Депутатите няма да замразяват заплатите си

Народното събрание отхвърли предложението на БСП за замразяване на депутатските заплати. Нинова обяви и двете предизвикателства пред управляващата коалиция.

Обратно в новината

Коментари - Депутатите няма да замразяват заплатите си | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кой, кой е живял с илюзията, че това сборище от напълно неподходящи индивиди, ще замрази заплатите си?! Никакво замразяване- да сме наясно, нали? А увеличението да бъде не повече от 10% на година, за да не бъде увеличението повече от 40% за следващите четири години. Справедливо, нали? А на пенсионерите за Първи май и Девети септември, по 10 лева, което е достатъчно, за да ръкопляскат бабичките от провинцията...Че то 10 лева са си много пари, нали така. За да се знае, че правата на данъкоплатците са привилегии, дадени им от управляващите недоразумения...Това е... За да си останем в глухите Балкански коловози, поне още 45 години!!!!

По темата родните депутати винаги са постигали пълен консенсус...

Интересно, дали цялото това говорене за намаляване на депутатските заплати, не е прах в очите на хората, за да забравят, че на референдумът повечето хора гласуваха не за прословутия мажоритарен вот, а именно за намаляване на субсидиите на партиите. Така де - да намалят заплатите и да се разисква тази тема е къде къде по-безопасно от намаляване субсидията на цялата партия. Те хората не лежат само на едната гола заплата - получават доста от участия в комисии, пък служебни командировки и т.н. и т.н. а там май са доста по-големите пари...

ще управляват червените. Не че те не крадат, но умеят и да се поиздокарат пред Суверена, като застаряла булка за сватба.

От МАКЕДОНЦИТЕ.ВАС САМО БОЙ И КРЪВ ЩЕ СТРЕСНЕ.ЗАЩО НЕ БЛАГОДАРИХТЕ НА НАРОДА,ЧЕ ВИ ПАК ИЗБРАХМЕ. НАЙ ВАЖНОТО НЕЩО ДА НАПРАВИТЕ НЕЩО ДОХОДИТЕ НА ХОРАТА,АКО НЕ ЧАКА ВИ СЪДБАТА НА КОМШИЙТЕ

Когато и да погинат все ще е късно!

АЛЧНИ,НЕНАСИТНИ,ЕЙ ПОМИСЛЕТЕ ЗА ХАРАТА,ЩЕ СЕ НАМЕРИ НЯКОЙ ДА НИ ПОВЕДЕ, ЩЕ ВИ ПОМЕТЕМ,НИТО ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТО ЩЕ НИ ИНТЕРЕСУВА,ЩЕ ВИ ПРЕКЪСНЕМ МАНДАТА И ШЕСТ МЕСЕЦА НЯМА ДА ИСКАРАТЕ.НЕКА ПРЕОРИТЕТ ДА БЪДЕ БЕДНОТИЯТА,А НЕ ПРОГРАМИ ОТ КОЙТО САМО КРАДЕТЕ

Ей малкия, много цинизъм има в това:"Проблемът е, посочи той, че понякога средната величина расте, а реалните доходи намаляват и икономиката тръгва надолу, винаги ще има бедни и богати" Това в свищовската академия го научи?

Затова ли те ИЗБРАХЕ,МОЖЕ ЛИ ДА СТЕ ТАКИВА ЕГОЙСТИ.НЯМА ПАРИ ДА АКТУЛИЗИРАТЕ НАШИТЕ ПЕНСИЙ СЪС МНОГО СТАЖ,А ВИЕ ПЪЛНЕТЕ ГУШИ.КАК МОЖЕ ДА СТЕ ТОЛКОВА НАГЛИ И АЛЧНИ.ТОЛКОВА ГОДИНИ СТЕ НА ВЛАСТ,АМА ПОМИСЛЕТЕ МАЛКО И ЗА БЕДНИТЕ.ДОРИ И СЛЕД АЛБАНИЯ НАШИТЕ РАБОТНИЦИ ВЗЕМАТ ПО МАЛКИ ЗАПЛАТИ.МОЖЕ ЛИ ТЪКАВА МИЗЕРИЯ СРЕД НАРОДА,А ВИЕ ТЛЪСТИ ЗАПЛАТИ,ОТ КОМИСИЙ,ОТ СУБСИДИЙ,МНИЖЕСТВО ПРИВЕЛЕГИЙ. КОЛКО МНОГО ХОРА РОВЯТ В БОКЛУКА,БЪЛГАРИ И ЦИГАНИ. А ВИЕ НЯМАТЕ НИКАКЪВ МОРАЛ,СЪЧУСТВИЕ,КАПКА МОЗЪК В ТЪПИТЕ ТИКВИ

Пич , ти не си никакъв пенсионер- ти си един обикновен неграмотник, на максимум 28-30 години и най-вероятно, някой ти дава пари за да врещиш тук!

Естествено така правят мафиотите мамка им

Ето това са патриоти! А ние ги обвиняваме напразно! Тия хора знаят отлично какви са националните приоритети за страната ни и ги отстояват твърдо и със завидно единодушие и патриотичен плам!

Депутатите не трябва да замразяват заплатите си. Ние сме ги избрали за Народни представители за да работя, а наша поговорка казва "Гладна мечка хоро не играе". Нищо че някои депутати са некомпетентни затова им даваме 1/3 заплата да си наемат консултанти, експерти и секретарки, нищо че нямат нито предложение за законопроект или изказване от трибуната на НС, но сме чули все пак гласовете поне при полагане на клетвата. А си имаме и добри оратори които могат да говорят часове, без да кажат нищо. Повечето депутати участват в 1, 2, 3 и повече комисии за които им плащаме допълнително, нищо че след това в зала често не има предвид тяхното мнение и някои закони имат по 100 допълнения и изменения. Как ми се иска и аз да имам такъв работодател, да ми плаща че ходя на работа, да дава пари да си наема експерти защото съм тъп и когато трябва да свърша нещо, да ми плаща за това. Но българския народ е добродушен , сам си избра тези депутати и ако някой ви каже, че бил излъган не му вярвайте.

Само да кажа на ония ''умните и красивите'' дето писателстват как е най висока средната заплата в София че таквиз високо платени от бюджета дебили в София вече сигурно са 50% от работещите в София и за това за тях месото за другите зелето и хоп ''месо със зеле''

МОГА ДА ТИ ДАМ ДА ГО ПОСМУЧЕШ ДА УСЕТИШ ВКУСА НА МЕСОТО

Само балък е можел да се надява на това:((Докато те си вземат БЕЗотчетно по 1500 лева други работели по 40 години ги вземат за половин година и с тях се издържат. Лакоми гъзове се навряха там и понеже бая пара прахосаха да купуват гласове сега ще трябва много бързо да си възстановят загубите..

Днес две от най-важните власти в "демократичната и европейска" държава България - законодателната и съдебната - ми "напълниха душата" - едните, като отказаха да си замразят и без това отвратително високите си на фона на народния хал заплати, другите - като отказаха да "унижават" главния прокурор, вместо да му поискат обяснение за поведението! Изпълнителната власт - и тя вече ясно се отметна от щедрите предизборни обещания! До тук и трите власти, "гаранти на демократичното ни развитие" ясно показаха на народа си, че не го бръснат за слива! Как тогава, дами и господа управленци, очаквате от този народ: - да има уважение към институциите и закона; - да бъде честен, трудолюбив и почтено да си внася данъците и налозите; - да ви вярва, че правите всичко за неговото бъдеще и просперитет?! Когато посеещ СВИНЩИНА, какво очакваш да пожънеш?!

Много точен коментар, но се съмнявам ,че изброените власти имат каквито и да било очаквания към народа. Напротив- техните очаквания минават само през призмата и големината на собствения им джоб.

Пука им на негодниците, дали ти и аз ги уважаваме, дали сме честни и трудолюбиви. А най-малко ги е еня, дали им вярваме или не. Виж, за данъците са готови кожи дадерат.

Аз знам, че не им пука, но трябва ли И да се примирявам с това?!

СЕ СЕЩАМ ЗА ЦАЦАРОВ ГЕРГОВ И ПЛОВДИВСКИЯ ПАНАИР където в търговския регистър е изписано и нейното ИМЕ - Корнелия Тодорова Нинова. И ТЯ БИЛА НА ХРАНИЛКАТА НА ТОВА СТРАННО ТЪРГОВСКО ДРУЖЕСТВО, ОБГРИЖВАНО ОТ ПЛОВДИВСКИТЕ ЗИДАРО КОФРАЖИСТИ ОТ ЛОЖАТА СЛЪНЦЕ - ОРИЕНТ. Егати и лявата партия , егати и боклуците!

Дърто, провери протезите ти -в устата ти ли са, или в тоалетната чиния!?:))

Цецо Наглеца: "Аз как с намалена заплата да си купя осми апартамент?".... ...... Боко Тиквоча: "Бал съм та , ти отговори!":))

КАТО АКТ НА ВИСОК МОРАЛ БСП МОЖЕ ДА СИ ГИ НАМАЛЯТ НА ПОЛОВИНА;)

Защо ли не ме учудват ? Ами тези затова са отишли в парламента, да се облажат максимално от присъствието си там. Пръдла Нинова да не си прави реклама с това искане, защото много добре знаеше, че това нямаше да стане. Така беше и със закона за корупцията. Не се прие от предишния парламент, защото там почти всички бяха корумпирани и това означаваше да приемат нещо срещу самите тях. Тези които са сега в парламента ще бъдат не по-малко корумпирани.

Абее... като ще ми правите "дебат" за привилегиите си, що не се информирате в една Германия или Швеция ( че сме близо по население) да речем какъв е броя на т.нар "държавни автомобили" ?! Ще стигнете до чудни числа, като нашето число направо им изтрепа рибата:) "Швеция (9.5 млн. души) има 10 държавни автомобила, Германия (80 млн. души) има малко над 900, България (7 млн. души) хиляди служебни возила"

Референдум, а след това ЗАКОН - заплатата на политиците Макс. 3Х СРЗ за страната,... ако искат...

СРЗ е нещо илюзорно и плаващо, по добре с МРЗ да се обвърже. Така ще имат личен стимул всички депутати да я вдигнат .....като страничен ефект- печелят всички работещи...

Поправетеме ако не съм запомнил правилно, но не бяха ли БСП и ДПС тези които по времето на Орашарски размразиха депутатските заплати защото им се видяха ниски?! Това беше едно от първите неща които направиха за "народа". Последното беше разграбването на КТБ.

Коментираме какво са решили ДНЕС новите депутати....размиването на темата помага само на тях- вездесъщите избранници.

държава няма,народ няма ,обаче има депутати с царски заплати и неограничени права и задължения към евреите и мафията ѝ.ето къде сме и излизане от омагьосания кръг става само с истинско осъзнаване .

НЯМА ДА СИ ЗАМРАЗЯТ ЗАПЛАТИТЕ, А НА МЕН ПЕНСИЯТА ЩЕ МИ Е ЗАМРАЗЯТ. ДОЛНИ, МРЪСНИ,НАГЛИ ПЕДАЛИ!

те са евреи ,а ти коко, българин !

240 тунеядци на около 6 милиона българи останали в България със заплати от 5000 до 10000 лв.и пликчета на ръка с по 5000 лв.Затова младите бягат в чужбина в нормалните държави.Къде е соросоидният протестен форум? Къде са честните ,красивите и умни протестори? Къде е Борисов да каже на депутатите си да не са толкова лакомни? Къде са патриотите милеещи за народа ? 240 сити търбуси на мизерствашите си сънародници невярват.

Хайде стига бе ... Такива НОРМАЛНИ неща за ситуацията са НЕвъзможни, нали???

ВЪЗМОЖНИ СА ...ВЪЗМОЖНИ.... критичната маса е натрупана ... ситуацията още се бави.... а липсвати ръководни елементи... Иначе ИСТОРИЯТА ЩЕ СЕ ПОВТОРИ ...КАКТО ВИНАГИ ...ТОЗИ ПЪТ С ПОВЕЧЕ ЗАГРОБЕНИ ...

Щом не искат да си ги "замразят "... Ние ,Народът ,ще им ги замразим ...а тях ..."ПРИЗЕМИМ" ...буквално на 2 метра минус кота нула .

Колко прав е Оруел. Като във "Фермата на животните"- Всички са равни , но едни са по-равни от другите! Привилегиите са само за самопровъзгласилия се елит. Горките пенсионери, работещи бедни и останалите умерени оптимисти без илюзии....само можем да генерираме още и още гняв от подобна безпардонна наглост...

"Привилегиите са само за самопровъзгласилия се елит" Ама, кой ги направи елит бе, брат? Нали вие ходите на крака да им гласувате и по предизборните им циркове и т.н. вместо да им строшите главите с камъни?

Що тъй ми се струва, че ти си далеч от тези работи? Само ние ли ходим да си ги избираме и само ние ли трябва да им трошим главите с камъни?

Ма верно ли?.Не мое да бъде, туй ни са наште народни хизбраннци, туй клонинги некви зловредни :).

Ми то това не е новина...да не би пък някой да е очаквал да си ги замразят?

Единственият възможен подход за замразяването на заплатите им е, ако сега ги вдигнат двойно и след това ги замразят до края на годината. Това да предложи Нинова и ще има подкрепата на 240 депутати.

УПРАВЛЯВАЩИТЕ СТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОСТИТУТКИ. НЕНАСИТНИ И АЛЧНИ.КАК СЕ МАЗНЕХТЕ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ. Е ДА ЗНАЕТЕ НАРОДЪТ МНОГО ВИ МРАЗИ И ПРОКЛИНЯ.ОГЪН ДА ВИ ГОРИ,ПОКОЛЕНИЯТА ДА СА БЕДНИ КАТО ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА,НАРКОМАНИ ДА СТАНАТ. САМО ЕДНА НАРОДНА КЛЕТВА ДА ВИ СТИГНЕ Е ДОСТАТЪЧНО НЕ МОЖЕ ТОЛКОВА БОЛКА ДА ПРИЧИНЯВАТЕ И ГОСПОД ДА НЕ ЗАБЕЛЕЖИ,ОТ МОЙТА УСТА В БОЖИТЕ УШИ,АМИН.КОЙ СЪМ ПРОКЛЕЛ ,ВСЕКИ ГО стигналЛ

Депутатите няма да замразяват заплатите си Проблемът не е в замразяването на заплатите им, а в пълното и всеобхватно "замразяване" на нацията във формата на "маргинали" и дебили".

Депутатите няма да замразяват заплатите си Ама как ще замразяват при тези високи "температури".

бе тая се изевява като фюрера през 1940 година още малко и ще почне да коли и беси по спокойно другарко нинова като гледам как подскачат край тебе паленцата кутев бойчев и особенно комсомолския секретар преди 10 ноември 1989 г кирил добрев работата ти не е надобре

А бе "чичо" набор 1937 -ма ,радвай се ,че още си жив ,моите родители си заминаха далече...далеч преди днес ....А ти дето си "спомняш" какво е казвал "Фюрера" през 1940-та е по добре да си спомниш колко шамара си изял от майка си ,кога си напълнил за пореден път гащите ,че тогава памперси е нямало ,както днес за да ги ползваш ...Дано да имаш някой да ти ги сменя :)))

Всяко решение не този Парламент демонстрира отвратителна НАГЛОСТ!

Само као си спомня, че те го въведоха. Няма такива лицемери.

Лицемерие, нелицемерие, но сага като го иска що не са съгласни ТВОЙТЕ хора??? Поне г-жата иска да се намали и нейната заплатка, а ДРУГИТЕ НЕ ЩАТА??? А????

ако е така,защо не са били против и тогава ?

При бай Тошо се живееше по-прилично и по-достойно от колкото при неговия бодигард

Какъв единен парламент! Заедно срещу избирателите и елементарните морални принципи!

Нинова нанесе кинжален удар на депутатите лапачи от ГЕРБ и патрЕотите. Народът няма да им прости депутатската лакомия

За тебе ще е необходима противотанкова мина..Че каквато си охранена

Ти от мераклиите за по-високи заплатки ли си??? Герберче или патриотче, как беше душа дава, за наука за свобода, но не..... Другото си го чел, ако не си ясна работа.

ОТ ПАНАИРА НА ГЕРГОВ ОЩЕ НЕ Е БЛАГОДАРИЛА НА БОРИСОВ ЗА ИЗВЪРШЕНОТО ОТ НЕГО НАДАРЯВАНЕ С ДЪРЖАВНИ АКЦИИ ИЗВЪРШЕНО ЧРЕЗ ВАРНЕНСКИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ. ИСТИНАТА СЕ КРИЕ В ТОЗИ ПАНАИР ОТ КОЙТО СЕ ПРЪХНА НЕ САМО ЕДНА МАСОНСКА ЛОЖА , НО И МНОГО ЛИЧНОСТИ КАТО КУРНЕЛИЯ , ТЪРНОВАЛИЙСКИ ГЕРГОВ, ЦАЦАРОВ , ПЕЕВСКИ, НОНА ЙОТОВА ..... ТАКА Е ВСИЧКИ ПЪТИЩА ВОДЯТ КЪМ ПЛОВДИВ И КЪМ ПАНАИРА НА ГЕРГОВ

Това е единството на българския парламент. Може пред медиите да се дърлят, но пред касата за заплати и в бюфета за кюфтета са сплотени като Корейската Народна Гвардия!

Е, сега като ви кажат "Пари няма" ще повярвате ли?? За едни има, за други няма - приказки за лапни-шарани.

Я трай магарешка путка

ВЪЪЪХ,някои казват,че има ЦЕНЗУРА!? Гнусни лъжци!Явно всяка ПРОСТОТИЯ е разрешена.Интересно -какво ли цензурират!?

Друго си е да се коалираме с турците. Ние сме убивали българи и те са правили същото. Нали и ние сме разрушавали черкви, както и те.

права си е нинова! единствената стабилна коалиция е бсп дпс!

По-добре патриотите с ГЕРБ, отколкото ДПС и БСП.

Най-добре беше БСП и ПФ, но не се случи. Нищо, следващият път.

Само така Нинова! Продължаваи неуморно да громиш твоя любим Бойко! Между нас казано ,обаче, не си него втип - много са ти къси краката и ти е голяма трътката ...