи са прихващали противниците си.Иначе, във Виетнам САЩ губят няколко десетки B52, част от които свалени от изтребители МИГ-21.Но за това се мълчи.Няма да казвам по какъв начин.

горски, причина за създаването на въпросният шлем е, че създателите му са могли да го проектират и създадат. А не това което ти дрънкаш. А причината, че ватенките по това време не са го създали е, че не са могли да го създадат. Ако са можели са щяли, ама не са можели.

До не се стърпях Вижте какво уважаеми почитателю на руската военна техника, посочете ми един конфликт в последните 40 години, в който е участвала руска и западан военна техника и руската да е спечелила??? Е няма такъв. В Афганистан Стингарите направиха смешни руските самолети и хеликоптери. На два пъти в Ирак руските самолети дори не излетяха. В СФРЮ, който излетя беше свален!!! В Либия пак не излетяха!!! В бившия СССР всички ползват сано руско оръжие и свалят граждански самолети! В Сирия Израел бомбандира каквото и когато си иска. Иначе казано " Лисицата казала, че гроздето е кисело, защото неможела да го стигне!!!" Коментарите са излишни!!!

1970, защо така срамежливо пропускате Виетнам?А може би конфликта между Сирия и Израел, където резултата е паритетен.Иначе посочвате въпросните конфликти,които се случиха-моля да обърнете внимание-по времето на Елцинова Русия.1970, по туй време Русия не успя да се справи и с конфликта в Чечня.Защо-ами по адски много причина.Иначе, визирайки конфликта с Ирак-ами Ирак има на въоръжение и немалко западна военна техника.Както и Либия.Не абсолютизирайте, ако обичате.Всъщност, то и тоталното технологично превъзходство на Европа през ВСВ се оказва не дотам голямо, щото изостаналия СССР спечели войната.Войната на машините и технологиите.

Само Радев да не лети с 29-та щото може да се окаже неприятна изненада за ф -ката.

бре момче, ако МиГ 29 беше и на йота по-добър Луфтвафе нямаше да ги продаде всичките за 1 Дойчемарка на Полша. Ако тия гробета струваха нещо щяха да свалят поне един Ф16 или Ф15 в Израел, а не обратното. И накрая - нали знаеш кво каза за тях министъра на отбраната на Индия?

Миг-29 са много добри самолети, особено за нашите стандарти не за германските. Това което са им проблемите още в миналото са остарялата електроника/авионика и високия разход на гориво. Но е така за тези които могат да си позволят да избират, ние неможем.

На времето у нас имаше един прославен скиор-легенда Георги Димитров- ГошЕ (Скуо Вели 1968 г)! В Швеция имаше също друга легенда - Стенмарк! Та тези скиори казваха (лично съм го чул от ГошЕ): Не е важно каква марка ски караш (той караше тогава дървени ски Кестле), а какви КРАЦИ (крака) имаш! Подобно изказване по-късно направи и Стенмарк, който караше винаги югославски ски Елан и винаги печелеше! Руските превъзходни изтребители МИГ-29 в израелско-арабската война се управляваха от недотам добре обучените и мотивирани арабски летци и затова губеха двубоите, а не поради технически причини! А липсата на електроника в тях е само предимство срещу евентуален ЕМИ (електромагнитен импулс)! Руските самолетни компютри са...хидравлични! (не сте чували за такива, нали?) и не се влияят от ЕМИ! И още много други неща не са ви известни!

БРАВООО! ЛЬОТЧИК РАДЕВ ЩЕ КОЗИРУВА НА ХАМЕРИКАНСКИТЕ ВВС. РУСИФИЛИСТИЦИТЕ ДА ИСКАТ ИМПИЙЧМЪНТ.

Какво ще показват уменията си? И как Радев позволи такова нещо? Това е заблуда. Истината е, че искат територията ни и да ни въвлекат във война.

едни "спецове" разказват приказки за преодолени с-400,300 и прочие от някакви си американски и израелски щайги.Абе кога са ги преодоляли щото за има няма 5-6 месеца Русия само от въздуха взе цялата територия на Сирия и изби амераканската "демократична опозиция" до крак.

Вчера Ф-35 е кацнал на луната ! и то на обратната страна ! Скоро и на Слънцето !

Обаче на Слънцето било мноо жега и зат'ва че кацнат през нощта.

Американците днес в Граф Игнатиево ще демонстрират ли F-35?

Не! Няма да има демонстрация! Да си чул някой да троши безсмислени пари ей така за шоуто? Този самолет е недовършен, въпреки че вече е в продажба. Още се правят изпитания и тестове в различни климатични условия /прегряване и свръхналягане в резервоарите/ и още ред други. Ф-16 и Ф-18 са далеч по-добри. Ф-22 е дъ бест.

Ами върви и ги предупреди американците - те горките, като не гледат РТ откъде да разберат за 'проблемите' в самолетите си :)))

Че земем под наем една клетка у зоологическата, до клетката на маймуните и че турим там една мурзилка. А отпред че турим табела: "Не го хранете животното, оти апе и моо да фанете бес!"

Баш ми е кеф като глеам как са пеняви от яд мурзилажа. Беснеят като връзани дръгливи песове на стобор. Днеска си пущам едно тото и ако спечелим че си купим една злобна мурзилка да си я бием.

никой не се пеняви просто умората е от смях.

Мерси че помагаш с разликата в понятията: Руски смях=изкривена от злоба муцуна+фекална лексика

Вън САЩ от Граф Игнатиево и от БГ и да взимат мошеника Радев и предателя Янев с тях!

По времето на Елцин, Локхийд Мартин официално закупуват почти цялата технология и чертежи на лошо рекламираният ЯК-141 от конструкторско бюро Яковлев, което към момента изпитва сериозни финансови затруднения. И на тази база започва Ф-35. Дори наема един от инженерите на "Яковлев" да помага. Слагат цифрова електроника, вместо аналоговата на руснаците (все пак ЯК е конструиран миналият век), правят футуристичен дизайн, дори системата за вертикално излитане/кацане е копие на руската. Слагат и стелт покритията. И най-важното - правят това, в което са най-добри - мащабна рекламна кампания по цял свят! ИИиии, Лейдис енд Джентълменс - ин юор атеншън - Ф-35!!!

'Цялата документация' за смешните $500 000- толкова ценна е била. Системата за вертикално излитане на Ф35 е разработена от Ролс Роис няма нищо общо с руската. Ходи се прави на експерт в селската кръчма..

Кратунгер, 'ин юор атеншън' -няма такъв английски, давай на друг език дето по го знаеш!

Интересно защо, САЩ няма да въоръжават собствените си ВВС с Ф-35, а само искат да го шиткат на други държави?

тук прекаляваш с опорната точка. :D

Той вече е на въоръжение и то във всички родове войски. Самолетът има 3 варианта в зависимост от предназначението му и условията, в които ще се ползва.

ВВС на САЩ ще покажат уменията си в Граф Игнатиево с цел продажба на самолети на местното туземно население.

Следващите 50 год. България няма да закупи F-35. Съмнявам се, че въобще ще й бъде предложен - най-малкото заради това, че на президентът ни се гледа, като на руска кукла.

Продажбата върви в комплект с ПАМПЕРСИТЕ!!!!!!!!!!!!!!

Малко оф-топик, но има тук един разбирач, 1970, не е само той, но по повод подобен род спекулации: Ф 35 не е влизал в зоната за поражение на с 400 и с 300, обслужвани от руски разчети в двете руски бази. За да не съм голословен, за с 400 ЗП по разстояние е от 2 до 250 км., а за с 300 съответно от 5 до 75 км. Това като начало, отделно влиянието на формата на Земята на разстоението за откриване на аеродинамичните обекти. Та "1970", вземаш картата на Сирия, мериш разстоянията от двете бази до Дамаск и ако твърдението ми е вярно, държа да се извиниш! Ако нещо не ти е ясно, питай, а не лъжи - лъжата не води до положителни резултати, независимо от намеренията.

Има ли смисъл да говорим за С300 и С400?! ПВО-то в Сирия (ИЗЦЯЛО РУСКО!!!) на няколко пъти допусна САЩ и Израел да ударят авиобази напълно безпроблемно. А авиобазите по време на война се охраняват НЕ като къра край село, където пасат овцете ми. Допълнителен факт е, че на някои от тези летища имаше и руски самолети и персонал. Въобще, как руснаците се защитават от въздушни нападения??? Напоследък този въпрос се превръща в оксиморон.

LeGrandTulup

А ти откъде знаеш, че С-400 е влизала в действие? Да се свали американски или израелски самолет от руснаците, това би довело до ръба на война. Американците предупреждават руснаците 1 час по рано че ще изстрелват Томахоук. Върви ли след това руснаците да им свалят ракетите? Хайде мислете малко преди да пишете.

Оръжията на стрелят сами, управляват се от хора, специално тренирани и подготвяни за това първо в мирна, след това и в бойна обстановка. Какво правят сирийците не коментирам, защото те нямат информационното осигуряване, необходимо да се "отработят" тези цели, идващи откъм Голандските възвишения над релефа на месността. Знам как се продават оръжейни системи и купувача какви демонстрации заявява. Също знам, че Китай закупиха вече с 400 за прикритие от въздуха на Пекин, а интерес към комплекса имат Турция и Саудитска Арабия. Другото са приказки, хвърлени в нищото.

Въпросното ПВО (изцяло руско от 1960г.) беше практически разрушено от съюзниците на САЩ - ИДИЛ. САЩ, Израел и ИДИЛ показват забележителен синхрон в действията си. ИДИЛ на практика са сухопътните им сили на територията на нападнатата от тях Сирия.

като те чета ми иде да попитам, как стана така, че един германски младеж с един малък самолет за изненада на всички руснаци се приземи в сърцето на Русия - точно на Червения площад? Винаги ми е било интересно.

Не троли, по Цесна никой не стреля със ЗРК. Мина 20 -годишната давност, има документи, ченти. Има и спомени на Руст, поне за това колко пъти е прехващан от изтребители, може да му се вярва. Чети, не е трудно!

Разбирам, че понеже F-35 е летящ ковчег, каруца, консервна кутия... и за нищо не става, затова Путин и Лавров толкова много се притесняват от разполагнето му близо до руските граници. Ако една "консервна кутия" е толкова опасна за Русия, би трябвало в тази страна да разполагат само с копия и прашки, като средство за защита.

А бе , не знам кой какво прави и какво не, ама индийците не желаят вече руски боклуци, ами ще ги връщат, във всички военни конфликти в които участват западни и руски самолети , последните или не излитат, или падат като круши, руските ПВО системи целят пътнически самолети!!! Резултата го вижда целият свят, пък нека безаналоговите са добри!!! Само, дето след унищоженията на летища около Дамаск никой няма да си купи руска техника!!! Пък днеска и гемия потъна и то военна!!!

Уау!Техническото превъзходство и уменията на нашите американски съюзници са превъзходни! Руснаците освен непрекъснати провали злоба и некомпетентност друго не могат явно!

Наште и тоя 35 цата с ластик ли ще ги изтрелват?

падащ лист могат ли да правят!

говедарите ще правят стойки пред говедата ... да не бягат от говедарника

Ще демонстрират бързо слагане на пампеси, стискане на кълки и писане рапорт за напускане за под 5 секунди. Ха-ха, демонстрации на търговска корпорация НАТо за пордаване на мъниста и стъкълца на будалите туземци.

ще демонстрират F 35 а ще ви продават F15.Hе че F 35 не са по големи консервни кутии от F15

Те затова ли командироваха линейки от цяла България в Граф Игнатиево ?

Ако САЩ беше нормална страна, щеше да ни демонстрира примерно нов тип инсталация за обезсоляване и пречистване на морска вода до качеството на минерална вода. Тук, на място, за да видим как действа и да оценим подобаващо научния потенциал в тази страна. Обаче всички знаем, че САЩ имат болното его да се смятат за свръх сила и агресивно да налагат на останалия свят своите желания. Затова и демонстрация на военна техника. Демонстрация на сила. За да не помисляме да се връщаме към Русия, че лошо ни чака тогава.

Малоумнико, всеки кораб има такава инсталация, но никой не пие от тази вода, защото вонята остава!!! Тази вода се ползва за миене и къпане, е ако искаш можеш и да я пиеш!!! Пък дрънкането на оръжия почна от безаналоговата територия наречена мамашистан!!!

Mалоумнико в испания я продават в магазините за пиене и е много хубава.

Уважаеми мурзилки: 1. Най-скъпия боен самолет, а и най-добрият е Ф-22, но САЩ няма да го продадат на никого и струва под 200 милиона!!! 2. Ф-35 е по- ниско бюджетна разработка на многоцелеви самолет и струва около 120 милиона!!! 3. Дали е добър или не, колко се разпада и как за нищо не става, знаят най- добре хората на Асад и руските оператори на Ц.300 и Ц-400, които на два пъти не го усетиха как им унищожава летищата и им разбива складовете с гориво и боеприпаси!!! Пък нека за нищо да не става!!!

с тия вицове и приказки от шехерезада ще ги умориш руснаците от смях бе.От тяхна гл.точка дай боже повече такива Ф-15,18,22 35 и прочие митове струващи милиарди срещу въздух..Те раснаците така се уплашиха че за 5-6 месеца си взеха цяла Сирия и незнайно къде бяха тия супер самолети на американци които видиш ли разбили бази летища и прочие вицонве от страна на американски самолети които никой не вида освен че уцелиха наколко болници в Ирак.

Вицовете ли унищожиха вчера складовете за гориво и боеприпаси край Дамаск или ти ходи да ги палиш с спичка???

ли 'си взеха цяла Сирия' ? Някакъв руски филм си гледал, но не по действителен случай.

Мурзилките тука се скънаха да хвалят Милошевич как победи НАТО като им свали 1(един) брой самолет. Искам да им припомня че и Ханибал победи при Кана, ама се гледа крайният победител- Рим и в момента си е на мястото, а Картаген го няма. Та нормално е по време на война да имаш и загуби, това не е балет. Обаче се гледа крайната задача- изпълнена ли е или не е изпълнена. Милошевич ли затвори в Белградската тюрма Натовци или те него затвориха? Вече почвам да се обърквам. Кат чета нашите мурзилки какви поражения са нанесли братята сърби, май Милошевич ще да е победил

Дано да не идват във връзка с обявеното намерение за купуване на Грипен-а ... нищо чудно да натискат за Ф-16...

Драги путинофили, Руските умения ги видяхме, когато ерджагал ви свали един самолет по бели гащи, а вие сега му целувате задника.

тия уменияи и 6 месеца по късно след като турция плати непосилна цена -Ердоган клекна и целуна в Кремъл ръката на Путин.Ти кажи за великите американски умения дето като изстреляха 59 пиратки половината паднаха в морето а другите удариха 2 селскостопански трактора на 20 км.от въображаемото летище.

Добре дошли братя американци .Идвайте тук направете още бази да не може нито една блядуха да на нападне както нападнаха Украйна

ChatGPT

Хамериканците идват да си размятат патката тука и да се правят на велики... Само някой заблуден сърбин с прашка пак да не забрави, че самолета е несваляем

колко пъти да ви казвам, тъпи ли сте? унгарец! унгарец! маджарин свали F-117

и то по случайност. Но нека рушняците си мислят, че някой се е прицелил в f117 и го е свалил.

Колкото повече побеснели мурзилки, толкова по-добре. Под всяка такава статия се насират. :) А Путkин трупа пачки в Панама и не ви бръсне за слива.

ти, му лапай пишока бедняко,..хаха

в това сте добри партииците!

Пишока му лапат всички бедни рушняци, пиещи одеколон, докато Путkин набива хайвер.

Дано само не се разпадне по време на демонстрацията. Това е най-скъпо струващия самолет, който има най-много дефекти и бъгове, които още не са изчистени.

всички руски проекти от 30 години са в по 3-4ри броики прототип :) щяха да правят цяла флотилия совалки, но спряха на първата!

квото трябваше го направиа и сега са към 15 години пред САЩ който си остана с холиведските проекти за милиради в джобовете на наколко олигархо мафиоти.

F-35 няма как да оцелее сам. Трябва да летят поне 2 самолета, а най-добре, вероятно 4+. Освен това струва около $1млрд.!!! Какви глупости плещите. Съвременната война доведе до това да се използва 1 самолет за разузнаване, и чрез ""вътрешна Wi-Fi"" да насочва останалите летящи неприкрити няколко самолета. Накратко, дали да си купим 1 Ф-35, или 8 Грипена?!

Хахаха американци и умения! Две неща които няма как да седят в едно изречение! Американскта армия никога не е разчитала на уменията на отделните войници!

Явно не сте гледали Top gun!

Може би е логично да бъдем притеснени,когато американски самолети показват майсторство в бълрското небе.При една такава демонстрация София е срината наполвина,а човешките жертви сред мирните граждани са многобройни.

Майсторе, България тогава се намираше във състояние на война със САЩ. И ние я бяхме обявили не САЩ. А когато обявяваш война на САЩ винаги трябва да имаш едно наум- може да станеш като Дрезден.

аз пък 90те гледах "сините ангели", мрете чебурашки!! :) тогава за прав път доидоха да покажат самолетите, които разпердушиниха съвецките мигове в ирак за два дни!

гледал си кокошките в курниците на село.