Скопие пламна, президентът зове за спокойствие и разум

Македонският президент Георге Иванов призова за спокойствие, след като протестиращи нахлуха в парламента в Скопие, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Скопие пламна, президентът зове за спокойствие и разум | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а бре малоумници , защо да се обърнат към нас а не към сърбuя ? та нали ние православните пуснахме американците да бомбят белград ...а гърцuя не ги пусна при все че са в нато ... ние сме продажно племе !

Aми при нас кога?хаиде събудете се

Това е единственния начин, депутатите да слушат работодателя си.

македонците решиха да станат по-така,тоест СЪРБИ и са на път да загубят държавата си. Сърбия, подкрепена от традиционния си приятел ще завзема част от македония, а българите - плахи и злобни, пак ще духат супичката.

На 25-ти октомври 2015 г., вечерта след проведените местни избори, депутат от тогавашната парламентарна опозиция беше пребит на централна улица в София от полицаи в съучастие с криминални престъпници. Тогава не чухме никаква реакция от Могерини и нейните колеги и началници в ЕК. Може би, защото побоят беше извършен пред очите на тогавашната министърка на вътрешните работи и поради това, отговорността за това деяние падаше изцяло върху тогавашния министър-председател Бойко Борисов. На фона на това позорно мълчание, сегашните призиви на европолитиците за ненасилие в Македония представляват смешен плач и проява на двойни стандарти, които не могат да предизвикат нищо друго освен презрение.

САЩ и ЕС побързаха да признаят избора на сепаратиста-терорист за председател на Събранието. Това е още едно доказателство за подкрепата и насърчаването за нови авантюри на шиптърите. Това е истинската опасност за България в бъдеще. А макетата заслужават респект за това, че не приемат овчедушно тази намеса и се борят за страната си. Само че за съжаление неизбежно ще платят скъпо за недалновидната си политика и "цивилизационен избор".

Македонците поне проявяват характер, за разлика от нас дето си свалихме гащите пред депесета, достове и всякаква друга пасмина.

платено, а не истинско! В услуга на определена партия! А не наказаха политиците си леви и десни, които не се обединиха в името на маломерната им държава с етнос!!!!!

Така наречените македонци дълги години се упражняваха в историческа некомпетентност и безпросветност, преследвайки нереалистични цели - изкуствено създаване на нова нация и крадене на чужда история и култура. През това време хитрите албанци се раположиха удобно и са на път да им вземат държавата по подобие на Косово.

Македонците забравиха памет и кръв и обърнаха в гробовете дядовците си-българи, наричайки себе си сърби. Нищо, че Сърбия е постигнала сърбизирането им с геноцид, покрит от историци и политици по споразумение след ВСВ. Как се забравя смъртта на дядо ти???? Има ли забрава това???? Нищо, че са македонци. ВБългария има тракийци, северняци, сакарци.... Това предателство на род, предци, история.....???? Потънаха в компенсиране на комплекса си с мания за величие, командвано от българската кръв, като се обявиха за създатели на света. БРАТЯ МАКЕДОНЦИ, и моите деца са македонци, но ЗНАЙТЕ И ПОМНЕТЕ: Ал. Македонски е воювал с воини-траки. Същите траки са воювали и в Троянската война. А неоспоримите ДНК-изследвания ДОКАЗВАТ, че ПРОТО-МАКЕДОНЦИТЕ представляват 11-13% от днешното българско население!!!!!

Всички македонски герои и воеводи ВОЮВАТ ЗА МАЙКА БЪЛГАРИЯ!!!!!В срамната за Балканите Междусъюзническа война, Гърция, с най-малката и слаба армия УДВОЯВА териториите си от български земи и нейният психар-цар, убит по-късно от самите гърци иска заличаването на силната тогава държава България. Сърбия също УДВОЯВА териториите си от български земи най-недостойно от военна гледна точка, като нахлува в 65-то % македонска земя, определена от Европа като българска територия, лъжейки, раздухвайки исторически неистини. И Сърбия поканва Турция да воюва с България за унищожението ѝ, но Турция отказва. ТОВА ДА СЕ ЗНАЕ ОТ ВСЕКИ БЪЛГАРИН. И като играе сръбска музика, да знае, че тъпче костите на дядо или пра-дядо си! Македония се дава със съгласието на Русия на Сърбия. Така, че Русия да не ни обвинява днес в предателство към нея, особено че точно тогава българската любов към Русия е преливала дори в убийства на български политици и патриоти!

След тази война Сърбия започва истински геноцид над македонсото население, самоопределящо се като българи. Геноцид, непризнат до днес и потулен в историята. Сърбизирането на тия хора с изгубена памет до днес - вече 3-то 4-то поколение, но и второ живо доведе до антибългарска политика, изгодна на македонските политици, алчни за власт и укривайки историята. Защото тия алчни политици македонски не им е изгодно да делят кражбите си и да са подчинени на София! Те от алчност и властолюбие предадоха народа си, не се обединиха двете големи партии -лява и дясна, но вкараха в управлението етническа партия. Това напомня ли ви нещо????

ами една година албанец, една българин, една сърбин, една грък... то няма македонци! по същата логика и шопия може да си направят шопите

Така! Никакво насилие ! Македонците да не се дърпат като ги онождат албанците !Да проявят толерантност !

Писна ми от медийни манипулации! Ами не е вярно, че конфликтът избухнал заради нахлуването в парламента. Конфликтът си тлее от години. Сегашният повод е незаконното избиране и гласуване за председател. Нали сесията е била закрита и не са гласували електронно - значи поводът е незаконното въдворяване на албанеца, който държал реч на албански (което все още не е законно).

И кое точно е незаконното на избора на председател? Къде пише, че председателя требува да е маке? Тие сами се напаиа на маймуни!

След като сами се преебахме с южната газова тръба , сега надеждите ни са тя да стигне час по-скоро до Турция и да се свържем с нея !! ПАДИШАХЪТ е доказал, че не е .скъпчия. !

Доброто решение за Балканяка беше налице още след ВСВ - Южно -славянска федерация, ама патриотарите и Чичо Сам се намръщиха. ...

парламент ако продължаваме да избираме ПРОДАЖНИЦИ като Борисов

Нашите политици са безгръбначни продажни негодници. "Оценката към момента е, че не съществуват непосредствени рискове." Как да не съществуват рискове? Та там има стотици хиляди наши сънародници - българи! Що за държава сме щом не ни пука за сънародниците ни? Я да видим Турция - подкрепя навсякъде по света де що има турско или турскоговорящо - татари, гагаузи... Гагаузите впрочем са турскоговорящи българи и това е всепризнат факт, обаче държавата ни се държи като жалък мухльо без топки и сънародниците ни по света получават само предателско безразличие! Когато в началото на 90-те гагаузите бяха атакувани от молдовските прорумънски националисти, България беше пас, а Турция се активира доста здраво. Когато укрохунтата подпали гражданската война и почна да мобилизира пушечно месо предимно от малцинствата включая и българи - отново България мълчеше като гъз - щото видите ли хунтата е подкрепяна от еврогейците и кървавите янки и да не се караме с началниците!

така си е ,пълни продажници и предатели се вихрят по върховете на държавата и се изявяват като лидери и пишман политици начело с боика принцеса,време е и ние да поизпразним парламента от съдържание но не с правосъдие а с обявяване на депутатите за извън закона и кой където ги свари да ги изпраща при мишо бирата и вальо танов.

изостанали са братята македонци ,тези парламентарни борби ги минахме преди много години . нека им пратим белия автобус да изведе поне депутатите . сега някой ще вика танкове , после оставки , после служебен кабинет ,бързи реформи в икономиката ,после избори до дупка до избиране верните хора и после майка им жална на македонците

всичко сочи към путин и потъналият му кораб

Ти остави Путин е неговия кораб. Четох, че Тромбът ви е резнал финансите на соросоидите, на минус сте с две трети от финансирането. Глад иде в стана на соросоидните гейактивисти! Ще трябва да работите с задник не само в преносен смисъл както сега ами направо във пряк!

демокрация по балкански. Така наречените "Патриотари" ни я демонстрираха в България по време на изборите.

Сега, ще попитам, кой ще защитава нашите Български сънародници в Македония, Нато ли? След, като от Нато 15 години напираха да си закрием Българската Армия? Айде бе еврогеиатлантици, захтитете Българските граждани сега, нали Нато означаваше СИГУРНОСТ?

НАТО - символ на безопасност, сигурност и благоденствие.

Ако не бяха австрийските палачи на балканските народи, наречени Фердинад, Борис и Симеон и техните германски и английски покровители щеше да ма и Санстефанска България и Балкански Съюз/Федерация и мир и щяхме да сме най-добре в Европа!! А сега великото сметище Балкани е пълно със западни боклуци и скоро ще стане велика Албания , а след това ще се подели между авсртеия, Италия, Германия, Англия, САЩ и Франция! и пак да гласувате!

Тъпите червени парчета пак си мислят, че някой е друг виновен. Виновни сме ние, че не раждаме, а не онези, които раждат десетки и искат някъде да живеят.

И каква е ползата от това раждане? Като започнат конфликти и войни това население ще бъде пушечно месо. Където има концентриран ислям, войните не спират. Факт. Неоспорим.

западняците и особено австрийските палачи на балканските народи, наречени Фердинад, Борис и Симеон са планирали това и го изпълняват с помощта на западът. Магарини хвърли огъня в балконското буре с барут! да ви е честита новата световна война! и пак да гласувате! и пак да вервате на запада!

Как пропусна да споменеш и малките космати човечета от Алфа Кентавър

Да живее Македония!Прадедите ми са дошли от Струга - българи.Много отдавна се подготвя този сценарий.И това с Косово беше част от плана.Така се превземат земи в мирно време.С увеличаване на население от съответната етническа група, след това политически искания, след това налагане на волята на едновремешното малцинство, малко помощ от вън, викове за демокрация и права неясно на коя група, малко бой и кой надвие.

За съжаление Струга е вече албанска. Квметът е шиптър...И моите дядовци са от Струга.Имам първи братовчеди. Американците направиха шиптърите главни дилъри на хероина който карат безконтролно от Афганистан в базата им Конан дейл в Косово.Тези помаци изкупиха къщите в Струга и Македония. Благодарим ти хайдушка Америко !!!

Това демокрация . Права на малцинствата . Свобода на вероизповеданията ,помощи да им гледаме децата. Като не могат да си гледат децата да ги гледа държавата не да се дават помощи . То и за казарма няма материал . Сами да си разрешим проблемите . Американите натресоха още една помашка държава в Европа , заселват ни мюсолмани ,които се отблагодаряват с атаентати стига

Е ако някой има някакви съмнения, че македонците са истински българи тези събития трябва да ги премахнат. Само ние можем да правим такива циркове и да не се усетим и това макетата от кражба на история в най-скоро време ще останат и без география. А тук всеки е готов да обвинява сороси, американци, еврогейове и атлантици, ама няма да си направи труда да прочете за "Кървавия божик" или за провокациите на Лавров точно към България точно относно Македония.

Провокация - избраният председател на парламента държи реч на албански, албански депутати пеят химна на Албания (в чужд парламент), в България случайно каца самолет F-35. Всеки момент ще се обяви присъединяването на Косово към Албания. Първо се дига пушилка, после се ошашавва публиката, после се действа. Знаем ги тези номера.

Прочети малко за плана Уилсън, заради който България излиза от ПСВ и малко за македонизма и коминтерна и може и да разбереш на кой-голям брат може да разчитаме. Прочети и как посланика на Русия тук след балканската война е награден с най-високия сръбски орден и може и да разбереш на кой голям брат НЕ можем да разчитаме

след арабските демократични "успехи",идва ред и на балкански такъв! светът е разделен на зони на влияние,и колкото и странно да звучи,балканите някак си все сме между капките,но...наближава часът,когато и фили и фоби ще трябва да застанат рамо до рамо и да отстояват собственото,народното,нашенското(дали ще успеят е съвсем друг въпрос...иска се и желание)!!! парадоксалното в съвременният свят е,че ако тръгнеш да защитаваш своето,то значи,че нарушаваш правата на другите(несъгласните)-т.е. защитата се тълкува като агресия. за македонците какво да кажа-те ни се водят,ни се карат! първи ги признахме,паспорти и гражданство им даваме,а те ни обвиняват в кражба на история и непочтенно отношение!...е...дойде времето,когато стана ясно,че заплахата за Mакедония не идва от изток(т.е. от към нас). сами си го надробиха,ама няма да могат сами да си го изсърбат! дано не съм лош пророк,но ми се струва,че скоро ще видим OCCE какски в Mакедония,и тогава...лошо,лошо и за нас,щото местан не само хлопа на вратата,ами че даже вече я е отворил!!!

Така ще е докато българите в Македония не се събудят и отхвърлят македонизма тази налудничава комунистическа доктрина ,ето албанците го направиха !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Това няма да е скоро , ако изобщо стане някога ..години промивки не се заличават за един ден

Да си припомним, че македонци убиха австрийския агент Стамболов за думите му към Сърбия и Гърция -"Вземайте Македония, барабар с македонците"

Скачай народе и пребий тия прасета в парламента. Бой докато не си намалят заплатите и не приемат закон, който да им фиксира заплатата на два пъти минималната заплата. Докато това не стане, постоянен кютек.

Не ни трябва да си присъединяваме Македония. Нека да се учим от чуждите грешки,.... ДА СИ СПОМНИМ, КОЙ, ЗАЩО И КОГА БЕ ПУСНАТА ТУРСКАТА АРМИЯ В КИПЪР?

Защо да не присъединяваме Македония? За да може Путин да си прокара газовия Южен поток в обход на България ли?

Защото тези, с чието благоволение бе ПУСНАТА ТУРСКАТА АРМИЯ В КИПЪР, ЩЕ НАПРАВЯТ СЪЩОТО С БЪЛГАРИЯ........

Фиром за съжаление отдавна е разделен, още след Охридските споразумения. Запазването на териториалната цялост на ФироМакедония е нож с две остриета, защото така се гарантира бъдещо управление на цяла територия от албанците, които до 10-15 години заедно с турското и влашкото малцинство ще станат мнозинство. Ще има раздел и отсега борбата е за по-голямо парче от баницата. България има аргументи в тази посока по отношение на албанците, когато през 1941 подкрепяни от италианците прокараха линията на граф Чано за граница на България и Италия, която в днешно време изглежда разумна, защото днес албанците искат много повече.

Задава се облак тъмен, откъм гората, откъм Балкана... Краят на шорошите е неизбежен.

браво Макета, трошете им тиквите предателски.....

албанци има и у нас.ама ги е страх да си признаят.солидно малцинство,да му мислим

Е сега ако албанците поискат гръб от натовска България да ударят македонците е сега ви евх мамата евро-атлантическа.

Значи, в Албания са "обезпокоени", а нашия олигофрен "призовава за спазване на демокрацията"! Т.е. настоява за последаователно разрушаване и дезинтегриране на Македония с помощта на активното настъпление на албанците-мюсюлмани срещу христиани (и независимо от промитите мозъци на много от тях, етнически българи!!!) и там не без външна подкрепа!!! Разбирам гърците, които мразят албанците за това, че са българи и заради името! Но нашето предателство към Македония е неразбираемо и гнусно! И то е поредното срещу братята ни в Македония! Как да ни уважават или даже да ни смятат за близки? Няма шанс!!! Но кой уважава хора като ББ и у нас! Само калинките , които папкат от паничката, в която той им подхвърля по нещо от време на време! За такива хора, освен пълния търбух други ценности няма!

България да внимава какви ги върши, защото след Сърбия и Македония сме ние на ред.

Абе само да попитам: КАК ЩЕ РЕАГИРАТЕ, ВИЕ БЪЛГАРИТЕ, АКО В ПАРЛАМЕНТА ВИ ЗАПОЧНЕ НЯКОЙ ДА ПЕЕ ХИМНА НА ДРУГА ДЪРЖАВА?

ами тои боеко пожарникарчето ще бъде пръв който ще го запее заедно с ердухана

Честита ви Балканска пролет! Създаването на т.н. Ислямска дъга /ислямски меч в сърцето на Европа/ върви по план - Албания - Босна - Косово - Македония ... Ние чакаме ред, щото сме последната брънка от дъгата за свързването й с Ердоганова Турция.

Македонското БСП гласува за председател на македонския парламент да стане човек от македонското ДПС ! Това разгневи македонския ГЕРБ на Груевски! Същото беше и в България когато ДПС И БСП назначиха Орешарски, след което България се вдигна на бунт!

Я не говори от името на цяла България.Кой се вдигна -платените сороски изчадия,които осраха и опкаха центъра на София и пречеха на хората да се движат! И кого доведоха на власт-крадливия герб!!

Глупости, срещи изборът на Пеевски се вдигнахме всички ..след това соросоидите се опитаха да обсебят протеста и от масов останаха шепа хора

абе дирници, вие австриски агенти! кога ще напишете, че: австрия изнудва русия да освободи балканите от турция. турция и русия се съгласяват на голяма България защото това ги устройва. западът провокира на балканите първата и втората балкански войни западът и неговите агенти докарват палачите на българия и на балканските народи: Фердинанд, Борис и И симеон западът подкрепя своите десанти в албания, словения и гърция за окончателното затриване на балканските народи русия и Турция се правят на разсеяни, за да не ядосат запада.... дирници, колко сребърници ви плащат за да предавате българия, балканските народи и балканската федеация? а?

ъ ъ какво я устройва Османскта империя "голяма" България имах си аз да не е Западът В Борис пък какво не хареса Албанците са балкански народ Ъ ъ ква балканска федерация като повечето балкански държави вече са част от ЕС а другите са на път

Не съм русофоб, но фактите са други - Първата Балканска война е инспирирана от България подкокоросана от Русия. Втората Балканска война е инспирирана от Русия, която е несъгласна да има една уголемена България близо до Проливите за които счита че са тяхна исконна територия и организира всички Балкански държави от т.н. Православен съюз плюс Румания срещу България.

Те това е злономерено пренаписване на историята.

Македонците пак ни дадоха пример ! Това е все едно ДОСТ да беше влязъл в парламента и Лютви Местан Председател на Парламента, изказванията съответно - на турски и в подкрепа на Ер_Доган ?! В България надали щеше да има размирици - ние сме "Демо-но-кратична" страна. Пример ни дават и Албанците, как в съвременния свят "демократично" се превземат държави и парламенти !

Представяте ли си от едната ни граница резняци албанците, а от другата резняци турци. Едните с помощта на САЩ реализират плановете си за Велика Албания, а другите пак със същата помощ за Велика Османска империя. Точно за 2 години страната ни няма да я има. Затова твърдо зад македонците, пък били те македонци, българи или др.

шефът на ЦРУ, Джорж Тенет ,по баща албанец-Тенети, създаде АОК срещу сърбите в Косово.Американците натиснаха съда в Хага, който прие решението, че всяка нация, живееща на определена територия може да се самоопредели, без разрешение на централната власт. Така американците ликвидираха следвоенните споразумения и направиха война срещу Сърбия, за да утвърдят джихадисткото Косово.Сега квичат за Крим и Осетия. АОК влезе както помните и в Македония. България от първите призна Косово и така предаде българите в Македония за пореден път. Преди това Желев призна пръв Македония като държава и македонският език като държавен. Също предателство. Така ,благодарение на либералните български демократи нашите сънародници в Македония бяха продадени и предадени.

Тенет е грък бе, мамицата ти лъжлива

НРБ = тотална корупция За една торба цимент трябваше да буташ!! Перфектно документирано в "Кит", "Топло", "Баш майстора" и други родни класики!

Никакви минуси не могат да изтрият показаното от българското соц кино!!!!!

РБ = корупция, кражби, насилие, предателство, геноцид. За една троха прувиваш гръб, за благото на крадливите изроди.

Само че по "онова мракобесно време" имаше и българско кино, което при цензурата пак показваше подобни неща от ежедневието ни! А сега при "демокрацията" и " свободата на словото и изразните средства" - нито кино, нито проблеми! Ама сигурно е така! Оня кютук, магарето на ББ в предишния президентски мандат, ни убеждаваше, че сме идеални! Какво му е интересното на идеалното, та да го показват в коното?

НРБ беше наричана Балкански тигър. 700 самолета, сега 3, 4000 танка, сега 40, построи 8 царски Българии, които вие продадохте... НРБ-9 млн души, сега над 5 млн. Престъпници либерално-демократични, ще висите на въжето

Построили били ...:)))

Така ли ви учи чичко Сорос да отклонявате темата . . . ?! Вие, от американското посолство, освен за "краставицата" нещо друго прочели ли сте ? Това, всъщност май е в подкрепа на Албанците . . . ?! Тема за НРБ не виждам да има някъде, скрий се под масата, продажен червей !

А бе защо в изложението са пропуснали да споменат, че "председателя" е изнесъл слово на албански и албанците в парламента са изпели албанския химн след македонския, което е и причината за нахлуването. Нима тези две деяния са конституционни.

Тетово - 1987 г. - 80% македонци и 20 % албанци Тетово - 2017 г. - 20% македонци и 80 % албанци Албанците никъде не признават македонската власт.Създали са си нещо като собствени градове и държава в държавата. Нагло, мръсно, провокативно, мързеливо, занимаващо с кражби, побоища и далавери племе - нещо като нашите мангали. Освен това - повечето са ислямисти. И ЕС и САЩ ги подкрепят, за да съсипят Македония. Същият сценарии приложиха и в Косово. Същият сценарии ще приложат и с нашите " турци". Затова трябва да си опичаме акъла и да си браним държавата. Който иска джамии, ислям, турци и пр., прав му път в Анадола. Но нямаме политици, а патреотите в момента са заети да си разпределят министрествата.

В Куманово до 1912 г. не е имало никакви арнаути, Куманово е бил българо-турски град /по-точно български град с турско присъствие/.

Тука някой иска да прокара разкола, че македонците не били българи. Ами какви са бре? Ще ти подскажа, те са траки, също като нас и като сърбите. Всички сме траки, тоест един народ.

Фердинанд, респ.България продава и предава първоначално бългтарите в Македония. Той договорира разделянето на Македзония между Гърция, Сърбия и България. Това е по нарежвдане на Австрия, която иска коридор Босна-Солун. Още стои понтона в Струга, строен от тях. Започват караниците между трите държави.Спомняте си за спорни и безспорни зони. Фердинанд обявява война на 2 други православни държави, а самият той е католик. Така България е намразена от европейските християнски народи и по-къдно смачкана в Ньой. Европа ни отнема Вардарска и Солунска Македония. Трагедията на македонските българи започва от Берлинския, не от Московски договор. Тогава българите запяват" Европо, блуднице Вавилонска, кръвнице Македонска, трижди да си проклета и триклета. Ньойският договор смачква България.Ликвидира армията ни, отнемат ни и цялата Добруджа. Фердинанд абдикира и пише в спомените си" 30 г. служих вярно на Австро-Унгария".

Фердинанд = Австрия! Фердинанд не е България! Никой не го е избирал!Пой е палачът на България и на Балканската Федерация!

Така става когато си слагаме за управител чужденец. За нас ли ще мисли или за своите.

Какви траки са сърбити? Прародшната им е Босна. Нанесли са се в български земи след падането на Първото царство. Там в Босна траки е нямало! Румънците са баш траки. Най- близки са ни румънците и Северна Гърция - това показва генетиката, а с нея не се спори!

Да му мислят нашите депутати! Търпилото и на нашия народ може да свърши скоро и тогава ще видят те кой е суверенът и що е то демокрация!

Не говори глупости - ние сме робско племе, а не като македонците - борци за свобода! Ето за това това което се случва в Македония неможе да се случи в България!

Нещата се променят! За политиците, разбира се, най-изгодно е да се внушава именно това, че сме робско племе. Хората обаче се заблуждават до едно време, ще дойде Видовден. Така са мислели и френските крале, че народът е една бедна, необразована паплач, ама после разбират, че са сбъркали.