Израел бомбардира оръжеен склад на Хизбула в Дамаск

Силна експлозия разтърси района на международното летище на Дамаск. Това съобщи днес Сирийският център за наблюдение на правата на човека (СЦНПЧ).

Обратно в новината

Коментари - Израел бомбардира оръжеен склад на Хизбула в Дамаск | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не разбирам възторга на русофобите !?!?!? Сирия е суверенна държава и води война с ИДИЛ, а в същото време Израел нанася удари по столицата и !?!?!? Без съмнение евреите са по-добре въоръжени. И никаква реакция от "демократичните държави" !?!?!? А сега да видим дали няма да постъпят по същия начин ако от югоизток в България влетят самолети !?!?!? Не че нямаме авиация ама ако противник изпрати 4 самолета то съотношението срещу нас ще е 2 към 1 и то не в наша полза !!!! Пък и дали имаме гориво за двата самолета !?!?!?

Сега краварите ще накажат престъпниците,както обичат да провеждат мироналагащи операции.Първо трябва да ликвидират ядрените им оръжия и след това да ходят да плашат корейците

Хе-хе безполезните ментета С-400 само могат да гледат как който си поиска лети и бомбардира цели на сирийките асадови терористи. Самолети, томахавки... летят навсякъде а ментетата на ватенките са безполезни.

Но си не по-различен кон с капаци от тях .. Израел е в много близки отношения и с РФ и със САЩ..само на Обама демократите се опитаха да по развалят нещата но изгубиха изборите ;)

Ти па кво се радваш на израелците не разбирам ..там ляво либералните ви глупости не минават, и стена си имат, и не зачитат правата на терористите и са патриоти ;)

Израел е самотен воин срещу Исляма! Дай Боже повече мощ на тази държава срещу неграмотните чалмосани!

В същност, последните му метаморфози са леко модифицирани, Дестабилизира региона и използва исляма, за да унищожи християнството.

от Израел и от евреи дано да чакаш келепир цял живот дето толкова ги хвалиш

Има един склад в едно мазе в Брюксел.Щом международната демократична общност не реагира,въздействайте му подобаващо

C-400 означавало че прихваща 1 от 400 ракети. Срам голям мани. САЩ и Израел си правят какво си искат.

И то само ако е надуваем макет. Нещо като тия дето ги показват по парадите и арматата...

Пратете им някой руски шпионски военен кораб от тези дето ги потапят е лекота гемии от Африка. Може и някой димящ самолетоносач с падащ самолети около него и прехвалените руски ПВО дето изралците им имат чертежите преди бъдат произведени. Израелската армия направо ще се напикае от смях, ако преди това не се удуши от дима на самолетносача. Аятоласите и кремълските джуджета са силни на приказки. Силни и на пропаганда. Като трябва да се воюва никакви ги няма. Едните си блъскат главата в джамиите, другите си пращат щерките в гейска Холандия. Красота и изящество от интелект и принципи!

ТОВА,ЧЕ ЦИОНИСТИТЕ СЪЗДАДОХА И ПОДЪРЖАТ ТЕРОРИСТИТЕ В БЛИЗКИЯ ИЗТОК Е ФАКТ!!!ТЪРПЕНИЕТО НА БРАТУШКИТЕ ОТ НАГЛОСТТА НА ИЗРАЕЛЦИТЕ В ЕДИН МОМЕНТ ЩЕ СВЪРШИ И ТОГАВА МОЖЕ ДА СЕ ОСВОБОДЯТ ОКУПИРАНИТЕ ПАЛЕСТИНСКИ ЗЕМИ!!!

Ха ха, ще ти се, ама нещо си в противоречие с реалността. А и ако не знаеш, братушките са в приятелски взаимоотношения с Израел.

Какво му обясняваш , виж му ника ...

В първия момент, когато руснаците отвърнат, Третата световна ни е в кърпа вързана! Но всяко търпение си има предел! Нищо чудно исралел или краварите да използват може би химическо оръжие и да бълбукнат и всички ние - с тях!

на комичните сили въобще не им върви. Първо овцете ги атакуваха , сега и Израел!! Никой не ги бръсне за слива.

Абе нали около Дамаск бяха разгърнали С-300.. или ги изключват от време на време, че да не им прегреят.. радарите ? Евреите правят каквото си искат, оня жълтия текскаски тиквеник и той мята ракети там. Асад и военно-комичните сили само броят къде по колко гърмят и се възмущават. Тежки времена настанаха за путлерастията...

Гадните израелци са използвали времето когато руснаците са сменяли лампите на радарите си.

Този гащник просто е добрал безплатно пийнье! От къде пари за наркотици?

Кой ги закача сега евреите, та се дървят? Да е имало скоро масови акции на Хизбула? При това атакуват суверенна държава -столицата й !!? Колко му е ръшите .да завардят. и Дамаск?

Айде стига глупости, не атакуват "суверенна държава", а само склада за оръжия за Хизбула. Това НЕ Е атака на суверенна държава, нищо че този склад се намира на нейната територия. Когато наистина атакуват самия Дамаск заедно с жителите му, тогава можем да говорим за "атака на суверенна държава".

Да живее международното положение, ха ха !

Браво на Израел! Господ е с теб! Исус е Господ!

Вземи спри наркотиците!!!

Към по младите които са се подтали на руската (и на нашите подлоги) пропаганда и страдат в момента! Уважаеми момчета и момичета! Преди четиридесет години служих в редовете на нашата армия. Положението беше абсолютно същото!!!! Страхотно надъхване, безсрамно лъжене за способността на руската армия, жестоко промиване на мозъците с празни фрази и лозунги, фантастични и безпочвени лъжи за противника, а като свиреше тревога(слава богу УЧЕБНИ) само една трета от прехвалената бойна техника излизаше от хангарите. Нека се опита да ме оповергае набор 1955 служил на юг.

Никъде в статията не прочетох за "способността на руската армия". Това, че си служил е добре. Но като си служил не ти ли казаха, че освен редовна войска има и мобилизационна. А част от техниката е военновременен запас. Така беше преди. Сега е друго. Има голяма вероятност след десетина дни, на Парада (ако има такъв) да изкарат двата ни останали самолета и осемте ни танка (ако не вали).

Ей,новобранец, какво пи?

Така беше. И добре, че не се стигна до военен конфликт. Щяхме да си отидем мърцина. Една трета от машините, макар, че шофьорите спяха с тубите вода в леглата, че да могат по-лесно да припалят. Тогава антифризът не беше познат в армията :))))))

НЕ ЛЪЖИ ХОРАТА БЕ ИДИОТ . ЗА ТАЗИ РАБОТА СИ ИМАШЕ ВОДОГРЕЙКА И СЕ ДАВАШЕ ДЕНОНОЩЕН НАРЯД ТАМ . АЙ СИКТИР БЕ СОРОСОИД МАЛОУМЕН . КАТО ТЕ ГЛЕДАМ КАКВО ПИШЕШ ПРЕДСТАВЯМ СИ КАКЪВ ВОЙНИК СИ БИЛ . ПАРОДИЯ

трее сега да им отговорят с некоя друга ракета обратно ей тъй за спорта

в интервю (от западна медия) Асад каза, че почти цялата му ПВО е унищожена и възнамерява да закупи нови ПВО системи. За другото се сети сам.

А това не е ли нарушение на международното право ...да нарушиш границите на чужда държава и бомбандираш ...санкции за Израел !

Ама първо за Русия за инвазията в Украйна. После и за бомбардировките в Сирия. Има си ред в тия работи. След употребата на нервнопаралитичен газ от Асад сега всеки може да си бомбардира каквото си иска в Сирия.

Ти правиш ли разлика между Референдум и... бомбардировка?

Май не си в час !? За Русия има санкции отдавна. Правилен е въпроса, а за Израел защо няма . . . ?

пускайте ядрената бомба над израел

Може би не знаеш, ама има силни подозрения, че Изарел е ядрена сила, а? :)) Та кой според тебе ще е достатъчно глупав, за да провери, истина ли е или блъфират?

повече от това дори ...има подозрения че израел има прецизни военни технологии които и САЩ нямат ...ама тей или иначе щом са се въоръжили тей добре рано или късно ще го ползват тей че - докат имат още сили Иран - хизбула Асад и Путин да намлатят Израел хубоо пък кот стане

ако кадафи и садам не бяха толкова умни а по-глупави може би израел щеше да е намачкан а те живи все още и светъ щеше да е малко по-добро място

В Сирия всички започнаха да си мерят пишките. Главно на гъза на Асад. Въпреки че аз лично няман нищо против да си меря пишката върху жена му на Асад Но както и да е. израел зна емного добре какво прави. Ако някой наистина знае какво се случва в региона това е МОСАД - израелското разузнаване. Хизбула е съюзник на Асад. Хизбула е основният изпълнител на терористични акции в Израел. Следователно, щом в Сирия има бази на Хизбула поз закрилата на Асад, съвсем нормално е Израел да ги бомбардира. И покрай тях и обекти на Асад. Израелските летци са изключително добре подготвени (както всички израелски военни, между впрочем). И ако някой с еопита да сваля израелски самолети ще си изпати. ако бъде свален даже и един израелски самолет ще последва жесток ответен удар, който ще съсипе окончателно режима на Асад. А Израел са в състояние да нанесат прецизен удар по самия дом на Асад. След като Израел се е задействал лошо му се пише на Асад.

Ти откъде знаеш тези неща бе аркадаш? Да не си член на МОСАД?

като те слушам - израел могат да съборят позлатената тоалетна чиния на Асад докато той е върху нея и няма да има никакви други поражения :))) ...е тогава защо си губят времето толкова години :)))

Първо, грамотният човек пише Израел с главна буква. Второ, Асад има невероятния късмет че МОСАД не са му вдигнали мерника. Набройкат ли го да го очистят - няма спасение. Но засега Израел има интерес в Сирия да управлява Асад в условията на гражданска война. Докато е така границата на Израел със Сирия е сигурна. Отвреме-навреме ще побийват Хизбула, за да знаят ония мангасари че "нема лабаво". И всеки обстрел на Израел се наказва. Що се отнася до позлатената тоалетна чиния на Асад, просто Израел не са решили да го опушкат. Още преди 30 години неговият проиятел Кадафи-то изпита на собствен гръб какво значи да се ебаваш с американците. Асад върви по пътя на Саддам и Кадафи-то. И като гледам май ще свърши по същия начин.

Нямат право ,така да са подиграват с руските (космически???) сили...Да са извинят,че съсипаха бизнеса с ПВО системи на путлер и компания!

Че то кой купува тези джелеза???

ракетни комплекси С 300 и С 400 евреите могат да кацнат и на Червения площад. Всъшност за какво им е да го правят като те са вече в Кремъл.

Ама евреите не мъ уважават, ба!

ТОВА С АМЕРКАНСКИТЕ РАКЕТИ БЕШЕ НАПАДЕНИЕНАД СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА! А КАКВО Е ТОВА СЕГА С ИЗРАЕЛСКИТЕ САМОЛЕТИ БОМБАНДИРАЛИ ЛЕТИЩЕТО В ДАМАСК. МОЖЕ БИ ПРИЯТЕЛСКИ ОГЪН? ЗАЩО ЛАВРОВ И ПУТИН СИ ЗАТВАРЯТ ОЧИТЕ ПРЕД ТОВА КОЕТО ПРАВЯТ ТЕХНИТЕ ЕВРЕЙСКИ СЪНАРОДНИЦИ?! ДОКОГА ТАКА ЩЕ ИГРАЯТ ИГРАТА - тука има тука нема.

ВСИЧКИ имат двойни стандарти. ВСИЧКИ лъжат и мажат. НИКОЙ няма да работи в интерес на народа на държавата Х, освен самият народ. Ако някой дойде да ни "помага", задължително си прави застраховка живот и обръщай валутата в злато.

БРЦК

Засега инфото е от "един мъж от един апартамент в Англия" каза! Обкновено такава информация се оказва доста грешна!

Тука нивото както винаги е "Моят татко е по-силен от твоя" - Русия vs САЩ.

С ТЯХНАТА ПВО, което дори и дамаск не може да покрие? Или и те са с еврейските си събратя срещу ХИЗБУЛА и ИРИН? ВТОРОТО ЗВУЧИ ПО ПРАВДОПОДОБНО. КАКЪВ ГО ВЪРШАТ ВСИРИЯ РУСНАЦИТЕ, СЛЕД КАТО НЕ МОГАТ ДА ЗАЩИТЯТ ВЪЗДУШНОТО ПРОСТРАНСТВО НАД ТОЛИЦАТА. ТЪРГОВИЯ С ВЛИЯНИЕ МОЖЕ БИ? МИСЛЯ, ЧЕ ИРАН И ХИЗБУЛА СКОРО ЩЕ СЛОЖАТ ТОЧКАТА НА ТАЗИ ПЕРЕВЕРЗИЯ. ВОЙНА ЩЕ БЪДЕ ИЗНЕСЕНА В ИЗРАЕЛ.

Рашките 2001 г. подкрепиха САЩ когато американците си направиха атентатите в Ню Йорк. Жоржи Буш ги хвалеше за "борбата срещу" тероризма....

путлер ги е треснал, асиметрично. а после ще се сбие със себе си, асиметрично.

"Невидимият" F-35 ще покаже възможностите си утре в България! Това е най-ново поколение боен самолет, като специалното му покритие и форма го правят трудно откриваем за радарите Уникална по рода си демонстрация на военновъздушни способности на американския самолет F-35 ще се проведе утре на авиобаза Граф Игнатиево, съобщи пресцентъра на министерството на отбраната. Това е най-ново поколение боен самолет, като специалното му покритие и форма го правят трудно откриваем за радарите. Стелт-изтребителят е разработка на концерна "Локхийд Мартин" и дебютира преди 10 години. Първите F-35 бяха прехвърлени в Европа на 15 април, като са базирани в британската авиобаза Лейкънхийд. Според официалното съобщение на Пентагона осемте машини ще останат в Европа няколко седмици и ще участват в различни учения и тренировки със съюзнически ВВС. На 25 април два самолета F-35A направиха демонстрации в авиобаза в Естония. Утре на авиобаза "Граф Игнатиево" ще присъстват министърът на отбраната Стефан Янев и началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев. Изявления за медиите ще направят командващият на трето командване на Военновъздушните сили на САЩ с отговорности в Европа и Африка, в Рамщайн, Германия, генерал-лейтенант Ричард Кларк и командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков. В авиобаза "Граф Игнатиево" от вчера има 12 изтребителя F-15 от ВВС на САЩ, които ще участват в учението "Тракийски орел 2017".

Познай защо не е в София. Много е близо до Сръбската граница и да не стане сакатлък по случайност, че е доста скъпичък. Имат опит хората.

Сцепихме шамандурите на Хизбула-то. Дреме ни за мнението на некакви напикани от бъзе мурзилки от форуми. И да знаете, много хубаво "фърчило" е F-35. Ни С-300, ни С-400 го "засича". Ако поискам, следващият път ще ги правя за скрап, барабар с прехвалените СУ-35.

С какво право ще нанасят удари в Сирия? Явно ИД е продукт и на САЩ, но и на Израел. Всичко в което се съмнявах до преди дни сега виждам, че е истина- явно умишлено се създаде тази вълна от терористи, за да може да дестабилизират региона и да може Израел да откъсне колкото и от която държава си иска. Преди симпатизирах на евреите, но след като виждам колко са долни и некоректни съм на страната на Хитлер.... не му е стигнало времето на човека , че да изтрие и малко цигани от лицето на земята..... сега им сърбаме попарата.

С правото, с което Сирия нанася удари в Израел.

Ей Муше, чик го дириш на възвишенията, дето се казват окупирани???? И кой е бил преди да ги окупираш??? И кой те стреля или това е само повод, то като падна американска бомба до Банкя, требеше да дигнем самолетите и да бомбим некъде в САЩ???? Мнго си изтрещял!

-Я не се подигравайте с нашата ПВО! Тя е специализирана предимно в сваляне на граждански самолети.Демонстрирахме го в Донбас.

Министър на разузнаването на Израел: "Мога да потвърдя, че инцидентът в Сирия напълно съответства на политиката на Израел да действа за предотвратяване на изпращането на модерни оръжия на Хизбула през Сирия от Иран"

Израел все е източник на военни конфликти. Евреите тихомълком подклаждат и диктуват.

Май са ударили с F-35. Върхова технология, ще я покажат и в България, служебният министър ще козирува.

Льотчик Радев ще козирува ли?

Ко стана с руския С-400? Мижава работа май, както сичко зделано.

Установихме че разчетите на С-400 се бият помежду си,замервайки се с празни бутилки от водка.А командирите им гледат порнофилми и играят навързано на карти.

Държави, имащи се за високо развити и цивилизовани създават и подкрепят терористи. В същото това време, Организация обявена за терористична, помага на законно избрано правителство в борбата му с тероризма.

Чшш?'Найти ли ка са казва рускуту ПВО? Тц-400 пъти

Абе руското ПВО там за украса ли стои? Всеки път си имат оправдание защо не мърдат. Много добра реклама си правят едните на самолетите, а другите или не искат или не могат.

Примитивните ватенки са с аналогово мислене като нашия тъп президент(по-точно слугата на руския генерал-губернатор на България ген.Решетников).Време е да заменят С-400 с С-500 - току виж утрепали някоя гарга.

-Не ни подценявайте,защото нашите ракети стават все по-точни!Доскоро правехме изчисленията с дървени сметала,но сега вече работим със сметачни линийки.Обещаха да ни снабдят с руски компютри,но дотогава вероятно ще се пенсионирам.

държава с желязна организация и върховен стандарт !

И как успя през "заключеното " небе??? Безаналоговите таралясници пак не са ги видяли... Смях.

Тихо да не чуят рубладжиите.

Леко да се не задавиш! :))) Първо - точно там небето е "отворено" и в момента има коридор за самолети в линията Бейрут - Багдад и Бейрут като цяло излитащи в източна посока и на юг към Израел. така че ако има "удар" той е станал по "отворен" коридор. Защо са ползвали граждански коридор питай военните от Израел. Второ - още никой не е потвърдил въздушен удар. говори се за експлозия на тръбопровод. Трето - щом те кефи удар по гражданско летище обърни се към лекар.

сега ли го измисли това или се сети за случая преди 2 месеца когато пак израелските самолети стопиха 7 С300 и няколко бука по този коридор :)))

Абсолютно е вярно - справка сайтът флайт радар 24..Гражданска авияция лети до Бейрут! А чифутите са го използвали , защото са подлеци, страхливци и терористи!

Тръбите на С-400 стават единствено за прокарване на канализация.Но и за това обаче не са особено подходящи,защото много бързо ръждясват.

чифу.ите могат да бомбардират когото си искат, щото и САЩ и Русия са им приятели.

и дърпат конците на марионетките в Брюксел.

Ако беше така ЕС нямаше да се превръща в халифат

Скоро Иран ще тества бомбата АМИН.

голда меер. израел. кибуци. социализъм. видяха че не става, и бегом при чичо сам! капитализъм, просперитет, мощна армия, и мачкане на хизбулла, съюзника на путин!

Соросояд колко плюса си нацъка сам за простотите които пишеш. Къде ви подбират се неграмотни ? Какво Ц-300 бе бастун,ако го пишеш на кирилица е С-300 ,ако е на латиница е S-300. Малеееее ....прости хора.

ми Ц 300 е най доброто строително лепило, та явно за това тъй го пише човека! само дето Ц 300 си върши, а С 300 явно не!

НА КЪВТО И ДА ГО ПИШЕШ -НЕ СТРУВА:):):):)

бе да питам, какво означава соросояд ?тоя да не е изял сорос? дано не е тъй, щото какво ще правим соросоидите??

Мила моя майно льо! И чат-пат ВГЗ-69.

Докато САЩ може да го държи на Израел докато пикае, ще изглежда одървен. Ако САЩ се отдръпне, Моше ще си остане само с ядрените бомби и мита за "великата" изреалска армия ще лъсне на яве.

Айде пак простотии. Непоправими сте, ей, форумната орда псевдопатриоти.

Те не са патриоти, а руски идиоти. Което май е едно и също.

"само с ядрените бомби" :)))))))

Някой изобщо очаква ли руски ракети да свалят израелски самолети? В Израел руският е втори официален език. Който е ходил, знае. Нетаняху ходи по-често в Москва, отколкото във Вашингтон. Лавров през месец е в Тел Авив. Да не са луди да си развалят дружбата?

Даа дори относно Крим руснаците виждат по-голям съюзник Израел, отколкото дори Китай, а при конфликта с Грузия евреите едностранно развалиха всички договори за доставка на дронове на грузинците.

нормално... кръвта вода не става. Шаломов си знае родното място.

Ами така е, братле- от неграмотни псевдорусофили-мазняри кво друго да очакваш?...

Аз не се съмнявам, но много колеги във форума почват да тестват и анализират техническите параметри на С400, така почват да подозират божествената сянка на Давид, превъплатил се в израелски Ф15.

И аз съм чувал, че С300 и С400 имали чип за етническо разпознаване принадлежността на самолетите. Нали са без аналог в света...

То в тия складове не е имало нищо за пазене.

Невроните ти май нямат връзка помежду си. Чети внимателно и мисли! И не чети само статиите и коментарите в ДИР. Има безброй източници.

В Сирия всеки си мери бомбите и ракетите, Първи започнаха американците

КАТО НЯМА ПВО Е ТАКА ХАХАХАХА

За краварника на село Овчи дол ли става дума? Ей сега ще кажа на Ленчето да изкара животните.

.....опипват почвата !...парво краварите...сега чифутите ?!?....тези са като малките деца ...опитват до каде ще им баде тарпяна наглостта преди да си получат шамарите !....на краварите ма много спешно им трябва воина !!!...без значение каде по света ще е !...чифутите това ги устроива сащо!...дали ще е Cирiя.дали ще е C.Kорея.дали ще са балканите или украина...за юдомасонските сатанисти е все едно !....и пробват на руснаците ,кога ще им кипнат самоварите и ще заритат сатанистки задници !

Ало ТКЗС-то! Оправете си правописа. Имаме безплатни курсове за пенсионери за 1-ви клас.

Малко по-толерантно ! Човека ти пише от Македония. Там нямат "ъ" на клавиатурата и пишат на Дамбовица измислена от Сърбите през 1945 ! Та правописа си му е много добър, имайки предвид, че никога не е учил истински Български !

...ткзс-то има само да го сануваш !

Още малко и краварника ще се срине, а след тях и сателитите им...Търпение!

Така ни разправяха политагитаторите и преди. После се спомина Нерушимия СССР.

Абе кви сателити на краварник бе...вие съвсем изтрещяхте.

Ако оръжейните системи на Русия бяха толкова зле, колкото пишат някои ту, то Русия отдавна щеше да е превзета. Що някой не се пробва да атакува Русия като са толкова скапани оръжията им?

някой да превземе россията? ти луд ли си бе? россията е като чума кръстосана с хив! !