България иска всяка година преговори с ”Газпром” за цената

Цената на природния газ, който страната ни купува от “Газпром“, да може да се предоговаря всяка година, като за първите две това да става на всеки шест месеца.

Обратно в новината

Коментари - България иска всяка година преговори с ”Газпром” за цената | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хм, а какво стана с прочутия Трети енергиен пакет та тоя министър е ревнал че в отношенията между такива страни членки на ЕС като Унгария, Словакия, Полша и България нямало реципрочност? Той ли нещо ни кръщава или е поредната калинка на висок пост?

Абе вие пазарна икономика пробутвате ежедневно ама сте седнали да искате другите да работят по договорна...Когато започнете да продавате собствено производство тогава си правете и прилагайте изчанчените изисквания.. Не съм против по ниска цена а съм за реални преговори. Не ми се сравнявайте каква цена плащала Германия без да сравнявате количествата ползвани от нея и тия от нас..

А и Германия плаща по-малка цена просто защото немски компании имат сключени договори за добив на газ от находищата на Газпром, айретен че Дойче банк и двете най-големи газоразпределителни дружества в Германия са акционери в Газпром, чиито акции все още се продават по борсите...

"Притеснителното в тяхното предложение е, че се дава достъп до българския пазар на фирми в Унгария, Словакия и Полша, а няма реципрочност. Тоест не е предвиден такъв ангажимент, с който ние да имаме възможност да продаваме на тяхна територия", коментира енергийният министър. Тия от ЕК сериозно са решили да унищожат България като държава.

Това е предложението на Газпром, не на ЕК.

Тумба тролове русофили, уж българи, плюят България и защитават Русия и руския газов монопол. Ако не беше гнусно, щеше да е смешно. Предатели.

Да Газпром защитава интересите на Полша Унгария и Словакия! Не ЕС! В статията не става дума за преговори с ЕС, А С РУСКИЯ ГАЗОВ МОНОПОЛИСТ!

Не можах да разбера нещо от статията. Газпром ли настоява ние да купуваме от Унгария, Словакия и ПОЛША, без да имаме право да им продаваме? Или това е настояване на ЕК, по искане на трите държави? Защото не ми се вярва Газпром да защитава интересите на Полша, която в последните няколко години непрекъснато се оплаква от руския монопол.

НЕ ТОВА СИ Е РЕШЕНИЕ НА БРЮКСЕЛ КОТО ДОКАЗВА КАКВА ДЕМОКРАТИЧЕЕСКА СУВЕРЕННА СТРАНА СМЕ ,ЧЕ НЕМОЖЕМ И СВАЛИМ ГАЩИТЕ БЕЗ СЪГЛАСИЕТО НА ЧОРБАДЖИТЕ ОТ ТАМ

ПЪЛНА ТЪПОТИЯ !ТОВА МИ ПРИЛИЧА НА УКРАИНЦИТЕ КОГАТО ГИ ПИТАТ КАКВА НАЦИЯ СТЕ ТЕ КАЗВАТ УКРАИНЦИ (ПРЕВОД С ПОСЛКИ ИЛИ СТАРОСЛВЯНСКИ- ПО КРАЯ- ПО МЕЖАТА )ИЛИ ОЗНАЧАВА МЕСТНОСТА НО НЕ И НАРОДНОСТ ! ТАКА И ТЕЗИ НАШИ ТЪПАНАРИ ПЪРВО СЕ ОПРЕДЕЛЕТЕ КАКВО СТЕ И НЕ КРАДЕТЕ И ПРАВЕТЕ ХОРАТА НА ГЛУПАВИ!!ВСЕКИ МОЖЕ В ГУГЪЛ ДА СМЕТНЕ ЦЕНАТА И ДА НАПРАВИ РАЗЛИКАТА ОТ ПРЕДЛОЖЕНИЕТО И ДЕЙСТВИТЕЛНОСТА (СЪЩАТА ЦИГАНИЯ КАКТО И КРАИНЦИТЕ - ЗАТОВА И РУСИЯ НЕ ИСКА ВЪОБЩЕ ДА МИНА ГАЗ ПРЕЗ ТЯХНАТА ТЕРИТОРИЯ ! А ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ КАКВО Е ГАЗ И КАКВО Е КЮМЮР -МОЗЪКЪТ НЕ СЕ НАЛИВА ЧРЕЗ ФУНИЯ

по телевизията ,Трайчо се опитва да ни вкара в капан като украйна,като твърди че цените са неверни, въпреки договорите за купуванена газ от русия!

Шило

Напънала се планината, родила мишка. Та и нашата работа. Предложение, колкото да има такова. Накрая ще стане така, както донорите на ЕС решат. А едва ли на големите икономики ще им е изгодно да гадаят какви ще са цените на газа за следващата година, че да си правят сметката.

Цените се сменят ежедневно, така че трябва да бъдем доста по-гъвкави.

Ватниците са толкоз напред с науката, че правят един двигател РД-180 и летят в космоса, но купуват краварски компресори, за да си помпят газта, която държи цялата им икономика. :))))))))))

ТОТИЯТА ТИ Е В КРЪВТА МАНГАЛИНО

кой купува краварски компресори бе склери .Руснаците си добиват сами всичко даже в Аркткика с изцяло собствени средства премахвайки Ексонмобил,бртиш петролем и др.капачки които се самозастреляха и сега искат да се връщат ама не ги пускат техните господари

ОК. Ясно! Нашите чехлювци искат всяка година да преговарят, да ни вдигат цената и да вземат нови комисионни от руснаците.

газ от Германия, ябълки от Полша, цигари от Румъния - дотам я докарахме

БАЙ МАНГО КАЗА ПО ТОЯ ПОВОД .. "НЕКА БАЧКАТ , НЕКА СЕ ХАБЯТ":))

нали?! никой няма право да купува газ която не е от русия а и сигурно ако купуваме газ от германия ще е по-евтино отколкото директно от русия + това германия купува 30% от газта си от русия! не 100%! или друга газ освен руската няма!? тези гнусни руски лъжи няма да продължат дълго

Ти, преди всичко, се понапъни и си измисли прякор, ако можеш да мислиш. Прочети отново какво си написал и сравни данните.

Шило

Енергиен експерте, що стоиш тук, а не си съветник в НЕК? Или в Мин. на енергетиката?

Бончо, Бончо...газ има навсякъде по света включително и в България. Иди при овчаря да ти разкаже как се купува газ.

така така русофилки слуги на москва пазете газпром гадните еврогейци ще ни пазят от имперския монополист?!

освен да си пробутват отпадъчните храни за друго не ни броят

Тебе те броят за отпадък.

МОЖЕ ДА СИ КУПИШ И ГЕРМАНСКИ ГАЗ :)) ... НА КУТИИТЕ С МАРЛБОРО И ДЪНХИЛ НЕ ПИШЕ БЪЛГАРСКИ ТЮТЮН :))

руски газ, но няма как да стане, с тия американски бази на българска територия няма как да стане

Cъштото направихте с булгар рено,продавахте го на вънка без да имате прево.Cега продавате газ на Cловакия, унгария и полша без да имате прраво.Eстествено че руснаците да не ни спрат газта ни я продават на висока цена за да не можете да я продавате.Hямате право да се оплаквате след като сте си виновни.

Това с Булгарреното е измислица, мит за оправдание. Точно след 10 ноември имаше статия в Работническо дело(или в друг тогавашен вестник) за сагата с реното. Истината е съвсем друга.

истината е същата,колкото и болезнена да е за вас е истина.

ТАЯ ГОДИНА УКРАЙНА КУПИ МНОГО ГАЗ ОТ ГЕРМАНИЯ ... ГРАЖДАНИТЕ ПЛАТИХА 500 МИЛИОНА ЕВРО ПОВЕЧЕ ЗА РУСКИЯ ГАЗ, ОБАЧЕ СЕ "ЧУВСТВАХА СВОБОДНИ ":)))

"ГОЛЯМА РУСКА ЛЮБОВ" към България! "Благодарим" на лилипуткин за цената на газта!!!!

такова се обадило

Газпром яко шиба. Дано сте се почувставали задоволени.

Достъпът на България до пазари на страни от ЕС не е предмет на преговори с Газпром, а на споразумения с партньори от ЕС.

2018 ЩЕ ГО КУПВАТЕ ПРИРОДНИЯ ГАЗ ОТ ГЕРМАНИЯ .... ПАК ЩЕ Е РУСКИ , НО ПОНЕЖЕ СТЕ "ПИЧОВЕ" КАТО УКРАИНЦИТЕ , РАШКИТЕ ЩЕ ВИ ГО ПРОДАВАТ ПРЕЗ СЕВЕРНИЯ ПОТОК :)) .... ТОГАВА ЩЕ ПСУВАТЕ ГЕРМАНЦИТЕ , ЧЕ СА ГАДНЯРИ , ГЯУРИ ПРОСТИ :))

Ще бъде супер изгодно. Купуваш на по-ниска цена и плащаш за 2 000 км транзитни такси по 5$ на 100 км. Има няма 100 $ транзит. Да е честито на печелившите.

искам да знам на каква цена се е доставял руския газ за България преди 40 години, на каква цена е сега и да се направи разбираема икономическа и политическа съпоставка

Mного искаш.

Преди 40 години такова нещо като руски газ нямаше, защото имаше ембарго срещу СССР, а ватниците нямаха техника, с която да добиват и пренасят газ.

Лъжеш от поради невежество или от злоба. По време на Втората световна война, обстановката в обсадения Ленинград се е влошила, след като в града е спряно газоподаването за бита, отначало, а по-късно и за отоплителните централи...

я кажи на пенсионерите от Химко Враца и ще те избръснат на сухо.

68 лева за 1000 куб.м

За битовете абонати беше безплатен /битови абонати нямаше/.

България делегира на ЕК правото да договаря с Газпром цените на руския газ за България. Хубаво е правителството на България да уточни и комисионната, която ще получи ЕК за услугата. В противен случай страната ни рискува да стане преразпределение към Западна Европа на част от сегашната печалба на Газпром без последици за крайните потребители в България.

Каквато и да бъде цената за България, пак ще се краде и крайните потребители винаги ще плащат повече, отколкото в други страни.

да ама ще се краде по-малко. сека руснаците ни взимат два пъти повече, без да броим кражбите.

Питай КЕВР защо увеличи цената на газта с 30% при положение че Газпром не е променял цената му. И кажи на шефовете ти да ти ъпдейтнат опорните точки. Само се излагате. Нещастници.

Какъв е проблема бе? Внасяйте газ от друго място и готово. От Катар, от Азърбайджан, от Румъния, от Щатите, ако трябва. Може да е по-скъпо, ама няма да е Руско, а Европейско....

По същият начин другата видна, протрита уса изтривалка започна да прави реверс на газ от Словакия. Но газа е пак руски..ха ха ха

редно да бъдат различни за всяка страна поотделно. Газпром е търговско дружество и условията и цените в ЕС не могат да бъдат тайна за страните членки на ЕС.Ако не са изгодни, има винаги и други възможности. Да се правиш на велик, когато предлагаш стока, не е реалистично.

ако е така и взависимост от бнп или просто (да речем) - средната заплата, дефакто за българите винаги ще е по-скъпо.

"условията и цените не е редно да бъдат различни за всяка страна поотделно." Същото трябва да важи и за заплащането на труда и пенсиите. СоциализЪма в действие.

Никакъв южен поток, старите газопроводи от Русия да се изкопаят и продадат на скраб. Да се включа незабавно Бойковите ХЪБОВЕ,и неоткрития газ от нашето Черно море, за да може цената да стане 0,03 стотинки с ДДС за кубик.Само това е начина да сринем руската икономика.

Я смени дилъра .... Къв български газ бе освен пръдните на баба ти . Хъб имаш у главата си а руските тръби ще изкопаш като се върне бригадирското движение ,щето такава неустойка ще платите ,че

Много си тъпа бе Щерита, човека използва сарказъм - нещо познато на по-интелигентните хора от теб.. хъх

След 2019г. ще преговаряме за цената на природния газ с любимата на всички прости български свине Турция.

Путлерасите вият вече до небесата, но както се казва :"На зло куче, зъл прът"!!

Забърши лигите и пяната и леко сис злобата и бясът ,че ще добиеш инфаркт за двата лева .

Аз пък не искам, защото така цената ще се повишава при всеки преговори (тоест по-често). Искам да плащаме цената, за която се договаря Германия. Така поне ще знам, че сме отрязали нашенската олигархия.

Пратете Боко да решава въпроса, там ще му се зарадват, тъкмо да навести кучето.......

Ако това е вярно, яко заробване!Но, ние сме си виновни, като сме договаряли........, същото, като присъединяването към ЕС!А, какво ли щеше да е, ако .........?

Правилно си започнал, че не разбираш, ама чудното е защо си взел отношение? ...или ей, тъй на, да си кажеш...

А руснаците ако искат да продават газ в Европейския съюз, ще спазват правилата, ясно ли е, чугун?