АПИ плащала на зелено за строежа на АМ ”Марица”

При строителството на магистрала „Марица” се плащаше за несвършена работа и се строеше некачествено.

Обратно в новината

Коментари - АПИ плащала на зелено за строежа на АМ ”Марица” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всичко което говори Илия Запрянов подлежи на съмнение. Той е известен "Специалист по всичко" в Димитровград. Първите му прояви са в местния вестник в зората на демокрацията, където с пламенни статии призоваваше строителите на града да разбият всички символи на социализма, да вземат по едно парченце от тези "димитровчета" и да се приберат по селата от където са дошли. Да оставят града да се ръководи и развива от младите хора с демократични виждания. Запрянов е компетентен по всички сфери от обществения живот и развитието на обществото ни - спорт, икономика, религия, политика, световни проблеми. Редовно се включва в дебати на местния парламент/ не е общ.съветник/, в радио и телевизионни предаване СКАТ и др. В града, никой не приема сериозно твърденията му, защото го познават много добре и никога не се потвърждават. Даже в блока, където живее не го уважават като съсед.

Лиляна Павлова била информирана ,но дали отгоре не са и наредили друго.51 милиона лева за 4 километра канавки и насипи.

кога лапа кюфтаците - всичко наред, сега като те няма на софрата от лошо по-лошо.

това много ми напомня дето полиция разследваше ректора на търновския университет - демографска криза, а тои дал обществена поръчка за 3 милиона на строителна фирма да строи и ремонтира, все едно имаме прираст като в африка, по миллион на година.

Гербаджийски крадци и мошеници, а сега + патриотари !! Краденете да започне пак, сега ! Тъпи и заспали овце = сити и бабаит овчари !!

Нещо не ми стана ясно как по близо 1,5 милиона на километър за дренаж било ''най евтиното'' когато диру за километър магистрала това е много скъпо..Крали на зелено, плащали на зелено и за това ремеонтите и те един след друг. Интересно ми беше как тоя от апи се оправдаваше че понеже времето напредвало а те нещо изоставали и да не загубят парите от ес взели че дали ей така едни 50 милиона на зелено...ама отчели свършена работа и си запазили както се разбира разпределените комисионни

Лилето колко комисионни е взела

А и колко ли още се е приготвила да вземе?... :::)))

И тези пари са отлично "усвоени". По - добре откраднати, отколкото върнати отново в ЕК.

Между другото да напомни на някои, защото тук е пълно с тролове и подобни тъпанари, че НЕКАЧЕСТВЕНА РАБОТА Е РАВНОСИЛНО НА НЕСВЪРШЕНА ИЛИ МНОГО ПО-МАЛКО (НЕДОБРЕ) СВЪРШЕНА РАБОТА, тоест това си е ЧИСТА КРАЖБА! Все едно, че едни пари (или част от тях) ДИРЕКТНО СА ОТКРАДНАТИ! А когато има комисионни и подкупи, и особено когато те са големи, ТО ТЕЗИ ПАРИ СЕ ВЗИМАТ ОТ ПАРИТЕ ЗА РЕАЛНО СВЪРШЕНАТА РАБОТА ИМАТЕРИАЛИТЕ, защото частните собственици няма да си резнат печалбата - те точно затова се хващат на играта. Така страда народът и данъкоплатецт, но няма страшно: "И аз съм прост(но голям тарикат и ги знам как стават нещата с разпределението на порциите), и вие сте прости...)

Абе тъпанар и тука ли тролиш, лягай да поспиш малко.

Абсолютно си прав!;) В тази връзка искам да дам конкретен пример как се прави, дори и в БГ, когато насреща си имаш хора, които искат да получат това, за което са платили;) Моя приятелка, към онзи момент строителен инженер в една фирма, наета да изпълни асфалтирането на базата в Ново село. Шефът ѝ доволно потрил ръце и казал - абе асфалтирайте, вие си знаете "как" - пестете мат'риала откъдето можете. Почнали те, ама още първият ден като контрол цъфнал един немец, инженер от базата, с рулетка в ръце! И така - всеки божи ден! - докато не удовлетворили изискванията му , съгласно "подписания договор и заложените вътре стандарт":)) Те така се строи - беше ѝ изпил мозъка, ама, както се изрази после тя - направо се накефих! ;) Само дето "по хилядите километри магистрали", дето ни ги построи и ще ни ги строи Баце, няма как да поръчаме по един такъв немски инженер... уви!

Ами #ТОЙ (Баце БОКо-КРАТУНьо) е чист немец бе - говори само на нямски, и прави с ръце ураганен вятър около себе си...!!! :::))) Дааа...!!! :::)))

Така значи, ама аз не разбрах, защо все още винетката ми е толкоз скъпа, като е незаконна? За хей такива далавери ли? Свинетка няма ли някой да я разследва най-сетне?

Ами ти не задаваш въпрос, а отговор -винетката е толкова скъпа, защото е незаконна! Както е незаконна и дейността, за която уж се дават парите - за ремонти и поддръжка на пътищата НЕКАЧЕСТВЕНО! Това е България - "И аз съм прост, и вие сте прости, И ЗАТОВА И ВСЕ СИ МЕ (НИ) ИЗБИРАТЕ!"

ВИНЕТКАТА Е НЕЗАКОННА ЗАЩОТО Е МНОГО ЕВТИНА.СЕГА ЩЕ ТИ НАПРАВЯТ МНОГО ПО-КОРЕКТНО ЗАПЛАЩАНЕ НА ПЪТНАТА ИНФРАСТРУКТОРА .СПОКО;)

трол, че и неграмотен. ориваи се, нещастник

Чакай малко, бе, сега са се хвърлили да спасяват положението от поредната изцепка на Цацаров и да замазват нещата около кражбите в КТБ. Когато му дойде времето ще се заемат да прикриват батаците и около винетките!

"При строителството на магистрала Марица се плащаше за несвършена работа и се строеше некачествено. Това заяви пред bTV инж. Илия Запрянов, бивш зам.-ръководител на надзора на Лот 1 от магистралата." Абе Запрянов, КОЙ го инересуват подобни маловажни глупости като качеството, бе! Нали цялата врътка е ДА СЕ "УСВОЯТ", ТОЕСТ ОТКРАДНАТ И ДЕЛНАТ ЕДНИ ПАРИ, а другото са подробности и залъгалка за балъците!

"АПИ плащала на зелено за строежа на АМ Марица" Ами естествено, че комисионните трябва да се изплащат веднага и предварително! Иначе няма пари за проектите, а "бизнесмените" няма да вадят от джоба си да плащат предварително на политиците и управниците, като отлично ги познават какви хищни мошеници са! Те отлично се знаят и познават едни други - нали в този, в един цирк играят вече толкова години!

Строи се некачествено. Дори когато се строи от фирми на социалисти. Санила се скъпо. Дори когато е дело на социалисти. Но наказани няма и от двата отбора. Хората си ги преизбират и продължават. Чуден роден феномен.

Dimi

За въпросните няколко големи фирми няма значение кой е на власт... разликата е само на кой ще плащат комисионните... въпросните "бизнесмени" са се пръкнали от същото място от където са се пръкнали БСП и ГЕРБ - от комунистическата партия...

Бабо , защо не си гледаш турските сериали , а постянно се вреш във форумите с тъпите си коментари . Няма ли да ритнеш камбаната най-после .

От 2012 година, ами от 1989 насам ако тръгнем?

НЕ знам за Марица, но държавата още има пътища строени от бай Тошо и не са ремонтирани от тогава...

А има и "римски пътища" за чиято устойчивост може да се завижда и сега.

Свинетката Лили в Сливеския затвор!

"Това заяви пред bTV инж. Илия Запрянов, бивш зам.-ръководител на надзора" Нали надзора е за това - да надзирава и откаже приемане на работите когато са некачествено или извън проекта изпълнени

така строи строителят на съвременната република, боко тиквата проста и неграмотна. да не би да има учудени. вижте само основните пътни артерии в столицата, превърната в циганско-джихадистки катун, а още и бардак, кочина и кенеф от малоумната, но послушна компирка. сега чакайте 150 лв. винетка и 2 кинта билетче за трамвая. на оскотяла, изпростяла, обедняла и озлобяла сбирщина от издиславци и яки дупари само стригане и йебанье. и да не забравите да гласувате пак за мутрата 4-5-6 и фандък 3-4-5. приятен ден.

чудно ми е защо е замесена пловдивска фирма, 50 милиона е лъвски паи, обикновенно се краде от софииски хора, може би с цел да е по-заплетено така и по-трудно да се докаже кои точно крал.

Всички строежи на пътища, магистрали, спортни и концертни зали според мен ужасно лошо миришат, направо вонят от корупция и кражби. Там действа наистина "любовта".

Друго си е да се изпъчиш:ускорено построихме 22 мили магистрали и прибрахме 22 мили-она лили-милички парички

МНОГО МЕ КЕФИ БАШ НАДЗОРА НА СТРОИТЕЛСТВОТО ДА ДАВА ОЦЕНКИ ОТ РОДА НА СТРОЕШЕ СЕ КАЛПАВО И СЕ ПЛАЩАШЕ НА ЗЕЛЕНО И НЕ БЕШЕ НУЖНО ДА СЕ ПРАВИ ОТВОДНЯВАНЕ АМА СЕ СТРОЕШЕ ВЪРХУ ГЛИНА И ЗАТОВА ПОДДАВА.ХАХАХАХАХА

Dimi

Ами именно надзора следи за качеството на строителството, подготвя актове и протоколи и прочие, но когато очевидно го отсвирват и след това просто го сменят с някой по-послушен подава сигнал към компетентните органи (не че те ще свършат нещо...). А самото плащане не е от компетенциите на надзора...

В НС комунистите носеха в бурканчета калпава пръст от магистрала Тракия. Прокобеха, че ще пропадне на първия дъжд. Оказа се, че издържа на прокобите. Днес този се прави на популярен. Утре ще е някой друг. Докато Борисов ги мачка на изборите така ще е.

няма по -тъп начин да обвиниш БСП, затова че ГЕРБ построиха менте магистрали! От прокобата ще да е , прав си!

Това сме го гледале, както вече казах.

И пак ще гледаме същите крадливи мръсници

Наказани няма а има, най-много да уволнят някой и туй то, ха на бас!

Не се излагай :) , най-много мъмрене ,хайде от мен да мине - строго мъмрене.

Този изтрепа рибата. Милиони за "знойна красавица". Бягай бе...герговче

ОЛАФ май не прави разлика между "герговче" и "лазарче" - и добре , че не прави, за разлика от нашата прокуратура, която странно защо, чака ОЛАФ да ѝ сигнализира за неща дето са в нейните задължения!

Има необвързани каки за по 500 лева, дето ще ги помниш цял живот. Ще му излязат много по-евтино от засукана селска кметица. Пък и колко да е засукана?

В цяла Европа се покрадва , 5% 10% 15% и се върши някаква работа .В България се краде 70% 80% 90% и се разказва как се върши някаква работа . "Санират" палатки , правят дренажи на мостове , наводняват язовири ,сушат водопроводи ,абе ......

Свинетка къде е? 51 000 000 лв за 4 км!

Това майка ти ли е

Що за народ сме? За откровено източване на 50 млн. в нормалните държави щяха да вкарат сума народ по затворите. 50 млн. бе хора! Законно взети от вашите заплати и пенсии и вкарани в нечии джоб. И тука мишките се хилят и пускат остроумни коментарчета. Вие идиоти ли сте бе???

Сам го казахте - в нормална държава. Вие да не мислите, че нашата е ненормална само заради политиците?

Спокойно! Цацацратурата се е заела!

Абе, защо поне един от калинчовците, борци за справедливост, не поведе борбата си ПРЕДИ да се гробясат и окрадат милионите, а СЛЕД това? Не мирише ли това много грозно на системата "прецакай другарчето" при деленето на парсата? Ама то 51 милиона са много пари (не само за пенсионерите!!!). И 10% да са делнали калинките, си е бая пара! А тука едва ли се е разминало само с 10%, със сигурност! А Лазарчо си е опекъл работата! Хем е топнал чушлето при засуканата кметица, хем парички е гушнал от масрафа! Сега ще си трае като ятак като Вальо Топлото известно време, а после ще папка кюфтаците и ще пие отлежала шотландска до края на живота си! Че ще остави и на поколенията от баницата! Пък балъците да си правят дучевни злобарки с подобни писания и напразни надежди за справедливост!

"Илия Запрянов лично е внесъл два сигнала за нарушения до бившия министър на регионалното развитие Лиляна Павлова, но адекватна реакция не е последвала."

Според теб каква е нормалната реакция? Според мен нормалната реакция е да се провери процедурата долкументално и да се сравни с действащото законодателство. Ако не се открият отклонения няма реакция. Същото ще направи и Прокуратурата. Ако не открие нищо и тя ли ще е с ненормална реакция?

Какво е това насилие?Искат да си изпразня джобовете!

"Където се появи Лазар Лазаров, се появяват укрепвания, коментира инженерът." и по-долу Илия Запрянов лично е внесъл два сигнала за нарушения до бившия министър на регионалното развитие Лиляна Павлова, но адекватна реакция не е последвала." Както се казваше ведно лого на една бивша вече банка - "клиентите са ни скъпи", та и тук сега "магистралите са ни скъпи". И ако следваме по-нататъшната съдба на скъпата ни банка, такава е съдбата и на магистралите ни - скъпи, ма червиви отвътре и скоро след построяването почват да се разпадат... в основата и на този разпад обаче стои една и съща причина - крадете бе, господа управляващи, крадете и с г.за си, както е казал народа! ;)

"Илия Запрянов, бивш зам.-ръководител на надзора на Лот 1 от магистралата." -ИНТЕРЕСНО КЪВ ГО Е ДЪРЖАЛ ТОЯ УЮ ТА СЕГА ТОПИ ДРУГАРЧЕТАТА СИ?

Ами той е бивш - през 2014 е напуснал. ПРЕДИ да напусне - е сигнализирал Лилето, която му е "шапка" - на него и на АПИ! Лилето не го е отразила, или по-скоро го е отразила де - като не му е подновен договора! Какво да прави по-нататък, когато И ПРОКУРАТУРАТА НИ чака ОЛАФ да ѝ "сигнализира", че да си свърши работата?!

Какъв е извода избирайте за кмет знойни ,дашни хубавици и ще имате отлични пътища....

Бисмарк още 1912г. ни нарече "Долнодунавските конекрадци"-най-голямата обида!Колко е присъдата по ДОПК за над 50 000000 лв?

Потърси оригинала на това изказване и ако го намериш ще го призная за вярно. Аз не можах да го открия сред Otto von Bismarck Quotes.

Otto von Bismarck е умрал на 30 July 1898.

...Ха...аз ли ще съм първия!? Гледах и слушах..., тази заран...нищо ново под "слънцето" относно изнесените факти...!? Но новото е, че се намери честен смелчага, пред очите на когото са извършвани тези безобразия...!? Всички си мълчим...и си натискаме "парцалките",защото ще останем без жалките трохички...!? Заслужаваме си го....................!!!

От кога този стана честен и смелчага? Преди 3 години не беше ли? Даже тогава му се е плащало да е такъв. Нещо не ми излиза сценарият ти.

Не се наядохте и накрадахте бе гробари.Ето затова няма нито една магистрала построена като хората.Кога ще ви заклекне?Кога?

Принципал на АПИ е МРРБ.---Лиле къди си???????????????Лазаров ще е бушона както винаги за "невинните"

Човекът е напълно право, но за жалост по документи всичко е ОК. Съответно бай Лазар и началниците му Павлова и Борисов ще си харчат милионите с кеф.